artık çok bunaldım lütfenn bana akıl verin ....

asi55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
151
20
98
İstanbul
ben 3 yılın ardından nişanlandım.... 3 aydırda nişanlıyım düğünüme bir ay kaldı ama herşey birbirine girdi bunaldım herşeyi bir kalemde silip atmak istemiyorum düşünüyorum acaba benmi büyütüyorum diyorum şimdi ben ve nişanlım farklı şehirlerdeyiz ben karadenizliyim nişanlım doğulu ama istanbulda görev yapıyor şimdi konuya gelelim nişanım alelacele bir nişan oldu neyse önemli olan bu değildi bir günde hem tanışma oldu hem nişan oldu akrabaları çağıramadık ama olsun bölesi nasipmiş dedik yolumuza gittik bunun sebebi ise k validem yol uzak beni birdaha yormayın dedi amenllah ailem anlayışla karşıladı sonra 20 gün sonra k pederim bize tekrardan geldi bana nişan boğçası getirdiler nişanım hızlı olduğu için hiçbirşey almadık ozaman bunlar kendileri sonradan bana sormadan herşeyimi almışlar iç çamaşırlarıma giyeceğim kıyafete ayakkabıma kadar kolyemi bileziklerimi bana sormadan almışlar neyse dedim nişanlımın hatrı var laf etmeyelim dedim kapattık konuyu bunlarda örf adet çok bambaşka benim evimde görümcem söle yap böle yap dedi ilk kez geldiği için ağzımı açıp bir şey diyemedim ama sonradan nişanlıma söledim bana karışamaz ben ondan birde büyüğüm dedim neyse bunu düzeltti sonra bir buçuk ay sonra nikah yaptık ozamana kadar herşey çok güzeldi benim kapatmalarımla neyse ben bunların evlerine gittim annemi alıp mobilya almak için nikahtan sonra orda k validem herşeyi yapmış bitirmiş bana sormadan istanbuldaki eve kadar herşeyi oturtutmuş yerine şimdi düğünden sonra bir hafta burada kalırlar dedi sonra size el öpmeye geliriz dedi yatmadan 8 saatlik yoldan geri dönecekmişiz sonra iki gün daha kalıp istanbula evime geçeçekmişim ama k validem ve küçük görümcem-yaş14 benimle gelecekmiş k validem benimle 3 hafta yada bir ay kalırım sonra görümcemi yanıma bırakıp memleketine dönecekmiş görümcemi yanıma bırakmasının sebebi ise nişanlımın gece nöbetleri var ben evde korkarmışım beni düşündüğündenmiş bende nişanlıma görümcem konusunda dedimki tamam gelsin kalsın abisinin evi birşey diyemem ama bir iki ay geçsin ben seninle az cicim ayımı rahat yaşayayım dedim artı birde ilk kez evlerine gittim büyük görümcem-yaş20 bana amcamın oğulları geldi yenge onları hoşgeldin de diyerek odaya yanıma geldi ellerini öpmen gerek dedi bende arkamı dönüp kırmızı halıda sereyimmi dedim bunun üstüne bana evinde daha seninle işim olmaz diye bağırdı artı ben kaç saatlik yolları aşıp gitmişim beni yolcu bile etmedi neyse bunlarıda geçtim ben bunları nişanlıma anlattım hepsini sessiz sessiz dinledi sonra hallederim dedi 2 hafta sonra tekrar açtım hallettinmi diyerek bana ben bunların lafının nasıl yaparmışım o annesiymiş gelecekmiş bende dedimki tabiki gelcek ama biz ist. gidelim bir ay sonra gelsin dedim sen benim ailemi sevmiyorsun benim aileme çatıma laf yapma diye çıkış yaptı benim annem değilde senin annende olabilirdi dedi bende benim annemde olsa aynısındı derdim dedim ya tamam gelme dedim diyelim yine gelirse ben ne yapayım evden mi kovacan dedi bende hayır niye kovayım yakışırmı bana dedim sen y odasında yatarsın bende o odasında yatarım dedim bunun için yatacaksan yıllarca yat ağzımı açıp birşey demem dedi ... neyse bunlarıda geçtim şimdi çeyiz gitcek istanbula ben nişanlıma dedimki çeyiz konusunda ben başıma buyruk çeyizleri yollayamam birinin ailemi araması lazım dedim aradılar annemde birinin buraya gelmesi gerek dedi onlarda şuan gelemeyiz ozaman bizde adetler gelin evden çıkarken çeyiz çıkar dediler bizde böle yaparız dediler bizimkilerde tamam öle yaptınız diyelim nereye götürceksiniz ozaman dediler bizim kendi evimize gider ist. giderken peşlerinden yollarız dediler offff inanın çok zor durumdayım bir buçuk aydır hergün ağliyorum benmi büyütüyorum diyorum lütfen ablalarım yada evli olan tecrübeli arkadaşlarım lütfen bana yardımcı olun ben işin içinden çıkamıyrum kendi yiyorum artık nişanımı atmaya kadar geldim yani bitti bitti o dereceyiz diyorum benmi büyütüyorum diyorum ama işin içinden çıkamıyorum yardım edin lütfen ben ne yapayım

Son düzenleme:
erkekler nekadar severse sevsin evlenmeye yakın ve ilk evlilik yıllarında annesine pek bi düşkün oluyor nedense
sen haklısın ama kime anlatacaksın bunu

Öyle karmaşık ve içiçe yazmışsın ki gözüm yoruldu okuyayım derken.

Haliyle tamamlayıp anlamadım bile mevzuyu.:2:

erkekler nekadar severse sevsin evlenmeye yakın ve ilk evlilik yıllarında annesine pek bi düşkün oluyor nedense
sen haklısın ama kime anlatacaksın bunu

kaldım arada aileme yanımda allahtan ama tek benim ailemle olan birşey değil sadece doldum nikah yaptım diye susup bekledim ama bilmiyorum artık gerisini sadece şuan yardıma akıla çok ihtiyacım var ani hareket yapmak istemiyorum (((

hiçte büyütmüyorsun ama ee be canım sen bu insanları hiç tanımamışsın ki 3 yılda, herhalde tanışma ve nişan bir arada olduğundan keşke öyle olmasaymış
adetleriniz çok farklı sanırım, görümcenin sen korkma diye senin yanına bırakılmasını hiç masumane bulmadım, ne işi var gereksiz yere sizin yanınızda üstelik okumuyor mu bu kız 14 yaşında
hele de 20 yaşındaki kuzenlerinin elini öpmicen diye sana trip atılmasına yuh diyorum
valla işin çok zor nişanlında seni kollamıyor, evlenince nolacak, tahminim daha kötü olacak, umarım yanılıyorumdur
bence yazındaki en önemsiz şey nişan bohçası, kafaya takılcak bişey değil diğerlerinin yanında, kendi adetlerine göre yapmışlar bişeyler olabilir

Son düzenleme:
karşında gayet ilkel insanlar var ama nikah olmuş geçmiş olsun...

tamamen kültür farklılığı.bizdede kız evi ne derse o olur yani adetler uygulanır tabi ama fikir sorulur nasıl yapalım diye danısılır.ne demek ya evin esyasına giyeceği kıyafete kadar al pket et yolla uzaksa uzak ne alaksı var yani.hem ne demek yani daha ilk günden kayınvalide görümce aynı evde.haklısın kardeşim sonuna kadar hemde bizim burda adet boyle deyip kafalarına göre davranmak yanlış.nişlanlın bişey yapamaz ailesi sonucta ne dese boş onun lafınımı dinleyecekler sanki.allah yardımcın olsun ayrıl demiyorum ama inan bana çok çatışmalar çok sıkıntılar cekersin benim düşüncem bu dayatmalar bu emrivakiler seni daha en basında yorduysa uzun yıllar cekemezsin.uzaklar diye düşünebilirsin bana bi zararları olmaz diyebilirsin ama inan bana öyle değil işte.

zaten nişan bohçasını umursamadım bile sadece isterdim kendi istediğim gibi olsun diye ama diğerlerinin içinden çıkamıyorum okuyor okula yanımda devam edecekmiş bende bunun üstüne nişanlıma dedimki ben mesuliyet almam dedim oda benim kardeşim sonuçta ya eşinin kardeşi nasıl böle dersin diye ter itti durup durup ailemi istemiyorsun ailemi sevmiyorsun deyip duruyor ben sadece zaman versinler dedim gelmesinler demedim ama anlatamadım sanırım ona bunu şuan sadece bitme boyutundayım ama büyükleri bilirsiniz ailem nikah yapıldı kızım eş dost ne der diye sabret az daha diyorlar ama düğüne bir ay kaldı nereye kadar sabredecem bilmiyorum

zaten nişan bohçasını umursamadım bile sadece isterdim kendi istediğim gibi olsun diye ama diğerlerinin içinden çıkamıyorum okuyor okula yanımda devam edecekmiş bende bunun üstüne nişanlıma dedimki ben mesuliyet almam dedim oda benim kardeşim sonuçta ya eşinin kardeşi nasıl böle dersin diye ter itti durup durup ailemi istemiyorsun ailemi sevmiyorsun deyip duruyor ben sadece zaman versinler dedim gelmesinler demedim ama anlatamadım sanırım ona bunu şuan sadece bitme boyutundayım ama büyükleri bilirsiniz ailem nikah yapıldı kızım eş dost ne der diye sabret az daha diyorlar ama düğüne bir ay kaldı nereye kadar sabredecem bilmiyorum

canım zararın neresinden dönsen kar, bu iş olmaz, mutlu olamazsın, neden nikah için acele ettiniz ki, nikah iptali olabiliyomu diye araştır, ben sana söylüyorum sen bu adamla evlenirsen yarın bi gün buraya çok konu açarsın
şimdi ayrılmak mı zor, düğünden sonra ayrılmak mı
nişanlın seni hiç desteklemiyor
yarın görümceyle birbirinizi yiceksiniz, seni mi tutcak sanıyosun, gereksiz yere görümcenin hizmetçiliğini yapacak olmanda cabası

ben ilk kültür farkında görüştüğümüz esnada uzaklar dedim sorun olmaz dedim ama görüyorumki elleri uzanıyormuş saflık yapmışım orda bunu geçte olsa anladım birde benim anlamadığım benim k pederim hergün arar beni allah razı olsun başımın üstünde yeri vardır hali hatrımı sorar annem yanımdaysa onuda ister annemde kızım beni veriyorsun ama bunun anası yokmu niye hep ben babasıyla konuşuyorum der ben bunu usul dille nişanlıma anlattım böle böle dedim annem niye beni aramıyor falan filan diyerek oda ha annem ha babam farkeden neki dediler annem kalp hastası tansiyon hastası yok şu hastası dediler yok çocuklar küçük falan fıstık dediler bana tamam beni aramasın ama arada annemi arasa iyi olmazmı dedim ozaman benim annem geride kalmış bir kadın anlamaz sizin dilinizden dedi kesti attı ve bu gün en son sölediği laf annen gelmesin kardeşin gelmesin yok bu böle olsun dersen dedi karşında çok farklı birini bulursun dedi bende artık dayanamadım teli kapattım suratına bana destek olmuyorsun bari köstekde olma diyerek dahada aramadı bilmiyorum bitircem diyorum ama fevri hareket etmek istemiyorum ben rahat yaşamışım onlar öle diyorum büyütüyormuyum diye düşünüyorum (

görümcende daha başlangıç bence, bunlar birbir senin evine yerleşmezse bende chess değilim

ah be canım herşeyi çok acele getirmişsiniz,sen bence hem nişanlını hemde ailesini iyi tanıyamamışsın,keşke düğün için biraz daha bekleseydiniz.ama şuanda yapacağın tek şey bunları annenle paylaş,ona seni üzen bütün bu sıkıntılarını anlat eminimki annen bişeyler yapacaktır,ben şahsen kızımın bana anlatmasını beklerdim.dilerim herşey istediğin gibi olur

karmakarışığım şuan yanlışmı yaparım doğrumu yaparım diyerek kaldım öle tabiki düğünden sonra araştırdım nikah işini iptal olmuyor 10 gün sonra iptal oluyormuş benim bir buçuk ay oldu neyapacağımı şaşırmış bir haldeyim ağlamaktan başka birşey düşünemiyorum sadece şuan aramasını bekliyorum ben aramak istemiyorum arayınca biteceğini söleyecem annemede bu akşam söledim anne ben artık yapamıyrum dedim agzını açıp birşey demedi sustu kaldı biranda sonra erkenden yattı moreli bozuldu babam arkandayım diyor ama yeri gelincede sabret kızım sonuçta evlenince düzelir şimdi ailesine birşey diyemez ama evlenince ben öle olacağını zannetmiyorum diyor ....

canım anneme ben herşeyimi anlattım ve annem bunun üstüne nişanlımı aramış ben böle birşeyler duydum demiş daha durun bismillah evi kurmadan ne derdine girdiniz demiş annen kızkardeşim şimdi gidemez ama zamanla giderler demiş annemi istemiyorsunuz demiş onun üstüne bunları düzelteceksin demiş ama hergün birbiriimizi yiyoruz hala düzeleceği olacağı yerde daha dibe vurduk

tatlım seni etkilemek istemiyorum ama kayıtsızda kalamıyorum.canım kaç yasındasın bilmiyorum ama kendine ve ailene uygun birini bul derim bu iş çok üzer seni ve yarın b,irgün pişman olduğunda ki geri dönüşün çok zor olur.ve şu an görüyorum ki çok pişman olursun.inşallah yanılıyorumdur ama ailen evlenmeyecek sen evleneceksin hiç bir şey için gec değil bence düğüne 1 ay var elalem ne der bunlar senin hayatından daha önemli şeyler değiller tatllım.daha aynı evi paylaşmadan çok farklı birini bulursun karşında gibi bir laf olamaz yani ne demek ki bu istanbula gidecekmişsin ailende yanında olmayacak hem ne yapacaksın tek basına oralarda işler sarpa sarrsa ki görümce ile geçinmesi zordur aynı ev içinde.hem bide su sekilde düşün sen deseydin ki nişanlına evlenirken kardeşimide yanımda getireceğim bizimle yasayacak burda okuycak ne derdi? ailesi ne derdi? emin ol karşı çıkarlardı.benim oğlum enayimi derlerdi? çok ama çok ii düşün hayatını mahvetme güzelim.

karşında gayet ilkel insanlar var ama nikah olmuş geçmiş olsun...

Niye geçmiş olsun???

Düğünleri yapılmamış ki daha.

Ben çok şahit oldum böyle nikahtan sonra düğünden önce vazgeçenlere.
Hiç de pişman olmadılar...
Kaldı ki düğün olsa ne yazar?

Konu sahibi yol yakınken dön.
Daha şimdiden ailesini geçtim,
müstakbel eşin de hayır yok.
Kendine yazık etme...

Son düzenleme:

hah babanın kalbi yumuşak, babacım babacım de önünden arkasından ağlarmısın zırlarmısın ne yap et ikna et, baban arkanda olduktan sonra gerisi vız gelir
sabredip neyine sabretcen, asıl sabredip, kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyeceğin olaylar evlendikten sonra başlıcak
bu yaşadıkların bişey değil daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…