• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

kızlar bende dün ultrasona girdim bebeilerim 9+5 günlük olmuslar ya ben anlamıyorum benim tüp bebek dr tam günü gününe hesaplıyo birde diger dogum dr kontrol edince eksik cıkıyo anlamadım gitti ya aklım karıstı

kızlar bende dün ultrasona girdim bebeilerim 9+5 günlük olmuslar ya ben anlamıyorum benim tüp bebek dr tam günü gününe hesaplıyo birde diger dogum dr kontrol edince eksik cıkıyo anlamadım gitti ya aklım karıstı[/Q

aaaaaaaaaaa canım aynı sıkıntıları ve karışıklıkları ben yaklaşık 10 gün önce yaşadım.Kendi Tüp bebek doktorum beni ense kalınlığı için bir uzmana yönlendirmişti.Bebekler 12+3 olmalarına rağman o doktor 10+5 dedi.Ya dedim ki bi doktor bebeğin boyunu bile 1 haftadan fazla bir sapmayla hesaplıyor,milimetrik bir ense kalınlığı ölçümünü nasıl yapacak Allah aşkına.E tabi ben çok bozuldum.Nasıl yani,arada ciddi fark var,ölçüm doğru da bebeklerde gelişim problemi mi var,ölçüm problemi mi?Hemen kendi doktoruma döndüm ve bir iki gün içinde tekrar onun ultrasonuna girdim ve ölçüm normal düzeyde çıktı.Ben de kendi doktoruma bundan sonra başka bir doktora gitmek istemediğimi söyledim.Neden?Çünkü tüp bebeklilier transfer tarihimiz bile belli,ama gittiğimiz bir başka doktor bizim son adet tarihimiz üzerinden hesaplayıveriyor.Bu yüzden eksik yada fazla çıkabiliyor.Ben hamilelik takibimi de bu yüzden kendi doktorumda yapıyorum,bence bu karışıklığa düşmemek adına bence sen de başka doktoru değil kendi doktorunu dikkate almalısın hep:içelim:.

yerimseniben.
Peki arkadaşlar karnımız ne zaman belli olcak yaaaav?

kızlar beslenme konusunda haklısınız bende 3, ayın bitmesini bekliyorum eğer bu 3, aydan sonrada devm ederse doktoruma danışacağım canım bende 9 haftalık hamileyim ama bebeklerim 7 haftalık gibiler şu anda ...12. haftada bende ultrosana gircem bakalım

9 haftalık hamile olduğunu neye göre hesaplıyorsun,7 haftalık gibi oldukları kanaatine nasıl vardın canım?

yerimseniben.
Peki arkadaşlar karnımız ne zaman belli olcak yaaaav?

canım benim 16. haftada karnım tekil gebeliğin 20. hafta hamilesi gibiydi (drum dedi ;D) 14-15inci haftada hızla büyümeye başlıyor. benim şu anda dışardan hamile olduğum çok rahta belli oluyor. :CüvCüv: hatta alışveriş merkezlerinden girerken artık yan kapıdan geçerken kimsye açıklama yapıyorum :D ( ben avmlerdeki güvenlik kapılarından geçmiyorum)

Şimdi ben teknik olarak 13haftalık mı,14 haftalık mı oluyorum?Bi de hala neredeyse bellli olmadı karnım.Çünkü normalde de biraz göbeğim olduğu için hehehe :utangac:.E tabi ben de sabırsızlanıyorum ama.Bu aralar göbeğimin alt kısmında daha çok sağ kısmında turup kalkarken,eğilip doğrulurken ağrı ve kasılmalarım oluyor.Bu büyüdüğümüzün işareti olabilir mi?Normal mi ani?Aklıma bi de herşey geliyor,Allah korusun..

Tubacım çok kasıyorlar mı insanı merak ed,yorum ben yaa,korkuyorum birazda?

son adet tarihime göre hesaplıyorlar benim ona göre 9 haftalık ama bebişler ultrasonda 7 haftalık gibi görünüyor dedi doktor ....

ayyyyy hekercim canım hayırlı uğurlu olsunn:nazar:
nasıl yavruların,bakımı nasıl,sağlıkları nasıl,kuvözde kaldılar mı,anlatsana?

Tubacım çok kasıyorlar mı insanı merak ed,yorum ben yaa,korkuyorum birazda?

cnm büyüdükçe rahat hareket ettirmiyorlar insan... bende senin gibi korkuyorum biras. geçenlerde hareketleri durdu die acile gittim. ama rahat olmak lazım galiba... ben yatarken çok rahatsız oluyorum...

Peki mesela benim 3 gündür yaklaşık tam göbeğimin altında kasılma mı desem,sancı mı desem,oturup kalkarken,doğrulmaya çalışırken falan bişeyler oluyor.Canım sıkıldı,doktorumla paylaştım o da idrar yolunda yanma var mı,kanaman oldu mu dedi :1shok: of nasıl yani neler oluyor?Hani yok rahim fgenişliyor mu ondan olabilir mi diye ben sordum olabilir dedi o kadar.Acaba evham mı yapıyorum,bu kasılmalar normal mi?

yerimsenibencanım hayırlı uğurlu olsun.Çok güzel anlatmışsın,ama çokta zor anlatmışsın bekafamçokkarıştı.Ameliyathaneye çıplak mı giriyorsun yav ona takıldım bi kere?Sonra etrafımda birsürü adam var demişsin onlar ne kim onlar yaa,ne işleri var onların ayyy ben utandım be:mymeka:.Sonra erken doğumun bebekerin ilerleyen zamanlarında belirgin ciddi bir sağlık kalıntısı oldu mu?Kaç hafftalıkken doğum yaptın?Bir de şimdi bizim doktorlar illa sezeryan olur,normal doğum diye fantazi yaratmayın diyorlar.Nasıl olcak bu iş yaa?

merhaba benim bebeklerimde 11 haftalık oldu sormak istediğim birşey var rahim boyunuz olçüldümü yada kaçıncı haftada olçüldü kaç cm cıktı yani ikiz gebeliği taşıyıp taşıyamamak birazda bu olçüye bağlı anladığım benim daha olçülmedi çok merak ediyorum

Canım yaa,hastabakıcı mastabakıcı çok sinir cidden.Bu hastanelerde bile hostes midir nedir o kızlar b.k var gibi çok afedersin durmuyorlar mı bacaklarının arasında:mymeka:,o bile ne kadar sinir.Çok zor gerçekten.ışte aynen söylediğin gibi özel doktorlar ikizlerin riski açısından hiç normal doğum olayına girmek istemiyorlar.
Of yaa,şimdiden sterse giriyorum,karnım zihnim geriliyor.Allah yavrularımıza hayırlı sağlıklı ömürler versin ama ben bu işten çok korktum yaa:delphin:

badecim sen 11 haftalık hamilemisin,bebeklerin mi 11 haftalık?Rahim boyu mu ölçülüyormuş,o da ne yaa?

badecim sen 11 haftalık hamilemisin,bebeklerin mi 11 haftalık?Rahim boyu mu ölçülüyormuş,o da ne yaa?

:roflol:her ikiside aynı değilmi evet 11 haftalık hamileyim bebeklerde okadar :ecrin_bebek::ecrin_bebek: allah allah rahim boyu olçturen yokmu burada bu erken doğum riskini belli ediyor daha doğrusu çoğul gebelik için uygunmu bu belli oluyor gebelik boyuda takip edilip erken doğum riskine girdiğinde onlemeler alınıyor kimi drlar 8 haftalık bile olçüyormuş benim olçülmedi daha ama 12 haftada olçtürmeyi duşunuyorum hatta birçok drda 12 haftada ölçüyor eğer kısa ise rahim ağzına dikiş atıyormuş ama kimi dr ise malesef bu konuda gayet ihmalkar davranıyor

HEKER bebeklerine maşallah kilo ve haftalarına gore çok az kalmışlar küvezde bu durumda olup 1 ay küvezde kalan var demekki seninkiler çok savaşcılardı:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

11 haftalık hamilemisin demek,yoksa doğmuş bebeklerin mi 11 haftalık demek istedim ayrı ayrı belirterek.Aynı şey değil tabi.Ama rahim boyu olayını ilk kez senden duyuyorum gerçekten.Allah Allah.Bi sonraki doktor randevumuzda soralım bari..

Back