Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

sizce de biraz fazla büyük konuşmuyor musunuz?

yani yaşadığımız şeyler bizim bunları hakettiğimiz için yaşadığımız anlamına gelmiyor.
sizin de bunu sadece kendi başardığınız anlamına gelmiyor.

bazen karşıniza öyle insanlar çıkar ki, nedenini bile anlamazsınız.

evet ben de bohça su bu istemedim. Ama hoşuma gitmediği için istemedim. Ne gelin alışverişine cikarildim, ne gelinliğimi birlikte bakmaya ciktik.

altın da dediginiz gibi değil. Bizim burda yaşadığımız çevre bellidir. Aynı şehrin insanıyız. Burda gelinlere çok altın takılır ama illa bunu gelin takar gezer değildir. Ailemi biliyorlardı, benim ailemden en az 60 70 bin tl lik altın geleceğini biliyorlardı. Bu yüzden zaten biz şunu şunu alicaz deyip alenen bir kandırma yoluna girdiler. Ben istemedim evet ama salonda takilmayinca garip karşılanacağını bildikleri için bastan yolunu yaptılar.

ben çalışan bir insanım. Tenezzül edip ne bir kıyafet ne bir ev eşyası ne de altın lafını ettim. Annemin bir lafı var "taş yerinde agirdir" böyle yetiştirdi bizi.

okudum ettim, mesleğimi yapıyordum, kimseye bir minnet borcum yokken kv değil başkası dedi bana " sen ucuza gittin" lafını.

ha buna karşılık evimin içine de karıştılar, kocamla arama da girdiler, evet kv yine de gidip evini temizlememi bekledi.

yaptım mi hayır. Ama sandığımız gibi benim taviz vermemden kaynaklanmadi bunlar. Mal gibi görünmemden de.

zamanında eşimin ve ailesinin yapısı beni bunlarla başetmek zorunda bıraktı. Ha eşim şuan çok değişti. Her şeyin farkında. Ama ailesi değişmedi ve değişmeyecek de.

siz böyle bir aileye denk gelmediniz diye, seçimimi doğru yaptım, mesafemi korudum çok başarılı oldum sanmayın. Bu biraz da sans işi.

arkadaşın mesajına da yanlış anladiniz diye alıntılayıp açıklamaya çalıştım ama neredeyse diğer gelini bi kıskanmışsın demediğiniz kalmış

Alt tarafı iki genç insan hayatını birleştirecek diye bu kadar abartıya ne gerek var? Hele yapılanlarla kendi değerini ölçen kadınlar beni benden aldı yine bu konuda.

Evlenirken kimseden bir şey istemedik, çok söz hakkı vermedik kimseye. Bir annem düğün istedi diye düğün yaptık, onu da kendi istediğimiz gibi yaptık. Kimseye yük olmadan evlendik, her şeyimizi kendi istediğimiz gibi, bütçemiz yettiği kadar yaptık. Kimseden ne bohça, ne eşya, ne takı toka beklentimiz oldu. Ailelerimiz istekleri ve maddi imkanları doğrultusunda hediyeler aldılar sadece. İstemedim diye değersiz olmadım. Eşim de, eşimin ailesi de el üstünde tutar beni. Değer görmüyorsanız bu bir şeyler talep etmediğinizden değil evlendiğiniz insanların beş para etmez adamlar olmasından kaynaklanıyordur.

Değer görmüyorsanız bu bir şeyler talep etmediğinizden değil evlendiğiniz insanların beş para etmez adamlar olmasından kaynaklanıyordur.

Çok doğru bence.
Daha çok istedikçe daha çok mu değer verecek sanıyor bazı kadınlar anlamıyorum.Önemli olan birbirine huzur vermek,ama insanlar ilişkileri entrika ve planlarla yaşamayı tercih ediyorlar.''Şunu istemedim diye beni hor görüyorlar'' doğru bir bakış açısı değil,zaten karşınızdaki insanın size saygısı yokmuş o da bahanesi olmuş.
Konu sahibi siz istemiyorsanız annenize güzelce anlatın.İsteyen yapsın tamam da koskoca insanlara ''nişan yapacaksın,bohça olacak'' diye emir vermek,ne bileyim dayatmak çok komik.

Çok sert yorumlar var sanki okudum da ilk sayfayı. Annenizi bunun için kırmayın, karşı tarafı bu kadar düşünüyorsun da anneni de düşün tek çocukmuşsun üstelik. Evet bize göre abartı geliyor ama annen heves ettiyse biraz ondan kırpıp biraz karşı taraftan kırpmayı dene. Karşı tarafın ayrı olması şöyle olması seni çok bağlamaması gerekiyor sanırım. Oğullarını evlendireceklerse bi şeyleri göze almalılar, bunu da sen düşünme. Sen bu zamana kadar hiçbi şey talep etmedim, çekiniyorum diyorsun haklısın belki ama annene de "gelmezsen gelme" derken de çekin bence. Karşı tarafa ilet uygun dille onlar da bi fikir sunar belki. Ama sen direkt annenin karşısında durursan anneni büyük huzursuz eder gibi bu durum. Hayırlı olsun şimdiden ayrıca.

Ben sana karşi birşey demiyorum ki. Sende benim ne demek istediğimi anlamadin.

Bak sen bohça diye diretseydin, altin diye diretseydin, bu aile iyimi olacakti? Cahil olmayacakmiydi? Ucuz cümlesini değil, başka bir cümle kullanirlardi.

Elbette kayin aile biraz şans işidir, bazeleri iyi, bazeleri kötü. Benim dediğim altin yada bohça aldirtmak buna birşey değistirmez. O cahillik yada kötülükleri başka bir yerden çikardi. Önemli olan kendi çizginden şaşmaman, onlarin seviyesine inmemen.

Daha simdiden boyleyse annenin istekleri bitmeyecek ve senin basini cok agritacak gibi duruyor. Bence annenize kesin tavrinizi koyun, mutlulugunuzun onemli oldugunu ve bu sekilde mutsuz olacagini anlatin, kendi istediginiz sekilde evlenmeye calisin cunku anlattiginiza gore epey sorun yasayacaksiniz

Sen nasil olmasini istiyorsan onda diret. Annen evlenmiyor, bana gore tek cocuksun, onu uzme laflari yanlis. Sen de bir kere evleniyorsun. Nasil istiyorsan oyle olmali. Anneler bu simarikliklarindan vazgecmeli. Iki yetiskin insan evleniyor. Tek soz sahibi onlar olmali. Anne baba sadece fikir verebilir. Ama illa bu olacak diye tutturup yapmazsan gelmem demek kapris ve simarikliktan baska bir sey degil.

Ben de ne bohca yaptim ne bi sey. Dugun bile istemiyordum. Esim annesi dugun istiyor diye yapmak istedi. Bana da yapmazsan sonra pisman olursun dedi herkes. Kina yapmadim, direttim. Su anda dugun yaptigim icin pismanim. Kina yapmadigim icin, en azindan, mutluyum. Dugun fotolarina, videosuna bile bakmak istemiyorum. Kendimi bu kadar kotu hissettigim az zaman vardir heralde. Yani tekrar soyluyorum sen neyi nasil yapmak istiyorsan oyle yap. Annen bile olsa baskasinin istegini yerine getirmeye calisma.

Zor .Aynı anne bendede var .Mahfetti herşeyi .Evlenince de karışacak .En iyisi mesafe

Bu bohça bilmem ne bir taraf istediginde digeri eli mahkum yapiyor. Benim annem kv.ye
bohca falan uğraşmayalım, boşa masraf olmasin, dedi. Aa olur mu bizde bohca cok onemli vs.dedi ve yapıldı. Bohca olayını, içindekileri bilmiyordum, komşu anlattı. Benim ic çamaşırımı geceligimi niye o aliyor ki , zevkimi bile bilmiyor demiştim:) Allah kolaylık versin. Mutlu mesut olun insallah. Haa bir de babam uzak memleket gitmeyelim, bohcayi hazirlayin madem cok istiyorlar giderken veririz dedi. Kadin almadi. Evine goturmemiz gerekiyormus. Anasina babasina kardesine bilmem kac paralik alisveris yaptik, gittik kaliteli olsun diye marka alisveris yaptik, esya dugunun yarı parasini ailem odedi ama hala karsima gecip senin ailen ne yapti ki cocugun odasini alsinlar bari diyebiliyor. Aldirmadim, ama bizimkiler yine de para verdi oda icin ve begendiginizi alin dedi. Her seyi yaptir, anani hakli goruyorum. Yapmayip yapmayip soz hakki olacagina yapsinlar ve sussunlar. Tek cocuksun madem her seyini tam yaptir.

Evlenecek olan sizsiniz. Zaten erkek arkadaşınızın özel bir durumu varmış sürekli anne-babasnı bir arada tutmak istemez. Kimseyi sıkmaya, bunaltmaya gerek yok. Bohça falan eskide kaldı. Annenizi kırmadan ikna etmeye çalışın , erkek arkadaşınızın özel durumunu izah edin ayrıntılı olarak. Ha hala ısrarcı ise kendisi bilir. Siz dilediğini şekilde yapın. Eğer boşanma gibi bir durum olmasaydı hadi yine annenizi kırmayın derdim ama ortada özel bir durum var. Annenizin yalnızca kendisini düşünmesi çok yanlış. Israrla izah edin ve kimseyi rahatsız etmeyecek, en kısa şekilde yapın bence.

Erkek arkadasınla beraber git birkaç havlu makyaj malzemesi gecelik falan alın al sana bohça oldu annen yine begenmicek ama en azından konusmaz hiç

Valla ben de aynen senin gibi dedim iç çamaşırı bilmem ne böyle şeyleri kimsenin yanında almam kimseye de bohça yapın falan demem diye ne ihtiyacımız varsa kendimiz aldık çocuk değiliz sonuçta , kaynanam o saate kadar benim olgun olduğumu düşünüyordu güya düğün biterken anneme ne de kolaymış sizden kız almak diye lafı sokuşturmuş her gördüğüne biz bir şey yapmadık ( zorla verdiler der gibi ) çok kolay oldu bilmem ne diye anlatıp duruyormuş o yüzden bilmiyoruz ayıp buluyoruz demelerine hiç bakma sen de deme bunların kafası böyle çalışıyor annen haklı , ama gereksiz olanları aldırma ihtiyaç duyacağın şeyleri aldıt

Eşimin ailesinden bir aklı evvel kız almalı falan bir cümle kurduğunda nişanımızda rahmetli babam “kız vermek kız almak diye bir şey yok bizde. İki genç hayatlarını birleştirecek bir aile kuracaklar, kimse kimseyi almıyor” deyip tıkmıştı ağzına lafı. O ilk ve son oldu, bir daha böyle mevzular açılmadı.

Muhatap olduğunuz insanların seviyesine inmez, sizi o seviyeye çekmeye çalıştıklarında sınırınızı çizerseniz kimse konuşamaz. Bu kadar basit. Bunun bohça yapmakla, bilezik almakla ilgisi yok. Duruşunuzla ilgisi var.

Erkek arkadaşınıza annem biraz gelenekcidir bazı şeyler adetlere göre olsun istiyor bende tek çocuğum hevesleri var yapmak istiyor ben onaylamıyorum ama onuda kırmak istemiyorm diyerek konuyu açın çok abartmadan bazı isteklerini yapın annenizin bi yandanda annenize yine büyük Nisan teklifi yapin sözü bence çıkarn aradan gereksiz görüyorum ben şahsen sizin gibi düşünüyorum artık iki tarafıda idare etmek size düşecek umarım erkek arkadaşınz da anlayış gösterir ve sizde yipranmadan bu süreci atlatrsnz mutluluklar.

Sorun şu ki ben kendim yapar bohçayı erkek arkadaşımın eline tutuştururum. O mesele değil. Mesele annem alışverişe de ailecek gidip öyle almak istiyor. Asla bir tane bile ayrıntıdan taviz vermek istemiyor

Orta yolu bulun, annenizi de üzmeyin, geldiklerinde usulen bir gezin annenize de anne çok abartmadan usul olsun kalbin kırılmasın diye geziyorum sonra biz seninle çıkarız alışverişe diyin kapansın konj

ben butun ilşkilerimde bu hatayi yapiyorum. yani bencil cok olamiyorum. iliski derken erkekle iliski olarak tek esim oldu. ama arkadaslik iliskisi ve is iliskilerinde de ayni sorunu yasiyorum. aman zahmet vermeyeyim aman yormayayim dedikce aslinda kiymetsiz bir hale geliyorsun.

tamam bohca falan sacma gelebilir. hatta gecmise donsem kina bile yapmazdim. ama sirf sehir disi diye zahmet olmasin diye soz nisan hepsini bir gune sıkıştırmaya gerek yok. hem annenin de gonlu olsun hemde insan gercekten taniyamiyor bu işlere girismeden.

benim kayinvalidem evlendigim gunden sonraki ilk gorusume kadar hep bana guleryuzlu ve hosgoruluydu. çevresinde de cok sevilir. bir kere bile onunla ilgili suphem olmamisti. hani insan hic mi anlamaz diyor ya. kopruyu gecene kadarmis. ben de arabalari yok sürekli gelemezler diye gitme gelme cok istemedim. oysa gidilse gelinse belki ailem daha iyi tanirdi. benim goremediklerimi onlar gorurdu.

gidip 10 bine kendine gelinlik aldırsin demiyorum. ama cok ulasilabilir ve kolay olmak insan iliskilerinde kiymet bilinen birsey degil. benim.demek istedigim buydu.

benim hikayemde sustum birsey demedim olayi hic olmadi. zaten bir esim bir annesi vardi. ben onlar yorulmasin dedigim icin herseyi dusunen ve yüklenen taraf oldum. o kaldi bana yapisti. annesi anlamaz esim anlamaz dedim. oysa kimse anne karninda ogrenmiyor bu isleri. sorup sorusturabilirler. isyerlerse gayet ogrenebilirler. konu sahibi de annesi anlamiyor bu islerden demis. oyle dememek lazim iste. ne gerekiyorlarsa yapsinlar bazi seyleri akisina birakmak lazim.

bir tanidigimin oglu ukranyali bir kizla evlendi..onlarin cok degisik adetleri vardi. hepsini ogrendiler usulunce yerine getirdiler. kiz istemede mesela kocaman bizim somun ekmeginden daha bir ekmek yaptirilip suslenip goturuluyormus. ne adet varsa biz bilmeyiz anlamayiz gerek yok demeden yaptilar. kulturel cesitlilik olarak baktilar. farkli bir deneyim gozuyle baktilar.

kafam daginik corba sekilde yazdim yazimi galiba ama insallah anlasilmistir.

Bence anneniz haklı, kadıncagız tek evladını yetistirmiş hayaller kurmuş,şanıyla şerefiyle kızını evlendirmek istiyor, oğlan tarafı zorda kalmasın diye niye vazgecsin hayallerinden, annenizi kırmayın imkanlar yettiğince herkes bi ucundan tutsun
Ayrıca avrupada da düğün adetleri var bir kuzenim yabancı damat , bir digeri de yabancı gelin aldı, her iki ülkenin de kendine göre adetleri vardı biz hem türk adetlerini hem de onlarınkini gördük çok da hoş olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…