• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık çok bunaldım lütfenn bana akıl verin ....

Görümceyi eve yerleştirmelerini bende uygun bulmadım.
Ancak bu çok sevdiğin insanı bırakacak kadar büyütülmemeli.Kaldı ki evinde kalacaksa yardım da edecek sözünü dinleyecekte.
Kadir kıymet bilen insan mıdır nişanlın ?
Ancak sakın kendini çirkef gösterme lütfen.
Annesine cahil deme ,ima bile etme .
Tutup da ayrılamaycaksın biliyorum ,ilişkinizi yıpratacaksın sadece .
Karı koca evlenir yirmi yıl geçer ancak her kavga da evlilik öncesi yaşanan sıkıntılar açılır ,temeller önemli.

Son düzenleme:
yazdıklarını sonundan başına okudum haklı olduğun yerler var ama ben evlendim evimin ne gazı var ne suyu vardı balayından döner dönmez kayınvalide kayınpeder görümce geldiler 1 haftaladan fazla kaldılar sırf gezmek için geldiler arkalarından da kaynım ve eltim geldi onlarda kaldı tekrar yazıyorum ne suyum var evimde ne gazım küçük tüple yemek yaptım taşıma suyla bulaşık yıkadım ev sıfırdı suyu gazı açılmamıştı, eşin için katlanacaksın canım bazı şeylere bence önce kendinde bunu sorgula eşim için bunlara katlanabilir miyim ? ayrıca doğu kültürü çok farklı uzun süre komşularımız oldu, çok teferuattlı adetleri var bunları da iyice öğren , hakkınızda hayırlısı olsun

nisanlilik donemi en guzel donem derler,
bendede oyle oldu zaten,
ama herkeste baska sizde mesafe sorunuda var,
buarada gorumcenize kirmizi halida sereyimmi kelimesi gercekten cok
agir olmus,
evlendikten sonra kapilar kapanicak dört duvar arasinda kalcaksiniz,
disarisiyla iletisiminiz kesilir zannedersem cunku mesafe baya bir var,
iyi dusunun:-(

BeniM kökenim doğu bekarım ama bu anlattıklarını çok iyi bilirim

Ortada sorun yok bence

Sadece kültür farklılığı var...

Örn..Onların herşeyi kafasına göre alması... onlara göre: senin herşeyini eksiksiz düşündüler--Sana göre fikrini bile sormadılar
Onlarda erkeğin elini öpme saygıdan -- Sana göre ne münasebet--
Onlarda erkeğin sözünden çıkmayan kadın el üstüdür -- Sana göre hayat müşterektir.
Onlarda annenin kalması: Zaten uzak memlekette oğlunun evinde biraz kalsın yanlarında olsun saygıdan sevgiden
Sana göre cicim ayında ne işi var

Bilmediğin çok şey görebilirsin.... Birilerinin yanında yediğin yemek, giydiğin kıyafet, içtiğin sigara,bacak bacak üstüne atma, herşeye cevap verme
Geç uyanma , geç yatman, evi temizlememen, alışverişe çıkman vsvsvsvsvs :))))))))))
Bir çokkk şeyy garip gelebilir canım bu sen ya da onlar kötü olduğu için değil gördükleri ve istediklerine farklı olduğun için

Yeterince anlayışlı olduğunu ve alttan aldığını düşünen bir gelin
İstenmediklerini ve gelin tarafından sevilmediğini düşünen bir aile
Dolduruşa gelen bir koca
Kızını hem mutlu görmek isteyen heme tereddütte kalan bi aile

Kısacası tatlım durum ortada olabilevekleri tahmin ediyorsundur zaten
Kimseden huylarını değiştirmesini bekleme düzelir diye birşey yok
10 katı olucak daha azı olmayacak

Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan yol yakınken dönersin.................

şaşkınlıkla okudum..sız daha yenı evlı olcaksınız,sızın evınızde nasıl hemen kalmaya baslarlar? yanı ne bılım benım esımde annesıne duskundur ama dur demesı gereken yerı bılır..kaldıkı esının bunu ıstememesı lazımdı en basta..ben olsam belkı kotu bı yol göstercem ama evlendıgımde onlarda benım evımde kalmaya baslıyorsa esımle bırlıkte olmazdım..mısafır var ayıp olur derdım..
benım esımın oyle bı takıntısı var mesela,evımıze mısafır geldıgınde benle ılıskıye gıremez..sonra banyo yapmaya gıdınce kalan mısafır bunu anlar..zaten evlısınız sonra yapsanız olmazmı dıye dusunebılır dıye dusunuyor..dolayısıyla kendı annesıde gelse 2 gunden fazla tahammul edemıyor..hem benım ıstedıgım gıbı kendı evmde rahat olamamam da onun huzurunu kacırıyor,zaten kendısıde rahat edemıyor..
kaldıkı sız daha yenı evlısınız,hıcmı dusuncelı bı ınsan yok bunların cevresınde de,akıl versın..ayıptır desın!
yani ne bılım herkes basına buyruk kararlar alabılıyor sızınle ılgılı..bılmıyorum bu durumda kocanla aranda ne kadar saglıklı bı ılıskı olacaktır..

kültür farkı zorlar.benim bir arkadaşım var.senle hemen hemen yakın sorunlar yaşadılar.şuanda birde bebeği var.ama hep derki eger ailelerin uyuşmasının bu kadar önemli oldugunu bilseydim
evlenmezdim.cünkü uzaktan bile karışıyolar.Allah sana en doğru kararı verdirsin.unutmaman gerken birşey var kimse değişmez...

sımdı dıger arkadasların yorumlarını okuyorum,ben dogu kulturunu bılmıyorum onlara göre bunlar normal seyler sanırım..
ozaman bır ömur bunları yasayacaksın,sevıyorsan katlanman lazım..
bu saatten sonra komple o ınsanların dusunce yapısını degıstıremezsın..
ya sen uyum saglıyacaksın,yada yol yakınken döneceksın..
allahtan uzakta oturuyorsun onlardan ama sanırım sık sık kalmaya gelecekler boyle..
ama anlamadım doguda kocalar ıcın aıle mı once gelıyor,karısı mı?
yanı senın ısteklerın hep boyle ıkıncı planda mı kalacak?

ne işi var canım görümcenin sizin yanınızda...
hem nikah yapmışsan nevar gözünde çok büyütme nikahı...
mutlu olacağına emin olmadan düğün yapma canım...
allah yardım etsin iyi düşün...

dün gece nişanlım aradı ve artık bunaldığımı yapamadığımı zoruma gittiğini anneni anne babanı baba eşinide eş olarak gör dedim bir tarafı susturuyorsun ama diğer tarafada benim nişanlım söle böle demiyorsun dedim annesine sölemiş anne ilk zaman gelme diye anlatmış kızkardeş konusuna gelince onda benim nişanlımda yanlış varmış bana daha yeni anlattı ilk k validem önceden nişanlıma sölemiş böle böle diye anlatmış sonuçta artık senin eşin bizimde kızımız demiş ben böle birşey düşündüm demiş yanlız korkar diye demiş nişanlım sağolsun bana sormadan benim adıma karar vermiş tabikide anne sen kötü birşey düşünmüyorsun demiş ama deseydiki anne ben nişanlıma sorayım o ne derse deseydi sonra benimle oturup konuşsaydı iş bu raddeye gelmezdi bende ozaman mantıklı bir cevap verirdim bi evlenelim bakalım tek korkarsam gelir deseydim daha iyi olurdu diye anlattım bu biraz emrivaki oldu diye izah yaptım ve tabiki ilk defa bitsin bitirelim olmuyor sorun üstüne sorun diye anlattım bi an şok oldu ne diyeceğini şaşırdı sonra tabiki bu kadar küçük sebebler için bitme olması çok yanlış sen benim namusumsun demeye başladı sana kötü birşey olmasını istermiyim dedi sana zarar gelmesini istermiyim dedi ama onlarda benim annem babam atmam iyi kötü ailem dedi bunca zaman ne konusu hakkında tartıştıysak herşeyi anlatmış birde üstüne ev yerleştirmeye gidecektim 2 hafta sonra anne sen gelme demiş nişanlım onu bari kendi istediği gibi yerleştirsin demiş halbuki ben istiyordum gelsin demiştim beraber yerleştiririz demiştim ama düşündüm taşındım dedi bunu böle koy sunu söle yap der sende birşey diyemezsin sonra evimiz hevesinde var dedi ondan bunuda söledim kızkardeşinin herşeyime karışmasınıda açmış anne demiş onun örfü adeti farklı bizim farklı ondan herşeyi beklemeyin biranda he tabikide zamanla bazı şeyleri öğrenir ama ilk günden yok şöle otur yok şöle yap yok şöle hoşgeldin de demeyin he birde bunu diyen ne sen ne de babam bunuda diyen kızkardeşim ve o ondan kaç yaş büyük demiş (yanıma gelecek görümcem değil herşeyime karışan 20 yaşında birtane daha ) bu şekilde konuşmuş ve üstüne dediki bak bugun istanbuldayız yarın başka yerdeyiz biz göçebe adamız işinden dolayı ne kadar gelebilirler dedi kapımın ardına kimse karışamaz dedi annem şimdi hevesliğine öle diyor dedi ama lütfen ailemi yargılama öle görmüşler bilmiyorlar dedi :2::44: bugunde babamla konuştum aynen anlattım doğru demiş dedi ben yine diyorum herşeyinde arkandayım buraya kadar baba dersende yanındayım devam etsende yanındayım dedi ama ailesi için kesinlikle yargılama dedi çünkü ben inanıyorum seni çok sevdiğine dedi bir dediğini iki etme bunu al dedin aldı bunu yap dedin yaptı ev konusunda sen sıfır ev tut dedin tuttu sen sıfır evin pisliğiyle uğraşma diye gitti temizlikçi tuttu evi temizletti yani açıkçası duygusala bağladılar :43::43: halamlada konuştum bunları halamda bak dedi bende çektim herkes çeker bunu hiç birzman unutma dedi seni yanıltmak istemem ama kötü gidipte iyi gelmez kızım seviyorsanız bir olun birlikte olun dedi :43: kaldım arada hiç uyumadım düşün taşın sigara manyağı oldum günlerdir ağzıma lokma sokmadım bilmiyorum ne yapacağımı sonumdan korkuyorum

he birde görümce konusunda halletmiş k validem bunu bana direk sölemedi yiğenime sölemişti bana yiğenim anlattı sonra görümcemin bizde kalacağını o esnada yiğenim teyzecim ilk esnada böle işler ayıp karşılanır he tabiki gideceksiniz gidecekler gelinecek ama ilk evliyken olmasın böle şeyler demiş bunun üstüne k validem görümcemi sözde okula yazdırmış nekadar doğru bilemem nişanlımada demişki ben böle dediğimde kuzeni bana bunları dedi küçüçük kız bana böle böle diyince he siz istemiyorsunuz dedim ve yazdırdım demiş çünkü benim yanımdan başka kimsenin yanında rahat edemez bir evladın en iyi yanı anne yanıdır demiş :50: ben sadece onu düşünmüştüm demiş çünkü bende gurbette geçti ömrüm demiş baban geceleri bekçilik yapıyordu demiş ben senin nefesinle rahatlıyordum o bana güç veriyordu demiş bende düşündümki kızkardeşinde ona güç verir diye düşündüm demiş yani herkes işi duygusala bağladı :52: beni kötü duruma soktular

yani son durum görümcen sizinle yaşamayacak dimi? :))

okula kaydını yaptırmışlar dedi.... yiğenin anneme böle böle diyince annem içinden istemiyorlar madem demiş yazdırmış okula dedi ... hatta k pederim okul kayıt esnasında ya demiş oğlanın yanına yollamayacaktınmı demiş.. hayır demiş bir evladın yanı en iyi annesinin yanıdır ben sadece onu düşünmüştüm demiş yani duygusala bağladılar beni kötü duruma soktular

Görümcen sizde yasamicaksa kayinvalidende ilk gelmicekse
Nisanlinlada baska sorunlarin yoksa ?
ozaman ayrilcak bisey yok bana göre,
ama tabi yine sen nisanlinla güzel güzel konus anlas.
insallah hayirlisi olur..

Yarıya kadar okudum anlayamadım, ne bir paragraf ne de bir tane bile noktalama işareti var, hala da öyle yazmaya devam ediyorsun...

Görümcen sizde yasamicaksa kayinvalidende ilk gelmicekse
Nisanlinlada baska sorunlarin yoksa ?
ozaman ayrilcak bisey yok bana göre,
ama tabi yine sen nisanlinla güzel güzel konus anlas.
insallah hayirlisi olur..

ya benim buzamana kadar hiç nişanlımla sorunum olmadı o benim lafımı ikiletmedi ben onun lafını takii aileler araya girinceye kadar dün baya tartıştık ilk defa bu zamana kadar yapmadım suratına kapattım teli sonra benim peşime evi aramış konuşmuş sonra sinirden yatıp uyumuş birde nöbetten çıkmıştı yorgundu gece 3 de aradı uyanmış ben zaten son defa bu konuları açacam dedim daha açmayacam çünkü yoruldum bunaldım anlattım herşeyi düşünerek taşınarak konuştum lafımı kesmeden beni dinledi hiç birşey demeden sonunda bende daha yapamıyorum bitsin dedim oda bana ben ailemle konuştum artık onlarda herşeyi biliyorlar diyerek konuya girdi anlattı ve sonunda sen benim namusumsun diyerek bağlamaya çalıştı gecede geç olmuştu daha fazla konuşadık çünkü işe gidecem nöbetçiyim yine dedi böle konular olmayacak diyemem ama sende duyma geç git böle konuları dedi çünkü sen lazımsın senin hergün orda ağlaman burda beni bitiriyor senin sesinin bozuk olması burda beni öldürüyor dedi iyice işler duygusala bağlandı yani keşkem dedim bunları biliyorsun ama bana duyarsız kalıyorsun dedim bu şekilde kapattık

nişanlının soyledıklerı bana mantıklı geldı..zaten herkes boyle yapar..kaynanalar görumceler konusur ama kocalar aradakı dengeyı kurarak karısına bunları yansıtmaz..veya senden alıp öbur tarafa kötu kötu anlatmaz..koca herzaman ıkı tarafı ıdare edendır..yanı en azından benım evlılıgımde öyle..nısanlında suan arayı guzelce bulmaya calısıyor gıbı geldı,daha ne yapsın?
o tarafta onun canı,sende onun canısın..arada kalmıs onada yardımcı ol bıraz..evlılıgınızde dıs dunyadakı sorunlara kapalı kalmayı becerebılmenız lazım..

bu arada anlamadım görumcen okula orada yazılmasaydı,senın evınde kalınca,senın yasadıgın sehırde mı okula gıdecektı?

he birde görümce konusunda halletmiş k validem bunu bana direk sölemedi yiğenime sölemişti bana yiğenim anlattı sonra görümcemin bizde kalacağını o esnada yiğenim teyzecim ilk esnada böle işler ayıp karşılanır he tabiki gideceksiniz gidecekler gelinecek ama ilk evliyken olmasın böle şeyler demiş bunun üstüne k validem görümcemi sözde okula yazdırmış nekadar doğru bilemem nişanlımada demişki ben böle dediğimde kuzeni bana bunları dedi küçüçük kız bana böle böle diyince he siz istemiyorsunuz dedim ve yazdırdım demiş çünkü benim yanımdan başka kimsenin yanında rahat edemez bir evladın en iyi yanı anne yanıdır demiş :50: ben sadece onu düşünmüştüm demiş çünkü bende gurbette geçti ömrüm demiş baban geceleri bekçilik yapıyordu demiş ben senin nefesinle rahatlıyordum o bana güç veriyordu demiş bende düşündümki kızkardeşinde ona güç verir diye düşündüm demiş yani herkes işi duygusala bağladı :52: beni kötü duruma soktular

okula kaydını yaptırmışlar dedi.... yiğenin anneme böle böle diyince annem içinden istemiyorlar madem demiş yazdırmış okula dedi ... hatta k pederim okul kayıt esnasında ya demiş oğlanın yanına yollamayacaktınmı demiş.. hayır demiş bir evladın yanı en iyi annesinin yanıdır ben sadece onu düşünmüştüm demiş yani duygusala bağladılar beni kötü duruma soktular

hepsı duygusal yapmıs bu ne anlamadım yok gorumcenın nefesı senı rahatlıtacmıs kayınvalıden tabı rahatlar evledı sonucta sen bırının nefesıyle rahatlıycaksan cocuk yaparsın onunkıyle rahatlarsın hayret bırsey

halanmıydı teyzenmı kotu gıdıp ıyı gelmez demıs ama bu sozden yola cıkarakda baskı altında herseyı kabul etmen gerekmıyor.

Benim 30 dlık mesafedeki kayınvalidem ara ara der ben size yerleşmeyi düşünüyorum diye :50: ben ona bile sinir olurum. Eşime de söyledim açık açık ben annenle aynı evde yaşayamam , gerekirse ayrılırım diye.

Doğulularda böyle . Eşinle çok detaylı konuşman lazım. Her şeyi. Nasıl gidilecek ? Nasıl gelinecek? Bayramlarda tatillerde ne olacak? Senin ailende 10 gün kalınıyorsa orada da 10 gün kalmayı , 10 günde başbaşa tatil yapmayı kabul etmesi lazım. Onun huzurlu olması için senin huzurlu olman lazım. Huzurlu olacaksın ki evin huzurlu olsun o evde yetiştireceğin çocuklar da ...

Kültürlerinizin farklı olduğunu , doğudaki kadınların yaşayışı ve mantığıyla bir ömür geçiremeyeceğini bunları kabul edip arkasında durduğu sürece aile olabileceğinizi anlat. Ya da yol yakınken her ikiniz de kendi kültürünüzden insanlarla evlenin.

Aileler tabiki atılmaz. Ama Sizin de sınırları , kuralları belli mahrem bir hayatınız olmalı. Fıtratın onlarla sık sık aynı evde aylarca birlikte kalmaya uygun değilse ( gezmeye gelip bir ay kalmak isterler ) çocuğun olduktan sonra mecbur olduğun içinden bir türlü çıkamadığın daha kötü bir durumun içinde bulursun kendini.

Çok iyi düşün. Evlensen bile rahat olmadığın bir evliliği devam ettirmeyeceğini ailenin de her zaman arkanda olacağını söyle. İkna ederim evlendikten sonra her şeye alışır diye düşünmesin.

nişanlının soyledıklerı bana mantıklı geldı..zaten herkes boyle yapar..kaynanalar görumceler konusur ama kocalar aradakı dengeyı kurarak karısına bunları yansıtmaz..veya senden alıp öbur tarafa kötu kötu anlatmaz..koca herzaman ıkı tarafı ıdare edendır..yanı en azından benım evlılıgımde öyle..nısanlında suan arayı guzelce bulmaya calısıyor gıbı geldı,daha ne yapsın?
o tarafta onun canı,sende onun canısın..arada kalmıs onada yardımcı ol bıraz..evlılıgınızde dıs dunyadakı sorunlara kapalı kalmayı becerebılmenız lazım..

bu arada anlamadım görumcen okula orada yazılmasaydı,senın evınde kalınca,senın yasadıgın sehırde mı okula gıdecektı?

tabiki evlendikten sonra dış dünyaya kapıları kapatmak önemli inşallah becerebiliriz ...
evet orada okula yazılmasaydı benim yanımda okuyacaktı .. ama şuanlık düzeltti bakalım sonumuzu allahım hayırlara nasip etsin

Back