Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

Ay ilk defa bi konuda herkesi hakli buldum. Siz haklısınız. Nisanliniz hakli. Yani haksızlığa en yakin anneniz diyecegim ama tek cocukmussunuz, kadin sozunu nisanini bohcasini yapmak istiyor, o da hakli. Bence yine annenizi guzellikle ikna etmeye çalışın

O yapsın yapmasın demiyorum. Ama karşıdan beklemesin.

Sevgilini söylemelisin durumu izah edip orta yolu bulabileceğinizi umuyorum.

Anneni bir gün al güzelce bir yemek ve üstüne de tatlı ve kahve ısmarla. O bohça denilen şeylerin çok fazla israf olduğunu. Türlü türlü gereksiz şeylerin alındığını anlat. Kavga etmeden güzel halletmeye çalış. Ama duruşun net olsun. Yapmak istemediğin şeyi zorla yapma.

Bohça çeyiz evlenen gençler için dizilen birşey. O zamanlar çarşaf nerde,masa örtüsü nerde böyle aradığın anda herşey bulunmadığı için el emeği göz nuru koyulur diye bilirim. Şimdi çeşit çeşit yerler var masa örtüsü,züccaciye satan,çarşaf satan yerler gerek yok. Bu zamanlarda bu da görgüsüzlüğe vardı. Eskiden yapılış amacına bakın bir de şu zamanda yapılana. Avrupa'da çeyiz adeti yoktur. Nüfus geç evlendiği için ve çalışma imkanları alım gücü fazla olduğu için çiftler ayakları üzerinde durup herşeyi kendileri alır ve aileye de kilisede nikah izleme kalır. İtalya'da bir filmde görmüştüm. Düğüne gelenler isimsiz zarfla para koyup süslü bir kutuya atıyorlar ve kendi etnik şarkılarını çalıp dans ediyorlardı

Neyseki burasi turkiye ne dinlerimiz bir ne dillerimiz. Bukadar avrupa sevdasi olanlara kiziyorum kusura bakmayin. Biz gidip camide nikah kiyinca yobaz oluruz ama bak klise olunca avrupai oluyo . Bende bohçayaptim ama kaynanamla don secmedim mesela . Yada dantelli camasirlar alip sere serpe gostrrmedim kimseye. Bencede gereksizdi ama anne bu gonul almak gerekir evleniyosun anne olmaya aday oluyosun. Orta yol bulunabilir.

az para harcamak lafi mi gecmis yazdigimda. biri birsey dese de atilsak diye tetikte bekleniyor bu forumda da artik. emek demistim zahmet demistim. kendi deneyimimi yazdım ayrıca ben. cimbizlama yapmayin kendi fikirleriniz uzerinden gidin.

Mesajinda "esime ne alis veris ne baska birsey yaptirdim" diye konusuyorsun. Hatta bilet pahaliligindan bahs ediyorsun. Emek, seksi pijama alip, bohcami yapmak? Emek bence karsindakine ve isteklerine saygi duymak, sevmektir. Bir bavul Mac makjaj ike seksi don almak degildir bence.

anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz. arkadaslik iliskisinde de emek para mi demek. orda emek ve zahmet verenler kiymetli oluyor demisim. alisveris demek bana sunu alsin buna alsin demek degil. hic bir alisveris secimine yanima gelsin istemedim evler uzak diye. ki asiri uzak degildi. sadece yormak istemedim. gelinlik secimi nisan kiyafeti secimi vs vs.
velevki hadi sizin dediginiz gibi birsey soylemis olayim. soyledigimi aciklamak zorunda da degilim. fikirlerinizi kendi cümleleriniizle açıklayabilirsiniz. birinin yazdigini siper etmenize gerek yok. bence sevgi birlikte seksi donlar almak degildir diye taa en bastan diyebilirdiniz. benim demek istediklerimle sizinkiler alakasiz zaten.
saldirgan ve senli benli uslupla yazilarima cevap vermekle ugrasmak yerine konu sahibine dogrudan kendi cümlelerinizle kendinizi ifade edin.

Yani tabi el emeği gözü doyuran şeyler olabilir anneyi kırmamak gerekir. Her kültür kendine göre güzeldir. Bi yerde okumuştum bosna hersekte damat ailesiyle gelinin ailesine geliyor normal konuşuyorlar. Damadın doğal hareketlerini babası gözetliyomuş. Ve gitmeye yakın kahve yapılıyormuş. Şekersizse kızı vermedikleri anlamına geliyormuş. Doğuya gittiğimizde hint kültürü de çok canlı geliyo bana. Herkesin kendi tercihi kendi imkanı ama başka kültüre sıkı sıkı bağlanmak hoş değil

Zaten hep böyle fuzuli gereksiz şeylerden dolayı kimse de huzur kalmıyor millet gösteriş yapacaktı ne olcak hiç evladım mutlu huzurlu olucak mı denilmiyor. Gösteriş geldi huzur gitti

Bu sekilde ek olarak bilgi verdiginde ne dedigini anliyorum. Ilk basta daha cok maddiyat üzerine konustugunu düsünüyordum. Hatta su an hemfikiriz diye düsünüyorum. Keske herseyi o kadar alttan almasaydin, biraz kiysaydin diye düsünüyorum. Hos sen kiymadigin halde o teklif etmeliydi, beraber bakalim diye.

Yani benim demek istedigim hersey maddiyat ve para degil. Bu unsurlardan dolayi kimse deger kazanmiyor. Burda konularda hep var "neyse, sustum birsey demedim" Hayir diyeceksin iste.

.

Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak.

Akıl verin nolur...
Kahrolsun anlamsız adetler  bende çok çekmiştim bu konudan. Allah yardımcın olsun

Genel bir kaç parça çıkın nisanlinizla alın gerekirse siz ödeyin ama annenizin de gönlü olsun. Çamaşır almayın istemiyorsanız ama bu kadar ufak şeyler için de kimseyi incitmeyin. Kullanacaginiz birkaç parçayı eş adayinizla alabilirsiniz. Ben annemi çok incittim bu konuda... Annem zaten bohça istemedi( biz eşimle ikimiz çıkıp sadece ihtiyacımız olanları aldık ) ama son çocuktum hayalleri vardi,yaptirmadim. Eşim hayatta ki en büyük şükür sebebim ama yinede pişmanım keşke bir seyleri annemin istediği gibi yapsaydik,uzmeseydim.

Elbetteki degil. Ama ailelerle orta yolu bulmak gerek ayak diremeyle olmuyo malesef.

Ayyhh aynı benim annem yaa
Bana yaptı etti sıra kardeşime geldi ne söylersek söyleyelim ikna olmuyor.
Anne bak kahve makinesi, mutfak robotu var alınacak diyorum, onlar dursun ben pike takımı ördürüyorum diyor.
Yemin ederim cinnetlik
Tek iyi tarafı karşı taraftan beklemiyor, kendi elindeki üç kuruşu saçıp savuruyor

Annen ağır bi söz yapacak üstelik nişanı da ayrı yapacak. Acaba sırf kendini düşündüğü için mi, yoksa başkalarınıda mı hesaba katarak bunları planlıyor. Kusura bakma ama annen çok geri kafalı. Adetler dozunu kaçırmadan usulünce yapılabilir. Seni karşı tarafı sık boğaz edip, zor duruma sokmaktan eline ne geçecek. En mutlu en özel zamanları böyle mi yaşatacak insanlara.Herşey bitince akıllarda ne kalacak. Annene söyle düğünden sonra ileriyi de düşünüp hesaba katarak hareket etsin. Yarın bi gün senin annen şunu yaptı, bunu istedi, biz onun yüzünden şunları şunları yaşamak zorunda kaldık diyecekler (ki %100 haklılar) Yüzüne bunlar vakti zamanı gelince bir bir vurulacak haberin olsun.

Erkek arkadaşınızla daha önce konuşup bir karara vardıysanız, şimdi farklı davranmanız hoş olmaz. Bana göre de gereksiz zahmetler. Vakti/hevesi olan yapsın ama yapmayan da "ucuza gitmiş" olmaz. Bu karşınızdaki insanların da dünya görüşüyle çok alakalı. Belki onun annesi de istiyordur, kendi aralarında hallederler. Konuşmak lazım bunları.

Aslolan sizin ne istediğiniz. Anneler başımızın tacı ama biz ayrı bireyiz. Anneniz de sizin tercihlerinize saygı duymak zorunda. Onun biricik kızı bir kez evleniyorsa, siz de bir kez evleniyorsunuz. Başrol sizsiniz. Size karışmasına bu kadar müsade ederseniz, ömür boyu her işinizde tehditle istediğini yaptırır. Yeni kurduğunuz aileye de karışır, sonra yine siz mutsuz olursunuz. Doğan Cüceloğlu bu konuda çok güzel konuşmalar yapıyor. Dinlemenizi yada kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.

Her şey sizin istediğiniz gibi olmalı. Geri adım atmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…