tabiki evlendikten sonra dış dünyaya kapıları kapatmak önemli inşallah becerebiliriz ...
evet orada okula yazılmasaydı benim yanımda okuyacaktı .. ama şuanlık düzeltti bakalım sonumuzu allahım hayırlara nasip etsin
Benim 30 dlık mesafedeki kayınvalidem ara ara der ben size yerleşmeyi düşünüyorum diyeben ona bile sinir olurum. Eşime de söyledim açık açık ben annenle aynı evde yaşayamam , gerekirse ayrılırım diye.
Doğulularda böyle . Eşinle çok detaylı konuşman lazım. Her şeyi. Nasıl gidilecek ? Nasıl gelinecek? Bayramlarda tatillerde ne olacak? Senin ailende 10 gün kalınıyorsa orada da 10 gün kalmayı , 10 günde başbaşa tatil yapmayı kabul etmesi lazım. Onun huzurlu olması için senin huzurlu olman lazım. Huzurlu olacaksın ki evin huzurlu olsun o evde yetiştireceğin çocuklar da ...
Kültürlerinizin farklı olduğunu , doğudaki kadınların yaşayışı ve mantığıyla bir ömür geçiremeyeceğini bunları kabul edip arkasında durduğu sürece aile olabileceğinizi anlat. Ya da yol yakınken her ikiniz de kendi kültürünüzden insanlarla evlenin.
Aileler tabiki atılmaz. Ama Sizin de sınırları , kuralları belli mahrem bir hayatınız olmalı. Fıtratın onlarla sık sık aynı evde aylarca birlikte kalmaya uygun değilse ( gezmeye gelip bir ay kalmak isterler ) çocuğun olduktan sonra mecbur olduğun içinden bir türlü çıkamadığın daha kötü bir durumun içinde bulursun kendini.
Çok iyi düşün. Evlensen bile rahat olmadığın bir evliliği devam ettirmeyeceğini ailenin de her zaman arkanda olacağını söyle. İkna ederim evlendikten sonra her şeye alışır diye düşünmesin.
ne kadar sevimsizleştirmişsinz doguluları
birazdaha saygı lütfen
şahsen ben alındım
Alinma tatlim ben dogululara gelinim cidden dogulularda boyle ve dogudaki kadinlarin mantigi ve yasayisi bizden farkli doguda erkege kosulsuz sartsiz teslimiyet var bizde yani bizim gibi yetistirilen bayanlarda kadin erkek esitligi tabi bize gore esit
cnm bende doguluyum ama ben ve çevremdekiler öyle düşünmüyoruz
kaldıki bunu belli bölgeye mal edilmemesi lazım
neticede böyle düşünen binlerce batılı bulunabilir
biz uzaylı degiliz
ne kadar sevimsizleştirmişsinz doguluları
birazdaha saygı lütfen
şahsen ben alındım
neeeeeeeeeeeeeee eşyalarını sana sormadan mı almışlar. Aman tanrım ne demek bu ya. Yanlış okudun de bana lütfen. Bu ne düşüncesizliktir bu ne küstahlıktır. Bir de el kadar bebelerin elini öptüreceklermiş. Nişanlın da onları baya koruyor zaten. Ay sinir geldi bana umarım böyle bir aileye gelin gitmem yoksa kendi evim diye cezaevine girerim.
hayır esyalarımı ben aldım ne istediysem aldım kimse karısmadı nisanlım dahi karışmadı esya ve konusunda ben eskı evde oturmam dedim onun ustune gıttı sıfır ev buldu ve kaba pıslıgını camlarını falan temizlikçi tutup temizletti aramızda hiç eşya sorunu olmadı sadece aile sorunu oldu onu konuştum şuanlık halledildi.....
Sizin alınganlığınız :9 Biz de Artvinliyiz. Doğuya yakındır adetlerimiz. Yargılama , sevimsileştirme yok burda sadece durum tespiti. Biz de de yaşlılar gelinlerin yanında kalmak ister. Kış gelince 3-4 ay kalırlar .Baharda giderler. Çok çok eskiden tüm aile aynı evde kalırlarmış. Bu günkü yaşam koşullarında ben de istemem aylarca aynı evde kalmayı. Köyde olunsa herkesin işi olurmuş.Biri inek sağmaya iner , biri bahçe sulamaya gider ... Tüm gün birbirlerini görmezlermiş. Şehir yaşamında tüm gün aynı evde olmak zor.
Biz de de eskiden adetler böyleydi . Doğulularda da böyledir. Biraz daha genelleyeyim köy hayatında böyledir. Herkes alınsın mı bu cümleye şimdi. Pes yani ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?