- Konu Sahibi benimminikelam
ayyyy cnm bnm tsk ederim sana azda olsa rahatladim ne bilim korkuom pek bilmiom daha almanca diom acaba ya almanca bilmedigim anlamadigim bisi derlerse ben anlamassam veya istop ettirirsemveyya veya bisrürü korkum var snn anliycan
canim yok yaa..eksra bisey sormuyor ki,soyle diyeyim,fahrstunde yaparken,hoca iste saga don ,sola don,ne bileyim duz git,serit degistir,su kenara park et gibi cumleler surekli kurar ya,iste sainav da aynen oyle,sadece sinav hocasini iyi dinleyip ne istedigini anlayip ona gore haraket edeceksin,yoksa ekstra herhangi bisey sormuyorlar.sadece ilk sefer kendini tanitiyorsun,kimligine bakmak istiyor falan...oyle yani,basarirsan,zaten basarili oldun deyip,ehliyetini aldigina dair bir kac kagit imzaliyon bu kadar.ehliyetin senindir.hic stres yapma,kendine guven,ben bunu basaririm de..pozitiv dusun:)ah ah ben ne cok stres yaptim anlatamam,ama ahliyetimi alinca vayy bee degdi herseye dedim.cunku zaman,para,yazili sinav icin ogren,git sinava gir,hic kolay olmadi benim icin de anlayacagin..ama emeklerimin karsiligini aldim cok sukur.....basarilar diliyorum:)
bir de eger dil bakimindan kendine guvenmiyorsan,eger almancam yeterli degil ben isimi garantiye alayim dersen,kursunla konusup, sinav gunu icin bir tercuman bulabilirsin.tabi onun ucretini eksra odemen lazim.ben ilk basladigimda bana oyle bir teklifte bulunmuslardi,eger istersem tabi.sorman lazim,ama mumkun bisey bu,en azindan garantiye alirsin kendini,dil bakimindan kendine guvenmiyorsan...
Son düzenleme: