emek derken paradan çok, onları ugrastirmamak demek istiyor.
aman bohça gereksiz yapmayalım, ay nisanın pastasını ben yaptırayım ayıp olur lafı olmasın diye diye karşı taraf artik en ufak isteğinde oooooo bu nerden çıktı diyor. Çok örneklerini gördüm. Kendim de dahil.
Kendim mesela. Bizde altın adeti vardır. Ama tabi biz ayip olmasin pazarlik yapilmasin diye, soyleyemedik. Dediler şunu bunu bunu yapıcaz. Konu burda kapandı kimse sipariş vermedi. (ki eşim tek erkek) 7 ay nişanlılık geçti kimse alıp beni bir kuyumcuya götürüp bi parmagimin bi bilegimin olcusunu aldırmadı.
tek erkek muhakkak bir şeyler alınmıştır ayıp söylemeyelim dedik. Geldi düğün günü Kv tek bir bileziğini taktı misafir gibi geçti. Herkes konuşmaya başladı tabi. Ay yine ayıp olmasın altinla deger olculmez demek bu kadar biliyorlar dedim sustum.
düğünden 3 gün sonra karşıma geçip "sen de çok ucuza gittin" deyip hatsizce konuştular. Inanamadim. Sonra kendi taraflarından bir düğün oldu amaninn neler neler yaptılar gözüme soka soka. Ve o gelini baslarinin ustunde tutuyorlar, tahmin edersiniz ki ben onlarla gorusmuyorum.
bu nedenle gerçekten ugrasmadiklari şeyin çoğu aile için önemsiz olduğunu dusunuyorum. Istisnalar muhakkak vardır ama zamanımız öyle kötü ki, sessiz saygılı olan hep salak sanılıyor.