Aynen yaa... Birde benim bilezikler sorunlu alındı. Eşim ailesine para vermiş biriktirsinler altın için diye, parayı geri istedi, güya üstüne abisi babasıda koyacakmış, güya bankaya koymuşlar altın zarar etmiş. Saf benimkide inandı, halbuki eşimin gönderdiği para aynen geri geldi. Birde eşimin arkadaşının ona borcu vardı, ben araya girdim borcunu istettim, bu iki parayla bana bilezik aldı. Annesi bana çöp getirmedi, insan içinde o kadar bileziği sırf gösteriş için, biz aldık geline taktık demek için istedi. Eşimi çağırdım, ne diyo annen dedim. Bu bilezikleri bana kim aldı dedim? Eşim annesini susturdu. Ne diyosun anne hiçbirşeyde ortada yoktunuzda şimdi kızın bileziklerini niye istiyosun, ben ona aldım ne yapmak isterse yapar dedi. Hele ablası, afedersinizde görgüsüzün önde gideni. Neden benim saçım ve makyajım lüks kuaförde yapılacakmış, ortalığı bir kaynattı bir kaynattı.... Yok işte ona düğün yapılmamışmış. Bana ne ya, sanada kocan düğün yapsaymış. Kulvarlarımız o kadar farklı ki. Ne görgü ne kültür hiçbiri uymuyor. Allahtan eşim kendini yetiştirmiş. Eşim kendide der hep, ben onlarla yaşayabilseydim bunca zaman neden başka şehirde kalayım. Annesi, evi tuttuktan sonra eşimin ne kadar eskisi varsa getirdi baş köşeye dizdi, ben bunları atalım dememe rağmen. Sonra ben dolabıma bir kaç parça eşya koymuştum, gitmiş karıştırmış bu t-shirt senin mi diye yanıma geldi, hayır yani ev benim evim başka kimin olabilir kadın t-shirt ü? Valla en başında kesim kestim, asla yatılı kabul etmem diye, bana mı güvendiler, nerde kalıyorlarsa kalsınlar. Kadına iyi davrandık hoş davrandık daha evlenmeden ettiklerine bak. Birde gelip gece burda kalsa ooo neler yapar. Birgün eşimi arayıp ağlamış, eşim geldi, kadıncağız oğlunun evini bir kere bile göremedi dedi açtım ağzımı yumdum gözümüç O kadıncağız bunları bunları yaptı, hanım hanımcık oturduda biz mi istemedik, bu günleri düşünecekti, bana onca laf etti nasıl yüzüme bakacak. Bu ev oğlunun eski evi değil artık önce arayıp sana kendini acındırmasın. Hem bu eve ben daha gelin gelmeden aylarca gelip kaldı istediği gibi yönetti, çeyizimi bile açıp kullandı, daha ne gelip görememişmiş. O beni nişanlıyken zoraki koymadı bu eve şimdide ben onu istemiyorum, devan geçti gitti artık dedim...
tartıştığımız sırada kayınvalideme "...ben sizden hiçbir şey istemedim" dedim, o da "nerde istemedin herkes senin aldıklarından alıyor" dedi. Dedim: "istesem ucuz gelinlik almazdım, daha pahalı mobilyalardan seçerdik, nişanımda ve kına gecemde ucuz elbise giymezdim, set aldırırdım, daha fazla bilezik isterdim felan" . O da bana "zengin bir koca bulsaydın o zaman" dedi. :S Balayına gitmemizi bile çok gördü zaten çocuğuna da hep gaz verdi. O eski perdelerini koltuklarını bile vermeyi teklif etti ki ben onları bile kabul ettim zor duruma düşmesinler diye. Ama eşim istemedi.Hem altinin pesine düserler hemde "sen ne altin meraklisi ciktin" der bana. Ulan balayindan döner dönmez altinlar nerde diye sizlanan sizsiniz daha ayakkabimi bile cikarmadan bana olay üstüne olay yasattiniz ama yok ben ne altin meraklisiymisim. Ya git bu günden sonra bana sicak kanli samimi olsalar ne olacak? Samimiyetsiz samimiyetler..
hakediyolar kendilerine böyle davranılmayı. sesini çıkarmazsan ağzına ederler insanın. bunlar böyle yüzsüzler. yaşlarından başlarından da utanmıyorlar. iyilik yaparsın anlamazlar, saygı gösterirsin anlamazlar, güler yüzlü olursun anlamazlar... illaki özel hayatımıza müdahale edecekler, illaki huzursuzluk çıkaracaklar, illaki onların dedikleri olacak... yeter artık boğuluyorum! biz eşlerimizle mutlu olmak için evleniyoruz ne hayallerle. Onların kahrını çekmek için değil. Onlardan istediğimiz ne? Sadece hayatımıza karışmamaları. Çok mu zor bu kadar? Bir erkek bir kadın birbirini seviyorlarsa evlenmeye karar verirler ve anne- babalarından ayrılırlar yeni bir aile olurlar. Bunu ilkokulda okuyan çocuk da anlar. Ama bunlar kabul edip kenarı çekilmek yerine, kendilerinde o aileye karışma ve müdahale etme haklarını kendilerinde görüyorlar. Çünkü onların çocukları bir tane, bütün kızlar onların çocuklarının peşlerinde koşar, biz hiçbir zaman onların çocuklarına layık değiliz. biz onların çocuklarını kandırdık o yüzden bizim hiçbir hakkımız da yok.
Görgülü ve aklı başında bir kayınvalide altının bileziğin lafını etmez. Gösteriş yapmak neyin nesi?
Kuaförümde kayınvalidem yüzünden ben de rezil oldum. Kendisi geç geldiği için kuaför onu bekletti, kalabalık da vardı. Bağırdı çağırdı, yok başka yere gidecekmiş, yok onun gittiği yerler daha ucuzmuş, yok suç bizdeymiş araştırmadan gitmişiz. En güzel günümde moralimi bozdu. Benim kayınvalide de benden önce çamaşır makinemi kullandı, ocağımı kullandı, süpürgemi kullandı kendi eşyası gibi, sormadı bile. Nişanlıyken bana kendi eski koltuklarını ve perdelerini vermeye kalktı pintilikten. O odasına kimse girmediği için o eşyaları kullanılmamış sayıyor.
Baştan ileride annen bizimle yaşayabilir zaten yalnız kadın başka çocuğu da yok dedim (büyük hata ettim). Sanki ben ona öyle dememişim, her şey senin bizi sen yönet istediğini yap demişim gibi davrandı. Her şeyi öyle bir sahiplendi ki; evlendiğim günden beri kafasına göre her şeyi kurcaladı. Tencerelerimden, yatak örtüme kadar, çamaşırlarımıza kadar buzdolabıma kadar her şeyime dokundu ve kullandı. Ona yüz vermedim diye dünyaları yaptı bana. Hırsından öfkesinden kudurdu. O yüzden ben de diken üstünde duruyor gibiyim. 3 ayda çok yıprandım. Daha 1.ayda bize yerleşmeye kalktı.
Ailem karışmadığı için beni kimsesiz sandılar. Ama çok şükür ailem arkamda. Asla kendimi o cahil kadına ezdirmem. Eşimi seviyorum ama eşim için bile katlanamam ona.
Seninde benden farkin yokmus ya. O görümceleri Allah islah etsin. Sanki kendileride gelin degilmis yada gelin olmayacakmis gibi davraniyorlar. Ya herseyden ziyade benim özel günüm demi? Nerde kimle kuaföre gidersem giderim! Yok neymis görümce neden gelmicekmiste bilmem neyde dügünüme 2 hafta önce kv ve görümceyle bunun icin kavga etmistik. Insanin en özel günü sorunsuz gecsin istiyor ama benimki zehir olmustu. Söz, nisan, kina ve dügün.. Herseyde bi olay yaratildi, hic bi zaman hosgörülmedi. Hepte kendim bas ettim onlarla. Esim karismadi. Bi söktürmüyorlar hayatimizdan :/
Aynen arkadaşım sana katılıyorum kin ne derse desin eşim için bile onun ailesine katlanamam, kimse kusura bakmasın. Çok yıpranmışsın ama biraz daha sabret. Eşin de anlayacaktır. Bende dediğin gibi nişanımın ilk zamanlarında çok iyi davranırdım yani el gibi görmedim. Hadi beraber yapalım gidelim, annesinin canı sıkılmasın istedim. Ama ne özel gün ne başka birşey herşeyde burnumuzdan getirdiler. Eşimin beni yemeğe çıkarması bile sorun olmuş, anneme birsürü laf söylemiş, yemeğe gitmenin zamanımıydı diye. Daha neler var neler... Asla razı değilim onlardan... Şimdi isterlerse melek olsunlar benim en güzel günlerimi zehir ettiler.
benim kayınvalide de bir de mal mülk hırsı var. Orası da benim burası da benim çıkın evden diyor. Ki her şey eşimin üzerine eşim tek çocuk babası da yok. Çeyiz serilirken anneme demiş: "benden size vasiyet sağlığınızda malınızı mülkünüzü çocuğunuzun üzerine yapmayın." Her şey onun üzerine olsaydı beni kapının önüne koyma hakkı olacaktı çünkü o zaman. ya benimle aynı evde otur yada defol git diyebilecekti, o zaman eşimi de dinlemezdi. Hastayken eşine bakmış bakarken de" ölsün de kurtulayım artık" dermiş. eşi öldükten sonra şuan bile "rahat yatmasın", "yattığı yerde tepe takla dönsün" gibi sözler söylüyor. ama kocasının malına mülküne sahip çıkmasını biliyor. 4 seneden beri kocası için mevlit okutmamış, bu sene görümcesinde mevlit okutacakmış ona. çünkü gelen gidene Gelin beni istemiyor ondan mevlidi burada yaptım diyecek. Ben böyle bir kadına yalnızmış diye niye üzüleyim ki? Bir de utanmadan duygu sömürüsü yapıyor.
Aynen bu saatten sonra melek olsa bir faydası yok. En güzel günlerimizi zehir etti. O yapılanlar hiç gözümün önünden gitmiyor, o sözleri hala kulağımda çınlıyor. İçimdeki korku hiç bitmiyor. Oturduğumuz evde gözü var çünkü. Evle kafayı bozmuş zaten. Sanki bir gün gelip "ben artık sizde kalıcam" diyecekmiş gibi geliyor. Sizin yine eviniz ve düzeniniz vardır. Bana onu bile çok görüyorlar. Kayınvalidemle birlikte oturursam ne ev kalacak ne düzen, o zaman bu evlilik biter
Ben hiç para pul istemedim. Hatta eşime, nişanlandıktan sonra bile maaşını sormadım. Önemli olan mutlu olmamızdı. İlla şunu şunu al da demedim. Ailemde hiçbirşey istemedi. Ama eşim ne zaman bana bir çöp alacak olsa, kavga çıkardılar. O bana para harcamadan kendi faturalarını çıkardılar, kendi ihtiyaçlarını öne sürdüler :) Eşin tek çocukmuş, kv napacakmış malı mülkü, alsın kendi otursun. Biz kirada oturuyoruz. Eşimin ailesinin bu evde 5 lira faydaları yok. Ne bir tabak aldılar ne birşeye ihtiyacın var mı oğlum dediler. Kocam kazanıyor, geçindiriyor evimizi. Bütün herşeyimizi eşim kredi çekerek, ailemde kendi bütçesiyle aldı. Sen hiç karışma boşver, mevlüt okutsun okutmasın boşver. Yüz göz olma. Ben olsam gerekirse oturduğum ev kv ye aitse çıkarım kirada otururum kimseyede laf dedirtmem. Bir defasında eşimin ailesi nişanlıyken o kadar çok gelip gittilerki ve herşeye karıştılar ki sanki eşim benle evlenmeyecekde onlarla yaşayacakmış gibi, annem dedi en sonunda. Oğlum ailen eve yerleşti kendi istedikleri gibi, ilerde beraber oturma niyetin yok değil mi, biz berber oturmaya vermedik kızımızı dedi. Eşimde çok bozulmuştu, yok annecim olurmu öyle şey gidecek onlar dedi. Sen de boşver, eşinle aranı bozma. Ben eşime hep derim, senin aşkın olmasa onca acıyı çekmezdim, bu yuva da benim sen de benimsin hiç kimseyi karıştırmam derim :) Bıyık altından güler o da hoşuna gider :)
senin eşin iyi yine. neyin ne olduğunu biliyor dengeyi sağlıyor en azından. benim eşim annesine bir şey diyemiyor, annesi yapıyor yapacağını ondan sonra kenarı çekiliyor, sonra ben sinirlenip söylenince saygısız, terbiyesiz oluyorum. annesini haklı buluyor, onu savunuyor. Şuan ilk günlere göre eşimle daha iyi anlaşıyoruz., biraz düzelme var.
Baştan bilmiyordum bu kadının böyle olduğunu. Bilseydim kirada oturalım derdim. şuan diyorum ama eşim kirada oturmaya yanaşmıyor. Kayınvalidem şuan eşimin ofisinde kalıyor (home Office) orası da yeni bir daire zaten eşime ait. Kendimizi biraz toparladıktan sonra bir ev daha düşünüyoruz. Ama kadının niyeti sorun çözülmesi değil. İllaki o evde bizimle oturacak, yoksa başka ev olursa bizi hayatından silermiş. (nerde o günler)
Annenin eşinle konuşması iyi olmuş. Yoksa sana yerleşirlerdi. Uğraşmışlar ama olmamış. Benim annem de baştan araya girmek istedi ama ben engel oldum. salaklık ettim. sorun çıkmasın diye sesimi çıkartmadım işte. O zaman cevabımızı dikseydik de ayrılırdık herhalde. Kayınvalidem bozardı.
Evle ofisin arası çok yakın. Nişanlıyken biz hangisine gitsek kadın da oraya gelirdi. Mesela hepimiz ofisteyiz. Eve bişey almaya gidicez eşimle biz arabayla giderdik, o da üşenmeden yürüyerek arkamızdan gelirdi.
Eşim iyi de canım bu günlere gelene kadar ne çektim. Nişanlıyken, ailesi hep haklıydı, annesine laf edilmez, kadın birşey yaptığında "kadıncağız yazık" olurdu adı. Ne zaman düğün haftasına girdik o zaman başladı sorunlar. Ben evlenmekten vazgeçtim falan filan.... O zaman gerçekten vazgeçmiştim, eşim de kaybetmek istemedi. Gözünü açtım. Bana karşı hatalarını affettim. Ona olan sevgimi de adı gibi biliyordu. Ailesinin yaptıları ortadaydı. Mecburen iyiyle kötüyü ayırt etti. Ailem ailem diyorsan ayrılırız ama ben senin ailenle geçinemem kusura bakma dedim. Keşke sizde o zaman cevabınızı verseydiniz, kayınvalideniz bozmaya çalışınca eşiniz eminim sözünü dinlemezdi. Yani annesinin sözüyle benden ayrılacak adamla işim olmazdı açıkcası benim. Bence bundan sonra sen kv yi birşeye karıştırmamaya bak. Resmi ol. Yine heryere peşinize geliyorsa, sıkıldım sürü gibi gezmekten dersin
Bizim de sorunlar düğün zamanı ortaya çıkmaya başladı. Daha önce olsaydı nişanı atabilirdim. Düğün haftası atsaydım çok büyük bir yıkım olurdu cesaret edemedim. Eşimi de seviyordum. Sonra bugünlere geldik işte. Eşim annesi bizi ayırmaya kalksaydı annesinin sözünü dinlemezdi. ama annesi çirkeflik yapardı, ya ben ya o derdi, sen o kız için ananı atıyorsun derdi, siyaset yapardı. düğünde pislik çıkarırdı. Ben de dediğin gibi yapıyorum canım. kavga ettiğimizden beri 1 aydır birbirimizi görmüyoruz böyle daha iyi oldu. onun o laflarından sonra eşim de annesini eskisi gibi savunmuyor artık. Beni suçladığı şeyler onun söylediklerinin yanında ufak tefek şeyler. istediklerini desinler. zamana bıraktım her şeyi. biz eşimle birbirimizi hep özlüyoruz akşamları sarılarak tv izliyoruz, çayımızı izliyoruz, hafta sonları bir yerlere gidiyoruz. kayınvalidem karışmadığı sürece hep böyleyiz. onunla elbet yine bir araya gelicez. artık yüzüne bile bakmam. çok daha soğuk biri olarak karşısına çıkacağım. Bana o lafları söylemeden önce düşünecekti diyeceğim.
Selam Kizlar,
Bu Konuyu Dikkatli Okumanizi Istiyorum, Düsüncelerinize Cok Ihtiyacim Var.
Evleneli 2,5 ay oldu ama hala unutamiyorum olaylari dun gibi yasiyorum hala. çıkmaz yoldayım. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.. Bir görümcem var akıllara zarar, ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan. Sevgili döneminden beri anlaşamayız eşimin kız kardeşiyle ( bu arada 6 senedir sevgilyiz 2 sene nişanlı toplamında 8 sene birlikteliğimiz var) herneyse cahildir dedim iyi olmaya çalıştım dügüne kadar iyiydik canımlı cicimli olmasada şakalaşıyorduk ara sıra. Takı esnasında orkestra gelin hanım görümceniz para çalıyor dedi bende çakaaal dersiniz ya hani bende hırsııız dedim güldüm geçiştirdim. Kınadada yaşanmışlar oldu tatsızlıklat oldu özetliyorum sizlere. O olay kapandı orda biz balayına gidicektik ertesi günü dedimki eşime anlaştığımız gibi kalsın ben anneme veriyim altınları gelir gelmez alıp kendi kasama yatırıyım. Önce tamam demişti annesiyle gerdek gecesi eve girmeden oğlunu fitnelemişse artık bilemicem niye annenlere gidiyor anneme niye vermiyoruz güvenmiyormusun falan gibi sözler sarfetti ki annesindeydi bütün altınlar daha öncesinde nişandan sonra bizim adetten verilmez kızda kalır ama annemler tutup verdiler altınları kayınvaldime güvenilmese o zamanda güvenilmez, asıl sen güvenmiyorsun falan dedim gittim annemlere verdim altınları akşamıda balayına uçtuk. Geri dönüşte kayınvalidemlere kahvaltıya gittik kayınbabam eşime altınları naptınız diye sormuş oda eve sakladık demiş gerçeği dememiş böylece kendi adına orta yolu bulmuş.. Biz kayınvalidemle kahvaltıdaykrb kayınbabam eşimi kaldırıyor erzak aldım sizin eve bahanesiyle bizim eve geçiyorlar altınları nereye sakladınız diyor eşimin yalanını çıkarıyor. Ve aynı zamanda o orkestra şakasınıda görümcem kayınbabama söylemiş ona hırsız dediğimi ve tabii ki eklemelerle süslemelerle aktarmış soyun dediğimi çıkar paraları dediğimi falan dediğimi demiş hakkımda iftira atmış binevi. Bunu babası eşime söylediğinde beni annesigilden aldı eve geçtik anında o altınları annenlerden alcaksın! Benim ailem hırsız mı? Sen ne diyorsun gidip alcaksın. Dur sus bi dinle ben kendimi bi izah ediyim diyorum nuh diyor peygamber demiyor . Alacaksın diyor almicam dedim gidip ben alıyorum dedi. Bende bu modla gidersen boşanırız olur biter ne güven var ne başka birşey dedim arabasına bindim annemler bırakırsın beni defolır gidersin dedim yolda arabada tartıştık beni yaka paça arabadan attı yolun ortasında.. Bende o sinirle annesini aradım ağzıma geleni saydım mutlusunuzdur inşallah zil takıp oynayın falan dedim. Arkadaşımdan rica ettim annemlere bıraktı. Annesi babası ve kendisi bizdelerdi. Ağzıma geleni oda aynı şekilde paylaştık. Babam annem çok yıprandı konuşmadan boşanmaya kararlıydık. Saygı yoktu konuşmaların içinde.. Annem sinirle aldı altınları masaya koydu alın dedi zaten kızım geldiğindr alcaktı bu uslup neyın nesi dedi. Ben krndi altınlarımı ellemedim kaldı kı kızımkını mı alcam falan dedi… Kendisi kiz kardesine "Hirsiz" dedigimi dusundugunden anneme asil siz hirsizsiniz gibi laflar sarfetti. Ben annesine nisandan sonra altinlar hep sizdeydi sorun olmadida ben balayindan gelene kadar anneme verdim annemde kasasina koydu diye mi sorun oluyor dedim. Bu kadin ayni zamanda cok ezildiginden benimde ezilmemi kocam tarafindan dinlenmemi istiyor. Yani onlarin gucune giden esimin beni dinleyip onlara degilde anneme vermem oldu. Ya bilmiyorum napıcam bilmiyorum eşimin bu ailesine düşkünlüğünü onların Ağzına bakmasını.. Nasıl değiştireceğimi bilmiyrum akıl verin lütfen! O gunden bu yana yani 2,5 ay aramiz limoni hele ben cok mecburmusum gibi dört duvar arasindayim.. Ask evliligi oldu bana Izdirap evliligi resmen. Nisani atip geri taktigima cok pismanim. Esim eskiden beni hic kirmaz benim dedigimden cikmazdi simdi o konusmalar yuzunden sanki ailesine karsiyimda istemiyorum gibi davranir oldu. bu olay yuzunden gelemedik kendimize.
Sizin yardiminiza cok ihtiyacim var ..
bi altın meselesi ne durumlara gelmiş yazık olmuş. ..keşke benim gibi yapsaydiniz. .ben altinlarimi bankaya koydum düğün den bir gün sonrada balayina gitmiştik...
Meraklisi ol tabi altinlarinin dugunde takildi senin onlar niye uc kurus bile etmeyecek karaktersiz kadina deger vermeyen cahil cuheylanin eline birakacaksinki altinlarini. Canlari cehenneme al altinlarini o koca musveddesi anasinin etegi babasinin ceketinden cikmayan herifide en kisa surede bosa bundan koca olmaz.
Cok pis sinirlendimyeni sandım konuyu... hortlatmışsınız...
Meraklisi ol tabi altinlarinin dugunde takildi senin onlar niye uc kurus bile etmeyecek karaktersiz kadina deger vermeyen cahil cuheylanin eline birakacaksinki altinlarini. Canlari cehenneme al altinlarini o koca musveddesi anasinin etegi babasinin ceketinden cikmayan herifide en kisa surede bosa bundan koca olmaz.
Eşimin ailesinin durumu son derece iyidir. Yani hatırı sayılır bi varlıkları ve geniş bi cevreleri var. Ama eşim ailesine asla minnet etmeyen bi tiptir. Düşünün evlendik bana taktıkları aştınlar dışında ne düğünüme ve evime 1 liraları gelmemiştir.
Yemekli biyerde 600 kişilik bi salonda oldu düğünüm 40 bin sırf mekana verdi eşim.
Cokta güzel takı takıldı doğuluyuz bende eşimde neyse takı bitti odaya gircez hiç tahmin etmezdim annesi teyzeleri hop dibimizde beni bi güzel soydular balayı dönüşü veririm dedi. Ne var ne yok bilmiyoruz bile balayından döndük 3. Senedeyiz ne ben isteyebildim ne eşim sadece takabilceklerimi verdi.
Konusu acıldığında he bende merak etmeyin merak etmede ne var bilsek merak etmeyizde eşimle huzursuz olmak isyemediğimden bişey demiyorum. Bi kac kere ihtiyacım var alabişirmiyiz dedik yok veremem ne lazım bana söyleyin ben hallederim dedi konuda kapandı öyle.
Olan bizim altınlara oldu
Boşverin eşinizle aranızı düzeltmeye bakın deymez hiçbişeye
Eşim onlarla bir oluyor her defasında, iyi kalabilmek çok güç. İnanın şu sevgim bitse bir saniye kalmayacağım yanında. Ah o mazideki değer verişleri, el üstünde tutuşları.. Hep bunlar yüzünden silemiyorum tek celse de!
Belki eşinizde yıprandı biraz fedakarlık yapın herşeyi unutun demiyorum ama görmezden gelin bir yuva kolay kurulmuypr bunu siz daha iyi bilirsiniz önyargılarınızdan ve yaşanmışlıklardan kurtulun koyun rafa eşinizle eskisi gibi olmaya bakın.
İlerde keşke dememek elimden gelen herşeyi yaptımda olmadı diyebilmeniz için biraz polyana olmanız şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?