• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...

Annenizle işiniz zor... Allah kolaylık versin...

annenizin istekleri tamam abartı ama boşanmışlar ve görüşmüyorlar diye ailenizin isteklerini kırmakta haksızlık bana göre. tek çocukmuşsunuz. yıllardır ne hayaller kurmuştur anneniz. sonrasında 10 yıllık evliyim eşimin ailesi boşanmış ve görüşmüyorlarmış diye annemin tüm isteklerini kırdım sırf onlar yorulmasın diye ne fedakarlıklar yaptım şimdi eşim annesiyle şöyle yapıyor babasına böyle davranıyor bana değer vermiyorlar ben kv ye ne yaptım onun rahatı için annemin bile kalbini kırdım ..... diye konular dolanıyor etrafta.

eşimin ailesinin memleketi ile bizimkinin arası 12 saat. kış gününde git gel olmasın diye isteme söz nişan hepsini bir yaptık. alışveriş neymiş dedim kadın 12 saatlik yoldan mı gelsin bohça için dedim. yok düğünde şuna gerek yok dedim yok ilk bayramda buna gerek yok dedim. noldu tahmin edin :KK42: bir arkadaş daha demiş yukarıda aynısı başıma geldi. bir kavga anında bana kv dedi ki "sözde ailenin kıymetlisiydin evlenmek için tüm prosedürleri ortadan hızlıca kaldırdın artık neden bilmiyorum o kadar kolay oldu bu evlilik" :KK14:
sonra defalarca özür diledi kızgınlıkla söyledim vs vs dedi ama noldu akıllardan silinmeyecek bir anı.
şimdi senede 3 kez görürse torununu öpüp başına koyar. sağolsun eşim ağzının payını fazlasıyla verdi o ayrı.

annenizin istekleri tamam abartı ama boşanmışlar ve görüşmüyorlar diye ailenizin isteklerini kırmakta haksızlık bana göre. tek çocukmuşsunuz. yıllardır ne hayaller kurmuştur anneniz. sonrasında 10 yıllık evliyim eşimin ailesi boşanmış ve görüşmüyorlarmış diye annemin tüm isteklerini kırdım sırf onlar yorulmasın diye ne fedakarlıklar yaptım şimdi eşim annesiyle şöyle yapıyor babasına böyle davranıyor bana değer vermiyorlar ben kv ye ne yaptım onun rahatı için annemin bile kalbini kırdım ..... diye konular dolanıyor etrafta.

eşimin ailesinin memleketi ile bizimkinin arası 12 saat. kış gününde git gel olmasın diye isteme söz nişan hepsini bir yaptık. alışveriş neymiş dedim kadın 12 saatlik yoldan mı gelsin bohça için dedim. yok düğünde şuna gerek yok dedim yok ilk bayramda buna gerek yok dedim. noldu tahmin edin :KK42: bir arkadaş daha demiş yukarıda aynısı başıma geldi. bir kavga anında bana kv dedi ki "sözde ailenin kıymetlisiydin evlenmek için tüm prosedürleri ortadan hızlıca kaldırdın artık neden bilmiyorum o kadar kolay oldu bu evlilik" :KK14:
sonra defalarca özür diledi kızgınlıkla söyledim vs vs dedi ama noldu akıllardan silinmeyecek bir anı.
şimdi senede 3 kez görürse torununu öpüp başına koyar. sağolsun eşim ağzının payını fazlasıyla verdi o ayrı.
Ya bu biraz sizin kayınvalidenizin kişiliği ile alakalı. Bohça vs yaptırınca kıymete binmeyecektiniz bence. Benimkisi zaten bana sürekli hediye alır arar ihtiyacımı sorar vs... Hatta gecen final döneminde geldi yanıma, evimde iş yaptırmadı bana. Yalvar yakar sofrayı kaldırıyordum o derece. Üstelik kızı vefat etmiş genç yaşta. Beni onun yerine koyuyor. Kıyamıyorum vallahi. Bana annem kv kadar destek olmadı ki. Ben istedikleri bölümü okumadım gittim başka bir şey okudum diye sırt çevirdi yıllarca...

aileler birbirine denk olduklarinda bu tarz seyler eglenceli olabiliyor,

ama maddiyat, kultur, yasam tarzi vb farkliliklar oldugunda gereksiz yere genclere stres oluyor.

Sizin durumunuzda da en buyuk fark, es adayinizin ailesinin bosanmis ve mecburi haller harici gorusmuyor olusu. Yani siz isteseniz ve karsi taraf kabul edip bu adetleri gerceklestirseniz bile eglenceli olmayacak, hatta cok cok stresli olacak sizin ve es adayinizin acisindan.
Bence hic bu sekilde baslamayin evliliginize, kendinize yazik etmis olursunuz.
Annenizin gonlunu yapmak icin de farkli seyler onerin, daha kiz ailesine ozel aktivitelere yonlendirin, ornegin gelin hamami yapin, gidin ailecek eglenin ama erkek ailesinden katilim beklemeyin gibi gibi.

lütfen annenle tartışma onun gönlünüde hoş etmeye çalış
benım kızımda bir tane ileride böyle düşünürse bende çok üzülürüm meselaa ,

güzle heyecanlar güzel telaşlar bunlar herşeye de gereksiz demeyin ,

Yavaştan bitiyor bu bohca meseleri evet ama annenin tek cocugumussun ve isteklerını yerıne getırmelısın hevesı kursagında kalmasın kadıncagızın. Ailesine söylesin annen o zaman, bizde böyle böyle bir adet var yapabildiginiz kadarını yaparsanız bende ustume dusenı yaparım vs diye güzelce konussun işte..

Evet biraz utanc verici bişey ama illa kv ile gitmen gerekmiyor
Bi elbise bi ayakkabı bi terlik bi pijama gibi sade de olsa bi bohca yapabilirsin eş adayınla
Hem annenin gönlü olur hemde mahcup olmazsın

Ay hanımlar ben bohça derken bavul bavul eşyadan bahsediyorum. Benim makyaj setime kadar. Hatta o bavullar kırmızı kurdele bağlı şekilde nişanda gelir bizde.
Bir de baklava götürmek ve yemiş götürmek diye bir şey var. Annem diğer aile uzakta olduğu için erkek arkadaşımın bekar evine götürmek istiyor bunları. 🤣🤣🤣
Çocuğun bir yatağı bir koltuğu var. Misafir mi ağırlasın
Boğuluyorum

ne yaptınız evlendiniz mi?
Henüz değil. Nişanlandık. Bohça vs yapmadım. Ama bi nebze hak verdim burdakilere ben bir şey istemedikçe karşı taraf hiç ama hiç bir şey yapmıyor cidden.
Bu işlere başlamadan çok ama çok sevdiğim kayınvalidem bana evdeki eski bileziklerinden birini taktı sadece. Öyleki omzuma taksam oraya kadar çıkar bilezik bana göre değil yani. Ki benim ailem damada reşat altın ve çok özenle seçtiğimiz evladiyelik bir saat taktı sözde. Ellerini çikolata çiçek dışında ceplerine atmadılar.

Son düzenleme:
Annenizin haklı olduğunu düşünüyorum ben. Evet siz karşı tarafı düşünüyorsunuz ama bütçeye göre çok abartılmadan herşey yapılabilir bence. Akrabalara kadar yapılan Bohça vs. tarzı şeyleri bende gereksiz buluyorum ama sadece gelin ve damat için sizin isteğinize göre güzel bir bohça hazırlanabilir. Hem annenizin gönlü olur hem de sonrasında siz keşke yapsaydım pişmanlığını yaşamazsınız.

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...
Tek evlatsa birakin yapsin bende basta sacma geldi yapmadim etmedim ama sonra yapanlari gorunce pisman oldum annenizin icinde birakmayin Allah korusun basina bisey gelir hep icinizde kalir😥

Ben olsam kendimden taviz vermeden anneme istediklerini yapması konusunda izin verirdim. Amaan onu kırmaya mı değer, ne yapıyorsa yapsın derdim hatta. Tabi ben anneci olduğum için böyle, seni bilemicem :)

Merhaba hanımlar

Akıl verin nolur...

Annenize bunun kendi seçim ve isteğiniz olduğuna ikna edin. Sizin istemediğinizi. Sakın anne babası ayrı olayına girmeyin kaybedersiniz. Malum tek çocukmuşsunuz anneniz de
herşeyin en iyisi olsun ister özenir. Sakince konuşun sevmediğinizi gereksiz bulduğunuzu söyleyin. Biz de söz nişan isteme bi arada yapmıştık hiç de pişman değilim. Ayrı ayrı her bir seremoniye bi ton para dökmektense (kıyafet saç baş , mekan tutma vs) evinizin bi eksiğini alırsınız.

Ben olsam kendimden taviz vermeden anneme istediklerini yapması konusunda izin verirdim. Amaan onu kırmaya mı değer, ne yapıyorsa yapsın derdim hatta. Tabi ben anneci olduğum için böyle, seni bilemicem :)
Ya anneme bir kere taviz verince suyunu çıkarıyor. En son erkek arkadaşımın nişanlığının rengine kadar karışıyordu. O yüzden istemedim karıştırman lakin karşı tarafın da hiç umrunda değil o da canımı sıktı

Annenize bunun kendi seçim ve isteğiniz olduğuna ikna edin. Sizin istemediğinizi. Sakın anne babası ayrı olayına girmeyin kaybedersiniz. Malum tek çocukmuşsunuz anneniz de
herşeyin en iyisi olsun ister özenir. Sakince konuşun sevmediğinizi gereksiz bulduğunuzu söyleyin. Biz de söz nişan isteme bi arada yapmıştık hiç de pişman değilim. Ayrı ayrı her bir seremoniye bi ton para dökmektense (kıyafet saç baş , mekan tutma vs) evinizin bi eksiğini alırsınız.
Ben de bu fikirdeyim.
Sözü nişanı annem istiyor diye ayrı ayrı yaptık. Bohça vs yapmadık. Aslında ortayı bulduk ama söz nişan kıza ait. Ailemin cebinden tonla para çıktı. Özellikle yemekli nişan olunca. Acıdım valllahi harcanan paraya yazık.

Ya anneme bir kere taviz verince suyunu çıkarıyor. En son erkek arkadaşımın nişanlığının rengine kadar karışıyordu. O yüzden istemedim karıştırman lakin karşı tarafın da hiç umrunda değil o da canımı sıktı
Karşı tarafla zaten görüşmüyormuş nişanlınız. Umurunda olmamaları bence normal. Ama tabi sen bilirsin.

Ben de bu fikirdeyim.
Sözü nişanı annem istiyor diye ayrı ayrı yaptık. Bohça vs yapmadık. Aslında ortayı bulduk ama söz nişan kıza ait. Ailemin cebinden tonla para çıktı. Özellikle yemekli nişan olunca. Acıdım valllahi harcanan paraya yazık.

Ben de acıdım ama kadıncağızın hevesi varmış. Orta yolu bulmanıza sevindim 🙏🏻

Back
X