kesinlikle kültür farklılığından kaynaklanıyor canım ne yazık ki bir tarafın fedakarlık yaparak durumu idare etmesi gerekiyor o kişi de sen oluyorsun
yapılanlar kesinlikle haksızlık ama sen her ne kadar nişanlım desende o eşin olmuş nikah var
keşke nikahı kıymadan önce düşünseydin bunları
offff çok zor bu işler gerçekten Allah yardımcımız olsun
bende az önce nişanlımla kavga ettim sırf bu düğün eşya muhabbetinden[/
nikahtan önce böle düşünceler yoktuki sadece görümcemin benim evime birkere gelip bana böle yap şöle yap demesi vardı bunuda ozaman anlattım hemen anında düzeltti nikahtan sonra herşey patlak verdi((
eşya yüzünden inan tartışma canım çünkü inan onlar zamanla olacak şeyler allah sağlık versin güç versin bunun yüzünden kırmayın birbirinizi yeterki karşılıklı anlayışlı olun((
iki üç gündür benim benim diye konuşmaya başladım benim evim hakkında karar veremezler demeye başladım çünkü artık doldum taştım bir kalemde silip atmakta istemedim 3 yıl verdim diye ondan dolayı sadece zamana bıraktım sonradanda patladım..... diyorum senin annen benim annem baban babam diyorum ama ilk etapta gelmesinler diyorum ya ben istememmi başbaşa kalmak diyor napim atamam satamam annem bu benim annem diyerek bağırmaya başlıyor .... ya gelsin hepmi kalacak sonuçta onun evi var barkı var diyor gelip bir oglunun evine bakıp gidecek sana arkadaşlık edecek diyor bugun bakalım konuşcam dedi herşeyi anlatcam dedi artık bende burda bittim dedi ama lütfen ailemi geri kalmışlığı ile yargılama dedi beni okutmuş büyütmüşler dedi
gelip gitmicekler ki, herkesin anne babası kardeşi gelir gider bundan doğal ne var
14 yaşındaki görümcen size yerleşcek sizde okumaya başlıcak
bence sen nişanlını çok seviyorsun bazı şeyleri görmek istemiyorsun bu yüzden belkide
gelip gitmicekler ki, herkesin anne babası kardeşi gelir gider bundan doğal ne var
14 yaşındaki görümcen size yerleşcek sizde okumaya başlıcak
bence sen nişanlını çok seviyorsun bazı şeyleri görmek istemiyorsun bu yüzden belkide
1 ay var düğüne( önceden konuştuğumuzda görüştüğümüz esnada annemi senede ya bir ya iki kere görürsün çünkü benim evime bile gelmedi bekar evine dedi ama sonra nişanlandık nikahtan sonra bunlar denmeye başladı yarın düğün olur birde bakarım diyorum hepsi bende ( sonuçta bana deseydi ben ailemle yaşayacam ona göre hareket ederdim
ya kim nişanlısını sevmez sevmeseydim bu yola sokmazdım nişan yapıp nikah yapmazdım ama zamanla hevesimi duyğularımı bitirdi şuan okadar emek verdim mücadele ettim diyorum bir kalemde silme diyorum bugün ailesiyle konuşacaktı benden sonra bilmiyorum konuştumu konuşmadımı konuştuysa ne konuştu aramadı beni bende aramadım onu birkere ailesiyle konuşsun diye bekledim yoksa bugün artık sabrımın bittiği yerdi bitirecektim ama ailemle konuşacam diyince dedim birgün daha ver ilk aradığında direk konuşmaya dalacam artık çünkü benden giden gidiyor
canim yorumlarin hepsini okumadim, ama sunu söyloyeyim sana
benimde esim dogulu bize tamamen zit düsünceleri ve aile yapilari var.
ama malesef ben ask körü oldugumdan ve yasimin kucuklugunden, bunlari hiiiicccc mi hic anlamadim.
simdi 12,5 yillik evligim ve gecde olsa bazi seyleri istedigim gibi yapmaya calisiyorum, ama malesef baskin cikamiyorum.
esimin ailemi olduklari gibi kabul etmesi icin caba gösteriyorum, cünki onlarda ailesi gibi olmayan herkes tuhafdir.
ben 10 senedir onlarin dedigi gibi yaptigim icin herseyi, simdiye kadar sorun olmadi, ama artik biktim yoruldum, bu senin konunda simdi damarima basti.
sana sunu söylicem, kesinlikle seni gaza getirmek istiyorum gibi algilama, ben hep yapici olan biriyimdir, öyle hemen kestirip atmam herseyi, bekara kari bosamak kolaydir misali gibi.
ama aileni kesinlikle onlara karsi ezdirme, kendini ezdirme, ne istiyorsan kesin ve net söyle, onlar, sen bunlari yapinca sana görgüsüz terbiyesiz gibi davranacaklar, sana böyle davranip baskin cikmaya calisaklar, kesinlikle taviz verme, sen yanlis birsey yapmiyorsun, önce bunu kafana iyice sok.
insanin ailesini savunmasi istediklerini söylemesin terbiyesizlik yada görgüsüzlük olamaz.
sen dulmusunda sana sormadan kafalarina göre yapiyorlar herseyi
sonrada anlatirlar etrafa herseyini yaptik, hicbirseyde gözü kalmasin diye
ayyyyy gicik oldum resmen ya
bide o 14 yasindaki görümcenmi seni korucakmis, hey allahim ya
bi kere onu seni gözetlemek icin gönderiyorlar yanina, sen kendini bilmiyormusun, sana nikahi basan adam seni bilmiyormu?
iki üç gündür benim benim diye konuşmaya başladım benim evim hakkında karar veremezler demeye başladım çünkü artık doldum taştım bir kalemde silip atmakta istemedim 3 yıl verdim diye ondan dolayı sadece zamana bıraktım sonradanda patladım..... diyorum senin annen benim annem baban babam diyorum ama ilk etapta gelmesinler diyorum ya ben istememmi başbaşa kalmak diyor napim atamam satamam annem bu benim annem diyerek bağırmaya başlıyor .... ya gelsin hepmi kalacak sonuçta onun evi var barkı var diyor gelip bir oglunun evine bakıp gidecek sana arkadaşlık edecek diyor bugun bakalım konuşcam dedi herşeyi anlatcam dedi artık bende burda bittim dedi ama lütfen ailemi geri kalmışlığı ile yargılama dedi beni okutmuş büyütmüşler dedi
Niye geçmiş olsun???
Düğünleri yapılmamış ki daha.
Ben çok şahit oldum böyle nikahtan sonra düğünden önce vazgeçenlere.
Hiç de pişman olmadılar...
Kaldı ki düğün olsa ne yazar?
Konu sahibi yol yakınken dön.
Daha şimdiden ailesini geçtim,
müstakbel eşin de hayır yok.
Kendine yazık etme...
tüm yorumları tek tek okudum içim şişti vallahi ! ya en çok ta nişanlının sana ailesini acındırarak seni etkilemeye çalışmasına gıcık oldum...yok onlar bilmezler yok ailem toplum görmemeiş diye hor görme bizi... yok beni okutmuşlar büyütmüşler o hallerine rağmen... tamam ama ailesinin toplum görmemişliğiyle sizin olayın ne alakası var... direk duygu sömürüsü yapıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?