• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

ben de sizin gibi dusunuyordum. zaten gelinlik su bu hic heveslerim olmazdi eskiden de..karsi tarafi hic yormadan evlendim. ne alisveris ne o ne bu. esim sadece dugune gelme yorgunlugunda bulundu. sonuc iyi oldu mu. benim hikayemde olmadi. asla evlendigini anlamadı adam. sonradan yormadigima pisman oldum. cunku ne kadar emek verilirse ne kadar bisi icin yorgunluk cekilirse o kadar kiymetli oluyor. pek cok ornekte var. cem yilmaz bile diyor biletlerimi ucuz yapsam kimse gulmez. pahali olunca ayrica guluyorlar falan demisti. ben kendi hayatimda hep bunu gordum. arkadaslik iliskisi dahil. kim easy-going olursa o derece de kiymetsizlik goruyor. kim cevresine zahmet veren bir tipse o derece kiymetli oluyor.

benim hikayemde boyle oldu. sizinkinde nasil olur bilemem. kendi hikayemi paylasmak istedim. ha bu arada bende kv m icin o anlamiyor falan diye yormuyordum. ama oyle cok anlıyormuş ki. bilmiyorum etmiyorum diyip kendilerini hic yormazlar hayatta. her zaman her konuda.
Kesinlikle birebir aynı şeyleri düşünüyorum ve yaşadım.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki ah ah =( benim annem de bohca da bohca Die tutturdu su aralar. Sizinki gbi büyük seyler istemese de bohca konusunda cok hevesli. Kendi örmüş bohcaları, sardırmıs falan sanırsınız gelin bohcası yapıyor =) evlenmeye karar verdim. Tamam hiçbir sey istemiyorsun anlarım ama bohcasız olmaz dedi. Dedim ne önemli seymiş arkadas. Müstakbel kayınvalidemi aradım dedim ki ben sizin yanınızda seksi don falan secemem. Gelin vazgecin bu işten o da dedi ki arkamı dönerim hiç bakmam =) Nerden tutsam elimde kalıyor anlayacagın. Sana tavsiyem 5 istiyorsa annen 3 yap. Yani sen kurallarını belirle. En cok istediği seyleri yap, secici ol yani. Ayrıca bu kadar zor oldugunu bilseydim bu işlerin kimseye söylemeden yapardım. Hiç de merakım yoktu hepten gitti. Size de kolay gelsin...

Dediğini tepkiyi güzel bir üslupla koyuyorum ama ortayı bulmak dahi mümkün değil minnacık bir şeyden dahi taviz vermiyor
Çalışıyorsun sonuçta
Annene biraz para versen
Erkek arkadaşının söz nişan için verdiğini söylesen
Onun annesi anlamazmış bizden rica etti diye yumuşak bir geçiş yapsan olmaz mı
Çıkıpta gerçekten o mu verdi diye 007lik oynayacak hali yok ya

Annen hiç bı şeyi beğenmezken damadı nasıl beğendi pes. Benimki de hiç beğenmez karşısına çıkardığım adamı da beğenmedi orası öyle olsa şusu böyle olsa. İşiydi memleketiydi fizigiydi istekelri bitmiyor onları memnun etmeye kalkarsak kadar evde kalacaz

Annen ağır bi söz yapacak üstelik nişanı da ayrı yapacak. Acaba sırf kendini düşündüğü için mi, yoksa başkalarınıda mı hesaba katarak bunları planlıyor. Kusura bakma ama annen çok geri kafalı. Adetler dozunu kaçırmadan usulünce yapılabilir. Seni karşı tarafı sık boğaz edip, zor duruma sokmaktan eline ne geçecek. En mutlu en özel zamanları böyle mi yaşatacak insanlara.Herşey bitince akıllarda ne kalacak. Annene söyle düğünden sonra ileriyi de düşünüp hesaba katarak hareket etsin. Yarın bi gün senin annen şunu yaptı, bunu istedi, biz onun yüzünden şunları şunları yaşamak zorunda kaldık diyecekler (ki %100 haklılar) Yüzüne bunlar vakti zamanı gelince bir bir vurulacak haberin olsun.
Aynen böyle düşünüyorum o yüzden panik olmuş durumdayım.

Çalışıyorsun sonuçta
Annene biraz para versen
Erkek arkadaşının söz nişan için verdiğini söylesen
Onun annesi anlamazmış bizden rica etti diye yumuşak bir geçiş yapsan olmaz mı
Çıkıpta gerçekten o mu verdi diye 007lik oynayacak hali yok ya
Elimde patlar. Vay ne terbiyesizlik hiç bir şeye gelmiyorlar da sadaka veriyorlar falan der

Annen hiç bı şeyi beğenmezken damadı nasıl beğendi pes. Benimki de hiç beğenmez karşısına çıkardığım adamı da beğenmedi orası öyle olsa şusu böyle olsa. İşiydi memleketiydi fizigiydi istekelri bitmiyor onları memnun etmeye kalkarsak kadar evde kalacaz
Beğenmedi ki. Ailesinin ayrı olmasından tut boyunun kısa olmasına kadar. Hatta şeker hastası olmasını bile saklasın bizim akrabalar duymasın sakın dedi. Sürekli bir elalem lafıdır. Ah neler çekiyorum. Sürekli kavga durumundayım artık. Allahtan ailemle yaşamıyorum da kan çıkmıyor.

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...

Böyle anne yıldırım nikahıyla evlenmeyi hak ediyor

Ben olsam kirmam annemi.. yapin canim yalandan bi ceyiz bohca nolcakki.. tek cocuksun ozeniyor demekki kadin, ben uzuldum annene: ( besle buyut danayi tanimasin anayi : (

Ha ilerde o elin ogluyla sorunlar olunca ilk gelecegin yer ananin evidir

N

Neden insanları zora sokayım. Yapın desem yapmam demezler ama talep etmek istemiyorum. Bohça bu kadar önemli mi? Maiilecek don sütyen gecelik mi almaya gitmeliyiz illa kii
Maaile gi
N

Neden insanları zora sokayım. Yapın desem yapmam demezler ama talep etmek istemiyorum. Bohça bu kadar önemli mi? Maiilecek don sütyen gecelik mi almaya gitmeliyiz illa kii
Maaile gidilmez zaten annen sen kayınvaliden gidersin bir gecelik almaları zor değil don aldırma zaten ayrıca sergilemek zorundada değilsin onları, gelinlerine bir gecelik almak zorsa bilemiyorum umarım onlarda sizi bukadar düşünür.

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...
Anneler her zaman evlatları için en iyisi olsun ister ve tabi yaptığı güzel şeyler de konuşulsun ister. Öncelikle tabiki sadec annenizin isteklerini göz önünde tutarak böyle işler yapılmaz ama annelerin babaların istekleri göz ardı edilerek de yapılmaz uzun uzun ne kadar uzarsa gerilmeden siz durumu anlatın anneniz anlatsın orta yolu bulana kadar iletişim kurmaya devam. Biz de sizinle aynı durumdaydık isteme söz nişan hep bir arada oldu çok da güzel oldu biz hiç düğün istemiyorduk iki düğün yapmak zorunda kaldık . Ben şuan bu anne adayıyım inanın ailelerimiz bizi büyütürken o kadar zorluğa katlanıyor ki şimdiden diyorum ilerde anne sen benim hayatıma karisamazsin diyecek cürreti nasıl nasıl bulabilir kendinde. İnşallah doğru iletişimle orta yolu bulursunuz mutluluklar

Annen bu kadar çok istiyorsa yapsınlar zor değil ki para olduktan sonra. Kayınvalidenle nişanlınla annenle gidersiniz alışverişe gerekenleri alırsınız tamam anneninde içinde kalmaz

Merhaba hanımlar

Akıl verin nolur...
Annenizinde gönlü olacağı şekilde bir orta yol bulmaya çalışsanız. Bizde de mesela eşim bohça filan bilmiyordu, annem önem verir böyle şeylere. O zaman bohça yapalım ama en sade şekliyle dedim. Sadece eşim ve ben birlikte gidip kendi ihtiyaçlarımızı aldık (tüm sülaleye bişeyler almadık yani) , onlar bohça şeklinde süslendi. Al bohçanı ver bohçamı yapıldı adet yerini buldu işte göstermelik 😅

Mesajinda "esime ne alis veris ne baska birsey yaptirdim" diye konusuyorsun. Hatta bilet pahaliligindan bahs ediyorsun. Emek, seksi pijama alip, bohcami yapmak? Emek bence karsindakine ve isteklerine saygi duymak, sevmektir. Bir bavul Mac makjaj ike seksi don almak degildir bence.
emek derken paradan çok, onları ugrastirmamak demek istiyor.

aman bohça gereksiz yapmayalım, ay nisanın pastasını ben yaptırayım ayıp olur lafı olmasın diye diye karşı taraf artik en ufak isteğinde oooooo bu nerden çıktı diyor. Çok örneklerini gördüm. Kendim de dahil.

Kendim mesela. Bizde altın adeti vardır. Ama tabi biz ayip olmasin pazarlik yapilmasin diye, soyleyemedik. Dediler şunu bunu bunu yapıcaz. Konu burda kapandı kimse sipariş vermedi. (ki eşim tek erkek) 7 ay nişanlılık geçti kimse alıp beni bir kuyumcuya götürüp bi parmagimin bi bilegimin olcusunu aldırmadı.

tek erkek muhakkak bir şeyler alınmıştır ayıp söylemeyelim dedik. Geldi düğün günü Kv tek bir bileziğini taktı misafir gibi geçti. Herkes konuşmaya başladı tabi. Ay yine ayıp olmasın altinla deger olculmez demek bu kadar biliyorlar dedim sustum.

düğünden 3 gün sonra karşıma geçip "sen de çok ucuza gittin" deyip hatsizce konuştular. Inanamadim. Sonra kendi taraflarından bir düğün oldu amaninn neler neler yaptılar gözüme soka soka. Ve o gelini baslarinin ustunde tutuyorlar, tahmin edersiniz ki ben onlarla gorusmuyorum.

bu nedenle gerçekten ugrasmadiklari şeyin çoğu aile için önemsiz olduğunu dusunuyorum. Istisnalar muhakkak vardır ama zamanımız öyle kötü ki, sessiz saygılı olan hep salak sanılıyor.

Hepsi şu Gelin evi programlarindan.
Daha TV de halen mecburmuş gibi gösterilse bu cağida tabiki annelerde gelinlerde herşeyi
Ister.
Çok aptal program ,insanlari kirmaktan işe yaramiyor.

aman bohça gereksiz yapmayalım, ay nisanın pastasını ben yaptırayım ayıp olur lafı olmasın diye diye karşı taraf artik en ufak isteğinde oooooo bu nerden çıktı diyor. Çok örneklerini gördüm. Kendim de dahil.

Kendim mesela. Bizde altın adeti vardır. Ama tabi biz ayip olmasin pazarlik yapilmasin diye, soyleyemedik. Dediler şunu bunu bunu yapıcaz. Konu burda kapandı kimse sipariş vermedi. (ki eşim tek erkek) 7 ay nişanlılık geçti kimse alıp beni bir kuyumcuya götürüp bi parmagimin bi bilegimin olcusunu aldırmadı.

tek erkek muhakkak bir şeyler alınmıştır ayıp söylemeyelim dedik. Geldi düğün günü Kv tek bir bileziğini taktı misafir gibi geçti. Herkes konuşmaya başladı tabi. Ay yine ayıp olmasın altinla deger olculmez demek bu kadar biliyorlar dedim sustum.

düğünden 3 gün sonra karşıma geçip "sen de çok ucuza gittin" deyip hatsizce konuştular. Inanamadim. Sonra kendi taraflarından bir düğün oldu amaninn neler neler yaptılar gözüme soka soka. Ve o gelini baslarinin ustunde tutuyorlar, tahmin edersiniz ki ben onlarla gorusmuyorum.

bu nedenle gerçekten ugrasmadiklari şeyin çoğu aile için önemsiz olduğunu dusunuyorum. Istisnalar muhakkak vardır ama zamanımız öyle kötü ki, sessiz saygılı olan hep salak sanılıyor.
Aynisini yasadim malesef...

Annenizin de gönlü olsun.. Yaklaşık olarak bı miktar para ayırın.. Gidip alışveriş yapın bohça paketleri bile hazır satılıyor.. Erkek arkadaşınıza verin Sorarsa bunu mu almışlar diye ben seçtim dersin.. Çok lanet bir durum yaşadım Allah kolaylık versin Ne altın ne para pul Bizimkiler de sana bohça yapılmazsa asla olmaz dediler 🤣🤣🤣

Ben öyle bir zihniyette olan insandan saygi duymak istemiyorum. Öyle bir zihniyette olan eşe sahip olmak istemiyorum, anlatabildimmi?

Yani bu devirde altin pazarlamasi cidden yanliş. Onlarin tavri, bu yanlişi doğrulamiyor. Zaten bir iki haftada bir gördügüm insanlarin ne düşündükleri umrumda olmaz. Başka bir geline ne yapti umrumda değil.

Sen bunu birazda içten içe altin pazarlamasi doğr olduğunu düşündügünden zoruna gidiyor. Bana mesela üstüne para verseler bohça aliş verişine gitmem, altin pazarlamasini yapmam.

Sen bohça istiyorsan iste, yada altin. Evet kim bilir kv'de sana "ucuza gittin" demezdi, ama seni alinan bir mal olarakta görürdü. Bu adetlerde madalyonun diğer tarafida var. Kv'de ev temizlemesi, misafir ağirlamani isteyebilir.

Ben hiçbirini istemedim ve mesafemi hep korudum.

Saçma saçma şeyler. Ben sevgilime, ailesine şimdiden söyledim. Bohça, düğün töreni vs. hiçbir şey istemiyorum diye. Direkts isteme söz nişan ve bi nikah. Akşamına da arkadaşlarla bi yerde eğlence falan. En temizi. Anneler hep böyle ama. Benimki de başta “o ne öyle? sanki hep evleniyorsun” falan dedi ama sürekli söyleye söyleye o da sesini çıkartmıyor.

Siz de
bence annenizi karıştırmayın. Sürekli istemediğinizi dile getirin. Paramız yetmiyor vs. deyin. Ailelerin karışması çok saçma.

Evlenecek olan sizsiniz, kendi birikiminizi ona göre ayarlamışsınızdır. Bİr de annenin gönlünü kırma diyenler olmuş... E iyi de gelin olacak kişi kendi kızı? Bi zahmet annesi, kızını kırmasın.

Bi sorsun bakalım, kızıyla damadının bütçesi yeterli mi nişana söze bohçya..

Back
X