artık çok bunaldım lütfenn bana akıl verin ....

neyse ozaman ucuz kurtarmıssın..sen nısanlınla aranı ıyı tut,onun aılesıne de saygını göster..gerısı muhım degıl,bırak onlar senı sevmesın,sen onları sevme..bazı konularda bastan restını cekmek ıyıdır,sonradan beklemedıgın seyler basına gelmez en azından..bızım gelınde boyle derler mecbur kabul ederler senı her halınle..
ben mesela kayınvalıdemle hıc sıkı fıkı degılım,bastan sevıyemı koydum..kocamda zaten benı sakınır aılesınden..annesı benden bı ıs yapmamı ıstese anında parlar..'bız buraya oturmaya geldık,insanları kullanma' dıye..cunku kayınvalıdem sureklı gelene gıdene bı iş buyurur..dolayısıyla benden hıcbıse ısteyemez durumda..kocam annesını cok sever ama her konuda cok objektıf davranır..yanlıs bısey varsa anında yuzlerıne vurur,hıc lafını esırgemez..buda benı onlara karsı dokunulmaz hale getırır..yanı senıde nısanlın el ustunde tutarak,onlara sana ne kadar kıymet verdıgını göstermesı lazım kı,senınle ılgılı her konuda öyle kolay karar veremesınler..

Son düzenleme:

ne kadar sevimsizleştirmişsinz doguluları
birazdaha saygı lütfen
şahsen ben alındım

merhaba ,
azimle baştan sona yorumlar dahil her yazılanı okudum. öncelikle şunu söylemek isterim. düşünüp taşındığında gönül rahatlığıyla hiçbir tereddütün olmadan evet ben onunla bir ömür yaşarım ve ailesinin söylediklerine uyabilirim ,değişebilir , öğrenebilirim diyorsan o zaman zaten bizim yorum yapmamız gereksiz olmuş olur.

ancak diyorsanki benim en büyük korkum, derdim nikahı önceden yaptım elalem ne der ise ; internetten senin için evlilik iptalini aradım. çıkan ilk sonuç şu :

Evliliğin iptali iki halde yapılır, diğer tüm haller için boşanma davası gerekir:
1-Mutlak Butlan Halleri (TMK.m.145 -Başkasıyla evli olmak, sürekli bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun bulunmak, akıl hastalığı, yakın hısımlık)
2-Nisbi Butlan Halleri (TMK.m.148,149,150,151: Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk,yanılma,aldatma,korkutma)
Medeni kanunun ilgili maddelerini aşağıdan okuyabilirsiniz.
Hukuki Net Mevzuat - Trk Medeni Kanunu

BATIL OLAN EVLENMELER
A. Mutlak butlan
I. Sebepleri
Madde 145.- Aşağıdaki hâllerde evlenme mutlak butlanla batıldır:
1. Eşlerden birinin evlenme sırasında evli bulunması,
2. Eşlerden birinin evlenme sırasında sürekli bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun bulunması,
3. Eşlerden birinde evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığı bulunması,
4. Eşler arasında evlenmeye engel olacak derecede hısımlığın bulunması.

II. Dava açma görevi ve hakkı
Madde 146.- Mutlak butlan davası, Cumhuriyet savcısı tarafından re'sen açılır. Bu dava, ilgisi olan herkes tarafından da açılabilir.
III. Dava hakkının sınırlanması veya kalkması
Madde 147.- Sona ermiş bir evliliğin mutlak butlanı Cumhuriyet savcısı tarafından re'sen dava edilemez; fakat her ilgili, mutlak butlanın karar altına alınmasını isteyebilir. Ayırt etme gücünün sonradan kazanılması veya akıl hastalığının iyileşmiş olması durumlarında mutlak butlan davasını yalnız ayırt etme gücünü sonradan kazanan veya akıl hastalığı iyileşen eş açabilir. Evliyken yeniden evlenen bir kimsenin önceki evliliği mutlak butlan kararı verilmeden önce sona ermişse ve ikinci evlenmede diğer eş iyiniyetli ise, bu evlenmenin butlanına karar verilemez.
B. Nisbî butlan
I. Eşlerin dava hakkı
1. Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
Madde 148.- Evlenme sırasında geçici bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olan eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
2. Yanılma
Madde 149.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
1. Evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği hâlde yanılarak bu evlenmeye razı olmuşsa,
2. Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse.
3. Aldatma
Madde 150.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
1. Eşinin namus ve onuru hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi altında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı olmuşsa,
2. Davacının veya altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse.
4. Korkutma
Madde 151.- Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı, sağlığı veya namus ve onuruna yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
5. Hak düşürücü süre
Madde 152.- İptal davası açma hakkı, iptal sebebinin öğrenildiği veya korkunun etkisinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak altı ay ve her hâlde evlenmenin üzerinden beş yıl geçmekle düşer.

burda 10 gün demiyor. ve senin durumuna uyan bir madde de var bence.

belki şu an okurken diyeceksin ki ama nişanlım (veya eşin) dedi ki herşey düzelecek ben konuştum. Yazdıkların arasında "anne onun fıtratı,örfü ,adeti farklı.zamanla öğrenir" şeklinde bir cümle var.

bence bu cümlenin anlamı şu : anne; o henüz çok toy ve genç.zamanla yol yordam öğrenir.bizim adetlerimize göre hareket eder.sen merak etme !!!

iyice düşünün, tartın öyle karar verin. bugün sen benim namusumsun diyen nişanlınız , sen benim nikahlı karımsın gerekirse zorla gelir alırım seni diyen nişanlınız ; yarın öbür gün Allah korusun ben yapamıyorum ayrılmak istiyorum derseniz ne yapar bir düşünün.

hakkınızda hayırlısı olsun.

Her evliliğin arefesinde ve her evliliğin ilk yıllarında anlattıklarına benzer ama üzerinden yıllar geçtikten sonra hatırladığında "ne salakmışız bunlar için kendimizi üzmüşüz" diyeceğimiz olaylar yaşanır. Sen ailen için özelsin, nişanlın ailesi için özel. Bunu unutmamak gerek. Ayrıca iki aile, iki kültür ve iki beyin bir arada olmaya, aynı konu üzerinde uzlaşmaya çalışıyor bu sorunların çıkması bence çok normal.

Eğer sabırlı ve olgun davranırsan bütün bu sorunları bertaraf eder, evliliğini sindirirsin ve eşinle gül gibi geçinirsin. Sonra bir bakarsınki artık aranızı bozan veya bozmaya, girmeye yeltenen kimsecikler kalmamış....

Not: Sorunun görümceyse görümcenle halledeceksin, kayınvalidense kayınvalidenle halledeceksin vs. vs. ama bu kişilerle olan sorunlarını aslaaaaa eşine yansıtmayacaksın, şikayet etmeyeceksin ve halletmesini beklemeyeceksin. Kiminle sorun yaşıyorsan onunla halledeceksin, hem sorun yaratan kişinin önünü kapatmış olacaksın hemde eşinle arayı bozmamış olacaksın. Onlar eşinin ailesi unutma asla senin baktığın gözle bakmayacak.

birazdaha saygı lütfen
şahsen ben alındım

Alinma tatlim ben dogululara gelinim cidden dogulularda boyle ve dogudaki kadinlarin mantigi ve yasayisi bizden farkli doguda erkege kosulsuz sartsiz teslimiyet var bizde yani bizim gibi yetistirilen bayanlarda kadin erkek esitligi tabi bize gore esit

cnm bende doguluyum ama ben ve çevremdekiler öyle düşünmüyoruz
kaldıki bunu belli bölgeye mal edilmemesi lazım
neticede böyle düşünen binlerce batılı bulunabilir
biz uzaylı degiliz

cnm bende doguluyum ama ben ve çevremdekiler öyle düşünmüyoruz
kaldıki bunu belli bölgeye mal edilmemesi lazım
neticede böyle düşünen binlerce batılı bulunabilir
biz uzaylı degiliz

Hasa canim asla uzayli falan demem dogunun geneli diyeyim o zaman dedigin gibi batidada vardir mutlaka hem 5 parmagin 5i bir degildir buna eminim zaten

Seni çok iyi anlayabiliyorum aynı şeyleri bende yaşadım çünkü düğün zamanı yaklaştıkça stresim daha da artmıştı. Ben kendi çeyizimi alıp kendi elimle götürdüm kendi elimle yerleştirdim evime.Erkek tarafından bir Allah'ın kulu gelipte demedi ne yapıyorsun diye.Hiç ağzımı da açmadım 1 günde değilde 3 günde yerleştirdim. Düğün günüm de durumda aynı idi. Düşünün saat 7 de başladı düğünüm ama ben o kadar kötüydüm ki saat 9 da salona geçtim. Şu an çok mutluyum dayandım sabrettim.Eşimle sorun yoktu çok şükür kayınvalidem ve görümcemle alakalıydı. Şimdi ise resmiyim. Ne onlara karışıyorum ne de kendi evimin meselesine karıştırıyorum.Allah yardımcın olsun canım.Ama benden sana tavsiye düğününü en güzel gününü zehir etme benim halen daha içimde kalmıştır..

Bu arada bende doğuluyum eşim akdenizden batı sayılır. İnsan olması önemli doğuluymuş batlıymış farketmiyor.

Son düzenleme:
son gelişmeler olumlu olmuş, nişanlını en iyi sen tanırsın sen bilirsin tabii sözünde durur mu durmaz mı sen bilirsin, gönlünce olur umarım herşey

sene 2012 insanlar adetler gelenekler uğruna hayatları kendilerine cehennem ediyorlar...
anlayabilene aşkolsun.....

Eşinin bu senden tavrı her zaman devam edecekse ne ala, ama kimse kolay kolay değişmiyor hele ki konu aile yaşantısı, örf, adet gibi kalıplaşmış mevzularsa..

Şu KK daki konulara bakıyorum, yakın çevreme bakıyorum evlilikler nasıl başlarsa öyle devam ediyor . Sadece bazı huylar biraz törpülenebiliyor ama kimse u dönüşü yapmıyor, özellikle erkekler. Kadınları değiştirmeye çalışmaktan yorulmazlar, ama kendi en ufak kötü huylarını değiştirmeye uğraşmazlar bile.
Sana diyeceğim tek şey; bu aile seni yorar canım. Bu yola çıkacaksan bunu bilerek yola çık. Daha nişanda bu kadar sorun, evlenince herşeyin toz pembe olmasını bekleme.
İnşallah hep doğru adımlar atarsın..

birazdaha saygı lütfen
şahsen ben alındım

Sizin alınganlığınız :9 Biz de Artvinliyiz. Doğuya yakındır adetlerimiz. Yargılama , sevimsileştirme yok burda sadece durum tespiti. Biz de de yaşlılar gelinlerin yanında kalmak ister. Kış gelince 3-4 ay kalırlar .Baharda giderler. Çok çok eskiden tüm aile aynı evde kalırlarmış. Bu günkü yaşam koşullarında ben de istemem aylarca aynı evde kalmayı. Köyde olunsa herkesin işi olurmuş.Biri inek sağmaya iner , biri bahçe sulamaya gider ... Tüm gün birbirlerini görmezlermiş. Şehir yaşamında tüm gün aynı evde olmak zor.

Biz de de eskiden adetler böyleydi . Doğulularda da böyledir. Biraz daha genelleyeyim köy hayatında böyledir. Herkes alınsın mı bu cümleye şimdi. Pes yani ...

bende doğuluyum ama şuanda ege bölgesine göç ettiğimizden burda yasıyoruz ve zaman zaman doğudan kız istemelerimiz oluyo ve haliyle de uzaklık oldgundan eşyaların kimisi geline sorulmadan ama en güzelleri alınır gelin görmek isterse internet denen bişey var gösterirler renk konusunda daa görüşünü alırlar...
ama bu 20yaşındaki gençlerin elini öptürme konusunda haksızlar ya öyle bişey bence cok sacma bizde de olmaz..
şu korkma die görümceni yanında bırakma olayı da pek hosuma gitmedi yeni evlilere bizde belli bi zaman verirler çiftler yalnız kalır ama sizinkiler demekki öyle uygun gördü sende eger boyun egmiceksen tavrını koyarsın ki koymussun da ama iyi sonuclar almamışsın ..
ama sonucta gelin gidecegin aile orası ve aranı iyi tut derim sadece sıkıntı olmasın die tamam deseydin nasıl olsa onlar bir ömür seninle kalmayacaklar..

bunları dedim die de doğulu savunması yapıyorum sanma canım inan bende üzüldüm bu duruma..
çünkü bende eşimle tek yalnız kalmak isterdim o konularda gercekten sana hak verdim ama bence dediğim gibi biraz alttan almak lazım..

bence konu saptırılmasın,doğulu batılı ayrımı yapmaya gerek yok,cahil insan her yerde aynıdır,memleketi yoktur.
konuya gelecek olursam bence balık baştan kokar,şimdiden belli etmişler sana karşı şimdi ve ilerideki tutumlarını.şimdiden tedbirini al,kararını ver,ben cekerım sevıyorum sabrederım,sonra da muradıma ererim diyosan amenna.ama yok dayanamam,mutsuz olurum diyosan da yol yakinken geçir uygulamaya kararlarını.1 ay ağlarsın,2 ay sızlanırsın ama en azından bir ömür pişmanlık ve mutsuzluk içinde yaşamassın.Hayat senin hayatın ve bir saatin bile çok kıymetli..Kimse bir ömür mutsuz olmana değmez inan..
hakkında hayırlısı olsun canım..

bakkk kızım bukadar herşeye tamam denmez düğünü erteleyelim deyin ve diretin çok pişman olursun ilk önce senin ve ailenin farkına varmalılar ama ailen demesin düğün erteleyelim diye çünkü onlara hep laf ederler sen hemen telefon aç ve ben seninle bir ömür geçireceğimi düşünemiyorum hele düşüncesz ailenle hiç de ve düğünü ya erteleyelim biraz daha tanıyım aileni ve benmde incen oldumu hatırlasınlar adam yerine koyup sorsunlar yada düğünü iptal edelim deyin ve 1 gün verin yarın akşam tekrar konuşalım karar ver ya düğün ertele yada bitsin herşey de

neeeeeeeeeeeeeee eşyalarını sana sormadan mı almışlar. Aman tanrım ne demek bu ya. Yanlış okudun de bana lütfen. Bu ne düşüncesizliktir bu ne küstahlıktır. Bir de el kadar bebelerin elini öptüreceklermiş. Nişanlın da onları baya koruyor zaten. Ay sinir geldi bana umarım böyle bir aileye gelin gitmem yoksa kendi evim diye cezaevine girerim.

hayır esyalarımı ben aldım ne istediysem aldım kimse karısmadı nisanlım dahi karışmadı esya ve konusunda ben eskı evde oturmam dedim onun ustune gıttı sıfır ev buldu ve kaba pıslıgını camlarını falan temizlikçi tutup temizletti aramızda hiç eşya sorunu olmadı sadece aile sorunu oldu onu konuştum şuanlık halledildi.....

o zaman bir kaç kendini bilmez harici abartılcak bir şey yok :). Gelir geçer bu durum.

haklı olabilirsiniz
ancak peslemeye falan gerek yok uslup yine yanlış
ayırmayın şu insanları yahu
....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…