- Konu Sahibi Black Light
Odada altın falan mı var acaba :)Sarılmama almama karşı çıksa zoruma gitmezdi odaya gidip kapı kitlemesi rahatsiz etti beni odalar arasında 6 7 metre vardır
Bebeği sakinmiyorsa neyi saklıyor ki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Odada altın falan mı var acaba :)Sarılmama almama karşı çıksa zoruma gitmezdi odaya gidip kapı kitlemesi rahatsiz etti beni odalar arasında 6 7 metre vardır
Yok yokOdada altın falan mı var acaba :)
Bebeği sakinmiyorsa neyi saklıyor ki
dicen ? derken.. kendinizi ifade etme konusunda sorunlarınız var belli ki. Kadın önceden böyle değilmiş, konu sahibi düzeltsin yanlış anladıysam. Önceden böyleyse neden gidiyor ki , delirmiş birinin evine ? Yakın sevdiği arkadaşına yardıma gider insan ele gitmez. Kadın yeni anne, belli ki anneliği kaldıramamış. Evi barkı salmış, kendini salmış, çocuğa zarar geleceğini düşünüyor. Bunu takıntı yapmış. İlk zamanlar dürtüler koruma ve besleme üzerine tıpkı bir hayvan gibi basit ve düz. Hiç lohusa oldunuz mu ?Nasil bir laf bu ya birisine yardima gitsen o boyle davransa aman hasta ben katlanimmi dicen pehh kimse yapmaz kim niye lohusa tribi ceksin kaldiki bu kadin oncedende boyleymis ..konu sahibi hakli
Yargılamayın yeter ve bence evine gitmeyin. Mesela ev dağınıktır siz toparlamaya çalışıyorsunuz huyum öyledir diye. O bile batıyor olabilir, ben olsam gitmezdim. Benden ne istiyorsun diye sorardım ? yemek mi mesela yapar götürürdüm. İlla ki faydalı olacaksam bu şekilde talep, soru cevap üzerine olurdum. Seni anlıyorum bebeğine kimse zarar veremez mesajı verirdim, arkasından insanların " kadın da manyakmış he" diyecekleri dalga geçecekleri bir konu açmazdım. Niye çünkü hafif de olsa benzer dönemlerden geçtik, lohusa sendromu denilen bişey var. Bir gece emzirmesinde kendini hooop balkondan atan var bunlar geyik değil, tıbbi bir gerçek..Dalga geçmiyorum yaptıkları normal değildi, sadece ona karşı nasil davranmam gerektiğini sordum
Takıntı konusunda böyle değildi ama temizlik konusunda hep aynıydı. Böyle şeyleri söylemek istemiyorum ama evlendiğinden beri temizlik yapmıyor evi çöp götürüyor bu beni ilgilendirmiyor ama, temizlik konusunda maalesef böyle hamilelikten öncede böyleydi. Takıntı konusunda da bana değil eşine böyleymiş, eşine sürekli beni aldatıyosun deyip duruyor, bende inandım adamdan şüphelendim daha 2 haftalık evli iken adama beni aldatiyosun diyormus, bana da hep aldatıyor diyor. Dedm açıkça şahit misin hayır dedi ama şüpheleniyorum dedi. Şüpheleri de o kadar saçma idi ki anlatmaya değmez bende inanmıştım, kadına yazık deyip duruyordum, evine gittiğimde takıntı dan ibaret olduğunu anladım. 2 ay önce ben fazla takıntı yapmısım eşim aldatmıyor dedi, doğumdan sonra tekrar aldatıyor demeye başladı.dicen ? derken.. kendinizi ifade etme konusunda sorunlarınız var belli ki. Kadın önceden böyle değilmiş, konu sahibi düzeltsin yanlış anladıysam. Önceden böyleyse neden gidiyor ki , delirmiş birinin evine ? Yakın sevdiği arkadaşına yardıma gider insan ele gitmez. Kadın yeni anne, belli ki anneliği kaldıramamış. Evi barkı salmış, kendini salmış, çocuğa zarar geleceğini düşünüyor. Bunu takıntı yapmış. İlk zamanlar dürtület koruma ve besleme üzerine tıpkı bir hayvan gibi basit ve düz. Hiç lohusa oldunuz mu ?
Konuştum.Reis bizde lohusa oldukta bu ablam bi farklı geldi...
Konuştun mu sen hayırdır neden böylesin diye
Eşi şiddet uyguluyor onu psikolojik olarak baskiliyor olabilir mi?Konuştum.
Farkındayım dedi. Eşine suç attı. Eşin napıyor ki dedim. Dedi tamam bana yardım ediyor işlerim de ama bazen kızıyor dedi,
Teşekkür ederim gitmiyeceğim bir daha.Yargılamayın yeter ve bence evine gitmeyin. Mesela ev dağınıktır siz toparlamaya çalışıyorsunuz huyum öyledir diye. O bile batıyor olabilir, ben olsam gitmezdim. Benden ne istiyorsun diye sorardım ? yemek mi mesela yapar götürürdüm. İlla ki faydalı olacaksam bu şekilde talep, soru cevap üzerine olurdum. Seni anlıyorum bebeğine kimse zarar veremez mesajı verirdim, arkasından insanların " kadın da manyakmış he" diyecekleri dalga geçecekleri bir konu açmazdım. Niye çünkü hafif de olsa benzer dönemlerden geçtik, lohusa sendromu denilen bişey var. Bir gece emzirmesinde kendini hooop balkondan atan var bunlar geyik değil, tıbbi bir gerçek..
Şiddet uygulamıyor dedi.Eşi şiddet uyguluyor onu psikolojik olarak baskiliyor olabilir mi?
Hekim değiliz ama kadının ruh sağlığı konusunda sıkıntı olduğunda hemfikiriz. Benim böbrek yetmezliğim , kalp hastalığım olsaydı ne bileyim felç olsaydım insanlar benimle dalga geçseleri gülselerdi, siz o insanlara nasıl bakardınız ? Konuya her yorum yapan geyik yapıyor, vayy delirmiş vayy manyamış zuhahaha . ben mi yaşlandım yoksa cidden komik mi değil ayırt edemiyorumD bunun kronik bir hastalıktan farkı yok. bu kadında hasta , normal değil. sizi yargılamak vs değil amacım ilk mesajda da kadının sağlıklı olmadığını yazdım. davranışların size anormal gelmesi gayet normal ama " dedikodu " mahiyetinde paylaşımlar bana kadının mahremiyetine saldırı gibi geldi.Takıntı konusunda böyle değildi ama temizlik konusunda hep aynıydı. Böyle şeyleri söylemek istemiyorum ama evlendiğinden beri temizlik yapmıyor evi çöp götürüyor bu beni ilgilendirmiyor ama, temizlik konusunda maalesef böyle hamilelikten öncede böyleydi. Takıntı konusunda da bana değil eşine böyleymiş, eşine sürekli beni aldatıyosun deyip duruyor, bende inandım adamdan şüphelendim daha 2 haftalık evli iken adama beni aldatiyosun diyormus, bana da hep aldatıyor diyor. Dedm açıkça şahit misin hayır dedi ama şüpheleniyorum dedi. Şüpheleri de o kadar saçma idi ki anlatmaya değmez bende inanmıştım, kadına yazık deyip duruyordum, evine gittiğimde takıntı dan ibaret olduğunu anladım. 2 ay önce ben fazla takıntı yapmısım eşim aldatmıyor dedi, doğumdan sonra tekrar aldatıyor demeye başladı.
Normal değil var onun bi alt nedeni ? NeysemŞiddet uygulamıyor dedi.
Psikolojik olarak da bilmiyorum eşi psikolojiden iyi anlayan biri diye biliyorum kendisi söylüyor tanımam pek adamı.
Haklısınız. Daha olgunca bir yaklaşım, kendisine psikolojik destek almasını söyledim evinde iken. Bu konuda yardım da etmek istedim. Ama yardım etmek istememe rağmen, beni zor duruma düşürmesi beni rencide etti.Hekim değiliz ama kadının ruh sağlığı konusunda sıkıntı olduğunda hemfikiriz. Benim böbrek yetmezliğim , kalp hastalığım olsaydı ne bileyim felç olsaydım insanlar benimle dalga geçseleri gülselerdi, siz o insanlara nasıl bakardınız ? Konuya her yorum yapan geyik yapıyor, vayy delirmiş vayy manyamış zuhahaha . ben mi yaşlandım yoksa cidden komik mi değil ayırt edemiyorumD bunun kronik bir hastalıktan farkı yok. bu kadında hasta , normal değil. sizi yargılamak vs değil amacım ilk mesajda da kadının sağlıklı olmadığını yazdım. davranışların size anormal gelmesi gayet normal ama " dedikodu " mahiyetinde paylaşımlar bana kadının mahremiyetine saldırı gibi geldi.
Bilmiyorum hatta gözlemledim, kırmızı odadan esinlenerek :)Normal değil var onun bi alt nedeni ? Neysem
Aynen inşallah. Ama psikolojik olarak yardım etmek istiyorum ona. Beni kendisine yakın buluyormuş, öyle söyledi. Yani sürekli arar beni, herşeyini anlatır da.Yerinde olsam arama biraz mesafe koyardım. psikolojisi bozuk belli ki. Durup dururken kapı kilitlemek falan anlamadım.
Lohusalıktan mıdır nedir kadının aklına öyle şeyler geliyor herhalde bebeğe bir şey yapar mı gibiMerhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim
Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
Zaten kadına cevap vermişsin neden çocuk gibi başkalarına şikayet ediyorsunYukarıda bir arkadaşımız samimiyetsiz buluyormuş benim gibilerini