Arsız, meraklı, müdahaleci kv

bilemedim bana fazla pasif geldi. hele ki sen derdini, korkularini anlatmis aglamissin.
adam da seninle beraber aglamis 🫤🫤🫤
bu mu yani çözüm?
tamam annesi sorunlu da bu cocuk annesine gayet net sekilde "anne iyi niyetinden şüphem yok ama bak yengelerimi bunalttin abilerim bayramda seyranda bile gelmez oldu. böyle olsun istemiyorum. kiz henüz bir sey demedi sana olan saygısından ama aşiri tavirlarindan rahatsiz oluyor. gözünü seveyim israrci olma, kendi bildigini diretme. bir tanecik gelinin var seni hala sayan - onu da böyle devam edersen kaybedeceksin ben de abilerim gibi olacağım sonra. uc düşün bir konuş" falan dese alttan alta tehditle annesini uyarsa sanmiyorum annesinin bu arsızlığa bu hizda devam edecegini.
Nişanlım, annesinin tavırlarından dolayı ağlarken bana eşlik etse gözümdeki imajı yerle bir olurdu. 🫠 hayal etmesi bile kötü.

Ben açıkçası konuşma içeriğini bilmiyorum. O ağlama mevzusundan sonra bir tartışma yaşandı bu mevzuya ilgili aralarında. Daha önce de karışmamaları için uyarmıştı ama kv çok başına buyruk. Nişanda halamlarda kaldı tüm odalara tek tek girip incelemiş. Yani çok garip biri.
Ne kadar da benim kaynanam bu kadın ya, fazlası var eksiği yok ama sağolsun eşim anneci bir adam değil yoksa 15 senedir nasıl sabrederdim bilmiyorum 🙁

Valla şuan anneci değil çünkü diyor dünya bir yana sen bir yana, işte ailem sensin önceliğim hep sen olacaksın falan ama evlenince ne olur bunlar lafta kalır mı bilmiyorum. Aslında kendisine güveniyorum ama kim yüzde yüz güvenilirdir ki?
Sakın inanma sakınnnn 😂 %90ı böyle bunların. Evlenince tam tersi oluveriyorlar bir anda. Gözünün önünde birden bire değişen adama sen kimsin benim evlendiğim adam nerde diye sorular soruyorsun 😂 tek tavsiyem evlendikten sonra sakınnn ipleri bırakmayın sakın. İlk 1-2 sene çok önemli. Sonra tekrar eski hallerine dönüyorlar. Ama ilk zamanlar bi anne hassasiyeti oluşuyor. Ben o dönemleri direkt boşanmayı öne sürerek atlattım. Asla blöf değildi bu arada. Anneeee diye mızıklayan bebeği annesine teslim etmek yüzümün akıdır dedim yüzüne 😂 herhalde tavrımdan etkilendi şu an ben eşime kıyasla ana kuzusu sayılırım. Ama inanın her defasında bunu hatırlatmak pek iç açıcı bi deneyim değildi. Zaten bu ihtimalleri göze alabiliyorsanız evlenin derim.

Merhaba hanımlar.

Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.

Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.

Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.

Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)

Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.

Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)

Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.

1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?

Okuduğunuz için teşekkürler.
Tayin almadan evlenme bence, köprüyü geçene kadar oluyor o sözler genelde. Sonra da amaaan annem böyle he de geç kabullen ne var diyor erkekler genelde.
Daha şimdiden annesi kontrol edemeyen joca adayı ve karısına o kadarına da karışma demeyen kp var. Bilemedim. Dolap açma olayı beni rahatsız ederdi

Merhaba hanımlar.

Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.

Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.

Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.

Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)

Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.

Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)

Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.

2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?

Kesinlikle sorun yaşayacaksın, eşin sert bir şekilde uyarıp senin yanında durmadıkça, sen de kesin , net bir sınır cizmedikce olmaz , bu evlilikte kaos , fitne eksik olmayacak maalesef , üzgünüm...

Sakın inanma sakınnnn 😂 %90ı böyle bunların. Evlenince tam tersi oluveriyorlar bir anda. Gözünün önünde birden bire değişen adama sen kimsin benim evlendiğim adam nerde diye sorular soruyorsun 😂 tek tavsiyem evlendikten sonra sakınnn ipleri bırakmayın sakın. İlk 1-2 sene çok önemli. Sonra tekrar eski hallerine dönüyorlar. Ama ilk zamanlar bi anne hassasiyeti oluşuyor. Ben o dönemleri direkt boşanmayı öne sürerek atlattım. Asla blöf değildi bu arada. Anneeee diye mızıklayan bebeği annesine teslim etmek yüzümün akıdır dedim yüzüne 😂 herhalde tavrımdan etkilendi şu an ben eşime kıyasla ana kuzusu sayılırım. Ama inanın her defasında bunu hatırlatmak pek iç açıcı bi deneyim değildi. Zaten bu ihtimalleri göze alabiliyorsanız evlenin derim.
Asla inanmam 😅 Bana resmen tapan eşim bile ilk sene annesiyle kabusu yaşattı, boşanma evresine gelene kadar da durulmadılar, erkeklere güvenilmez, seni elde ettigine inandığı vakit hooppp annesinin kucağında bulur kendisini, Allahtan benim kv o kadar arsız değildi, konu sahibi ateşlere yürüyor farkında değil...

Bu siteye girdiğimden beri kv şükrü ediyorum.
Siz onu istemediğinizi eşinize belirtmişsiniz, o güzel. Eşiniz de onaylamış. O da güzel. Evlenince bir şey oluyor adamlara. Onun sebebini anlamadım ama durdurulacak bir şey değil. 😊 Hele bebeği olunca. Özdeşleşiyor mu nedir onlarla, bilmiyorum. Verdiği sözleri tutmak istese de bu kadar arsız, ısrarcı bir kadın o adamı büyütürken de hep böyle ısrarcıymıştır, adam mücadele edemeyeceğini kabullenmiştir. Yani gözünüzü boyuyor olabilir sözleriyle. İnşallah değildir tabi.
Sınırınızı çok sert çizin eşinize. Bilsin. Tek tolere ettiğiniz durumda üstünüze yeni yükler bindiriyor yoksa, kendisi kaçıp. Kadınla da çizginiz sert olsun tabi. Siz yok artık bu kadarını yapmaz dedikçe kibarlığınızı kırıyor zaten belli 😊
İşiniz zor olacak. Hele çocuk doğunca koyduğunuz seviyeler bir bir kırılıyor.
Bol şans diliyorum.

Gitmek çözüm mü onu da bilmiyorum. Gelip bir ay kalırsa ben kafayı yerim. Yarım saat sabredemiyorum 1 ay... ya Rabbî nasıl bi cendere bu? Bu anlattıklarımı yemin ediyorum yüzde 30u. Tüm gelinleri de uzak kadından, bir kere dememiş ben ne yaptım da bunlar uzak diye.
Ne kadar süredir nişanlısınız? Nişanlın kardeşleri içinde kaçıncı numara? Tüm gelinler uzak olabilir ama kocalarının tutumu önemli. Nişanlın, kv ama ben istiyorum dediği zaman tepkisini koyması lazımdı. Şu an politik davranıyor da olabilir. Annesini sonradan uyarmasına ragmen değişen bir şey de olmamış. Demek ki pek ciddi uyaramamış.

Valla şuan anneci değil çünkü diyor dünya bir yana sen bir yana, işte ailem sensin önceliğim hep sen olacaksın falan ama evlenince ne olur bunlar lafta kalır mı bilmiyorum. Aslında kendisine güveniyorum ama kim yüzde yüz güvenilirdir ki?
Ben de eşime evlenmeden önce bu tarz sorular sormuştum. Eğer senin nişanlın gibi Bi cevap verse direk gözümden düşerdi 😅 Çünkü inandırıcı gelmezdi bana. Sürekli senin tarafında olamaz. Annesine her seferinde diklenemez. Hayatın ve insan psikolojisinin gerçekleri bunlar.

Eşim bana demişti ki 'Ben herseyin mükemmel olacağına söz veremem çünkü neler yaşayacağız bilmiyorum. Elimden geldiğince hakkaniyetli olacağıma eminim ama hata yapabilirim, hepimiz insanız. Evlenene kadar olan süreçteki tavırlarıma bakarak güvenip guvenmeyecegine sen kendin karar vermelisin.'

12 yıl oldu ve beni hiç pişman etmedi evlendiğime. O zaman bu lafından etkilenmiştim çünkü gerçekçi geldi. Hersey canım, balım, tabii ki senin istediğin olsun tarzında cevap veren bi erkek beni suphelendirir. Çünkü biraz hormonların etkisi ile oluyo o tavırlar. 😅 Evlendikten sonra hormonların etkisi geçmeye başlayınca işler değişebilir. O yüzden ben kaynana ilişkileri konusunda erkeğe güvenerek evlenmeyi çok anlamıyorum. Kendi basedebileceksen evlen. O onun evladı sonuçta, bi yere kadar diklenebilir.

Kadının ilk evlenen çocuğu mu bilmiyorum da eğer ilkse o hevesle o da ne dediğini bilmiyor olabilir. Napcak ikiz olsun diye gelip gerdekte size yol yordam mi gösterecek 😂 Birkaç kere lafını sokarsın sonra umursamazsın olur biter. Yani kısacası kendin ugrasabileksen evlen, kocana yükleme sorumluluğu. Ve beklentini düşür, çünkü o onun evladı, tamamen tarafsız olamaz. Gercekci olun arkadaşlar ya 😀

Senin evinde kvnin ne işi var ben orada takıldım kaldım. Mesafeyi koyamamışsın, bu gidişle çok sert koymak zorunda kalacaksın. Ve bu durumda nişanlının da yanında çok sağlam durması gerekecek. Bunu yapan erkek çok fazla yok malesef.

Nişanı at diyemem, ben kv ile telefonda hiç görüşmem yılda 1 kere bayramda 2 geceliğine giderim belki, o da benim evime 2 kere geldi bir iki gece kaldı gitti. Çağırmam, geldiklerinde iyi davranırım. Ben nişanlılıkta yaşadığım şeylerden eşime tepkimi çok sert koydum o da annesini tanıyor sonuçta kadına taviz verse biz kesin ayrılırdık. Eşim de ikimizin arasında duvar gibi durdu, bir iki kv bana karşı doldurmaya çalıştı, baktı faydası yok peşimi bıraktı. Eşim böyle olmasaydı işim çok zordu.
Annem gelmişti hoşgeldin demeye geldi

Ne kadar süredir nişanlısınız? Nişanlın kardeşleri içinde kaçıncı numara? Tüm gelinler uzak olabilir ama kocalarının tutumu önemli. Nişanlın, kv ama ben istiyorum dediği zaman tepkisini koyması lazımdı. Şu an politik davranıyor da olabilir. Annesini sonradan uyarmasına ragmen değişen bir şey de olmamış. Demek ki pek ciddi uyaramamış.
6 ay, sondan bir önce ama sanki en küçüğü gibi

eski mesajlarınizda avukat olduğunuz yazıyor ama daha kendi sınırlarınızı korumak için hakkinizi savunamiyorsunuz. cok acayip .
ben sizi de suclu buldum. madem kadina gicik oluyorsunuz niye de israrlari yüzünden uc gunde bir gidip duruyorsunuz. neden eski haliyi vs istemediginiz halde ısrarla getirince "teşekkürler anne, ihtiyacı olan birine versin diye bunu belediyeye bagislayacagim" demiyorsun? ya da "istedigini getirmekte özgürsün ama kendim seçmedigim hicbir seyi evimde tutmayacagimi bil" de, geldigini gulumseyerek kabul et. sonraki gelişinde goremesin. laf ederse söylemiştim dersin.
bunca zaman iki avukat bir sınırı cizememissiniz aile büyüğüne. ilginc geliyor bana. siz böyle davranirsaniz kadin da azitir tabii ki. kim azitmaz ki?
Ben hakkımı savunduğumu düşünüyorum. Hiçbir lafına sessiz kalmıyorum. Sadece laf sokarken gülerek yapıyorum bunu. Nişanlıma da dedim böyle bir aile ile evlenip hayatımı heba etmek istemiyorum. Daha bir hafta önce bu konudan ayrılma aşamasına geldik. Son bir şans istedi. Yani yaptığım her hareketi yazmadım buraya. Bu konuda eleştirilmeyi kabul edemem.

6 ay, sondan bir önce ama sanki en küçüğü gibi
Küçük çocuklar üstünde daha çok baskı kurulur ve beklenti daha fazla olur. Zaten siz de en küçüğü gibi demişsiniz. Demek ki kv,baskılama yöntemi ile her dediğini yaptırma eyleminde. Bir de 6 ay da bu kadar şey yaşamışsın ama sorunlar hiç dinmemiş. Nişanlın sert ve sınırı olan biri olsa emin ol kv gık diyemez.
Kv,bana da çok yakın. ( Kendisi çok iyidir. Severim) Eşim annesini çok sever. Ama diyelim ki annesi. oğlum şu kadar daha kalın dese. Yok ben evime gidicem der. Ya da baktı ki ben sıkılmaya basladim hadi kalkalım der. Yani iş nişanlında biter. Pasif olan insan kendini belli eder. Sorun yaşadığında senin gözünden anlayıp hemen müdahale etmiyorsa basın çok ağrır. Ben böyle bir izlenim aldım. Gerçekten müdahaleyi sevmeyen biri olsa idi kv böyle arsızlaşamazdı. Ya edep sınırını aşıp baş edeceksin ki nişanlın buna razı gelmeyecektir ya da görüşme olmayacak ki bu da zor. Ağlamak nedir? Senle oturup ağlayacağına hopp hopp ne oluyor desin.

Merhaba hanımlar.

malesef bu konularin gidecegi yer belli. kayinvalideniz istedigi kadar mudahele eden birisi olsun, eger nisanlinizdan korksaydi gikini cikaramazdi. yani adamdan korkmuyor ki boyle dangul dungul davranabiliyor. adam da simdi bir sey demez ama evlenince konusmaya baslar, aman ne yapti ki, azicik alttan al vs diye.. bir de evlenince erkeklere aile tarafindan cok baski yapiliyor, yok evlendin degistin, yok evlendin bizi unutun gibi, onlar da gaza geliyorlar. isin zor.

Küçük çocuklar üstünde daha çok baskı kurulur ve beklenti daha fazla olur. Zaten siz de en küçüğü gibi demişsiniz. Demek ki kv,baskılama yöntemi ile her dediğini yaptırma eyleminde. Bir de 6 ay da bu kadar şey yaşamışsın ama sorunlar hiç dinmemiş. Nişanlın sert ve sınırı olan biri olsa emin ol kv gık diyemez.
Kv,bana da çok yakın. ( Kendisi çok iyidir. Severim) Eşim annesini çok sever. Ama diyelim ki annesi. oğlum şu kadar daha kalın dese. Yok ben evime gidicem der. Ya da baktı ki ben sıkılmaya basladim hadi kalkalım der. Yani iş nişanlında biter. Pasif olan insan kendini belli eder. Sorun yaşadığında senin gözünden anlayıp hemen müdahale etmiyorsa basın çok ağrır. Ben böyle bir izlenim aldım. Gerçekten müdahaleyi sevmeyen biri olsa idi kv böyle arsızlaşamazdı. Ya edep sınırını aşıp baş edeceksin ki nişanlın buna razı gelmeyecektir ya da görüşme olmayacak ki bu da zor. Ağlamak nedir? Senle oturup ağlayacağına hopp hopp ne oluyor desin.
O an bir şeye bozulduğumu gözümden anlıyor ama müdahale etmiyor haklısınız. Sonra soruyor ne oldu diye.

Mesale bu ikiz mevzusu nişanlımın yanında yaşandı o bir şey demedi o an
Ama sonra ben kendisine özel olarak yapacağımız çocuğa da karışmamaları gerektiğini söyledim. O da ailesine demiş yatak odama da karışmayın bir zahmet demiş. Tartışmışlar biraz. Böyle olsun da istememiştim, o an tepki vermesini isterdim ama sanırım beno an gerekeni yapınca onun yükünü otomatikman aldım
Anasının yanında ses çıkarmayıp" ben evde kızdım hatta tartıştık" demesi bana hiç inandırıcı gelmedi.Size oynuyor olabilir . "Dünya bir yana sen Bir yana" sözlerini çok duyan iki arkadaşım bir yıl dolmadan ayrıldı,ikisininde kocası anacı çıktı.Bu büyük lafları yemeyin.Aninda net tavır koyamayip ortada top çeviren adamdan uzak durun........

Sizinle neden ağlıyor? Bu tarz şeyler bana komik geliyor kusura bakmayın.
Oturup ağlamayacak, kendi ailesiyle ilgili sorunları çözecek nisanlınız. Sanki dermansız bir dert gibi beraber ağlayıp, mutsuz olmanız, dengeyi bulacak bir profilde gelmedi bana kendisi.

Bende kayınvalidemle bunlar gibi olmasa da sorun yaşadım başta ama müdahale ettirmeyecek erkek nişanlısının ağlaması karşısında daha net olur. Lafa değil icraate bakmanızı tavsiye ederim.
bu tarz konularda en sevmedigim seyler

1) kadin uzulunce onunla beraber aglayan erkek (sinir cizmeye totosu yetmeyince duygu somurusu cunku)
2) ama yazik sevdigim adam da cok uzuluyor diyen nisanli kizlar - tabi ki insan evlenecegi esine kiymet verecek ama boyle bir durumda erkege uzulmek bana cok luzumsuz geliyor. sonucta ataerkil bir aile yapimiz var, evlenecek, "gelin" olacak kisi sizsiniz. hadsiz laflari duyacak, hayatina mudahele edilecek kisi de sizsiniz. o yuzden aslinda en cok kendinize uzulup, kendinizi dusunmeniz gerekiyor..

bu tarz konularda en sevmedigim seyler

1) kadin uzulunce onunla beraber aglayan erkek (sinir cizmeye totosu yetmeyince duygu somurusu cunku)
2) ama yazik sevdigim adam da cok uzuluyor diyen nisanli kizlar - tabi ki insan evlenecegi esine kiymet verecek ama boyle bir durumda erkege uzulmek bana cok luzumsuz geliyor. sonucta ataerkil bir aile yapimiz var, evlenecek, "gelin" olacak kisi sizsiniz. hadsiz laflari duyacak, hayatina mudahele edilecek kisi de sizsiniz. o yuzden aslinda en cok kendinize uzulup, kendinizi dusunmeniz gerekiyor..
En çok kendime üzülüyorum :KK43:

O an bir şeye bozulduğumu gözümden anlıyor ama müdahale etmiyor haklısınız. Sonra soruyor ne oldu diye.
Anlıyor diyorsunuz. İşte o an müdahale edecek. Çünkü olaya sıcağı sıcağına müdahale etmezse o anası da durumun ciddiyetini zaten anlamak istemiyor hiç anlamaz. Ne oldu diye mi soruyor? Kör müsün ne oldu diye soruyorsun? Yerini,hududunu bilmeyen anan avur zavur konuşuyor hâlâ ne oldu diye mi soruyor? Araya girip yaa anne bir dk. buna da karışmazsın ya zaten uzağa gideceğim için zor falan deyip mesaj bile vermesi gerek. Ohooo işin zor.

Baska evrene de tayin alsaniz bu sekil bir kvden kurtulamazsiniz.
Nerden mi biliyorum, ben de yasiyorum.hic pes etmedi ama hicc.

X