- 4 Şubat 2019
- 4.104
- 8.902
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
Evin tek cocugusun anneni uzme isteklerini yapmaya calis ortayi bul. Hep onlarin ailesini dusunur tarzda konusmussun birak onlar size ayak uydursun. Sonra insan pisman oluyo annemi niye uzdum diyeMerhaba hanımlar
Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.
Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.
Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.
Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.
Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.
Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.
Akıl verin nolur...
bu da klasik anne tehdidi. benimki de diyordu onunla evlenirsen düğününü yapmam evine gelmem diye. tıpış tıpış yapıyor valla, mecbur.Bohça yapmazsan gelmem evine dedi
Neden insanları zora sokayım. Yapın desem yapmam demezler ama talep etmek istemiyorum. Bohça bu kadar önemli mi? Maiilecek don sütyen gecelik mi almaya gitmeliyiz illa kiiNasıl gelmezsen gelme dersin anlayamıyorum bir bohça zor değil kadının hayali var ve bir tek kızı var. Karşı tarafı düşünüceğine önce anneni düşün. Onlar üşeniyolardır yapmaya, seni alışverişe götürmeleride zor değil. Hamama giren terler. Anne babasını ayıran da sen değilsin.
Ne avrupaymis arkadas ulkemizdeki herkes inlarin adetlere paca siviyor ya. Kadinin istegi bu bunu gormus yaşamış. Bohca yapinca muassir medeniyetimize hasar mi geliyor. Annem istiyor diye yaptim kendi isteklerimide yaptim oetayi buldum. 7 koyun cahilide olmadim cok sukurAvrupa'da acaba var mı bu dandik adetler gerçekten merak ediyorum
Hayaller muassir medeniyet seviyesi.
Gerçekler bohça.
nişanlınla uygun şekilde konuşabilirsin, senin böyle şeylere öenm vermediğini, ama annenin adetlere çok önem verdiğini, tek çocuk olduğun içinde tüm heveslerini yapmak istediğini...hepsiyle bizzat annen uğraşacak zaten...ayrıca damat parasını verir, aynı gün hem sana , hem ona alınacaklar 1 günde alınır sizin bulunduğunuz ilde...bohça işini bilmiyor olamazlar, tüm türkiyede yaygın bir adet ama herkeste uygulamıyor...annnen bayağı gösteri meraklısı biri gibi duruyor...aslında gençler ne isterse öyle olmalı, çoğu adet boş yere tantana açıkçası...evlenmeyi zorlaştırmak yerine, en kolay yoldan gidilmeli...o şekilde hem insanlar yorulmaz, hemde çıkabilecek sorunlar en aza iner...takılacak takı, alınacak eşya, yapılacak düğün annene değil, sana yapılıyor ve bunların kararını sen ve eşin verebilmeli....şimdi herşeyine müdahele eden annen, evlendiğinde evliliğinede müdahele edebilir, şimdiden önlemini al bence...Merhaba hanımlar
Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.
Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.
Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.
Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.
Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.
Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.
Akıl verin nolur...
Nasıl gelmezsen gelme dersin anlayamıyorum bir bohça zor değil kadının hayali var ve bir tek kızı var. Karşı tarafı düşünüceğine önce anneni düşün. Onlar üşeniyolardır yapmaya, seni alışverişe götürmeleride zor değil. Hamama giren terler. Anne babasını ayıran da sen değilsin.
Tamam konu sahibesi gidin eş ailesine bohça dizdirin.Ne avrupaymis arkadas ulkemizdeki herkes inlarin adetlere paca siviyor ya. Kadinin istegi bu bunu gormus yaşamış. Bohca yapinca muassir medeniyetimize hasar mi geliyor. Annem istiyor diye yaptim kendi isteklerimide yaptim oetayi buldum. 7 koyun cahilide olmadim cok sukur
Siz insanlari kucuk gorerek baya aydinmissiniz zaten aciklamaya gerek yoktuTamam konu sahibesi gidin eş ailesine bohça dizdirin.
Avrupa kimmiş ulan.
Beni alintiladiginiz ve cevap verdiğiniz için çok mutesekkirim.
Birden aydinlandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?