• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen olsan ne yapardın?

Sigara gebelikte plasentayi erken yaslandirdigi için erken doğuma neden oluyor ama doğrudan bebeğin ciğerine zarar verdiği söylenemez. Çünkü plansenta gecirgenligi sayesinde kendini feda edip bebeği koruyor. Erken doğum çok erken haftalarda meydana gelirse de zaten bir çok probleme yol açıyor. İçmek cok matah birşey olduğu için söylemiyorum tabi içmemek en iyisi ama bazen insanın canı çok çekiyor o zaman tek tük icebilirim kesin ve net kafamda bitirdim diyemiyorum ama transfer döneminde direkt kanin yapısını bozarak pıhtılaşmaya neden olduğundan tutunmaya negatif yönde etkisi büyük o riski almam belki bu bahaneyle tamamen kurtulurum

Biliyorum en fazla opuya kadar gidebilir ama transferden en az 1 hafta önce keserim mutlaka. Gebelikte hiç icmeyecegim diyemiyorum dayanamaz Arada içerim belki ama transfer öncesi ve sonrası toplam 2 3 hafta Allahta yardım etsin inşallah ağzıma sürmem
Merhaba bende tüp bebek sürecindeyim yumurta gelistirme sürecinde de sigarayi fazla icmeyin yumurta kalitesini düşürüyor ben olsam baslardim hemen bizde bir anda başladik sürekli düşünmek insanı yoruyor hemen olsun bitsin isterdim ki öyle yaptım ancak daha sonuca ulasamadim

Merhaba bende tüp bebek sürecindeyim yumurta gelistirme sürecinde de sigarayi fazla icmeyin yumurta kalitesini düşürüyor ben olsam baslardim hemen bizde bir anda başladik sürekli düşünmek insanı yoruyor hemen olsun bitsin isterdim ki öyle yaptım ancak daha sonuca ulasamadim
İnşallah müjdeli haberini alalım ♥️ 17 senedir günde 1 1 buçuk paket içiyordum yarım pakedin altına düşürdüm elimden geldigince bırakmak için çabalıyorum ama o kadar bağımlısıymisimki gerildikce stres yaptıkça kendine çekiyor. Yinede sahada azaltmak hatta bırakmak için çaba sarf ediyorum

Salı giderim diyordum ancak sabahtan beri evragi tamamlayıp şuan hastane yolunda gidiyorum 16.02 randevusunu alabildim dua edin olur mu bir problem çıkmasın 🙂

Baslayin, ertelemeyin. Rahim uygun olmuyor birsey oluyor bazen kendi kendine erteleniyor tedavi. Siz uygun oldugunuzda baslayin. Devletteki maddiyat cok da zorlamiyor. Ben de onumuzdeki ay transfer olacagim insallah. Herseyimi devlette yaptirdim. Ilac dahil 36 bin odedim. Dondurma icin de bir miktar oderim onumuzdeki ay onu bilemiyorum simdi ama her turlu ozelden cok daha ekonomik. Umarim herkesınki tutar da hepimizin cektigi sıkıntılara deger..❤️
Sigarayı bırakmaya calisin..:)

Malesef ben bu ay mı ertesi aymı derken ertelendi. 2 sene önce negatife dönen hpv tekrar pozitif çıkmış ve son tahlil son bakılan şey herşeyi erteledi. Doktor elinde hazır evraklarla bana bakti bende ona.. acil diye not dusmesine rağmen 1 ağustosa gün verildi kolposkopi ve biyopsi için. Sonuçlanmasi derken olur Eylül Ekim.. hisar hospitalde ilk görüşmede istenen tahliller arasında smear yoktu ne kadar sağlıklı düşündüğüm tartışılır ama galiba bu süreçte özele geri donecegiz. Kolposkopi hamileyken de yapılıyor nasılsa bir sorun problem görülürse Allah nasip ederde olursa bebekten sonrada konizasyon yapilabilir..

Allah tamamına erdirsin ♥️ muayeneden korkmuyorum bende aksine acı cekebilirim her türlü mücadeleye hazırım ancak korkularım daha çok eşimle ilgili diğer bir taraftan yalnızım annem kayınvalidem yakın değil bu panik yaratıyor belirsizlik embriyo oluşana kadar her dakika devam edecek, opu boşa gidebilir eşimde sperm bulunamazsa.. bir tarafım aşırı heyecanlaniyor işte bunlarda birlesince gerginlik yaratıyor anksiyete atakları geçiriyorum düşündükçe :)
Benim de kayınvalidem hayatta değil, anneme söylemedim kanser atlattı, babam da yeni ameliyat oldu. Böyle kendi kendimize daha iyi gibime geldi kimsenin bizi arayıp beklentiye girmemesi ve bizim de üzülmesinler diye bide onları düşünmemize gerek kalmıyor kısaca… bence stres yapma en önce bunu aş çünkü şok etkiliyor. Bide bence eşin için yiyecek araştırması yapıp onları yedirmelisin geçen instagramda bir doktora denk geldim sadece 2-3 ay beslenmenize dikkat edin takviye ilaçtan önce vs diyodu özel muayenehanesi var bilindik birisi
Benim eşim de keçiboydunuzu kabak çekirdeği ve havuç tüketti
Ama bize doktorumuz takviye de vermişti şuan olması gerekenden çok çok yükseğe fırlamış şekilde Allahtan ümit kesilmez her şey bizim için

Malesef ben bu ay mı ertesi aymı derken ertelendi. 2 sene önce negatife dönen hpv tekrar pozitif çıkmış ve son tahlil son bakılan şey herşeyi erteledi. Doktor elinde hazır evraklarla bana bakti bende ona.. acil diye not dusmesine rağmen 1 ağustosa gün verildi kolposkopi ve biyopsi için. Sonuçlanmasi derken olur Eylül Ekim.. hisar hospitalde ilk görüşmede istenen tahliller arasında smear yoktu ne kadar sağlıklı düşündüğüm tartışılır ama galiba bu süreçte özele geri donecegiz. Kolposkopi hamileyken de yapılıyor nasılsa bir sorun problem görülürse Allah nasip ederde olursa bebekten sonrada konizasyon yapilabilir..
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin inşallah 🤲

Bende bugün gidip Zeynep kamilden genetik sonucunu alacağım. Lütfi Kırdar da başladık. Evlilik cüzdanı nüfus kaydı vs fotokopi cektirecegim yarında gidip teslim etmeyi planlıyorum rapor 1 hafta içinde çıkıyormuş. Sizinde yeni sanırım bir arkadaşla mesajlasmistim burdan o 17 bin transfer + 10 bin küsur ilaç için ödemiş. İlk denemede farklı farklı fiyatlar mi çıkıyor ve bunun nedeni nedir bir fikriniz var mı? İlaç değişiklik gösterebilir tabiki ama devletin belirlediği fiyat ölçütü neye göre değişiyor onu merak ettim. Bu arada transfer ücretini ödedik demişsiniz tedavi başlarken mi ödediniz direkt? Daha bu fiyat, ödeme konularını hiç bilmiyorum
Genetik sonucunuz kaç günde çıktı bende sonuç bekliyorum transfer için Allah hepimizin işini kolaylaştırsın 🙏 inşallah

Genetik sonucunuz kaç günde çıktı bende sonuç bekliyorum transfer için Allah hepimizin işini kolaylaştırsın 🙏 inşallah4

Genetik sonucunuz kaç günde çıktı bende sonuç bekliyorum transfer için Allah hepimizin işini kolaylaştırsın 🙏 inşallah
Amin inşallah benim smearim kötü geldi ertelendi dün biyopsi verdim şimdi de onun sonucunu bekliyoruz ömrümüz beklemekle geçti. 🙂 Genetik için 4 ila 8 hafta arasında çıkar demişlerdi. 6 hafta dolmadan çıktı.

Merhaba arkadaşlar. Saat şuan 5.09 ve zerre uyku girmiyor gözüme. Aralıkta özelde tüp bebege başlamak için doktorun onerisiyle devletten rapor çıkarmaya gittiğimizde denemeyi devlette yapmaya karar verdik. Hem çok temiz hemde ilgili görünüyorlar. Gidenlerde memnun kalmış genel olarak. Ocakta başlarız derken, prosedürler ozeldekinden daha fazla bildiğiniz üzere. Hepsinin tamamlanması için nispeten uzun bir zamana ihtiyaç vardı. Ve tamamlandığı gün geldi çattı. Genetik sonucum ve smear sonucum gelmemişti. Şubat ortasinda gelir o arada regl olurum marttada Allah nasip ederse başlarız diye planliyorduk. E nabiza cuma günü düşmüş ikisi de. Yine bolca zaman var şubatta cektiririm dediğim hsgyide bu ay bı an cesaretimi toplayıp çektirdim. Bekleyecek hiç bir şey kalmadı kısacası. Sigarayı bırakamadım şuan bile elimde ama azalttım. İlaçlara başlayınca bırakma noktasına getirebilirim. Birkac saat önce eşim bu ay başlıyor muyuz martı bekleyecek miyiz dedi. Donakaldım.. reglime 9 gün var sadece. Çok sabırsızlanıyorum ancak o kadar marta adapte olmustumki içimde garip bir panik oluştu. Hesaplamalarına tekrar baktığımda martinda 10unda regl olacağımı farkettim. (Reglim pek sekmez 26 gün arayla oluyorum) Yani buda 10 marttan 14 15 gün sonra opu ardına taze transfer olursa muhtemelen ki bayrama denk geleceğini gosteriyor. İllaki bir sekte yasacak gibi dusundum. Maddi olarak ta Martin ilk haftası toplu alacağı vardı eşimin rahat hareket ederiz devlet bir sorun çıkarırsa özele geçeriz direkt diyorduk bu ay haliyle öyle bir hazirligimiz yok ancak devlet olduğu için çok yüksek meblağlardan bahsedilmiyor sanırım ilaçlarla 30 40 falan olacak.. zorlariz kendimizi 15 20 gün sonra telafi olur. ne yapmam gerektiğini bilmeden, saniyede yüzlerce farklı fikir ve karar geçerken aklımdan bir arkadaş bir dost fikir versin istedim. Bir çok tüp bebek seruvencisi gibi eşimin isteği üzerine sakliyoruz durumu yakın çevremizden.. anlayacağınız sizden başka kimsem yok dertlesecek.. ne yapardınız yerimde olsanız?
Merhaba bu tedaviyi görmüş biri olarak zaten ilaç kullanacaksınız adetin 2. Günü başlanılıyor ortalama 10 ile 12 gün arasında kullanacaksınız sonra yumurtalarınız toplanacak atnı gün eşiniz sperm verecek ortalama taze transferse embriyo durumuna bağlı toplandığı gün hariç 3-5 gün sonra transfer olur yani siz yine mart aynına atlamış olursunuz yada tam sıkıştığınızda eşiniz alacağını almış olur. Transfer sonrasıda ilaç alacaksınız. Allah yüzünüzü güldürsün hayırla sonuçlansın🙏🏻

Merhaba bu tedaviyi görmüş biri olarak zaten ilaç kullanacaksınız adetin 2. Günü başlanılıyor ortalama 10 ile 12 gün arasında kullanacaksınız sonra yumurtalarınız toplanacak atnı gün eşiniz sperm verecek ortalama taze transferse embriyo durumuna bağlı toplandığı gün hariç 3-5 gün sonra transfer olur yani siz yine mart aynına atlamış olursunuz yada tam sıkıştığınızda eşiniz alacağını almış olur. Transfer sonrasıda ilaç alacaksınız. Allah yüzünüzü güldürsün hayırla sonuçlansın🙏🏻
Merhaba. Bu paylaşımı açtığımda reglime 9 10 gün vardı bu ay geçti Marttaki reglime 17 gün var Şubat nasip degilmis ancak Mart'ta belli degil smear pozitif geldi kolposkopi biyopsi önerildi dün kolposkopi yapıldı 6 biyopsi alındı en fazla cin 1 gibi görünüyor dedi hoca ama pataloji gelemden bilemeyiz diyede ekledi bu hafta içi sonuçlar gelecek temiz gelirse inşallah Mart adetimle baslayacagiz aksi halde önce leep konizasyon ve tedavi süreci epey uzatacak..

Merhaba. Bu paylaşımı açtığımda reglime 9 10 gün vardı bu ay geçti Marttaki reglime 17 gün var Şubat nasip degilmis ancak Mart'ta belli degil smear pozitif geldi kolposkopi biyopsi önerildi dün kolposkopi yapıldı 6 biyopsi alındı en fazla cin 1 gibi görünüyor dedi hoca ama pataloji gelemden bilemeyiz diyede ekledi bu hafta içi sonuçlar gelecek temiz gelirse inşallah Mart adetimle baslayacagiz aksi halde önce leep konizasyon ve tedavi süreci epey uzatacak..
Canım hiç strese girme zaten senin için önemli olan birtane sağlıklı iyi sperm ve yumurta. Umudunu yitirme eğer karamsarlığa düşersen ozaman zaten zorlaşır. İnan güzel hayallerini kurmaya devam et Allah nasip eder 🙏🏻Rabbim yardımcınız olsun yüzünüzü güldürsün güzel haberler alırsınız inşallah 🙏🏻 bizde güzel haberlerini alalım .

Back