- Konu Sahibi socialscientist
-
O yapsın yapmasın demiyorum. Ama karşıdan beklemesin.Ay ilk defa bi konuda herkesi hakli buldum. Siz haklısınız. Nisanliniz hakli. Yani haksızlığa en yakin anneniz diyecegim ama tek cocukmussunuz, kadin sozunu nisanini bohcasini yapmak istiyor, o da hakli. Bence yine annenizi guzellikle ikna etmeye çalışın
Bohça çeyiz evlenen gençler için dizilen birşey. O zamanlar çarşaf nerde,masa örtüsü nerde böyle aradığın anda herşey bulunmadığı için el emeği göz nuru koyulur diye bilirim. Şimdi çeşit çeşit yerler var masa örtüsü,züccaciye satan,çarşaf satan yerler gerek yok. Bu zamanlarda bu da görgüsüzlüğe vardı. Eskiden yapılış amacına bakın bir de şu zamanda yapılana. Avrupa'da çeyiz adeti yoktur. Nüfus geç evlendiği için ve çalışma imkanları alım gücü fazla olduğu için çiftler ayakları üzerinde durup herşeyi kendileri alır ve aileye de kilisede nikah izleme kalır. İtalya'da bir filmde görmüştüm. Düğüne gelenler isimsiz zarfla para koyup süslü bir kutuya atıyorlar ve kendi etnik şarkılarını çalıp dans ediyorlardıSiz insanlari kucuk gorerek baya aydinmissiniz zaten aciklamaya gerek yoktuavrupanin hayvanlardan gunah cikarmak gibi cok medenice adetleri var mesela onlari ulkemize getirin aydin aydin bohca da neymis. Bir bohca meselesi yuzunden ailesini uzecek sonra mutlu yuva kuracak . Insallah
Neyseki burasi turkiye ne dinlerimiz bir ne dillerimiz. Bukadar avrupa sevdasi olanlara kiziyorum kusura bakmayin. Biz gidip camide nikah kiyinca yobaz oluruzBohça çeyiz evlenen gençler için dizilen birşey. O zamanlar çarşaf nerde,masa örtüsü nerde böyle aradığın anda herşey bulunmadığı için el emeği göz nuru koyulur diye bilirim. Şimdi çeşit çeşit yerler var masa örtüsü,züccaciye satan,çarşaf satan yerler gerek yok. Bu zamanlarda bu da görgüsüzlüğe vardı. Eskiden yapılış amacına bakın bir de şu zamanda yapılana. Avrupa'da çeyiz adeti yoktur. Nüfus geç evlendiği için ve çalışma imkanları alım gücü fazla olduğu için çiftler ayakları üzerinde durup herşeyi kendileri alır ve aileye de kilisede nikah izleme kalır. İtalya'da bir filmde görmüştüm. Düğüne gelenler isimsiz zarfla para koyup süslü bir kutuya atıyorlar ve kendi etnik şarkılarını çalıp dans ediyorlardı
az para harcamak lafi mi gecmis yazdigimda. biri birsey dese de atilsak diye tetikte bekleniyor bu forumda da artik. emek demistim zahmet demistim. kendi deneyimimi yazdım ayrıca ben. cimbizlama yapmayin kendi fikirleriniz uzerinden gidin.
Mesajinda "esime ne alis veris ne baska birsey yaptirdim" diye konusuyorsun. Hatta bilet pahaliligindan bahs ediyorsun. Emek, seksi pijama alip, bohcami yapmak? Emek bence karsindakine ve isteklerine saygi duymak, sevmektir. Bir bavul Mac makjaj ike seksi don almak degildir bence.
Yani tabi el emeği gözü doyuran şeyler olabilir anneyi kırmamak gerekir. Her kültür kendine göre güzeldir. Bi yerde okumuştum bosna hersekte damat ailesiyle gelinin ailesine geliyor normal konuşuyorlar. Damadın doğal hareketlerini babası gözetliyomuş. Ve gitmeye yakın kahve yapılıyormuş. Şekersizse kızı vermedikleri anlamına geliyormuş. Doğuya gittiğimizde hint kültürü de çok canlı geliyo bana. Herkesin kendi tercihi kendi imkanı ama başka kültüre sıkı sıkı bağlanmak hoş değilNeyseki burasi turkiye ne dinlerimiz bir ne dillerimiz. Bukadar avrupa sevdasi olanlara kiziyorum kusura bakmayin. Biz gidip camide nikah kiyinca yobaz oluruzama bak klise olunca avrupai oluyo . Bende bohçayaptim ama kaynanamla don secmedim mesela . Yada dantelli camasirlar alip sere serpe gostrrmedim kimseye. Bencede gereksizdi ama anne bu gonul almak gerekir evleniyosun anne olmaya aday oluyosun. Orta yol bulunabilir.
anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz. arkadaslik iliskisinde de emek para mi demek. orda emek ve zahmet verenler kiymetli oluyor demisim. alisveris demek bana sunu alsin buna alsin demek degil. hic bir alisveris secimine yanima gelsin istemedim evler uzak diye. ki asiri uzak degildi. sadece yormak istemedim. gelinlik secimi nisan kiyafeti secimi vs vs.
velevki hadi sizin dediginiz gibi birsey soylemis olayim. soyledigimi aciklamak zorunda da degilim. fikirlerinizi kendi cümleleriniizle açıklayabilirsiniz. birinin yazdigini siper etmenize gerek yok. bence sevgi birlikte seksi donlar almak degildir diye taa en bastan diyebilirdiniz. benim demek istediklerimle sizinkiler alakasiz zaten.
saldirgan ve senli benli uslupla yazilarima cevap vermekle ugrasmak yerine konu sahibine dogrudan kendi cümlelerinizle kendinizi ifade edin.
Kahrolsun anlamsız adetler.
Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak.
Akıl verin nolur...
Elbetteki degil. Ama ailelerle orta yolu bulmak gerek ayak diremeyle olmuyo malesef.Yani tabi el emeği gözü doyuran şeyler olabilir anneyi kırmamak gerekir. Her kültür kendine göre güzeldir. Bi yerde okumuştum bosna hersekte damat ailesiyle gelinin ailesine geliyor normal konuşuyorlar. Damadın doğal hareketlerini babası gözetliyomuş. Ve gitmeye yakın kahve yapılıyormuş. Şekersizse kızı vermedikleri anlamına geliyormuş. Doğuya gittiğimizde hint kültürü de çok canlı geliyo bana. Herkesin kendi tercihi kendi imkanı ama başka kültüre sıkı sıkı bağlanmak hoş değil
Annen ağır bi söz yapacak üstelik nişanı da ayrı yapacak. Acaba sırf kendini düşündüğü için mi, yoksa başkalarınıda mı hesaba katarak bunları planlıyor. Kusura bakma ama annen çok geri kafalı. Adetler dozunu kaçırmadan usulünce yapılabilir. Seni karşı tarafı sık boğaz edip, zor duruma sokmaktan eline ne geçecek. En mutlu en özel zamanları böyle mi yaşatacak insanlara.Herşey bitince akıllarda ne kalacak. Annene söyle düğünden sonra ileriyi de düşünüp hesaba katarak hareket etsin. Yarın bi gün senin annen şunu yaptı, bunu istedi, biz onun yüzünden şunları şunları yaşamak zorunda kaldık diyecekler (ki %100 haklılar) Yüzüne bunlar vakti zamanı gelince bir bir vurulacak haberin olsun.Merhaba hanımlar
Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.
Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.
Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.
Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.
Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.
Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.
Akıl verin nolur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?