- 21 Nisan 2015
- 3.166
- 9.609
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
sizce de biraz fazla büyük konuşmuyor musunuz?Ben öyle bir zihniyette olan insandan saygi duymak istemiyorum. Öyle bir zihniyette olan eşe sahip olmak istemiyorum, anlatabildimmi?
Yani bu devirde altin pazarlamasi cidden yanliş. Onlarin tavri, bu yanlişi doğrulamiyor. Zaten bir iki haftada bir gördügüm insanlarin ne düşündükleri umrumda olmaz. Başka bir geline ne yapti umrumda değil.
Sen bunu birazda içten içe altin pazarlamasi doğr olduğunu düşündügünden zoruna gidiyor. Bana mesela üstüne para verseler bohça aliş verişine gitmem, altin pazarlamasini yapmam.
Sen bohça istiyorsan iste, yada altin. Evet kim bilir kv'de sana "ucuza gittin" demezdi, ama seni alinan bir mal olarakta görürdü. Bu adetlerde madalyonun diğer tarafida var. Kv'de ev temizlemesi, misafir ağirlamani isteyebilir.
Ben hiçbirini istemedim ve mesafemi hep korudum.
yani yaşadığımız şeyler bizim bunları hakettiğimiz için yaşadığımız anlamına gelmiyor.
sizin de bunu sadece kendi başardığınız anlamına gelmiyor.
bazen karşıniza öyle insanlar çıkar ki, nedenini bile anlamazsınız.
evet ben de bohça su bu istemedim. Ama hoşuma gitmediği için istemedim. Ne gelin alışverişine cikarildim, ne gelinliğimi birlikte bakmaya ciktik.
altın da dediginiz gibi değil. Bizim burda yaşadığımız çevre bellidir. Aynı şehrin insanıyız. Burda gelinlere çok altın takılır ama illa bunu gelin takar gezer değildir. Ailemi biliyorlardı, benim ailemden en az 60 70 bin tl lik altın geleceğini biliyorlardı. Bu yüzden zaten biz şunu şunu alicaz deyip alenen bir kandırma yoluna girdiler. Ben istemedim evet ama salonda takilmayinca garip karşılanacağını bildikleri için bastan yolunu yaptılar.
ben çalışan bir insanım. Tenezzül edip ne bir kıyafet ne bir ev eşyası ne de altın lafını ettim. Annemin bir lafı var "taş yerinde agirdir" böyle yetiştirdi bizi.
okudum ettim, mesleğimi yapıyordum, kimseye bir minnet borcum yokken kv değil başkası dedi bana " sen ucuza gittin" lafını.
ha buna karşılık evimin içine de karıştılar, kocamla arama da girdiler, evet kv yine de gidip evini temizlememi bekledi.
yaptım mi hayır. Ama sandığımız gibi benim taviz vermemden kaynaklanmadi bunlar. Mal gibi görünmemden de.
zamanında eşimin ve ailesinin yapısı beni bunlarla başetmek zorunda bıraktı. Ha eşim şuan çok değişti. Her şeyin farkında. Ama ailesi değişmedi ve değişmeyecek de.
siz böyle bir aileye denk gelmediniz diye, seçimimi doğru yaptım, mesafemi korudum çok başarılı oldum sanmayın. Bu biraz da sans işi.
arkadaşın mesajına da yanlış anladiniz diye alıntılayıp açıklamaya çalıştım ama neredeyse diğer gelini bi kıskanmışsın demediğiniz kalmış