artık çok bunaldım lütfenn bana akıl verin ....

yeni evli çiftin yanına gelmeleri bizde hoş değil de. eskileyince gelsinler de. atmakla ilgisi yok de. önce birbirimize alışmamız lazım de.

ve şu an yaşamadığın için bilmiorsun ama evliliğin an az bir hatta ilk 2 ayı kendi ailenden bile uzun süreli misafir kabul etme.

senden başka herkes neler yapman gerektiğini planlamış

sana da sadece uymak kalmış

eğer ki devam edersen daha fazlalısını yaşayacaksın

çünkü gerçek yüzlerini göstermişler yok eğer ben bunlarla başederim diyorsan birşey diyemem

çok karışık yazmışsın nikahı önceden yapmanızda ki amaç neydi

hakkında hayırlısı olsun canım, bana evlencekmissin gibi geldi, umarım 2 ay sonra buraya konu açmazsın, eşim böyle, görümcem şöyle diye

ya kim nişanlısını sevmez sevmeseydim bu yola sokmazdım nişan yapıp nikah yapmazdım ama zamanla hevesimi duyğularımı bitirdi şuan okadar emek verdim mücadele ettim diyorum bir kalemde silme diyorum bugün ailesiyle konuşacaktı benden sonra bilmiyorum konuştumu konuşmadımı konuştuysa ne konuştu aramadı beni bende aramadım onu birkere ailesiyle konuşsun diye bekledim yoksa bugün artık sabrımın bittiği yerdi bitirecektim ama ailemle konuşacam diyince dedim birgün daha ver ilk aradığında direk konuşmaya dalacam artık çünkü benden giden gidiyor

ya kim nişanlısını sevmez sevmeseydim bu yola sokmazdım nişan yapıp nikah yapmazdım ama zamanla hevesimi duyğularımı bitirdi şuan okadar emek verdim mücadele ettim diyorum bir kalemde silme diyorum bugün ailesiyle konuşacaktı benden sonra bilmiyorum konuştumu konuşmadımı konuştuysa ne konuştu aramadı beni bende aramadım onu birkere ailesiyle konuşsun diye bekledim yoksa bugün artık sabrımın bittiği yerdi bitirecektim ama ailemle konuşacam diyince dedim birgün daha ver ilk aradığında direk konuşmaya dalacam artık çünkü benden giden gidiyor

az kalmış bir an önce karar vermelisin... hangi devirde yaşıyoruz görümceni senin evine yerleştiriyorlar?
aklım almıyor ya. nişanlına bazı gerçekleri görmesini sağlamalısın. hala 'sen benim ailemi sevmiyorsun'
zırvalıklarına devam ederse ayrıl. kimsenin hakkına girmek istemem ama bu iş olmaz gibi görünüyor.

nişanlında iş olsaydı sana bu olaylar gelmeden daha önünü keserdi

sana yeni evli olucaz en azından bi kaç ay sonra gelsinler dedirtmezdi kendi bi güzel cevabını verirdi

şimdi konuşsa ne olucak ki annesi anlayacak senin istemediğini

işler daha da karışacak

çok tşk ederim bana yardım etmeye çalıştığın için inan bende hep alttan alan yapan yapıcı olan tarafım ama iki üç gündür artık bitti bu yapım benim bu yapım bitene kadar herşey normaldi iyiydi iki üç gündür berbat ötesi asla ailemi ezdirmem bunu asla yapmam bende aynen diyorum iki üç gündür iyiliklede konuştum bak dedim benim nişanım oldu alelecele oldu birşey demedim hiçbirşey alamadım ozaman birşey demedim evde hemen yüzükler takıldı birşey demedim eksiğimi iç çamaşarıma kadar aldılar birşey demedim eşyada sen karışma dedin aileler beğensin dedin birşey demedim gelinlik alamam artık borcum var dedim birşey demedim kızkardeşim evime geldi bana sizin örfü uygulatmaya çalıştı babamın evinde birşey demedi size ilk kez gittim kızkardeşim beni yolcu etmedi birşey demedim ama benim evimin içine karışılırsa derim dedim çünkü ora benim bizim evimiz dedim ben seninle başbaşa kalmak istiyorum özgür olmak istiyorum dedim ben o evin kadını olduğumu bilmek istiyorum dedim bir eve iki kadın yada üç kadın olmaz dedim çünkü artık doldum ben kendimi biliyorum bilmemmi ama işte nöbette olduğu zamanlar korkarmışım arkadaş olsun istiyormuş yani beni düşünüyormuş havası verdi nişanlıma oda seni düşünüyor sense annemi istemiyorsun beğenmiyorsun yargılıyor yorumluyorsun diyerek çıkıştı ((

anlayışsız insanlar belli.işin zor gerçekten.eşine de onları istemediğimden değil,sadece seninle yalnız olamk istiyorum falan de.istedikleri zaman misafirim olsunlar ama kardeşin yanımızda okuyacak.hem sorumluluğu var hem de yalnız karı koca hayatımız olmayacak de.istediği zaman gelsin kalsın misafirimiz olsun ama böyle olmaz de.pek anlayacağını sanmıyorum ama inşallah derdini anlatabilirsin.bir de eşin ailesine gelmesin diyemiycek gibi görünüyor diyemediği için de sen böyle dedikçe sana çıkışıyor.inşallah bir çözüm bulunur.

sanki sen ona anneni at dıyosun alt tarafı daha sonra gelsinler dıyosun kı bu cok normal. bi de gorumcenız sızın yanınızda mı okula baslayacakmıs bu kadarına da pes yani. allah bılır bu zamana kadar bi kez bile istanbula gidip görmemişlerdir oğullarını,nedense evlenince bi gidip görme hevesine girmişler. evlenince bunlar bütün sülale sizin kapınıza dayanmaz inşallah

kızlar nikah olunca cesaret edemiyorlar genelde elalem ne der diye...

çok gurur yapıyorlar yediremiyorlar genelde ondan dedim..
ya da zamanla değişir düzelir gibi...

tüm yorumları tek tek okudum içim şişti vallahi ! ya en çok ta nişanlının sana ailesini acındırarak seni etkilemeye çalışmasına gıcık oldum...yok onlar bilmezler yok ailem toplum görmemeiş diye hor görme bizi... yok beni okutmuşlar büyütmüşler o hallerine rağmen... tamam ama ailesinin toplum görmemişliğiyle sizin olayın ne alakası var... direk duygu sömürüsü yapıyor...

bencede küçük emraha bağlamış

ben senin yerinde olsam düğün yapmazdım boşanırdım.
benimde düğünüme bir ay var zaman açısından seni anlayabiliyorum ama gene de umrumda olmazdı söz konusu olan ömür
bu şimdilik ne ki küçük görümcenin sana gelmesi ne demek okul masrafları sizden çıkacak demek sadece okul masrafı ne ki harçlık ister giyim ister bi de hizmet isterse
sonra gelelim büyük görümceye yakında evlenmek ister heralde onu da abisi evlendirir yengesi de gider evini temizler hazırlar yıkar paklar
ee sonra bunlar senden düğün takılarını da alırlar :18: olayın sırf para yönünü düşünmüş gibi oldum ama okuduğum kadarıyla insanların genel kavga konuları para
düşünsene sen yemiyeceksin giymeyeceksin küçük görümcen yiyecek
okusun adam olsun minnet bilsin canımı yesin amma başarılı bir çocuk olsa ailesi zaten çekinirdi afallar diye okulunu değiştirmeye belli ki başarılı da değil sade yemeye kadar

yorumların hepsını okumadım,sanırım nıckdende bellı karadenızlıyım demıssın samsunlusun galıba bende samsunluyum.

nıkahın oldu dıye evlenmeye mecbur degılsın ılk once lutfen sırf nıkah var dıye.

nısanlın senı sucluyor cunkı aılesıne bır sey dıyemıyor haklı oldugunu bılıyor. hem 14 yasındakı kızın neden sorumlulugunu alıcakmıssın senı dınlıycekmı hayret bırsey. bu kayınvalıdelerde yenı gelın pesınde gezmeye bayılıyorlar sınır oldum yaaa.

slm inan butun yasadikalrinda kendimi gordum sanki.
benimde esim yurtdisidna oldugu icin pek galamiyordu nisan nikah bir arada oldu.
nisanliyken bana sadece 1 sene braber oturucagimiz soylemislerdi.
ama ben 4 yillik evliyim ve hala bir oturuyoruz.
ben eltim var a gelip de bir olsun kapilarini calmadi.
benim nisanliligimdada cok tartismalarimiz oldu canim
ve hala oluyor bir insan basta neyse sonrasindada o bence.
benim esim beni ezdirmiyor ama ailesinden de vazgecemiyor malesef.
bir konu oldugunda benim annem cahil sen ne bakiyosun ona felan filan
ayni senin nisalin gibi sen benim ailemi kabullenemdin zaten dmeeler felan.
yani canim bence iyi dusun tasin.ben cok pismanim keske biraz daah olcup tartsaydim diyorum.
4 yilidr kayinperdeim kayinvalidme birbaer oturuyoduk kayinperderim vefat etti 4 ay oluyor.
tam dedim kayinvalidemi artik bize bagliyan bir sey kalamdi cunku kayinbabm yatalakti.
2 ay once gorumcem esinden ayrildi kocasi evden kocmus;(((ne aci ya 18 yilini vermis kadin yuvasi icin adam bir hic ugrina yuvasini yikti.
neyse simdi gorumcemde bizle yasicakti ALLAH tan gorumcem biraz anlayisli cikti ev tutup kayin validemle oray tasinicaklar insllah,

iyi dusun tasin.bir yerlesince evien yerlesiyolar ve sen hic bir sey yapamiyorsun.
eger birde esin ailesine duskunse yandin demektir canim.
hakkinda hayirlisi olsun insallah basinda catirdamalar varsa o evlilik olmaz zaten.hep o sarsinti ile devam eder.

Ahhh ahhh kardesim hemen kurtar kendini yoksa delirirsin bende bir karadenizliyim esim dogulu niyeyse ben onun ailesini sevmiyormusum benimkide boyle soyluyo senin sadece nikahin var benim ustune birde cocugum ben bile en kisa zamanda kendimi kurtarmayi dusunuyorum iyi dusun tasin kendini harcama

Ya anlamiyorum
asil nisanlinin ailesine demesi gerekmezmi
anne niye hemen geliyorsunuz bize yerlesiyorsunuz?
yeni evli olcam karimla basbasa olmak isteriz, düzenimizi oturtmak isteriz diye?
bu erkekler nekadar akilsiz yaaa

görümcende sizin orda okula baslicakmis,
1 ay felan degil bunlarin düsünceleri,
artik 1-2 sene okur sizin orda ortaokulu, hatta ömür boyu kalirsada hic sasirmam.

artik okul masraflari harcliklar sizden,
bide yeni evli olup hemende bi cocugun olmus olcak
her sabah kahvalti hazirla yolcu et :) hatta okula kadar götürüp getirirsin cünkü sanirim istanbula yabancilaar

bu hayati istiyorsan kendini buna hazirla
ama nisanlinla kesinlikle resti cek derim

annene söyle, kayinvalideni arasin. Bizim adette böyle seyler olmaz desin, YEni gelinin evine 2-3 ay gidilmez bile desin, cünkü normali bu, ama biraz abartsin tabi :)
tavrinizi belli edin

amaaaan kaç yıllık evliyim şuan görümcemle aynı evde kaldığımı düşünemiyorum fıtdırırdım heralde yapamam yaa ne o öyle bide seninkilerde küçük arkalarınımı toplıycan ablalıkmı yapıcan bide.valla tavrını al tribini yap elalemin karıları kocalarını parmağında döndürüo şahsen kendi adıma konuşuorum eşime yapmadığımı bırakmadım iyilik yardım moral adına yüzüme bakmıo yatak dışında.bak sabah akşam cadılık yapsaydım dünyayı zindan edip surat assaydım benden ballısı olmazdı herşeylerine tamm dioruz olan bize oluo.korkma bence tavrını al tepkini koy bakalım napıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…