• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Hymarry çok geçmiş olsun düzelir inşallah . benimde tansiyon sarounum var düşmedi hala .

sadecebu hoşgeldin canım hayırlı olsun senin ikizlerinde. bende 12. haftamdayım inşallah. ama ben yiyemiyorum yedikçe daha çok bulantım oluyor bulantıların yedikçe geçiyorsa ye değerlendir. ilerledikçe ben geçer bulantılarım kusmalarım diye bekliyordum ama bugünelrde dahada arttı su bile içemiyorum. inşallah hayırlısıyla atlatırız bu dönemleri.

pamukşeker,sağol,inşallah kolaylıkla atlatırız bu günleri.ben de bu kadarcık bulantıyla kurtulmayı umut ediyorum.aşırı su içince benim de misem bulanıyor,ki 2 litre falan içmek zor bana göre

Minoseti bilmiyordum ben Parol alıyorum bu gibi durumlarda ama yine de ilaç almamaya çalışıyorum.
Hayır yani bunun bir sebebi vardır.Doktorum tansiyonuna bak arada dedi ama herşey yolunda. Bilmiyorum.Bugünlerde biraz daha iyiyim sanırım stres baş ağrıları...

Haklısın çok kullanmamak lazım ama baş ağrısına hiç katlanamıyorum..dr'um ağrıların damarların genişliyor ondan oluyor demişti..

pamukşeker,sağol,inşallah kolaylıkla atlatırız bu günleri.ben de bu kadarcık bulantıyla kurtulmayı umut ediyorum.aşırı su içince benim de misem bulanıyor,ki 2 litre falan içmek zor bana göre

inşallah canım.. 2 litremi bana göre bi bardak içmek bile zor bazı günler sıvı hiç bişey alamıyorum bile katı olarakta 24 saatte bi zorla kuru yarı bişeyler yiyebiliyorum :( en dişeleniyorum bebeklerim için ama elden bişey gelmiyor :(

Sadecebu,canım hayırlı uğurlu olsun bebeklerin ve hamileliğinalkisalkisalkis.Biz de burda bebeklerden ve hamilelikten bahsediyoruz işte.Zamanla gelişmelerini burda paylaşalıma.s...

Sadecebu ve pamukşeker kızlar,bana da doktorum 8.haftadan sonra an be an bulantın artabilir,12-14. haftalarda azalmaya başlar demişti.Açlık bulantıyı tetikleyici bişeyler oluyor evet,o yüzden öğün saymazsak bunları arada kraker falan atıştırmak iyi gelir.Bir de mayalı ürünlerden,salçalı,soğanlı yiyeceklerden uzak kalmak lazım,bunlar bulantıyı ve mide yanmasını da arttırıyor.Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür ama bunlar hamileliği zorlaştırır,eminim.Kolayllıklar dfiliyorum.Gelişmeleri burda paylaşalım..

nevra_t canım benim ağrılarım geçti gibi çok şükür.Bence stres başağrısıydı.Biraz şehirdışına çıkıp dinlenme fırsatı bulduk,çok iyi geldi.Aslında stresli bir hamilelik hem bebeklerimiz hem bizim için çok sakıncalı.Vel hasılı benim ağrılarım bence sterstendi..

hymarry,sağol canım,çok haklısın,acıkınca,yani öğünden 2 saati geçince bulantı başlıyor,doktorumun dediği gibi biz normal insanlardan farklı beslenmeliyiz.az ve sık 7-8 öğün

benim çok ağır geçti kızlar 33+2 de doğum yaptım hamile görmek istemiyorum

6 haftadan itibaren hiç durmayan kusmalar tam 6,5 aya kadar 16 haftada kanama 28 haftada erken doğum sancıları ..........30 gün cerrahpaşada kolumda hiç çıkmayan sancı kesmek için aldığım serum
ve çektiğim sancılar..........serum çıktı 2 gün sancılandım ve doğum sezeryanda solunumum durduğu için yoğun bakıma girmem ..............ve herşeyden öte 13 eylül hamile olduğumu öğrendiğim gün 8 nisan doğum yaptığım gün 13 nisan hastaneden çıkışm ve bu zaman zarfında ben hayatla ilgili bütün bağlarımı koparmış sadece yatak odasına yatarak geçirdim son ayımıda hastanede yatark geçirdim ........

artık kuzlarımlayım zorlu yolun sonu iki meleğim ...

canım yaaa seni aramızda görmek ne güzel.Maşallah nette güzel vakit geçirebiliyorsun,yavruların yormuyorlar seni galiba yerimseniben.Hamileliğini de burda okumuştum daha önce.Sıkıntılı geçmişti anlattığın gibi.Sence hamilelik mi zor bebeklerinle olmak mı?Biz geride kalanlar dfa şimdi o işlerden korkuyoruz da..

dırımkızı öncelikle hayırlı olsun. ilk başta okurken yaşadıklarını gözüm korkmuştu ama sonucunda kuzularınla birlikte olduğunu okumak rahatlattı. darısı başımıza inşallah. hayırlısıyla bizde atlatırız bu günleri sorunsuz inşallah.

Hymarry inşallah dr ninde dediği gibi 14. haftaya kadar geçer şikayetlerimiz. yemeye çalışıcam artık zorlada olsa bide öyle deneyim bakalım bende .

Ya of burda da herkesten bişey okuyup fena oldum iyice yaa.Cahil cesur olurmuş.Herkes bişey anlatıyor,Ben iyi şeyler duymak istiyorum arttık yaaa:delphin:

arkadaslar merhabalar bende ikiz anne adayıyım bebeklerım 8+5 günlük .bende sabahalrı ve ara ara bulantı oluyo birde şu diş ağrısı ve baş ağrılarım yok mu çok kötü geçiyodu fakat bi arkadasımın tavsiyesi üzerıne karanfil aldım ağzıma diş ağrım başladığında hepsını kestı arkadaslar diş ağrımı baş agrımı mide bulantımıda doktora gittim doktor gebe isen dişine bişey yapamayız dedi bende ağrı kesıcı içmek istemiyodum bu agrıları 2aydır kıvrana kıvrana çektım suan çok şükür iyim arkadaslar.bu karanfılın mucizesi.......................

kızlar meraklılarına paylaşmak istedım belkı faydalı olur
--------------------------------------------------------------------------------

Mersingiller familyasındandır. Anayurdu Endonezya’daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadalarıdır. Ama, günümüzde daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir, iklimi uygun olmadığından ülkemizde yetişmeyen karanfil ağacı, 10-20 m’ye kadar boylanabilen ve kışın yapraklarını dökmeyen duyarlı bir bitkidir. Derimsi dokulu, parlak ve iri yaprakları dallarda karşılıklı çiftler halinde dizilmiş olup üzerlerinde salgı bezi benekleri bulunur.

Çan biçimindeki pembe renkli çiçeklerinin tomurcukları kurutulduğunda kırmızımsı kahverengine döner. Hoş kokulu olan bu tomurcuklara kısaca ‘karanfil’ adı verilir. Kısmen gölgeli, soğuk ve rüzgâra karşı korunmalı yerleri seven karanfil ağacı, suyu iyi akıntılı ve asitli toprakları yeğler. Tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.

Karanfil tomurcuklarında ogenol (ojenol) adı verilen hidrokarbon, şahsilik asit ve karyofıllin içeren bir uçucu yağ (esans) bulunur. Karanfılyağı da denilen bu esans, diş hekimliğinde sıkça yararlanılan antiseptik ve ağrı kesici ilaçların yapımında kullanılır. Karanfil tomurcukları ise, bazı reçel, yemek, turşu ve baharatlı şarapların yapımında çeşni olarak kullanılmaktadır.

Karanfil tomurcuklarının ve karanfilyağının sağlığa yararlı etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:

1. Karanfil tomurcukları uyarıcıdır. Özellikle sindirim sistemi üzerinde uyarıcı etki yapar.
2. Gaz söktürücüdür.
3. Mide bulantısını bastırır. Kusmaları önler.

Bu etkilerinden yararlanılmak üzere piyasada satılan karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan infüzyon ılık olarak içilir.

1. Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
2. Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
3. Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır

Teşekkürler pensescim.
Diş ağrısı çok kötü,geçmiş olsun..

Ah canlarııımm,şükür kavuşturana dimidelikafadulden.
Ben gförüşemediğimiz zamanda doktorumu ziyaret ettim.En son gittiğimden sonra 4.5 hafta geçmişti.
Bebekler gayet sağlıklılar çok şükür.Ama aralarında biraz gelişim farkı varmış,fakat sorun yapmaya gerek görümüyorum,ikizler arasında böyle durum oluyormuş.
Bir de burda bayaa konuşmuştuk rahim bıyu mu ne diyorlar ona baktı doktorum.Ona her muayenemizde zaten baktığını ve bir sorun görmediği iiçin dile getirmediğini söyledi.Gayet iyi bir ölçüm dedi,şimdilik sorun yok,inşallah olmaz dedi.
Bana yeni randevu için hemogram ve TıT dfiye iki talil verdi,10 gün sonra tahlillerimle ve bebeklerimle beraber gidicez kontrole inşallah.Herşey yolundaaa..
Siz nasılsınız.
Özledik yaw..

merhaba benim bebeklerim 3 ten ikiye indirildi şimdi iki bebeğimle yola devam 14+2 yım sata gore ama gelişimleri onden gidiyor şuan için bebeklerin gramajları kaçıncı haftada olçülmeye başlanıyor acaba bilgisi olan varmı birde serviks yani rahim boyu olçümü yaptıran varmı kacıncı haftada kaç cm çıktı acaba bu çok onemli bu konuymuş gebelik boyu takip edilecekmiş

arkadasım bu konu hakkında pek bi bilgim yok yardımcı olamayacagım bende bugün 10 hafta 2 günlük oldum allahın izniyle .çarsamba kontrolum var .umarım bebişlerım iyidirler kendımı hamıle gibi hissetmiyorum kızlar yaa neden böyle .bu arada cınsıyetlerınıde acayıp merak ediyorum bakalım ne zaman öğrenecegım arkadaslar kaç haftalıkken öğrenılıyor

arkadasım bu konu hakkında pek bi bilgim yok yardımcı olamayacagım bende bugün 10 hafta 2 günlük oldum allahın izniyle .çarsamba kontrolum var .umarım bebişlerım iyidirler kendımı hamıle gibi hissetmiyorum kızlar yaa neden böyle .bu arada cınsıyetlerınıde acayıp merak ediyorum bakalım ne zaman öğrenecegım arkadaslar kaç haftalıkken öğrenılıyor

10 haftada bile fikir verenler var ama çoğu benim etrafımda yani 12 haftada oğreniyor yanlız kızlar biraz geç belli oluyor yani kesin soyliyemiyorlar acabada kalıyorlar erkekse daha çabuk belli oluyor allah herkezin gonlune gore versin once sağlık tabi

Back