• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask Evliligi Oldu Sana Mecburi Evlilik...

Ben 24 Esim 26. Aynen cok geri kafa. Almanyada yasiyoruz türkiyedeki barzolardan farki yok.
Var böyle tipler, muhtemelen Türksen aile yapısı böyledir, normal olan bu; kızın ailesi silinir, oğlan tarafı esas alınır sanıyor.
Bu evliliğe bir şans vermek istiyorsanız, bence uzmanlardan yardım alın. Doğru sorularla konuşturabilirler ikinizi de.

Bu arada hiç ailesi ile yüz göz olmayın; gülün geçin. Siz izin vermedikten sonra, onlar iki lafla sizi üzemez. Eşinize de hayatımın merkezinde sen varsın mesajı vermeyin. Kendi hayatınız dolu dolu yaşayın. Bir de böyle bakın bir gelişme var mı.
Aşıktık diyorsunuz; siz hem mutlu yüzünüzle ışık saçıp, hem de onun üzerine hiç düşmezseniz, size kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum.

Cok sagol yorumun icin canim benim. Gercekten icimi bi nebzede olsa ferahlattin. Aynen dua edicem, ve esimden uzak durucam evin icerisinde. Ders calismam lazim diye yatak odasina cekilicem o oturma odasinda otururken. Ama sende bende insAllah er veya gec görürüz sabrimizin selametini. Dualarim bizimle :)
Taktik veremem eşini en iyi tanıyan sensin çünkü ama dediğim gibi sabret biraz daha , seni suçlarlar her türlü zatende hiç olmazsa ileride olcaklar için pişmanlık çekmeyip ben elimden geleni yaptım diyip daha güçlü olursun. Amin , inşallah tez zamanda dualarımız kabul olur canım. Anlatmak istersen özel mesaj at dinlerim her zaman. Sıkma canını diycem ama bende sıkıyorum :) Ya sabıırrr !

Ayy valla okurken için kurudu

Ahh arkadaşım ah... Az sinir krizlerine girmedim, az kavga etmedik, hatta bir iki kere annemlere gittim. Öyle bir mücadele ettim ki... Eşime aşkım o kadar büyüktü ki... Düğün zamanında ailesinin etmediği kalmadı, başka kız olsa evlenmezdi. Neler neler... Ama ne yaptım biliyor musun? Onu hep sahiplendim. Her defasında bizim ayrı bir aile olduğumuzu aşıladım. Kavga edince, bak onlar evlerinde mutlu biz küsüz imajını verdim. Ama en önemlisi hep onu önemsedim. Bir plan mı yapılacak, eşime sormalıyım dedim. Mesela aile, akrabalar hep oturuyoruz büyüklerden biri birşey söyledi, mesela bize gelin dedi diyelim, eşime sormadan birşey diyemem dedim. Kim olursa olsun, kendi annem bile birşey teklif edince önce eşime sormam lazım dedim. Mesela işten gelince, ben evdeysem, çok yorulmuşsundur ne kadar çok yıpranıyorsun diye onu önemsedim, dinlenmeye fırsat bulamadığında hayatı kolaylaştırmak için herşeyi yaptım. Ben çok kıskanç biriyimdir, çok kıskanırım. "Sen benim kocamsın elbette kıskanırım, oh çatlada patla sadece benimsim" gibi laflarla onu hem sahiplendiğimi gösterdim hemde tabiri caizse ağıma düşürdüm :) Özellikle son tartışmalarımızda, ister küselim ister kırılalım barışmak zorundayız, biz evliyiz, sen benimsin bende seninim, ha diyorsan ki ben kavga edeceğim hayat ikimize de zehir olur dedim. Ama en zoru ailesini aradan çıkarmaktı. Çünkü benim eşimin ailesi öyle böyle değil. Zamanında hep sustum sustum, ailesinin dediklerine ama sonradan ona söyledim, bunları haketmedim dedim. Ama diyorum ya arkadaşım eşimin ailesinin savunulur hiçbir tarafı yoktu. Mecburen ses etmedi. Ama o da gördü ki 1,5 seneden sonra onlar yokken biz huzurluyuz mutluyuz. Senin işin daha zor aileyle iç içesin. Ama durduk yere kavga etmeyin. Kavga etmek istediğinde mesela, canın kavga istiyorsa diğer odaya geçiyorum diyin. Ya da kocanıza sarılın, sus sus bu sözlerin devamı kavga getirecek konuşmayalım onun yerine cilveleşelim falan diyin.

Ne guzel yorum bu ya. Cok sagol.. Dediklerinin harfiyen denicem. Ailesi ogluna "bak biz ne kadar iyiyiz, bi kotulugumuz yok size" mesaji verip acitasyon yapiyor. Ben de cirladigimda Ailemin sana ne zarari var diyor. Ya bende acitasyon yapiyim diyorum, yapamiyorum o ne öyle ezik gibi diyorum kendi kendime. Ama dediklerin icimi ferahlatti cok sagol cansin can :)))

Narçiçeği arkadaşa katılıyorum. Başlarda bende hep ezikleri oynadım. Beni bozdular, gözlerim doldu direk eşime baktım. Beni burdan götür lütfen dedim. Annesi düğünden sonraki gün öyle bir laf soktu ki, sanırsın yılların en beter kaynanası. Eşimi çağırdım, bak annen ne diyor biz bunun için mi evlendik dedim. Eşimin gözü önünde laf soktum, ama kibar bir dille.

Ha bir de ne dersen de dürüst ol. Benim kimseden çekincem yoktur, eşimde bu huyumu iyice öğrendi. Yaptığımın arkasında dururum dediğimin de. Bu yüzden ikiletmeden lafıma inanır.

Canim benden dürüstü yoktur cevremde. Esimden bile daha dürüstümdür. Bunu kendiside bilir ama gel gör ki konu ailesi olunca, akan sular durur. O aramizi bozmak isteyen kardesine bile inanir, yalanci oldugunu bile bile. Sonuc itibariyle KARDESIYMISte, ee tabi kardesini korurmusta. Ben neysem. Dis kapinin mandali herhalde. Öyleysem neden soy ismini tasiyorum ya ? neden tasitiyor. Yok aileside bilir, ben susmam. Söylerim.. Ogullari gibi benide ezmek kendi dediklerini yaptirmak istiyorlar. Ben kendi babama yeri gelir hak vermem, o kim ? Ayrimcilik yapma, beni benimse diyen esim.. Beni cok mu benimsiyor, ailemi ailesi biliyor? Erkekler neden hic kendilerini görmezler !

düğünden birgün sonra altınları kv ye teslim ettim dönüncede verdiğim gibi aldım.Pişman değilim.Ne niye ona bıraktın yok bana bırakmadan vs gibi laflar duydum.Bence çok büyümüş olay ve farklı boyutlara gelmiş.

Eger nisanliyken altinlar onda degilde bizde olsaydi ( ki normalde bizim adet öyle, ve biliyorlarda bunu) tamam dedigin gibi yapardim. Ama onlarda durmus 2 sene, benim ailemde 10 gun durmasini sorun yaptilar. Benim gozum ne altinda nede parada. Yolunu bilmem suan paraninda altininda. Benim sorunum aileme haksiz yere onca lafi etmeleri, ve haksizliklari. Yoksa dedigin gibide yapabilirdim. Sonuc itibariyle altinlar bana takilmis, ben nisanda onlara vermek istedigim gibi dugundede aileme vermek istemem GAYET NORMAL.. Kendilerindeyken sorun yok, benim ailemdeyken altinlar neden cirliyorlar? Olay buydu. Ha bide ustune esimi doldurmuslar, kiz kardesine hirsiz dedi, biz hirsizmiyiz oglum demeleri? Acitasyon resmen... cirkeflik!

Taktik veremem eşini en iyi tanıyan sensin çünkü ama dediğim gibi sabret biraz daha , seni suçlarlar her türlü zatende hiç olmazsa ileride olcaklar için pişmanlık çekmeyip ben elimden geleni yaptım diyip daha güçlü olursun. Amin , inşallah tez zamanda dualarımız kabul olur canım. Anlatmak istersen özel mesaj at dinlerim her zaman. Sıkma canını diycem ama bende sıkıyorum :) Ya sabıırrr !

Ekledim listeme canim. Bende seni seve seve dinlerim, ne zaman istersen yaz bana. Kendime yararim yok belki ama belki sana yardimci olabilirim, insAllah ya. Herseyden önce hemen gozlerimin dolmasindan NEFRET EDIYORUM. Kizim eziksin diyorum kendi kendime. Ne o öyle o önünde agzina geleni sayiyor, sen otur sizla. Aferim.
Önce kendimi bu konuda normallestirmem lazim. Soguk olmam, ayakta dimdik durmam lazim da lazimmmm... Öff :)

Altınlar kadına kalır ardı aranmaz. Dini konuya girmek istemiyorum ama örnek olarak diyeceğim. Peygamber efendimiz evlenir evlenmez mihirlerini verirmiş. Dinimizde de yasalarımızda da altın kadının dır. Çok kanı bozuk insanlarmış. O koca ile ömür geçmez

Ne guzel yorum bu ya. Cok sagol.. Dediklerinin harfiyen denicem. Ailesi ogluna "bak biz ne kadar iyiyiz, bi kotulugumuz yok size" mesaji verip acitasyon yapiyor. Ben de cirladigimda Ailemin sana ne zarari var diyor. Ya bende acitasyon yapiyim diyorum, yapamiyorum o ne öyle ezik gibi diyorum kendi kendime. Ama dediklerin icimi ferahlatti cok sagol cansin can :)))

Rica ederim ne demek. Bazen ipleri ele almak gerekiyor. Bir kere eşin ailesini savunmaya geçince sen de aile olduğunuzu hatırlar. Tamam iyi hoş onlar annesi babası falan filan ama gece yastığa başını koyduğunda birbirimizin sıcaklığına ihtiyacımız var de. Ben arada bir "sen benim tapulu malımsın, tapusuda bordo renkte" derim, mal kelimesini kullanmasak hayatım der, sus ulen benimsin işte derim dayılanırım falan :cool: Eşinizin ailesi çok güzel imaj çizmiş. Benim eşimin annesi de nişanlıyken yaptı bunları. Herşeyi burnumdan getirdi, ayrılsam o zaman ayrılırdım ama zamanla onun gerçek yüzü ortaya çıktı.

Rica ederim ne demek. Bazen ipleri ele almak gerekiyor. Bir kere eşin ailesini savunmaya geçince sen de aile olduğunuzu hatırlar. Tamam iyi hoş onlar annesi babası falan filan ama gece yastığa başını koyduğunda birbirimizin sıcaklığına ihtiyacımız var de. Ben arada bir "sen benim tapulu malımsın, tapusuda bordo renkte" derim, mal kelimesini kullanmasak hayatım der, sus ulen benimsin işte derim dayılanırım falan :cool: Eşinizin ailesi çok güzel imaj çizmiş. Benim eşimin annesi de nişanlıyken yaptı bunları. Herşeyi burnumdan getirdi, ayrılsam o zaman ayrılırdım ama zamanla onun gerçek yüzü ortaya çıktı.

Darisi basima artik ya! Benimkilerde sonradan gösterdi gercek yüzlerini. Ama olsun onlarinda 2 kiz evlatlari var. Beddua etmem ama ALLAHA havale ederim. Rabbim en iyisini bilir.. Aynen babasina falan cok düskün. Tvde baba hakkinda birsey gorsun hemen gözleri dolar. Annesi facede "Kim annesinin ayaklarini öper" diye resim koymus onu begenir falan. Ya bu nedir ya ? At demiyorum tabii ki atma Annendir o senin. Ama bu tapmak neyin nesi?

Kendime söz verdim Erkek evladim olsun, ona ögretecegim ilk ders. Ana kuzusu olmayisi. Annensem oda senin karin demezsem gelsinler yuzume tukursunler ya, binevi ders oldu bana onlarin tavri hareketleri.

Eger nisanliyken altinlar onda degilde bizde olsaydi ( ki normalde bizim adet öyle, ve biliyorlarda bunu) tamam dedigin gibi yapardim. Ama onlarda durmus 2 sene, benim ailemde 10 gun durmasini sorun yaptilar. Benim gozum ne altinda nede parada. Yolunu bilmem suan paraninda altininda. Benim sorunum aileme haksiz yere onca lafi etmeleri, ve haksizliklari. Yoksa dedigin gibide yapabilirdim. Sonuc itibariyle altinlar bana takilmis, ben nisanda onlara vermek istedigim gibi dugundede aileme vermek istemem GAYET NORMAL.. Kendilerindeyken sorun yok, benim ailemdeyken altinlar neden cirliyorlar? Olay buydu. Ha bide ustune esimi doldurmuslar, kiz kardesine hirsiz dedi, biz hirsizmiyiz oglum demeleri? Acitasyon resmen... cirkeflik!

ne diyeyim arkadaşım.Benim hiç altın problemim olmadı.yapmadılar sağolsunlar bende buna dayanarak onlara bıraktım altınlarımı.Gözü aç ve ne yaptıklarını bilmeyen insanlara denk gelmişsin.Allah yardımcın olsun

Unutabildiniz mi peki o günleri? Ya benim aklima geldikce dün gibi agliyorum sinirleniyorum en mutlu animda bile olsam, duygularim cabucak degisebiliyor. Bitmiyor sorunlar bitmiyor. Simdiki aklim olsa EVLENMEKMI ASLA !
nasıl unutayım? sanki anne-çocuk bana karşı ittifak kurmuşlar gibiydi. kayınvalidem cahilin önde gideni, geri kafalı. hem de kendini çok haklı görür, illaki onun dediği olacak, olmazsa sen kötüsün. bana diş geçiremediği için anlaşamadık zaten. hadi onu geçtim. eşim eğitimli, kendini geliştirmiş biri. Nasıl olur da bu kadar annesinin saçma fikirlerini benimseyip ondan yana olabilir? Beraber oturacakmışız, birlik olacakmış felan. hangi çağda yaşıyoruz? kadın zaten ruh hastası gibi. ben birlik olmak istemiyorum, birlik olmaya ihtiyacım yok ki. sırf o mutlu olsun diye hayatımı mı karartayım onunla? Şimdiki aklım olsa yine eşimi seçerdim, ama evlilik için acele etmezdim. annesi ile uzak olmamızı şart koşardım ve iyi niyetli olmazdım.

ne çirkef insanlar ya bi altın peşine düşüyolar..
erkek anneleri babaları neden 2 kişinin hzuurunu düşünmezler kız tarafı kadar bu neyin yüzsüzlüğü aldırmazlığı anlam veremiyorum.
onlarda aannne baba erkek ailesi olunca bazı insalar çok geniş zamannda tavrını koyman gerkir böyle insanlara.
şuan durum nedir bilmiyorum ama bir evliliğe dışarıdan müdahale geliyosa ve siz buna engel olmak yerine haklı buluyosanız üzgünüm bu evlilik yürümez.

Darisi basima artik ya! Benimkilerde sonradan gösterdi gercek yüzlerini. Ama olsun onlarinda 2 kiz evlatlari var. Beddua etmem ama ALLAHA havale ederim. Rabbim en iyisini bilir.. Aynen babasina falan cok düskün. Tvde baba hakkinda birsey gorsun hemen gözleri dolar. Annesi facede "Kim annesinin ayaklarini öper" diye resim koymus onu begenir falan. Ya bu nedir ya ? At demiyorum tabii ki atma Annendir o senin. Ama bu tapmak neyin nesi?

Kendime söz verdim Erkek evladim olsun, ona ögretecegim ilk ders. Ana kuzusu olmayisi. Annensem oda senin karin demezsem gelsinler yuzume tukursunler ya, binevi ders oldu bana onlarin tavri hareketleri.

Haklısın. Benim avantajım eşin ailesine çok düşkün değildi. 10 sene olmuş yanlarından ayrılıp başka yerde çalışalı. Ama ne zamanki nişanlandık eşim kıymete bindi. Kendiside dedi zaten seni kıskandılar diye. Her hafta gelmeler gitmeler, istediler ki eşim hep onlarla ilgilensin. Eşimin gözünde de annesi gün görmemiş zavallı, yazık kadıncağıza. Ama o yazık olan kadıncağız herşeyle inatlaştı, ulu orta demedi insanların içinde bileziklerimi çıkartıp vermem için resmen çemkirdi. Bana bohça alınacağı zaman beni unuttu mağazaya girince herşeye kendi için resmen saldırdı. Babası desen dedikoducunun önde gideni. Ablası en kıskanç olan, sırf onun düğünü olmamış diye ortalığı birbirine kattı. Abisi sırf ona borç para vermedi diye eşimin üzerine yürüdü kavga çıkardı ve düğüne gelmedi. Valla eşime söyledim ben, görücü usulüyle evlenmedik sen istedin gördün yaşamımı dedim. Kendi ailesinin yaptıklarını gördükçe kendi utandı zaten. Keşke ailesi böyle yapmasaydı da görüşseydik.

bir an sen ben misin diye düşündüm. aynı şeyler oldu neredeyse, boşandık. o da geri adım atmadı ben de. aynen ben de nişan atıp takmıştım sonraki eziyetleri de eklenince doğru mahkemeye... hakkında hayırlısı olsun canım

Hah iste tamda olay bu. Annemde bunu söylüyor. Ama o kadar safim ki cilve naz yapamiyorum yapsamda esim anlamaz :) sence nasil acmaliyim bu konuyu? Ortak kasaya koymak istiyordu zaten ama hala yapmadi. Ya sende beni anlarsin ki kizda ne olur ne olmaz diye guven altinda olmak istiyor. Altinlari annesigile verse haberim olmayacak. Icim icimi yiyor. O nasil bana guvenmiyorsa bende ona guvenmiyorum o gunden sonra. Bunun oncesinde hic guven problemimiz yoktu ama sayesinde veya sayelerinde oda oldu :KK43:

İyi de sende eşine güvenmiyorsun ki eşin de sana güvensin. Altındır tutturmuşsunuz ya. Bu ne. Bırak onun hesabında kalsın nolmuş yani. olurda boşanma durumu olursa onlar zaten paylaşılacak ister onda olsun ister sende. neyin davasındasınız

Selam Kizlar,

Bu Konuyu Dikkatli Okumanizi Istiyorum, Düsüncelerinize Cok Ihtiyacim Var.

Evleneli 2,5 ay oldu ama hala unutamiyorum olaylari dun gibi yasiyorum hala. çıkmaz yoldayım. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.. Bir görümcem var akıllara zarar, ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan. Sevgili döneminden beri anlaşamayız eşimin kız kardeşiyle ( bu arada 6 senedir sevgilyiz 2 sene nişanlı toplamında 8 sene birlikteliğimiz var) herneyse cahildir dedim iyi olmaya çalıştım dügüne kadar iyiydik canımlı cicimli olmasada şakalaşıyorduk ara sıra. Takı esnasında orkestra gelin hanım görümceniz para çalıyor dedi bende çakaaal dersiniz ya hani bende hırsııız dedim güldüm geçiştirdim. Kınadada yaşanmışlar oldu tatsızlıklat oldu özetliyorum sizlere. O olay kapandı orda biz balayına gidicektik ertesi günü dedimki eşime anlaştığımız gibi kalsın ben anneme veriyim altınları gelir gelmez alıp kendi kasama yatırıyım. Önce tamam demişti annesiyle gerdek gecesi eve girmeden oğlunu fitnelemişse artık bilemicem niye annenlere gidiyor anneme niye vermiyoruz güvenmiyormusun falan gibi sözler sarfetti ki annesindeydi bütün altınlar daha öncesinde nişandan sonra bizim adetten verilmez kızda kalır ama annemler tutup verdiler altınları kayınvaldime güvenilmese o zamanda güvenilmez, asıl sen güvenmiyorsun falan dedim gittim annemlere verdim altınları akşamıda balayına uçtuk. Geri dönüşte kayınvalidemlere kahvaltıya gittik kayınbabam eşime altınları naptınız diye sormuş oda eve sakladık demiş gerçeği dememiş böylece kendi adına orta yolu bulmuş.. Biz kayınvalidemle kahvaltıdaykrb kayınbabam eşimi kaldırıyor erzak aldım sizin eve bahanesiyle bizim eve geçiyorlar altınları nereye sakladınız diyor eşimin yalanını çıkarıyor. Ve aynı zamanda o orkestra şakasınıda görümcem kayınbabama söylemiş ona hırsız dediğimi ve tabii ki eklemelerle süslemelerle aktarmış soyun dediğimi çıkar paraları dediğimi falan dediğimi demiş hakkımda iftira atmış binevi. Bunu babası eşime söylediğinde beni annesigilden aldı eve geçtik anında o altınları annenlerden alcaksın! Benim ailem hırsız mı? Sen ne diyorsun gidip alcaksın. Dur sus bi dinle ben kendimi bi izah ediyim diyorum nuh diyor peygamber demiyor . Alacaksın diyor almicam dedim gidip ben alıyorum dedi. Bende bu modla gidersen boşanırız olur biter ne güven var ne başka birşey dedim arabasına bindim annemler bırakırsın beni defolır gidersin dedim yolda arabada tartıştık beni yaka paça arabadan attı yolun ortasında.. Bende o sinirle annesini aradım ağzıma geleni saydım mutlusunuzdur inşallah zil takıp oynayın falan dedim. Arkadaşımdan rica ettim annemlere bıraktı. Annesi babası ve kendisi bizdelerdi. Ağzıma geleni oda aynı şekilde paylaştık. Babam annem çok yıprandı konuşmadan boşanmaya kararlıydık. Saygı yoktu konuşmaların içinde.. Annem sinirle aldı altınları masaya koydu alın dedi zaten kızım geldiğindr alcaktı bu uslup neyın nesi dedi. Ben krndi altınlarımı ellemedim kaldı kı kızımkını mı alcam falan dedi… Kendisi kiz kardesine "Hirsiz" dedigimi dusundugunden anneme asil siz hirsizsiniz gibi laflar sarfetti. Ben annesine nisandan sonra altinlar hep sizdeydi sorun olmadida ben balayindan gelene kadar anneme verdim annemde kasasina koydu diye mi sorun oluyor dedim. Bu kadin ayni zamanda cok ezildiginden benimde ezilmemi kocam tarafindan dinlenmemi istiyor. Yani onlarin gucune giden esimin beni dinleyip onlara degilde anneme vermem oldu. Ya bilmiyorum napıcam bilmiyorum eşimin bu ailesine düşkünlüğünü onların Ağzına bakmasını.. Nasıl değiştireceğimi bilmiyrum akıl verin lütfen! O gunden bu yana yani 2,5 ay aramiz limoni hele ben cok mecburmusum gibi dört duvar arasindayim.. Ask evliligi oldu bana Izdirap evliligi resmen. Nisani atip geri taktigima cok pismanim. Esim eskiden beni hic kirmaz benim dedigimden cikmazdi simdi o konusmalar yuzunden sanki ailesine karsiyimda istemiyorum gibi davranir oldu. bu olay yuzunden gelemedik kendimize.

Sizin yardiminiza cok ihtiyacim var ..

oğlan evi kavga çıkarmak isterse her konuda çıkartıyor tatlım,,
banada yaptılar böyle terbiyesizlikler ama ben hep tatlı konuşup orta yolu buldum,,,
ahh benimde çok içimden geçti telefon açıp zil takıp oynayın demek yada kavga etmek ama yapmadım hiçbir zaman muhatap olmadım tatlım,,,,
inan sen muhatap olmayıp cevap vermeyince onlar daha da deliriyor,,,
eşinede kızıyorsundur haklısın ama bu erkekler evlennince ailelerini terk ettiklerini sanıp ,, tuhaf bir ruh hali içine giriyorlar,,,
sen eşinle olan aranı düzelt,, bu tatsızlık burada kalsın,,, çünkü uzetırsan hem sen hem eşin ve ilişkiniz çok yıpranır tatlım ve ne yazıkki insanların istediği de bu,,,
bu inicir çekirdieğini doldurmayacak konular yüzünden insanlar çok yıpranıypr zaten evlilik ilk başlarda stresli ,birbirine alışmak aynı evde yaşamak vs, birde böyle bu konular olunca insanların birbirine tahammülü kalmıyor,,,
ama o insanların dediğini de yapma, sen mesafeni koy,, o kadar mesafe olsun ki sana soru bile sormaya çekinsinler ama bu arada hep saygılı ol,,, asla ve asla saygıda bir kusur etme,,,

Haklısın. Benim avantajım eşin ailesine çok düşkün değildi. 10 sene olmuş yanlarından ayrılıp başka yerde çalışalı. Ama ne zamanki nişanlandık eşim kıymete bindi. Kendiside dedi zaten seni kıskandılar diye. Her hafta gelmeler gitmeler, istediler ki eşim hep onlarla ilgilensin. Eşimin gözünde de annesi gün görmemiş zavallı, yazık kadıncağıza. Ama o yazık olan kadıncağız herşeyle inatlaştı, ulu orta demedi insanların içinde bileziklerimi çıkartıp vermem için resmen çemkirdi. Bana bohça alınacağı zaman beni unuttu mağazaya girince herşeye kendi için resmen saldırdı. Babası desen dedikoducunun önde gideni. Ablası en kıskanç olan, sırf onun düğünü olmamış diye ortalığı birbirine kattı. Abisi sırf ona borç para vermedi diye eşimin üzerine yürüdü kavga çıkardı ve düğüne gelmedi. Valla eşime söyledim ben, görücü usulüyle evlenmedik sen istedin gördün yaşamımı dedim. Kendi ailesinin yaptıklarını gördükçe kendi utandı zaten. Keşke ailesi böyle yapmasaydı da görüşseydik.

senin kayınvalide de fenaymış. niye ona bileziklerini çıkarıp verecekmişsin ki, ona mı alınmış? Benimki de saklamak için aldı bilezikleri. isterken hepsini vermiyordu elime :) düğün bahanesiyle istedim yarısını verdi. yarısını da kavga ettiğimizde istedim, veremem dedi. ertesi gün tıpış tıpış getirdi. Düğün gecemizde de geldi bize gitmiyor, altınları bırakamıyor kadın, eşime zorla ben götürttüm onu.
Eşime göre de annesi zavallı. evde balık pişiriyoruz. çağıralım anneni de diyordum, gelsin tabi vitamin alsın kadın diyor. çocuk olursa annen bakar diyorum o kadar yaşarsa bakar diyor. Ayy deli oluyorum bu laflara. Bülent Ersoy fiziğinde bir kadın bir de :)
Evlendiğimiz günden beri kayınvalidem de hep sokulmaya çalıştı. Akşam kal demeden bizde kaldı 3 haftalık evliyken, pazar sabahları saçma sapan sebeplerle bize geldi gitti huzurumuzu kaçırdı. ben işteyken eve girdi çıktı bir şeyler yaptı. Allahtan kavga ettik 1 aydan beri görmüyorum yüzünü. Yok bizi ayıracakmış yok akşamına kadar başka kız bulacakmış çocuğuna.
Çocuğun beni seviyor ayrılmayacağız dedikçe çıldırdı kadın. Hadi bakalım görücez diyor. Çok zavallı değil mi?
Zaten kayınvalide problemliyse görümce de aynı oluyor. Muhteşem ikili. Görümcem yok (iyi ki) ama burada yazılanlardan anlıyorum. Genelde düğünlerde kavga çıkarırlar.

senin kayınvalide de fenaymış. niye ona bileziklerini çıkarıp verecekmişsin ki, ona mı alınmış? Benimki de saklamak için aldı bilezikleri. isterken hepsini vermiyordu elime :) düğün bahanesiyle istedim yarısını verdi. yarısını da kavga ettiğimizde istedim, veremem dedi. ertesi gün tıpış tıpış getirdi. Düğün gecemizde de geldi bize gitmiyor, altınları bırakamıyor kadın, eşime zorla ben götürttüm onu.
Eşime göre de annesi zavallı. evde balık pişiriyoruz. çağıralım anneni de diyordum, gelsin tabi vitamin alsın kadın diyor. çocuk olursa annen bakar diyorum o kadar yaşarsa bakar diyor. Ayy deli oluyorum bu laflara. Bülent Ersoy fiziğinde bir kadın bir de :)
Evlendiğimiz günden beri kayınvalidem de hep sokulmaya çalıştı. Akşam kal demeden bizde kaldı 3 haftalık evliyken, pazar sabahları saçma sapan sebeplerle bize geldi gitti huzurumuzu kaçırdı. ben işteyken eve girdi çıktı bir şeyler yaptı. Allahtan kavga ettik 1 aydan beri görmüyorum yüzünü. Yok bizi ayıracakmış yok akşamına kadar başka kız bulacakmış çocuğuna.
Çocuğun beni seviyor ayrılmayacağız dedikçe çıldırdı kadın. Hadi bakalım görücez diyor. Çok zavallı değil mi?
Zaten kayınvalide problemliyse görümce de aynı oluyor. Muhteşem ikili. Görümcem yok (iyi ki) ama burada yazılanlardan anlıyorum. Genelde düğünlerde kavga çıkarırlar.

Aynen yaa... Birde benim bilezikler sorunlu alındı. Eşim ailesine para vermiş biriktirsinler altın için diye, parayı geri istedi, güya üstüne abisi babasıda koyacakmış, güya bankaya koymuşlar altın zarar etmiş. Saf benimkide inandı, halbuki eşimin gönderdiği para aynen geri geldi. Birde eşimin arkadaşının ona borcu vardı, ben araya girdim borcunu istettim, bu iki parayla bana bilezik aldı. Annesi bana çöp getirmedi, insan içinde o kadar bileziği sırf gösteriş için, biz aldık geline taktık demek için istedi. Eşimi çağırdım, ne diyo annen dedim. Bu bilezikleri bana kim aldı dedim? Eşim annesini susturdu. Ne diyosun anne hiçbirşeyde ortada yoktunuzda şimdi kızın bileziklerini niye istiyosun, ben ona aldım ne yapmak isterse yapar dedi. Hele ablası, afedersinizde görgüsüzün önde gideni. Neden benim saçım ve makyajım lüks kuaförde yapılacakmış, ortalığı bir kaynattı bir kaynattı.... Yok işte ona düğün yapılmamışmış. Bana ne ya, sanada kocan düğün yapsaymış. Kulvarlarımız o kadar farklı ki. Ne görgü ne kültür hiçbiri uymuyor. Allahtan eşim kendini yetiştirmiş. Eşim kendide der hep, ben onlarla yaşayabilseydim bunca zaman neden başka şehirde kalayım. Annesi, evi tuttuktan sonra eşimin ne kadar eskisi varsa getirdi baş köşeye dizdi, ben bunları atalım dememe rağmen. Sonra ben dolabıma bir kaç parça eşya koymuştum, gitmiş karıştırmış bu t-shirt senin mi diye yanıma geldi, hayır yani ev benim evim başka kimin olabilir kadın t-shirt ü? Valla en başında kesim kestim, asla yatılı kabul etmem diye, bana mı güvendiler, nerde kalıyorlarsa kalsınlar. Kadına iyi davrandık hoş davrandık daha evlenmeden ettiklerine bak. Birde gelip gece burda kalsa ooo neler yapar. Birgün eşimi arayıp ağlamış, eşim geldi, kadıncağız oğlunun evini bir kere bile göremedi dedi açtım ağzımı yumdum gözümüç O kadıncağız bunları bunları yaptı, hanım hanımcık oturduda biz mi istemedik, bu günleri düşünecekti, bana onca laf etti nasıl yüzüme bakacak. Bu ev oğlunun eski evi değil artık önce arayıp sana kendini acındırmasın. Hem bu eve ben daha gelin gelmeden aylarca gelip kaldı istediği gibi yönetti, çeyizimi bile açıp kullandı, daha ne gelip görememişmiş. O beni nişanlıyken zoraki koymadı bu eve şimdide ben onu istemiyorum, devan geçti gitti artık dedim. Gerçekten de ben nişanlıyken gelince diken üstüne duruyordum, çeyizim koliliydi, ne zaman kolileri açacaksın, ne zaman şunları dizeceksin, ocağı daha almadınız daha ne zaman alacaksınız, laf vurup durdu. Hepsini önce alacaktım ki kv hanım benden önce kullansın. Öyle kayınvalideye böyle gelin işte, dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler.

Aynen yaa... Birde benim bilezikler sorunlu alındı. Eşim ailesine para vermiş biriktirsinler altın için diye, parayı geri istedi, güya üstüne abisi babasıda koyacakmış, güya bankaya koymuşlar altın zarar etmiş. Saf benimkide inandı, halbuki eşimin gönderdiği para aynen geri geldi. Birde eşimin arkadaşının ona borcu vardı, ben araya girdim borcunu istettim, bu iki parayla bana bilezik aldı. Annesi bana çöp getirmedi, insan içinde o kadar bileziği sırf gösteriş için, biz aldık geline taktık demek için istedi. Eşimi çağırdım, ne diyo annen dedim. Bu bilezikleri bana kim aldı dedim? Eşim annesini susturdu. Ne diyosun anne hiçbirşeyde ortada yoktunuzda şimdi kızın bileziklerini niye istiyosun, ben ona aldım ne yapmak isterse yapar dedi. Hele ablası, afedersinizde görgüsüzün önde gideni. Neden benim saçım ve makyajım lüks kuaförde yapılacakmış, ortalığı bir kaynattı bir kaynattı.... Yok işte ona düğün yapılmamışmış. Bana ne ya, sanada kocan düğün yapsaymış. Kulvarlarımız o kadar farklı ki. Ne görgü ne kültür hiçbiri uymuyor. Allahtan eşim kendini yetiştirmiş. Eşim kendide der hep, ben onlarla yaşayabilseydim bunca zaman neden başka şehirde kalayım. Annesi, evi tuttuktan sonra eşimin ne kadar eskisi varsa getirdi baş köşeye dizdi, ben bunları atalım dememe rağmen. Sonra ben dolabıma bir kaç parça eşya koymuştum, gitmiş karıştırmış bu t-shirt senin mi diye yanıma geldi, hayır yani ev benim evim başka kimin olabilir kadın t-shirt ü? Valla en başında kesim kestim, asla yatılı kabul etmem diye, bana mı güvendiler, nerde kalıyorlarsa kalsınlar. Kadına iyi davrandık hoş davrandık daha evlenmeden ettiklerine bak. Birde gelip gece burda kalsa ooo neler yapar. Birgün eşimi arayıp ağlamış, eşim geldi, kadıncağız oğlunun evini bir kere bile göremedi dedi açtım ağzımı yumdum gözümüç O kadıncağız bunları bunları yaptı, hanım hanımcık oturduda biz mi istemedik, bu günleri düşünecekti, bana onca laf etti nasıl yüzüme bakacak. Bu ev oğlunun eski evi değil artık önce arayıp sana kendini acındırmasın. Hem bu eve ben daha gelin gelmeden aylarca gelip kaldı istediği gibi yönetti, çeyizimi bile açıp kullandı, daha ne gelip görememişmiş. O beni nişanlıyken zoraki koymadı bu eve şimdide ben onu istemiyorum, devan geçti gitti artık dedim. Gerçekten de ben nişanlıyken gelince diken üstüne duruyordum, çeyizim koliliydi, ne zaman kolileri açacaksın, ne zaman şunları dizeceksin, ocağı daha almadınız daha ne zaman alacaksınız, laf vurup durdu. Hepsini önce alacaktım ki kv hanım benden önce kullansın. Öyle kayınvalideye böyle gelin işte, dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler.
hakediyolar kendilerine böyle davranılmayı. sesini çıkarmazsan ağzına ederler insanın. bunlar böyle yüzsüzler. yaşlarından başlarından da utanmıyorlar. iyilik yaparsın anlamazlar, saygı gösterirsin anlamazlar, güler yüzlü olursun anlamazlar... illaki özel hayatımıza müdahale edecekler, illaki huzursuzluk çıkaracaklar, illaki onların dedikleri olacak... yeter artık boğuluyorum! biz eşlerimizle mutlu olmak için evleniyoruz ne hayallerle. Onların kahrını çekmek için değil. Onlardan istediğimiz ne? Sadece hayatımıza karışmamaları. Çok mu zor bu kadar? Bir erkek bir kadın birbirini seviyorlarsa evlenmeye karar verirler ve anne- babalarından ayrılırlar yeni bir aile olurlar. Bunu ilkokulda okuyan çocuk da anlar. Ama bunlar kabul edip kenarı çekilmek yerine, kendilerinde o aileye karışma ve müdahale etme haklarını kendilerinde görüyorlar. Çünkü onların çocukları bir tane, bütün kızlar onların çocuklarının peşlerinde koşar, biz hiçbir zaman onların çocuklarına layık değiliz. biz onların çocuklarını kandırdık o yüzden bizim hiçbir hakkımız da yok.
Görgülü ve aklı başında bir kayınvalide altının bileziğin lafını etmez. Gösteriş yapmak neyin nesi?
Kuaförümde kayınvalidem yüzünden ben de rezil oldum. Kendisi geç geldiği için kuaför onu bekletti, kalabalık da vardı. Bağırdı çağırdı, yok başka yere gidecekmiş, yok onun gittiği yerler daha ucuzmuş, yok suç bizdeymiş araştırmadan gitmişiz. En güzel günümde moralimi bozdu. Benim kayınvalide de benden önce çamaşır makinemi kullandı, ocağımı kullandı, süpürgemi kullandı kendi eşyası gibi, sormadı bile. Nişanlıyken bana kendi eski koltuklarını ve perdelerini vermeye kalktı pintilikten. O odasına kimse girmediği için o eşyaları kullanılmamış sayıyor.
Baştan ileride annen bizimle yaşayabilir zaten yalnız kadın başka çocuğu da yok dedim (büyük hata ettim). Sanki ben ona öyle dememişim, her şey senin bizi sen yönet istediğini yap demişim gibi davrandı. Her şeyi öyle bir sahiplendi ki; evlendiğim günden beri kafasına göre her şeyi kurcaladı. Tencerelerimden, yatak örtüme kadar, çamaşırlarımıza kadar buzdolabıma kadar her şeyime dokundu ve kullandı. Ona yüz vermedim diye dünyaları yaptı bana. Hırsından öfkesinden kudurdu. O yüzden ben de diken üstünde duruyor gibiyim. 3 ayda çok yıprandım. Daha 1.ayda bize yerleşmeye kalktı.
Ailem karışmadığı için beni kimsesiz sandılar. Ama çok şükür ailem arkamda. Asla kendimi o cahil kadına ezdirmem. Eşimi seviyorum ama eşim için bile katlanamam ona.

ne çirkef insanlar ya bi altın peşine düşüyolar..
erkek anneleri babaları neden 2 kişinin hzuurunu düşünmezler kız tarafı kadar bu neyin yüzsüzlüğü aldırmazlığı anlam veremiyorum.
onlarda aannne baba erkek ailesi olunca bazı insalar çok geniş zamannda tavrını koyman gerkir böyle insanlara.
şuan durum nedir bilmiyorum ama bir evliliğe dışarıdan müdahale geliyosa ve siz buna engel olmak yerine haklı buluyosanız üzgünüm bu evlilik yürümez.

Hem altinin pesine düserler hemde "sen ne altin meraklisi ciktin" der bana. Ulan balayindan döner dönmez altinlar nerde diye sizlanan sizsiniz daha ayakkabimi bile cikarmadan bana olay üstüne olay yasattiniz ama yok ben ne altin meraklisiymisim. Ya git bu günden sonra bana sicak kanli samimi olsalar ne olacak? Samimiyetsiz samimiyetler..

Back