- 21 Nisan 2015
- 3.166
- 9.609
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
sizce de biraz fazla büyük konuşmuyor musunuz?Ben öyle bir zihniyette olan insandan saygi duymak istemiyorum. Öyle bir zihniyette olan eşe sahip olmak istemiyorum, anlatabildimmi?
Yani bu devirde altin pazarlamasi cidden yanliş. Onlarin tavri, bu yanlişi doğrulamiyor. Zaten bir iki haftada bir gördügüm insanlarin ne düşündükleri umrumda olmaz. Başka bir geline ne yapti umrumda değil.
Sen bunu birazda içten içe altin pazarlamasi doğr olduğunu düşündügünden zoruna gidiyor. Bana mesela üstüne para verseler bohça aliş verişine gitmem, altin pazarlamasini yapmam.
Sen bohça istiyorsan iste, yada altin. Evet kim bilir kv'de sana "ucuza gittin" demezdi, ama seni alinan bir mal olarakta görürdü. Bu adetlerde madalyonun diğer tarafida var. Kv'de ev temizlemesi, misafir ağirlamani isteyebilir.
Ben hiçbirini istemedim ve mesafemi hep korudum.
Değer görmüyorsanız bu bir şeyler talep etmediğinizden değil evlendiğiniz insanların beş para etmez adamlar olmasından kaynaklanıyordur.
sizce de biraz fazla büyük konuşmuyor musunuz?
yani yaşadığımız şeyler bizim bunları hakettiğimiz için yaşadığımız anlamına gelmiyor.
sizin de bunu sadece kendi başardığınız anlamına gelmiyor.
bazen karşıniza öyle insanlar çıkar ki, nedenini bile anlamazsınız.
evet ben de bohça su bu istemedim. Ama hoşuma gitmediği için istemedim. Ne gelin alışverişine cikarildim, ne gelinliğimi birlikte bakmaya ciktik.
altın da dediginiz gibi değil. Bizim burda yaşadığımız çevre bellidir. Aynı şehrin insanıyız. Burda gelinlere çok altın takılır ama illa bunu gelin takar gezer değildir. Ailemi biliyorlardı, benim ailemden en az 60 70 bin tl lik altın geleceğini biliyorlardı. Bu yüzden zaten biz şunu şunu alicaz deyip alenen bir kandırma yoluna girdiler. Ben istemedim evet ama salonda takilmayinca garip karşılanacağını bildikleri için bastan yolunu yaptılar.
ben çalışan bir insanım. Tenezzül edip ne bir kıyafet ne bir ev eşyası ne de altın lafını ettim. Annemin bir lafı var "taş yerinde agirdir" böyle yetiştirdi bizi.
okudum ettim, mesleğimi yapıyordum, kimseye bir minnet borcum yokken kv değil başkası dedi bana " sen ucuza gittin" lafını.
ha buna karşılık evimin içine de karıştılar, kocamla arama da girdiler, evet kv yine de gidip evini temizlememi bekledi.
yaptım mi hayır. Ama sandığımız gibi benim taviz vermemden kaynaklanmadi bunlar. Mal gibi görünmemden de.
zamanında eşimin ve ailesinin yapısı beni bunlarla başetmek zorunda bıraktı. Ha eşim şuan çok değişti. Her şeyin farkında. Ama ailesi değişmedi ve değişmeyecek de.
siz böyle bir aileye denk gelmediniz diye, seçimimi doğru yaptım, mesafemi korudum çok başarılı oldum sanmayın. Bu biraz da sans işi.
arkadaşın mesajına da yanlış anladiniz diye alıntılayıp açıklamaya çalıştım ama neredeyse diğer gelini bi kıskanmışsın demediğiniz kalmış
Sen nasil olmasini istiyorsan onda diret. Annen evlenmiyor, bana gore tek cocuksun, onu uzme laflari yanlis. Sen de bir kere evleniyorsun. Nasil istiyorsan oyle olmali. Anneler bu simarikliklarindan vazgecmeli. Iki yetiskin insan evleniyor. Tek soz sahibi onlar olmali. Anne baba sadece fikir verebilir. Ama illa bu olacak diye tutturup yapmazsan gelmem demek kapris ve simarikliktan baska bir sey degil.Merhaba hanımlar
Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.
Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.
Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.
Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.
Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.
Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.
Akıl verin nolur...
Zor .Aynı anne bendede var .Mahfetti herşeyi .Evlenince de karışacak .En iyisi mesafeMerhaba hanımlar
Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.
Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.
Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.
Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.
Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.
Akıl verin nolur...
Evlenecek olan sizsiniz. Zaten erkek arkadaşınızın özel bir durumu varmış sürekli anne-babasnı bir arada tutmak istemez. Kimseyi sıkmaya, bunaltmaya gerek yok. Bohça falan eskide kaldı. Annenizi kırmadan ikna etmeye çalışın , erkek arkadaşınızın özel durumunu izah edin ayrıntılı olarak. Ha hala ısrarcı ise kendisi bilir. Siz dilediğini şekilde yapın. Eğer boşanma gibi bir durum olmasaydı hadi yine annenizi kırmayın derdim ama ortada özel bir durum var. Annenizin yalnızca kendisini düşünmesi çok yanlış. Israrla izah edin ve kimseyi rahatsız etmeyecek, en kısa şekilde yapın bence.Merhaba hanımlar
Akıl verin nolur...
Valla ben de aynen senin gibi dedim iç çamaşırı bilmem ne böyle şeyleri kimsenin yanında almam kimseye de bohça yapın falan demem diye ne ihtiyacımız varsa kendimiz aldık çocuk değiliz sonuçta , kaynanam o saate kadar benim olgun olduğumu düşünüyordu güya düğün biterken anneme ne de kolaymış sizden kız almak diye lafı sokuşturmuş her gördüğüne biz bir şey yapmadık ( zorla verdiler der gibi ) çok kolay oldu bilmem ne diye anlatıp duruyormuş o yüzden bilmiyoruz ayıp buluyoruz demelerine hiç bakma sen de deme bunların kafası böyle çalışıyor annen haklı , ama gereksiz olanları aldırma ihtiyaç duyacağın şeyleri aldıt
Erkek arkadaşınıza annem biraz gelenekcidir bazı şeyler adetlere göre olsun istiyor bende tek çocuğum hevesleri var yapmak istiyor ben onaylamıyorum ama onuda kırmak istemiyorm diyerek konuyu açın çok abartmadan bazı isteklerini yapın annenizin bi yandanda annenize yine büyük Nisan teklifi yapin sözü bence çıkarn aradan gereksiz görüyorum ben şahsen sizin gibi düşünüyorum artık iki tarafıda idare etmek size düşecek umarım erkek arkadaşınz da anlayış gösterir ve sizde yipranmadan bu süreci atlatrsnzMerhaba hanımlar
Akıl verin nolur...
Annen evlendikten sonra da, evliliğine çok müdahale edecek potansiyele sahip biri.Yani iş bohça söz nişana evet demenle bitmeyecek. Asıl meseleler evlendikten sonra olacak.Aynen böyle düşünüyorum o yüzden panik olmuş durumdayım.
Bu sekilde ek olarak bilgi verdiginde ne dedigini anliyorum. Ilk basta daha cok maddiyat üzerine konustugunu düsünüyordum. Hatta su an hemfikiriz diye düsünüyorum. Keske herseyi o kadar alttan almasaydin, biraz kiysaydin diye düsünüyorum. Hos sen kiymadigin halde o teklif etmeliydi, beraber bakalim diye.
Yani benim demek istedigim hersey maddiyat ve para degil. Bu unsurlardan dolayi kimse deger kazanmiyor. Burda konularda hep var "neyse, sustum birsey demedim" Hayir diyeceksin iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?