- Konu Sahibi Black Light
Kendi de farkında yani sorunlu oldugununEşine hiç bir şey anlatma eşime anlatmasın dedi ://
Neyi dedim bu takıntılarımı dedi
Tam tersi anlatin ki adam belki psikoloğa götürür ya da destek olmaya çalışır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kendi de farkında yani sorunlu oldugununEşine hiç bir şey anlatma eşime anlatmasın dedi ://
Kadin icin degil ama o bebecik icin anlatin eşine ki kadin tedavi olsun , bebek böyle bir ortamda saglikli yetisemezEşine hiç bir şey anlatma eşime anlatmasın dedi ://
Buraya konu açarken eleştirileri de göze alarak açıyorum, o yüzden ince olmaya çalısıyorm. Yorumunuz için teşekkür ederim. Tavsiyeniz için de, dikkat edecem.Cok naif karsiladiniz yazdiklarimi , umarim kirmamisimdir sadece baska bir bakis acisi
Bu tarz insanlarin evinde hicbir is yapmayin , nacizane abla tavsiyesi olarak alin
Anladım.Henüz gebe değilken ve hamile kaldıktan sonra böyle takıntılarına şahit olmadım, yani zaten gece hic yanyana kalmadık, misafir olarak gidip geldik sadece. Doğumdan sonra ilk defa gitmiştim evine o gün
Doğumdan sonra gel buraya, sende böyle yaptın mı diye kontrol edecemAnladım.
biraz manyaklık var belli ki. O da farkında ki eşime söylemeyin diyor. Bebeğine zarar vereceğinizi düşünmüş olabilir. Sizi tek bırakmaması gece kapıyı kitlemesi falan bana bunu düşündürdü. Tabi normal değil ama aman lohusadır deyin geçin. Çok da yadırgamak istemiyorum doğuma kaldı şurda 2,5 ay![]()
Tamam inşallah teşekkür ederimKendi de farkında yani sorunlu oldugunun
Tam tersi anlatin ki adam belki psikoloğa götürür ya da destek olmaya çalışır
Yok kız bebeği onun yanında alırken hic bir sey demezdi almama karşı da çıkmazdı. Üstelik ben ona tavsiye veriyordum bebek ile ilgili bu konuda baya araştırma yaptm bebeğim yok ama daha önce bebek bakmısımdr.Virüs falan kapar diye korkuyordur belki.
Bazı misafirler izin falan almadan bebeği ellerine alıp sapur şupur öpüyorlar. Öyle birşey olur diye korkmuş olabilir. Bir de ilk bebegiyse insan daha da evhamlı oluyor.
Sarılmama almama karşı çıksa zoruma gitmezdi odaya gidip kapı kitlemesi rahatsiz etti beni odalar arasında 6 7 metre vardırVirüs falan kapar diye korkuyordur belki.
Bazı misafirler izin falan almadan bebeği ellerine alıp sapur şupur öpüyorlar. Öyle birşey olur diye korkmuş olabilir. Bir de ilk bebegiyse insan daha da evhamlı oluyor.
Yalnız kesin o bebeği düşürecek. Bir şeyden bu kadar fazla korkarsan kesin başına gelir. Kızımla ilgili daha doğmadan korkmaya başladığım herşeyi bire bir yaşadım.Beni de bunlar çok rahatsız etti zaten. Diğer arkadaşımla bebeği bi kere yalnız bırakmış, geldiğinde bebek düştü mü diye sormus yok diyince 3 defa yemin ettirmiş. Bende bi daha evine gitmemeye karar verdim
Yaptigi ilk gün kacardim vallaha o ne be oyle deli gibi resmen .Merhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim
Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
Aynısını söyledim. Çok korkma üstüne bu kadar titreme. Neyden korkarsan başına gelir dedim. Bilmiyorum şu an nasil olduğunuYalnız kesin o bebeği düşürecek. Bir şeyden bu kadar fazla korkarsan kesin başına gelir. Kızımla ilgili daha doğmadan korkmaya başladığım herşeyi bire bir yaşadım.
Öyleyse gerçekten başka takıntıları var. Allah şifa versin ne diyelim.Yok kız bebeği onun yanında alırken hic bir sey demezdi almama karşı da çıkmazdı. Üstelik ben ona tavsiye veriyordum bebek ile ilgili bu konuda baya araştırma yaptm bebeğim yok ama daha önce bebek bakmısımdr.
Koronayı 10 gün önce atlatan bir arkadası geldi ve onun yakın arkadaşı 112 de çalısıyorlar hemde şapur şupur sarılıp öptü ben sarılmadım. Virüsten korkan sarılır mı sağlık görevlisine?
Teşekkür ederim :)Birine yardıma gitsem , gidersem yani buna layık biridir. Bu davranışlarını idare ederim. Yok yakınım değilse kimsenin evinde yatmam bebeğiyle yalnız kalmam. 1,5 aylık bebek aniden nefessiz kalıp ölebilir, yani belki milyonda bir ama olabilir. Gece aniden uyanır nefes alış verişini kontrol ederdim. Yeni anneyken zilyontane kaygınız vardır. Siz bile kendinizi tanıyamazsınız. Kadınla dalga geçer geyik yapar mesajlarınız beni bile üzdü. Evine hiç gitmeseydiniz ne pisliğini görecektiniz ne dağınıklığını, herkesin anneliği lohusalığı yaşayışı farklı. Belki de depresyonda belki takıntıları vardı bebekle arttı. Bebek elimdeyken bende tlf kullanmazdım minnacık beyni var ne gerek var telefonun dalgalarına maruz kalmasına ? Ya yardıma gidin kabullenin yardım edin ya da gitmeyin arkasından laf etmeyin. Kadın sağlıklı değil ama siz de gerçek bir arkadaş değilsiniz.
Nasil bir laf bu ya birisine yardima gitsen o boyle davransa aman hasta ben katlanimmi dicen pehh kimse yapmaz kim niye lohusa tribi ceksin kaldiki bu kadin oncedende boyleymis ..konu sahibi hakliBirine yardıma gitsem , gidersem yani buna layık biridir. Bu davranışlarını idare ederim. Yok yakınım değilse kimsenin evinde yatmam bebeğiyle yalnız kalmam. 1,5 aylık bebek aniden nefessiz kalıp ölebilir, yani belki milyonda bir ama olabilir. Gece aniden uyanır nefes alış verişini kontrol ederdim. Yeni anneyken zilyontane kaygınız vardır. Siz bile kendinizi tanıyamazsınız. Kadınla dalga geçer geyik yapar mesajlarınız beni bile üzdü. Evine hiç gitmeseydiniz ne pisliğini görecektiniz ne dağınıklığını, herkesin anneliği lohusalığı yaşayışı farklı. Belki de depresyonda belki takıntıları vardı bebekle arttı. Bebek elimdeyken bende tlf kullanmazdım minnacık beyni var ne gerek var telefonun dalgalarına maruz kalmasına ? Ya yardıma gidin kabullenin yardım edin ya da gitmeyin arkasından laf etmeyin. Kadın sağlıklı değil ama siz de gerçek bir arkadaş değilsiniz.
Dalga geçmiyorum yaptıkları normal değildi, sadece ona karşı nasil davranmam gerektiğini sordumBirine yardıma gitsem , gidersem yani buna layık biridir. Bu davranışlarını idare ederim. Yok yakınım değilse kimsenin evinde yatmam bebeğiyle yalnız kalmam. 1,5 aylık bebek aniden nefessiz kalıp ölebilir, yani belki milyonda bir ama olabilir. Gece aniden uyanır nefes alış verişini kontrol ederdim. Yeni anneyken zilyontane kaygınız vardır. Siz bile kendinizi tanıyamazsınız. Kadınla dalga geçer geyik yapar mesajlarınız beni bile üzdü. Evine hiç gitmeseydiniz ne pisliğini görecektiniz ne dağınıklığını, herkesin anneliği lohusalığı yaşayışı farklı. Belki de depresyonda belki takıntıları vardı bebekle arttı. Bebek elimdeyken bende tlf kullanmazdım minnacık beyni var ne gerek var telefonun dalgalarına maruz kalmasına ? Ya yardıma gidin kabullenin yardım edin ya da gitmeyin arkasından laf etmeyin. Kadın sağlıklı değil ama siz de gerçek bir arkadaş değilsiniz.