Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

Bugun dıreksıyon dersınde 3.günüm ve ben arabayi stop ettirdim bırkac kez ..
Ya çok gerildim bugun heyecan yaptım herseyı karıstırdım ( moralım cok bozuk
Halbukı ılk oturdugum gun bile bukadar hata yapmamıştım bugun neoldu bılmıyorum

suremıycem galıba ben araba(

Arkadaşlar 6 yıllık ehliyetim var ama hiç araba kullanmamıştım. Özel ders aldım fakat direksiyon başına geçtiğimde kullanırken heyecanlanıyorum. Heyecanımı nasıl yok edebilirim. Arabaya oturduğumda sanki yıllardır kullanıyor gibi sakin kullanmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim.

bol bol pratik yaparak canım....arabayla ne kadar içli dışlı olur ne kadar kullanırsan o kadar heyecanın azalır..bende o heyecanı yeni yeni atıyorum ve zevk almaya başladım..

bunun için sakin ve sabırlı bir eğitici olmalı yanında bu çok önemli.

ben araba kullanmayı sözlümden öğrendim ama nasıl öğrendim bir ben bir Allah bilir

koltuğa oturmamla beraber sinirlenmeye başlaması bir olurdu ben sana öyle mi anlattım, ben sana böyle mi öğrettim falan filan bağırır dururdu

Allahtan ben soğukkanlı bir insanım yoksa onun eğitiminde başkası olsa bir daha araba kullanmamaya yemin ederdi

bu yüzden bağırıp çağırmadan, sabrederek sana herseyi düzgün anlatacak birini bulup bol bol pratik yapman çok faydalı olacaktır.

bir zamanlar beni begenmeyip senden şoför olmaz diyen sözlüm şimdi trafiğe çıktığımızda oldun sen oldun iyi böyle diyor

bol bol pratik yaparak canım....arabayla ne kadar içli dışlı olur ne kadar kullanırsan o kadar heyecanın azalır..bende o heyecanı yeni yeni atıyorum ve zevk almaya başladım..

Nekadar zamandır kullanıyorsunuz .Ben geçen ay özel ders aldım bir hafta. 3 günden beri eşimle trafiğe çıkıyoruz. Arkadaşlarımla konuştuğumda 3 gün kurs aldım tek başıma trafiğe çıkıyorum diyenler olunca sadece ben mi heyecan yapıyorum diye düşünüyorum.

ay çok güldüm ya :)) Demek hepsi aynıı :) bende evlenene kadar o koltuğa oturmamştım bile. ilk oturduğumda sarsıntılı bi kalkış yaptım tabi :) ama sonra süre süre alışıyo insan. bide arkadaşların dediği gibi eşini dinleme boş bi arazide ol istediğini yap deneyerek öğren :)

trafik öyle bir şey ki, hani her konu kendine has özeldir, ama bu hayati durumları söz konusu olduğundan daha özel bence. kıyaslama yapmamamız ve mümkün olduğunca önce boş alan- eğer çalıştırmada, viteslerde sorun yaşanıyorsa- sonra da git gide daha yoğun trafiğe girerek sabırla pratik kazanmalıyız. 3 gün kursla çoğu sorununu çzöen de vardır, 10 günle çözen de. şahsen ben de 4. günün sonunda iyice rahatladım. ancak yoğun trafiğe girmek için araçla daha çok pratik yapacapım ama bunları yalnız yapmayı düşünüyorum ben de.

moralinizi bozmayın ve paylaşmaya devam edin lütfen, gün be gün gelişiminizi göreceksiniz. ama sabır ve pratik şart.

evet... gerçekten biraz cesaret ve alıştırma yapmak gerek boş bir alanda..sonra yavaş yavaş kısa mesafeden başlayarak uzun mesafeye gidip gelmek.. ben bu şekilde geliştirdim kendimi.. ve keyfimi yerime getiren en iyi arkadaşlarımdan biri babamın arabası :) canım sıkkın olduğunda atlıyorum. gidiyorum istediğim yere... iyi ve daimi bir işim oldukta sonra Allah kısmet ederse hemen bir nissan juke Allah kazasız belasız günler göstersin hepinize... bilmek kesinlikle şart.

Sonunda eşimden çekinmeyi bıraktım :)) arabayı artık o benden çekinerek istiyor senin işin var mı canım bugün ? beni sen mi bırakacaksın :))

ve tek başıma en uzun yolculugumu yaptım..daha önce izmite adapazarına eşimle giderken çok kullandıgımdan tem korkutmuyor beni ama yalnız olunca şaşaladım :))
bostancıdan kavacık a gittim :)) okulum kavacıkta diplomamı almaya gittim :)) ümraniye tem falan çok kalabalıktı giderkene :)) ama dönüşte 15 dk da evdeydim ::)
tem de e5 te sorun yoktu da ..kavacıkın içi çok kalabalıktı... devamlı dur kalktı.. arabayı bir kere stop ettirdim ama zaten trafik ilerlemediğinden korna falan çalıp korkutmadılar çok şükürrr :)) eşime söyledim stop ettirdim diye yok bende de oluyor dedi arabanın bujisinde sorun var dedi seninle alakalı değil dedi ben iyice kabardım :))

şu kavacık yolculugundan sonra tek başıma gitmeyi düşünüyorum izmite de :)) eşim artık bundan sonra daha az araba kullan demeye başladı bebişimizden dolayı korkuyor sanırım :))

ama bu hafta içi ümraniye ikeaya bir gitsem diyorum ... :)))
ayy bu sorunumu da burada çözdüm yaa :))

insan yazarak rahatlıyor ,yalnız olmadıgını görünce daha rahat aşıyor problemlerii :)) teşekkürler kk :)) teşekkürler hanımlar :))

Ne yazıkki eşler ve babaların öğretmeleri hiç işe yaramıyor heyecanladırarak bildiklerinide unutturuyorlar insana. Stres yapmadan kendinize güvenerek oturun direksiyon koltuğuna. Ben özel direksiyon dersi vermekteyim. Çoğu öğrencilerim 3. günde trafiğe çıkıyorlar ve güzel haberler alıyorum onlardan. İlgilenen olursa yardımcı olurum.

sonunda başardım arkadaşlar
aldığımız günden beri hep eşimle kullandım
bir kere kuzenime bir kerede babamla kullandım (profesyoneller olarak kullanıyorlar)

sonrasında eşime eltimle mağazaya gitmeme izin verdi (eltim bilmiyor kullanmayı)
aradan uzun zaman geçti her seferinde eşim yanımda oldu

akhisara falan uzun yollara çıktım ama cesaret yok gene
cesaret derken yol için değil park için yok
heleki bizim burası merkez yer bulmak çok zor
geçen çarşamba bir delilik yaptım ve pazara gittim
pazardayken eşim aradı bir gün mü ne varmış oraya geçtim sonra eve geldim :))
dünde montrö tarafına gittim park yeri buldum
sanki bana inat yollar karman çormandı
bugünde gene pazara gideceğim
Allahıma şükürler olsun bugünleri gösterdi bana
Allah isteyen herkese versin
kazasız belasız sürmek dileğiyle
kolay gelsin kızlar

valla kızlar bende ehliyeti2004 de aldım az biraz fazla tarafik olmayan yerlerde sürüyodum.ama şimdi yeni araba aldım otomatik vites süper bi kolaylık.bakalım öğrenmeye çalışıyorum.işe arabayla gitcem gelcem inşallahhhh.zor iş yaaaa çok dikkat gerektiriyo.

yaa bende cokk zorlaniyorum otobanda cok korkuyorum bide almancam da cok iyi degil hocayi cokda anlamiyorum almanyada alaniniz varmi

canim ben de 8-9 ay oluyor alali...ehliyet aldiktan 3 ay sonra arabam oldu cok sukur,sadece ilk almaya giderken zorlandim,korkularim vardi,tek onemli olan surekli surmek.eger uzun zaman ara verirsen kendini guvensiz hissediyorsun..ben de ehliyetimi bir alman kursunda yaptim.evime yakin olsun istedim ve tarfik bigileri acisindanda alman kursu cok faydali diyebilirim.ama ben hem anlayabiliyor hem de anlatabiliroum,ama madem hocayi anlamakta zorlaniyorsun keske bir turk kursu secseydin,zaten sinavi turkce yapabilirsun,ben oyle yaptim en azindan.

Son düzenleme:

tsk ederim cevabiniz icin bende yaziliiy türkce yaptim gectim simdi far yapiyorum otobanda hizdan dolayi korkuyorum bide geri gitmelerde araba sürmenin sinavinda neler yaptiniz nasil gecti zorluyolarmi

tsk ederim cevabiniz icin bende yaziliiy türkce yaptim gectim simdi far yapiyorum otobanda hizdan dolayi korkuyorum bide geri gitmelerde araba sürmenin sinavinda neler yaptiniz nasil gecti zorluyolarmi

canim benim,otoban en baisiti aslinda,cunku dumduz yol sadece biraz hizini artirman gerekiyor,yoksa zor olan bisey degil,kendine guven ve sur,valla benim sinavim bekledigimen cok kolay gecti,hatta ben ilk seferde alamayacagimi dusunuyordum.sinav a girdim,ikisi lak lak yaol boyunca konustular vallahi:))sanki normal bir yolculuga cikmisizda sohbet ediyorlar...anlayacagin hic zor degildi ve sinav hocasinin acelesi oldugu icin park etmem gerekmedi,birazda ordan kurtardim,zor degil canim icini ferah tut,sinava girene kadar ne teoriler kuruyor insan kafasinda bilirim,ama olup bitince sasirip inanasi gelmior insanin..

ayyyy cnm bnm tsk ederim sana azda olsa rahatladim ne bilim korkuom pek bilmiom daha almanca diom acaba ya almanca bilmedigim anlamadigim bisi derlerse ben anlamassam veya istop ettirirsemveyya veya bisrürü korkum var snn anliycan

ayyyy cnm bnm tsk ederim sana azda olsa rahatladim ne bilim korkuom pek bilmiom daha almanca diom acaba ya almanca bilmedigim anlamadigim bisi derlerse ben anlamassam veya istop ettirirsemveyya veya bisrürü korkum var snn anliycan
benim 1 senedir ehliyetim var ama 5 senedir araba kullanıyorum.sınav günü eşimin sülalesi beni sınavda yanlız bırakmamak için gelmişler.onları karşımda görünce 1 saat hiç susmadan ağladım.arabaya bindiğimde gözlerime kan oturmuştu.eşim kesin yapamayacak demiş.ama ben sınav arabasına bindiğimde çok rahattım.hiç ummadığım kadar rahat sürdüm.90 la geçtim...otobanda sürmesi daha iyi.çok çabuk öğrenebilirsin.ama kalabalık yerlerde ben halen korkuyorum ve çoğu zaman az kalabalık yerlere girmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…