- 16 Şubat 2012
- 6.370
- 10.496
Çok güzel haber eşin iyi gidiyor maşallahGüne yine sirkeli suyla başladım, 25 dakikalık eliptikle devam ettim.
Günün ilk öğünü; menemen ve bol yeşillikli klasik tabagim....
Öğleden sonra da tüm vücut pilates yapacağım.
Akşam için fırında balık ve kış salatası planladık.
Eşim günde iki öğün yese de, tezgahta bir yiyecek görse ağzına atardı. Veya kileri açınca badem görür, hemen iki tane kapardi.Aralıklı oruç mantığını kavrayip kabullendiginden beri maşallah diyeyim, hiç bir şekilde atıştırma yapmıyor.
İki haftadır kek de yemiyor. Misafir için o yokken yaptım, dilimledim ve dondurucuya attım. Görürse ola ki canı çeker...
Ekmeği de kesebilirse harika olacak...
Karbonhidratı azalttığından beri acikmadigini da farketti.
Allah hepimize sağlık versin...
Özel durumlarda yoldan sapmalar olsa da, hedeften sapma olmasın.2024 ün ilk gününden merhabalarSabah tartıldım neyseki dünle aynıyım.Misafir ,yılbaşı derken biraz rutinin dışına çıktım .Tavuğun yanında yoğurtlu şehriye salatası yedim.Pilav yedim.Bolluk bereket olsun diye nar böldüm. Bizimkiler ağzına sürmedi yine sadece ben yedim .Doğumgününden artan iki dilim yaş pastayi eşime verdim o yedi. Bu sabah haşlanmış yumurta, patates salatası, domates ,salatalık, marul, zeytin ,peynir, kuruyemiş olarakta fıstık yedim .Akşama ne yemek yapacağım bilmiyorum
Gerekli enerjiyi karşıladığından emin misin? Metabolizmani yavaslatma ihtimali var, yeme bozukluklarına sebebiyet verebilir vsvsvs. Yerinde olsam yapmazdım...Günaydın nasipse bugünde tek öğün devam edeceğim.
Sabah işe gitmeden yemek yendi şimdi su ve kahve zamanı .Hafta içi kahvaltı yapılınca tek öğün zor olmuyormuş.Bir ara öğlen 12 akşam 19 arası aralıklı oruç yapıyordum.Hergün işe yemek getir götür zorlanıyordum.Bunda birşey taşıma yok .Sanki daha iyi oldu bu sistem.
Kakaolusuda güzel .Bizde de fit nut markasının hem sadesi hem kakaolusu var.Yüzde yüz şekersiz.Çikolata isteğim olduğunda kakolusunu yerim diye almıştım.Sadelisini daha çok beğeniyorum.İyiki yapmışlarSelamlar...
Sirkeli suyum ve 25 dakikalık eliptik.
İlk öğünde haşlanmış iki yumurta, klasik yesillikli ve sebzeli tabağım, 1adet büyükçe bir gün kurusu kayısı, 5 badem, 5 fındık, 1 tatlı kaşığından az ilk defa denedigim ham kakaolu fıstık ezmesi...
Ham kakaolu da olsa, şekersiz de deseler, hemen bütün ezmelere illaki bitkisel de olsa tatlandırıcı koyuyorlar. O yüzden genelde %100 fıstık ezmesi tercih ederim. Ama bu markaninkinde hiç bir şekilde şekerli bir tad yok. O yüzden beğendim. %98 fıstık ezmesi, %2 ham kakao.
Bunun da fıstığı biraz fazla kavrulmuş, hafif acımsı bir tad var. Sadesi de koyu renkli. Muhtemelen o da oyle. Bir dahakine fazla kavurmamalarini isteyeceğim. Belki yaparlar...Cam kavanozda olması da diğer bir artısı.
Bugün yine pilates günüm...
Hem fiziksel, hem ruhsal olarak çok ama çok iyi geliyor...Canım pilatesim.
Açık hava yürüyüşü de aynı etkiyi yapıyor. Tez zamanda yürüyüş parkuruna kavuşmak dileğiyle...
Dünden kuru fasulye kalmıştı. İkinci öğünde muhtemelen onu yeriz.
Yılbaşında fazla yediklerimi dengelemek için yaptım .Sen haftada iki gün tek öğün yapıyorsun benimde bu hafta dört gün olacak Pazartesi tatildi .Gerekli enerjiyi karşıladığından emin misin? Metabolizmani yavaslatma ihtimali var, yeme bozukluklarına sebebiyet verebilir vsvsvs. Yerinde olsam yapmazdım...
Metabolizma yavaslayinca, az biraz fazla kalori alınca vücut hemen depolamaya başlıyor. Gruplarda örneklerini çok okudum.
Anladığım kadarıyla menopoz döneminde de degilsin. Adet döngüsü de sıkıntı çıkarabilir.
Neden böyle yapmaya gerek görüyorsun?
Fitnut yedim çok. Ama onda da şekerli bir tad var. İçerisinde stevia olabilir. Bunda hiç şeker tadı yok. Kusuru fazla kavrulmuş olması. Bu da daha fazla işlem görmüş demek...Kakaolusuda güzel .Bizde de fit nut markasının hem sadesi hem kakaolusu var.Yüzde yüz şekersiz.Çikolata isteğim olduğunda kakolusunu yerim diye almıştım.Sadelisini daha çok beğeniyorum.İyiki yapmışlar
Yürüyüş parkurlarını bende çok özledim.Erken kalkamamak gibi bir sorunum var.Hava karanlık gözümü açamıyorum
Yılbaşı öncesinde de sanki uzun oruçlar yaptın. Belki yanlış hatırlıyor olabilirim. Sen bilirsin canım...Yolunun uzun olduğunu söylediğin için benimki dostane bir tecrübe paylaşımı...Yılbaşında fazla yediklerimi dengelemek için yaptım .Sen haftada iki gün tek öğün yapıyorsun benimde bu hafta dört gün olacak Pazartesi tatildi .