Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

ayyyy cnm bnm tsk ederim sana azda olsa rahatladim ne bilim korkuom pek bilmiom daha almanca diom acaba ya almanca bilmedigim anlamadigim bisi derlerse ben anlamassam veya istop ettirirsemveyya veya bisrürü korkum var snn anliycan

canim yok yaa..eksra bisey sormuyor ki,soyle diyeyim,fahrstunde yaparken,hoca iste saga don ,sola don,ne bileyim duz git,serit degistir,su kenara park et gibi cumleler surekli kurar ya,iste sainav da aynen oyle,sadece sinav hocasini iyi dinleyip ne istedigini anlayip ona gore haraket edeceksin,yoksa ekstra herhangi bisey sormuyorlar.sadece ilk sefer kendini tanitiyorsun,kimligine bakmak istiyor falan...oyle yani,basarirsan,zaten basarili oldun deyip,ehliyetini aldigina dair bir kac kagit imzaliyon bu kadar.ehliyetin senindir.hic stres yapma,kendine guven,ben bunu basaririm de..pozitiv dusun:)ah ah ben ne cok stres yaptim anlatamam,ama ahliyetimi alinca vayy bee degdi herseye dedim.cunku zaman,para,yazili sinav icin ogren,git sinava gir,hic kolay olmadi benim icin de anlayacagin..ama emeklerimin karsiligini aldim cok sukur.....basarilar diliyorum:)

bir de eger dil bakimindan kendine guvenmiyorsan,eger almancam yeterli degil ben isimi garantiye alayim dersen,kursunla konusup, sinav gunu icin bir tercuman bulabilirsin.tabi onun ucretini eksra odemen lazim.ben ilk basladigimda bana oyle bir teklifte bulunmuslardi,eger istersem tabi.sorman lazim,ama mumkun bisey bu,en azindan garantiye alirsin kendini,dil bakimindan kendine guvenmiyorsan...

Son düzenleme:
Uzun zamandır bakmamistim bu topige,konusahibi arkadasim ne durumdasin merak ettim??ben buzaman zarfinda arabami aldim(rabbim herkese nasip etsin)yaklasik3,4 aydir hergun trafikteyim.cokta rahatim yolda,sanki kac yillik soforum:)ama bu moda girip dikkati elden birakmiyorum tabiki.sol seridi kullanyrm artik,gerektgi yerde sollamalarimi yapiyorum,ilkgunler sagdan hic cikmiyordum.ama tek sorunum park.kucuk bi sehirdeyim merkezde park yeri bulmak ölum burda.e arabada buyuk,anca arkali onlu duran iki arabanin ortasna park etmem gerekiyor coguzaman ama buda tecrube istiyor,simdilik otoparkla idare ediyorum,uzun oldu son olarak arabayi ogrenmeninde cesaretlenmeninde tek yolu tekbasina trafige cikip yanlis yapa yapa ogrenmek,etrafma rezil oldm moduna girmediginiz muddetce zamanla hersey ogreniliyor refleks haline gliyor.tum arkadaslar iyi sürüşler..:)

cok tsk ederim cnm rahatladim senin sayende ben mesela simdilik alman hocayla ögreniorum ve iysin dio sinava yönelik zaten alistirio ama yinede tercüman kac para acaba veya tercüman deilde esim olabiliomu yanimizda bide kazanip kazanmadigin hemen söleniomu ehliyetin i ne kadar zamanda aliosun ve sen kac far yaptin

nerhaba,bildigim kadariyla esin olamiyor,ama sen genede bir sor bakalim,belki kabul ederler.acikcasi pek bilgim yok,tercuman icinde fiyati ne kadardir bilemiyorum yasadigin yerde bir arastir istersen.zaten sinavi gecersen hemen diyor canim kazandin diye.ve ehliyet almakta kisiden kisiye degisiyor canim,ben bayagi bir fahrstunde yaptim,cunku cok stres yaptigim icin cok hatalarim oluyordu.sana tavsiyem kimseyi baz alma,falanca su kadar zamanda almis ben niye alamiyorum diye dusunme,herkesin kendine gore ogrenme ve uygulama kapasitesi var,herkesle kiyaslama kendini.o hatayi ben cok yaptim,herkes bana biz su kadar zamanda aldik sen neden halen almadin imalarinda bulunuyordu,bu durum insani bayagi bayiyor ve sonradan ogreniyorsun ki onlarinda bu ehliyet seruveni pek de kolay olmamis:)o yzden rahat ol ve almaya bak...sen ne zamanandir yapiyorsun ,ve kac fahrstunde yaptin canim?

benim 11 veya 12 far galiba 45 dakikalik sadece 2 veya 3tanesi 90 dakika hoca iyi baya güzel diomus esime tabi panik oluo insan ins.alirim bende burda cok mecbur ehliyet türkiyedeki gibi deil hicbisi eslerde dahil zamanlari yok hic

canım bu işin puf noktası sakin olmaktan geçiyo bnce bak ben ünv başladım sene aldım vee okul bitene kadar çok aktif kullanamadım malum öğrencilik :)) ama 2 senedir heryere kendi arabamla gididyorum ki tam iş çıkışlarında cehennem gbi olan trafiğe bile girebiliyorum ve bi çok erkekle bu konudaa yarışabilcek kadarda kendime güveniyorum :))yeterki kendine güven he dersen vites değiştirriken dahada panikliyorum bnce otomatik vites bi araba seni çok rahatlatıcaktır diye düşünüyorum hem çok pratik oluyo hemde geri kaçma olayı olmuyo. bu rada eşine hiçç kualak asma erkelere göre kadınblar hepp hatalıdır

ben ehliyetimi alalı bie sene oldu eşimle zaman zaman trafiğe çıkıyorum ama her defasında eşime bidaha seninleyken direksyona oturmam deyip çıkıyorum arabadan
eşlerle öğrenilmiyo bu iş ben bunu anladım

mesela geçen gün çemberden sol taraftaki yola giricem bana kendisi tamam dönebilirsin dedi, gayet güzel devam ettim bende sora vayy sen neden soluna bakmadın vs vs vs e
sen dön dedin diyorum
yok yinede onu duymamış gibi durmam lazımmış falan söylenmeler başlıyo en fazla 20 dk çalışabiliyoruz :))))

kızlar merhaba
bu topik ilk açıldığında sıkı takipçisi ve yorumcusuydum,ama biraz haksızlık yaptığımı düşünüp yazmak istedim,şöyleki;
daha yeni yeni kullanmaya başlarken burdan okuduğum ufacık bi ümit dolu yazı beni gaza getiriyordu ve eve gidip arabama binmek için can atıyordum,
böyle böyle arabadan soğumadım ve hergün büyük aşkla direksiyon başına geçtim,
arabamı alalı 7 ay oldu yani henüz 7 aylık şöförüm ve işe artık kendi aracımla gidip geliyorum,hergün e5 trafiğinin içindeyim,h.sonları annem, babam yerine benle gezmeyi tercih ettiği için
onla şehrin yeni yerlerini keşfediyoruz benim için en büyük keyif araba kullanmak oldu,
kendimizi trafiğe attık diye burayı ihmal eder olmuşuz,üzüldüm kendi adıma,
yapamıyorum diye bişe yok kızlar,yapıyosunuz,hemde en güzelini yapıyosunuz,ama en önemli kural pratik,imkanınız varsa hergün yarım saat dahi olsa direksiyon başına geçin,
bir gün ara verseniz bile arabadan soğuyosunuz ve sanki yapamıycakmışınız gibi geliyor,
o sebeple pratiğe önem verin

bende kurban bayramı öncesi aldım arabamı.. ilk başlarda çok korkuyodum ama hep çıktım kendi başıma..
şimdi alıştım çok şükür ama yinede çok kalabalığa çıkmıyorum

Kızlar,çok basit..korkacak hiçbirşey yok..
Siz arabaya hakim olun,araba size değil...!Önemli olan sakin olmak ve özgüven.
Araç kullanma sıklığınız arttıkça kendinize olan güveniniz de artacak,bastırmayın ve trafiğe çıkın daha çok diyorum.

ben arabayla 3 küçük kaza yaptım. gerçi kaza bile denmez ama.

1.hafta arabayı ilk aldığım gece bir araca aynamı ve çamurluğumu sürttüm.

2.hafta apartmanın önüne park etmiştim. sonra apartmandakiler silecek filan kaldırıyor kötü park edene, laf etmesinler diye indim biraz daha öteki arabaya yakın olsun diye çıktım geri. girerken çok yakın girdim, yine çamurluklar sürtündü birbirine.

3.hafta hastaydım, doktora gittik, eşim arabayı al dedi, yok almıyım dedim,neyse aldım. kaldırıma söylene söylene park ettim. çıkışta marşpiyeri kaldırıma sürttüm,çizdim,çökerttim...

ne zaman araba kullanacak olsam midem ağzıma geliyor,kalbim güm güm, midem bulanıyor,panik atağım tutuyor...

çok merak ediyorum size de böyle oluyor muydu? kullanıyorum ama işte pratik eksiğim var.

arabalar yan yana park eder ya. bende öle park etmeye çalışırken diğer arabayla bitiştrdim benimkini. aradan saç telinizi bile geçiremezsiniz okdr yapıştı hiç boşluk kalmamıştı:26: babamı bekledim o çıkardı arabayı. pratik eksikliğinden kaynaklanıyor ya

işte benimkisi de böyle oldu aynı...

valla şoka girdim o akşam ben :S çatır çutur o sesi duyunca tamam dedim bittim ben... neyse allahtan geri çıkmayı başarabilrdim...

Allahıııım....sen kaza bela verme yarabbi... almadım kaç haftadır yatıyor öyle...o orada yatıyor ben otobüsle gidip geliyorum ya en çok o koyuyor...

valla artık bende elimi sürmüyorum arabaya okdr korktum öle parkedince. arabanın sahibi gelse bağırsa ağlardım orda artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…