aslında haklısınız ama her duyduğumuzdan bir çare bulcak gibi deneme yapıyoruz. siz ilk sayfadaki listeye bakılırsa güzel kilo vermişsiniz. ne kadar zamanda ve nasıl verdiğinizi paylaşabilirmisiniz.
Merhaba cnm
Öncelikle hoş geldin :) Ben 1 buçuk ay belki biraz daha fazla zaman önce diyete başladım. Ama öyle aç kalmak gibi değil. Sabahları peynir, haşlanmış yumurta zeytin bir dilim buğday ekmeği gibi şeyler tükettim. Geç uyandığım için öğle yemeği ile aram yok fazla. Aralarda ceviziçi gibi şeylerle açlığımı bastırdım. Akşamları da yemekte ne varsa ondan yedim. Geceleri çok acıkırsam havuç muz gibi en azından yağsız olan şeyleri denedim. Ama gece acıkmamak için özellikle akşam yemeğini 7 ila 8 arası yedim. Diyete başladıktan 10 gün sonra spora da başladım. Başlarda yarım saat yavaş tempoda yürümek bile işkenceydi. Taş çatlasa 40 dk spor yapabiliyordum. Arada kaçamaklarım da olmadı değil. Önce haftada bir gün kendime tatil ilan ettim ne istersem yiyeceğim diye, bazen tatil günleri çoğaldı. Ama sporu hiç aksatmadım. Tıkanmadan yürüyecek kondisyona kavuşmak neredeyse bir ayımı aldı. Yavaş yavaş verdim. Ama yağdan vermişim hoca öyle diyor. Kilo olarak çok olmasa da beden olarak 4 cm incelmişim. Hem kas ağırlığım arttı hem yağ oranım azaldı. İnşallah bir aksilik olmazsa aynı tempoda devam edeceğim. Ayda ortalama 4 kg vermeyi düşünüyorum. İstediğim gibi olursa Haziran ayında 48 kg ma inebilirim. BAkalım :)
Yardımcı olması bakımından incelemek isteyen ziyaretçileder olabileceği düşüncesi üzerine hocanın verdiği diyet listesini paylaşayım tekrar ;
Kahvaltı
1 bardak yeşil çay: şekersiz
Peynir: 50 gr. (2 adet üçgen peynir diliminde), yarım yağlı
Domates, salatalık: 1 er adet, kabuksuz
Zeytin: 5 adet, yeşil
Yumurta: 1 adet, haşlanmış,
sadece egzersiz günleri
Bal veya reçel: 1 yemek kaşığı kadar,
sadece egzersiz günleri
1 adet elma
Ekmek: 3 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 kase salata veya 1 porsiyon meyve
Öğle
2 bardak su (yemekten önce)
1 kase çorba
Sebze yemekleri: 1 porsiyon, haftada 2
Pilav- makarna: yarım porsiyon,
sadece egzersiz günleri
1 kase yoğurt veya salata
Ekmek: 2 dilim tam buğday
Ara öğün
1 avuç kuruyemiş (incir, kayısı vs.)
Akşam
2 bardak su (yemekten önce)
Köfte, tavuk veya balık: 1 porsiyon, haftada 4
Kurubaklagiller: 1 porsiyon, haftada 2
1 kase yoğurt veya salata
Ekmek: 2 dilim, tam buğday
Günde hiç olmasa bile 45 dk (isterseniz 15 er dakikalık parçalara bölerek) yürüyün ya da dans edin ya da internet videolarıyla hareket edin. Kaslar güçlendikçe yağlar daha kolay yakılıyor. Tecrübe ile sabittir