• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

11 haftalık hamilemisin demek,yoksa doğmuş bebeklerin mi 11 haftalık demek istedim ayrı ayrı belirterek.Aynı şey değil tabi.Ama rahim boyu olayını ilk kez senden duyuyorum gerçekten.Allah Allah.Bi sonraki doktor randevumuzda soralım bari..

aa evet pardon yerimseniben evet bende 12 haftada olçtürmeyi duşunuyorum en azından kısaysa dıkış atılmasını ıstıycem bazen drlara kızıyorum dra sorunca erken doğum oykunuz yok dikişe gerek yok diyor yani daha once buyuk bebeğim olmadıki belki buyuse erken doğum oykum olacaktı yani kısaca birçok dr birdefa erken doğum ile kayıp yaşayınca ikincide dıkış atıyormuş ama kimisi olçüp tedbir için dıkıyormuş

merhaba arkadaşlar
8 aylık tek yumurta ikizlerim var .biraz zor bir hamilelik ama inanın değer iki katı zor ama iki katı mutluluk .şimdi bebişlere her baktığımda Allahım bu sevimli şeyler için değer diyorum .ama hamileyken sanki zaman geçmiyor ve doğuramayacağım hep öyle kalacağım gibi geliyordu.ve çook zor bir hamilelik geçirdim .ama hepsi geçiyor hep sıkıntılar böyle olsa sonu çift katlı mutluluk..tüm hamile arkadaşlara sorunsuz hamilelik diliyorum ve herşeyide kafanıza takmayın diyorum .ikiz annelerinede kolaylıklar...
...

bu rahim boyu ölçtürme işini bende sorayım bari bazen doktorlar unutabilir tabiki bizde senden duyduk tşkler bende 12 haftada gideceğim zaten redüksiyon için o zaman soracağım...

gülgüzelim bize hep zorlukları anlatıyorlar,zordur tabi ama,korktum ben yani.Sen ne güzel ifade etmişsin.Paylaşımın için teşekkürler.Sağlıklı bir ömür diliyorum canma.s.

rahim uzunluğu denilen şey,rahimle vajina arasındaki bölüm,doğuma
3-4 hafta kala y şeklinde yırtık oluştu öyle bi süre gitti ve suyla doğumum gerçekleşmişti.
başta herşey çok yolundaydı bende ama
durumun heran değişebileceğide söyleniyodu,ki öylede oldu.
kızlarım güçlüydü gerçekten,hamileykende ii bakmıştım kendime ama,meyveydi,balıktı eksik etmedim.
zeynep küvözdeyken solunumu durmuştu,kilo almalarıda çok yavaştı,yaşadığımız problemler
bunlardı sadece.çok şükür geride kaldı ogünler.
şuan zeynep göğsümde yatıyo,çok güzel bi duygu,sağlıklı olmaları herşeyden önemli..agulara başladık,
mimikleri var mesela,bi kaşını kaldırıyo agu yapıcağı zaman,güldüğünde yüzündeki her nokta gülüyo..
allahım herkese nasip etsin.

senağlamaherşeye ağlar oldum,ne güzel yazmışsın.İnşallah herşey sağlıklı olur,güzel olur,hoş olur:Saruboceq:..

rahim uzunluğu denilen şey,rahimle vajina arasındaki bölüm,doğuma
3-4 hafta kala y şeklinde yırtık oluştu öyle bi süre gitti ve suyla doğumum gerçekleşmişti.
başta herşey çok yolundaydı bende ama
durumun heran değişebileceğide söyleniyodu,ki öylede oldu.
kızlarım güçlüydü gerçekten,hamileykende ii bakmıştım kendime ama,meyveydi,balıktı eksik etmedim.
zeynep küvözdeyken solunumu durmuştu,kilo almalarıda çok yavaştı,yaşadığımız problemler
bunlardı sadece.çok şükür geride kaldı ogünler.
şuan zeynep göğsümde yatıyo,çok güzel bi duygu,sağlıklı olmaları herşeyden önemli..agulara başladık,
mimikleri var mesela,bi kaşını kaldırıyo agu yapıcağı zaman,güldüğünde yüzündeki her nokta gülüyo..
allahım herkese nasip etsin.

yani rahim uzunluğu onemli değilmi sence ben bunu çok merak ediyorum bazı forumlarda 8 haftada bile olçüp rediksiyon oneriyorlamış ikizlere bu beni çok enddişelendirdi tabi senin ilk kaçıncı haftada olçülmüştu

allah bağışlasın kızların ne güzel anlatmışsın maşallah inşallah darısı başımıza

hekercım masallah saglıkla buyutursun guzel kızlarını ınsallah...ınsallah bızlerde bebıslerı hayırla ve saglıkla kucagımıza alınca cekılenlerı unuturuz.......:nazar::nazar::Saruboceq:Şeniz
canlar bakın bende rahım boyu olcturmedım ama drlara danısmakta fayda var.....bende bu gttıgımde sıkıstıracagım drumu...............bazı annelerde rahım agzının genıslıgı gıbı bır sorun oluyor..bu durumda serklaj denılen dıkıs ıslemı uygulanıyor sanırım...cunku acıklık varsa eger rahım bebısler buyudukce agırlıgı kaldıramayabılır.bıde bızım ıkız olunca rıskteyız yanı.....ınsallah hıcbırımıze gerek kalmaz bu ıslemlere:Saruboceq:Şeniz

hekercım masallah saglıkla buyutursun guzel kızlarını ınsallah...ınsallah bızlerde bebıslerı hayırla ve saglıkla kucagımıza alınca cekılenlerı unuturuz.......:nazar::nazar::Saruboceq:Şeniz
canlar bakın bende rahım boyu olcturmedım ama drlara danısmakta fayda var.....bende bu gttıgımde sıkıstıracagım drumu...............bazı annelerde rahım agzının genıslıgı gıbı bır sorun oluyor..bu durumda serklaj denılen dıkıs ıslemı uygulanıyor sanırım...cunku acıklık varsa eger rahım bebısler buyudukce agırlıgı kaldıramayabılır.bıde bızım ıkız olunca rıskteyız yanı.....ınsallah hıcbırımıze gerek kalmaz bu ıslemlere:Saruboceq:Şeniz

evet ama rahim açılması denilen şey durup dururken olmuyor işte rahim boyu kısaldıysa malesef ağırlığı taşıyamıyor ve açılmaya başlıyor mutlaka olçturun ve kaç cm olduğunu sorun bazı drlar sorun yok deyip baştan savıyor ben çok ornekler okudum sonuçta tedbirli olmakta fayda var normalde ilk olçüm 12 . haftada yapılıp eğer kısa ise dikiş atılması gerekiyor ama maalesef drların bir çoğu bunu ihmal ediyor hastalarını riske atıyor

önemli tabi,benim ilk kızımda erken doğduğu için hemen dikelim rahim ağzını dediler,
ama doğum yaptıran doktorum onun basit bi işlem olmadığını,suyumun bile patlayabileceğini söyledi,
ama ben zaten kendimi kurcalatmayı sevmediğimden yaptırmamıştım,bide o gittiğim doktor paracı bişeydi
basit dediği,15 dakka sürer dediği operasyon 1000 liraydı ve ameliyattı resmen.
her ultrasonda ölçmüştü,6 aydan sonraydı sanırım.
doktoruna güven,her dediğini yapma,kendi araştırmanıda yap.
internet annesi olduğumdan doktorumu çok terletmişimdir,ama oda öyleymiş,buda böyleymiş,onu neden öyle
dedin,öyle yaptın gibi.

evet çok haklısın bu işlemi bende baştan duşundum onlem olarak yaptırıyımmı diye ama sonra goze alamadım dediğin gibi hepsi bir işlem

Valla ben önce Allah'a sonra doktoruma güveniyorum.Onun sözünden çıkmamaya çalışıyorum.Onun kafana takma dediği şeylerde ondan yana eminim.Uzun zamandır kendisiyle bu yoldayız çünkü.Bir damla fazla para için başka yerlere yönlendirilmedim.Beni pek çok noktada rahatlatan da o olmuştur.Ban azaten hamileliğimin başlarında daha herkes birşey söyler,kimseye kafanı takma,not al,gel,kafana takılanları burda tartışalım demişti sağolsun.Ayrıca herşeyin taktiri ilahi olduğuna inanıyorum.Bizim teşhis ve tedavilerimiz tespitlerimiz boş bence.Bu yüzden de kimseye fazladan kendimi kurcalatmak istemem.Yazık.Ok adar kolay br iş te değilmiş üstelik.Bilmiyorum yaa..

Valla ben önce Allah'a sonra doktoruma güveniyorum.Onun sözünden çıkmamaya çalışıyorum.Onun kafana takma dediği şeylerde ondan yana eminim.Uzun zamandır kendisiyle bu yoldayız çünkü.Bir damla fazla para için başka yerlere yönlendirilmedim.Beni pek çok noktada rahatlatan da o olmuştur.Ban azaten hamileliğimin başlarında daha herkes birşey söyler,kimseye kafanı takma,not al,gel,kafana takılanları burda tartışalım demişti sağolsun.Ayrıca herşeyin taktiri ilahi olduğuna inanıyorum.Bizim teşhis ve tedavilerimiz tespitlerimiz boş bence.Bu yüzden de kimseye fazladan kendimi kurcalatmak istemem.Yazık.Ok adar kolay br iş te değilmiş üstelik.Bilmiyorum yaa..

bukadar güzel sozu hakeden dr kimmiş çok merak ettim :1rolleyes:

adını burda vermek uygunmu bilmem ama Opr.Dr.Serdar KOÇ benim doktorum.Petek Dinçözde,Esra Ceyhan da falan da çıkıyor.Belki görmüşsündür.Sağolsun..

doktorda biraz anlıcak,bilgisi,öngörüsü ii olucak,herşey yaptırılmazki.
doktorum,senin düşüğün,kürtajın yok,ikiz diye hemen yapılmazki,zaten taşıyamıyca varsa dikişleri patlatır gene
çıkar demişti.
doktorda doktora çok fark var bence..

evet bende duşuk kürtaj herbirşey var ama dr banada onermedi şimdilik taşıyabilirmiyim diye sorunca erken gebelik oykumuz yok dedi sorun olmaz dedi tabi belki bebeklerim buyuseydi erken doğum oykumde olurdu kimbiliiiiiir artık bunları duşunmuycez napalım zor işler valla bende druma çooook güveniyorum ama bu drdan once çok yanlış drlara gittim ve gittiğim donemde çook iyi sanıyordum sonradan çok hataları oldu ama yani bunu malesef birşey yaşamadan anlıyamıyorsun bunuda anladım artık yiycek ekmekleri varsa gelecekler diyorum ama araştırmadan içim rahat etmiyor çünkü bazen sonsuz güven isana çok zor zamanlar yaşatabiliyor bunada karşıyım

Benim eşim de doktor.Bu yüzden takiplerimiz biraz daha bilinçli oluyor şükür.Yine de önce Allaha güven,sonra doktoruma..

merhaba arkadaşlar.... ben çiçeği burnunu bir anne adayıyım.... geçen pazar günü sonucu öğrendik.... dün doktor arkadaşım dayanamadı baktık..... şimdilik 2 kese gözüküyor..... çok sevindik... allahım inşallah hem sizin hemde benim işimizi rast getirir...... 4+4 haftalıkmışım daha.... ne komik ya. allah tamamına erdirsin inşallah hepimizin.......

merhaba hoşgeldin çok sevındım senın adına Allah hayırlısıyla doğmalarını ve güle güle büyütmeyi nasıp etsın a.s.

Canım hayırlı uğurlu olsun hamileliğin,bebeklerin:lepi:.
Bizde burda onlardan bahsediyoz işte hehehekaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar.... ben çiçeği burnunu bir anne adayıyım.... geçen pazar günü sonucu öğrendik.... dün doktor arkadaşım dayanamadı baktık..... şimdilik 2 kese gözüküyor..... çok sevindik... allahım inşallah hem sizin hemde benim işimizi rast getirir...... 4+4 haftalıkmışım daha.... ne komik ya. allah tamamına erdirsin inşallah hepimizin.......
hayırlı olsun canım ultrasona karından mı aslttan mı baktınız

ilk ultrason görüntüleri 8 haftaya kadar alttan bakılıyor evet.Çünkü bebekler ve keseler zaten çok küçük ya.Sonra 8.haftadan sonra karından bakılmaya başlanıyor.

ben de 8+1 ım ne zaman gıtsem hep alttan baktı dr um
9+4 te yıne gıdecegım bakalım ozaman nası bakacak
her seferıne soyunmak cok zor oluyo yaaa
ınsallah artık karından bakar

Back