Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

araba kullanan bayanlar, kaç ders aldınız trafiğe çıkmadan önce, park sorunlarınızı nasıl hallettiniz...

epey geç gördüm, belki de hallettiniz ders işini ama yine de yazayım:) özel direksiyon dersi için genelde -sıfırdan alayım derseniz- 10 derslik paket programlar oluyor. ben araştırdığım zamanlar bütün kurslarda rastlamıştım böyle bir sisteme. bir de eksikleriniz belliyse onlara yönelik birkaç ders alabiliyorsunuz. ben 5 gün 2 şer ders almıştım, bir gün çevre yolu-sahil, bir gün park, bir gün ara sokaklar vb her gün farklı şey vardı. ama birinci gün bile insan kendini mükemmel hissediyor, her gün ilerlediğini fark ediyor. tabii hocaya da bağlı, ben ve bazı -başka hocalardan ders alan- arkadaşlarım çok memnun kalmışken, bazı arkadaşlarım hiç memnun kalmamıştı çalıştıkları hocalardan. tavsiye üzerine bir hocayla çalışmanızı tavsiye ederim:)

Amca-Baba-Nişanlı/sevgili veyahut eş/...

Şeytan üçgenidir; trafiğe çıkılmamalıdır..
Hiçbir şeyinizi beğenmezler; hatta ve hatta eliniz ayağınız birbirine dolanır bildiğinizi de unutursunuz..
En iyisi özel ders almak..
Birşeyler biliyordum zaten; 10 derste de teknikleri ve kullanımlarını tamamen öğrenmiştim, fakat arabam yoktu, babamdan ve nişanlımdan da istememek için zevkine 10 ders daha aldım. Hevesimi almak için..
Maşallah gayet iyi oldu..
Ders almasaydım asla öğrenemezdim..

bende sizin durumunuzdayım ehliyeti alalı 5 yıl oldu ve benim eşim çok stresli değil ona rağmen yanımdayken kullanamıyorum birde şu var burası kalabalık vermeyim sana yok akşam oldu kullanamazsın gibi laflarla beni soğuttu şimdi eşim şehir dışında araba kapının önünde alıp alıp çıkıyorum çok zor oluyor ama yapıyorum markete gidiyorum çocuğun okuluna gidiyorum en kısa mesafeye bile arabayla gidiyorum ki alışayım diye baya kendime güvenim geldi birde olmadık yerde istop ettirmesem:)))

bende sizin durumunuzdayım ehliyeti alalı 5 yıl oldu ve benim eşim çok stresli değil ona rağmen yanımdayken kullanamıyorum birde şu var burası kalabalık vermeyim sana yok akşam oldu kullanamazsın gibi laflarla beni soğuttu şimdi eşim şehir dışında araba kapının önünde alıp alıp çıkıyorum çok zor oluyor ama yapıyorum markete gidiyorum çocuğun okuluna gidiyorum en kısa mesafeye bile arabayla gidiyorum ki alışayım diye baya kendime güvenim geldi birde olmadık yerde istop ettirmesem:)))

o istop ettirmekten kurtulmanın tek yolu, boş sayılan bir yolda, park yerinde hiç bıkmadan, dur-kalk, dur-kalk yapmak. sonuçta akan trafikte az dur-kalk oluyor ve o sorun aşılmıyor kolay kolay.

bol bol pratik yaparak çok kolay bi hale getirebilirsin. bu işin en kolay yolu 10 saat değil 20 saat bile değil sürebildiğince fazla sürerek pratik yaparak keyifli bir hale getirebilirsin.

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

Bende 19 yaşındayım araba kullanmak gayet kolay fakat kendıne güven en önemli kriter :) direksıyona oturduğun an kendine güvenmelisin. Yapamıcak hiç bir şey yok allah yardımcın olsun dikkatli ol :)

10 yıldır ehliyetim var,şehirlerarası yollarda falan kullanırım kaç defa ankaraya gittim geldim ama İstanbulda şehir içi aslaa:18::18::18:
Araba var ama kullanamıyorum özel ders alıyım desem zaten biliyorum ki özel dersi ne yapıcam.Ama kendime güveni sağlamam lazım.Onu da nasıl yapıcam bilmiyorum.Çok üzülüyorum ya ben bu duruma:14::14:

Son düzenleme:
10 yıldır ehliyetim var,şehirlerarası yollarda falan kullanırım kaç defa ankaraya gittim geldim ama İstanbulda şehir içi aslaa:18::18::18:
Araba var ama kullanamıyorum özel ders alıyım desem zaten biliyorum ki özel dersi ne yapıcam.Ama kendime güveni sağlamam lazım.Onu da nasıl yapıcam bilmiyorum.Çok üzülüyorum ya ben bu duruma:14::14:

sen aslında zor olanı başarmışsın..:34:

ama şu var ki istanbul kalabalık arabalar değil insanlar korkutuyor..:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
kendini bu kadar korkutma sakın çok eğlenceli ve güzel bir şey araba kullanmak çok seviyorum tabi eşime sorsanız bıkmış araba kullanmakdan :1:

Eşin mi izin vermiyor ? Haklı aslında,ben indim arabadan bir gün kavga ettim çatırı çatır. :)) Çok cahil insanlar var.Kadını da erkeği de öyle...İnsanlar da trafikte bile hırs var İstanbul'da.Işık yanmadan hemen kornaya basarlar mesela,hasta ruhlular.

eşin mi izin vermiyor ? Haklı aslında,ben indim arabadan bir gün kavga ettim çatırı çatır. :)) çok cahil insanlar var.kadını da erkeği de öyle...insanlar da trafikte bile hırs var istanbul'da.ışık yanmadan hemen kornaya basarlar mesela,hasta ruhlular.

evet izin vermiyor sıkıştırıyorlar bazı öküzler o yüzden korkuyor yanımda olmazsa asla

Aileden biriyle kesinlikle deneme derim babamla çıktık bizde ilk zamanlar her eve dönüşümüzde ağlıyodum hep bağırıyodu bana yapamıyorum diye o bağırdıkça ben daha çok panik yapıyodum
sonra sevgilimle çıktık bigün allahım dedim ben bu adama yeniden aşık oluyorum :16: sevdiceğim hep beni sakinleştirerek konuştu yapmam gerekeni 10sn önceden söyledi sürekli harikasın çok güzel kullanıyosun hiç heyecan yapma deyip durdu o öyle dedikçe direksiyonu bırakıp onu öpesim geldi :9:
neyse işte öyle böyle öğrendim özel ders almadan amann aileden biriyle özellikle babayla çıkmayın derim

Aileden biriyle kesinlikle deneme derim babamla çıktık bizde ilk zamanlar her eve dönüşümüzde ağlıyodum hep bağırıyodu bana yapamıyorum diye o bağırdıkça ben daha çok panik yapıyodum
sonra sevgilimle çıktık bigün allahım dedim ben bu adama yeniden aşık oluyorum :16: sevdiceğim hep beni sakinleştirerek konuştu yapmam gerekeni 10sn önceden söyledi sürekli harikasın çok güzel kullanıyosun hiç heyecan yapma deyip durdu o öyle dedikçe direksiyonu bırakıp onu öpesim geldi :9:
neyse işte öyle böyle öğrendim özel ders almadan amann aileden biriyle özellikle babayla çıkmayın derim

Ne güzel ya ,senin adına sevindim.

insan ne kadar cok surerse o kadar serilesiyor ve kavriyor isi. ilk zamanlar vitesi ne zaman atacagini, debriyaja ne zaman basacagini dusunursun..birde bakmissin hic dusunmeden kullaniyorsun bakislarini kontrol ediyorsun. bol bol pratik yapmak lazim.

aileden biriyle kesinlikle deneme derim babamla çıktık bizde ilk zamanlar her eve dönüşümüzde ağlıyodum hep bağırıyodu bana yapamıyorum diye o bağırdıkça ben daha çok panik yapıyodum
sonra sevgilimle çıktık bigün allahım dedim ben bu adama yeniden aşık oluyorum :16: Sevdiceğim hep beni sakinleştirerek konuştu yapmam gerekeni 10sn önceden söyledi sürekli harikasın çok güzel kullanıyosun hiç heyecan yapma deyip durdu o öyle dedikçe direksiyonu bırakıp onu öpesim geldi :9:
Neyse işte öyle böyle öğrendim özel ders almadan amann aileden biriyle özellikle babayla çıkmayın derim

ben kocamdan o kadar utandımkı siz deyin 20 ben dıyım 30 kez araba kullanmaya gıttım kullanamadan gerı dondum. Nısanlıydık o zamanlar :) ama babamla hiç bagırmadı bana cok sınirlidir aslında bagırır ama ben panik yapmam direk bende bagırırım senin yüzünden diye :1: Babamla o kadar iyi anlasırız ki ben tamamen ona cekmişim herkes söyler bunu cok güzel kullandım daha sonrada eşimle kullandım arabayı bana bıraktı kendi indi arabadan ve ben kendi kendime öğrendim bu arada tabi arabanın kaskosu yoktu araba bmw bide valla 3 sene calıssam yetıstıremezdım herhalde aman cana gelen mala gelsin :9::9::9:

BU ARADA KOCAMDA COK SAKINDIR HİÇ BAGIRMAZ NASIL ALIŞKANLIK ETMİŞSEM O KONUSMUYORKEN NE BAGIRIYORSUN DIYE BAGIRIYODUM HEYCANDAN NE BİLİM NİYE UTANIYORSAM ONDAN :9:

Son düzenleme:
Back
X