inan bende öle düşünüyorum...... ondan zaten bukadar bunaldım çıldırmak üzereyim sadece
adına gerçekten çok üzüldüm.. bazı şeyler aslında bangır bangır geliyor ama biz anlamak istemiyoruz malesef.. hiçbir şey için geç değil, çok iyi düşün. burada o kadar çok örnek var ki. bir defa evlenir evlenmez 3. kişilerin yanında kalmak bence evliliğin sonrası için büyük sıkıntı. ayrıca şimdiden senin yanında olmuyorsa bir ömür nasıl dayanacaksın. ayrıca sanırım nikah kıyıldığı için nişanlın rahat davranıyor gibi geldi bana.
tatlım seni etkilemek istemiyorum ama kayıtsızda kalamıyorum.canım kaç yasındasın bilmiyorum ama kendine ve ailene uygun birini bul derim bu iş çok üzer seni ve yarın b,irgün pişman olduğunda ki geri dönüşün çok zor olur.ve şu an görüyorum ki çok pişman olursun.inşallah yanılıyorumdur ama ailen evlenmeyecek sen evleneceksin hiç bir şey için gec değil bence düğüne 1 ay var elalem ne der bunlar senin hayatından daha önemli şeyler değiller tatllım.daha aynı evi paylaşmadan çok farklı birini bulursun karşında gibi bir laf olamaz yani ne demek ki bu istanbula gidecekmişsin ailende yanında olmayacak hem ne yapacaksın tek basına oralarda işler sarpa sarrsa ki görümce ile geçinmesi zordur aynı ev içinde.hem bide su sekilde düşün sen deseydin ki nişanlına evlenirken kardeşimide yanımda getireceğim bizimle yasayacak burda okuycak ne derdi? ailesi ne derdi? emin ol karşı çıkarlardı.benim oğlum enayimi derlerdi? çok ama çok ii düşün hayatını mahvetme güzelim.
25 yaşındayım küçükte değilim bitanem(( ama işte insan cahillik yaparmış diyorum ... herşeyi anlattım onada ailemede yanıyorum bitiyorum ben artık diye söledim nişanlıma bitecek sinyalini verdim onun üstüne beni bitircenmi öldürcenmi ben neyaparım diyerek ağlamaya başladı annem atsam atamam satsam satamam ama o benim annem geri kalmış tamam toplum görmemiş tamam ama onu öle kabul etcez sonuçta benim üstüme çok düşer dedi ilk evladıyım tek oğluyum dedi beni okutmuş büyütmüş dedi artık benim canımı attırma benide yakma inan gelirim ordan seni zorla alıp gitmesinide bilirim dedi nikahlı eşimsin dedi bende sen nikahı biliyonda beni üzmeyi bilmiyonmu diye ağladım ama ne çare ayrılma sinyali verince mum ama az tartışma büyüyünce yangn kesiliyor karşımda farkındayım bu şekilde sonumuz iyi değil ama birkere daha konuşmk ve olmazsa ayrılmak istiyorum ama onu nasıl konuşcam artık bilmiyorum çünkü hep annemi istemiyorsun annemi sevmiyorsun deyip duruyor ozaman
canım ben kendimden örnek veriyim. benim nişanlımın ailesi de seninkilere benziyor.
bana sormadan iş bitiriyorlar sürekli, fikrimi almak yok, kız beğensin demek yok.
bi sabrettim iki sabrettim saygısızlık etmiyim dedim ama dayanamadım.
nişanlım zaten beni her fırsatta savunuyordu ama bunları açık açık anlatıp
üzgün olduğumu dile getirince daha bi koruyup kollamaya başladı beni.
ailesinin hiç oralı olmadığı adetleri (düğün alışverişi, takı, vs.) nişanlım kendi yapıyor.
sen bana söyle ben aileme iletirim ne yapmamız gerekiyorsa diyor.
ben de aynen öyle yapıyorum.
çünkü ben söylemesem hiçbirşey yapcakları yok. nişanlım 'yapıcaksınız' diyince kuzu kuzu
yapıyorlar. yani demek istediğim şu nişanlım benden yana. bu cesaret veriyor bana.
yoksa ben de bitirmeyi düşünürdüm. eğer nişanlının değişip senden yana olabilceğini
düşünüyosan -ki zor görünüyor- sürdür bu evliliği derim. amaaa ezilen taraf sen olucaksan
hayır düğün olmadan bitir gitsin. hiç birşey olmaz, kağıt üzerinde evlilik bu.
en güzel yıllarını bu ilkel insanlarla mahvetme lütfen.
25 yaşındayım küçükte değilim bitanem(( ama işte insan cahillik yaparmış diyorum ... herşeyi anlattım onada ailemede yanıyorum bitiyorum ben artık diye söledim nişanlıma bitecek sinyalini verdim onun üstüne beni bitircenmi öldürcenmi ben neyaparım diyerek ağlamaya başladı annem atsam atamam satsam satamam ama o benim annem geri kalmış tamam toplum görmemiş tamam ama onu öle kabul etcez sonuçta benim üstüme çok düşer dedi ilk evladıyım tek oğluyum dedi beni okutmuş büyütmüş dedi artık benim canımı attırma benide yakma inan gelirim ordan seni zorla alıp gitmesinide bilirim dedi nikahlı eşimsin dedi bende sen nikahı biliyonda beni üzmeyi bilmiyonmu diye ağladım ama ne çare ayrılma sinyali verince mum ama az tartışma büyüyünce yangn kesiliyor karşımda farkındayım bu şekilde sonumuz iyi değil ama birkere daha konuşmk ve olmazsa ayrılmak istiyorum ama onu nasıl konuşcam artık bilmiyorum çünkü hep annemi istemiyorsun annemi sevmiyorsun deyip duruyor ozaman
benim nişanlımın ailesi hiç birşey yapmıyorlar zaten bana herşeyi nişanlım kendisi yapıyor borç yani hepsi evlenince biz ödeyeceğiz ben sölüyorum diyorum şu lazım şu yapılacak ozamanda nişanlım biliyorsun bu kadar borç var bunlarıda ileride yaparız diyor bende kendi aileme anlatıyorum aailem elinden geldiğince almaya çalışıyor .. benim nişanlım yapacaksınız diyemiyor işte iş burda yani bende dügün olmadan yola girsin istiyorum o taraf yada bu taraf birşekilde çözümleyeyim istiyorum ama ben kendimi yiyorum zor olduğunu biliyorum herşeyin sadece ilk defa bugün savunmuş sözde oda k pederim gelinim sesini günden güne durğun görüyorum ailesi çok yükleniyor galiba üstüne demiş nişanlımda baba siz burdan birşey diyorsunuz ben burdan birşey diyorum aileside illa der hep arada kalan o demiş ben kendimden çok ona artık üzülüyorum demiş artık şu iletişim sorunun halledin arada kimseyi bırakmayın demiş nekadar doğru bilemem((
canım çok zor bi durum..ama damarına basmadan konuşmaya çalış..anneni seviyorum tabiki senin annen benim annem ama bizimde adetlerimiz var de..yeni gelinin evine en az bir ay gelinmez de (ki bizde böyledir) yani ben sadece dayatmalardan hoşlanmıyorum bizim ikimizin karar vermesi gereken şeylere başkası karar verince hevesim kaçıyo de..ve senin benim diye konuşma biz diye konuş bence herşeyi..
tatlım düğüne ne kadar var? nişanlını iyice bi ölç tart. seni her durumda ailesine karşı savunabilecekse ne ala.
yok onlarla birlik olur seni ezerse bu işin sonu hayır değil
unutma hiçkimse vazgeçilmez değil, hiçbir dert unutulmaz değil...
sana psikolojik baskı yapmaya çalışıyor sanırım, biraz da duygu sömürüsü. annesi sanki hasta yalnızda sen onu sokağa atıyorsun, sanki görümcenin evi yok da sizde kalmak zorunda sen de istemiyorsun. bunlar hiç masum istekler değil bana göre... anlamıyorum oğullarını gurbete gönderirler okurken çalışırken bir kere bile gelip yanında kalmazlar, oğulları evlenmeye kalkınca ailece gelir yerleşirler yeni çiftin evlerine - sanki sokakta yaşıyorlardı şimdiye kadar -
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar sonuçta ağaç kovuğundan çıkmadı annesi babası olacak kardeşi olacak gelecekler gidecekler ama şimdiden bunu direkmelerinin anlamı ney anlamadım artık nasıl konuşacagımı şaşırdım kelimelerim bitti ya hiç bir zaman gelemezlerde demedim böle bir hakkımda yok zaten gelsinler diyorum gelecekler diyorum ama ilk zamanı değil yerli yerinde diyorum benim annem geri kalmış ya diyor bundan sonra bende anlat anneme böle böle diyorum bu seferde nasıl anlatayım kırılır darılır bizden fazla hevesli diyor bana açık açık k validem oğlum allahtan sonra ilk gelir dedi birşey diyemedim tabiki oğludur aralarına giremem ama artık oğullarının tek olmadığını yanlarında birinin daha oludğunu onunda eşi olduğunu bilsinler istiyorum ama bilmiyorlar bilmiyorlar işteeee(((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?