Annem bana çok kızdı , haklı mı ?

içim şişti yemin ederim annen bence obsesif bi kadın bi doktora götür günde bi tane basit bi sakinleştirici alsın bişeyciği kalmaz pamuk gibi olur seninde kafan rahat eder

içim şişti yemin ederim annen bence obsesif bi kadın bi doktora götür günde bi tane basit bi sakinleştirici alsın bişeyciği kalmaz pamuk gibi olur seninde kafan rahat eder
alıyor ılac kullanıyor ben evlendıgımden berı evlendıgımde depresyoan gırmıstı
2 kere evlendım her ıkısındede aynısı oldu
ıdare etmekten baska sansım yok
esımde caresız kabullendı bu durumu ama evdeyken ben cok huzursuz oluyorum aradıgında ınanın annemle ve ısyerınde konusmaktan arkadaslarımı arayıp sormaya mecalım kalmıyor

Annemle farklı şehirlerdeyiz günde bir bazen birkaç günde bir konuşuyoruz... Bana cidden cinnet geçirtebilecek bir durum 20 kez aranmak... Sadece annem için değil 20 kez telefonda konuşsam işlerimi toplayamam... Günde telefonla konuşma sayım 5 i geçmez... Telefonla konuşmayı ayrıca çok da sevmem yani bana göre adım atılcak bir durum yok... Gerekli olan bir şey olursa arayacaktır.

Günde 20 kez aramalar abartı. Siz bu kadar sık aramalardan çalışabiliyor musunuz? Bir de siz evli olduğunuzun farkına varabiliyor musunuz? Çünkü size hiç sorumluluk bırakmıyor, her şeyi kendi yapıyor, yapmasa da karışıyor gibi. Aynı şeyi erkek anneleri yapsa kayın valide deriz. Aramalar da abartı olmuş. Günde 20 defa konuşan bir elemanı hiç bir işveren hoş karşılamaz.

Biz anacığımla çok uzaktayız ama akşamına görüşecek olsam önemli bişey olmadıkça aramazdım sanırım
Şimdi de günde Bi kere konuşuruz bazen 10dk konuşur kapatırız bazen iki saati bulur onda da Bi tarafın şarjı biter diye kapanır telefon
Bazen ben ararım o açamaz bazen o arar ben açamam ertesi güne kadar bidaha da çaldırmayız telefonları. Müsait değil demek deriz geçeriz. Bundan birkaç ay önce bebeğim çok uykusuz bir bebekti zombi gibiydim konuşmaya mecalim yoktu. Açmazdım telefonu çoğu Zaman. Anacığım hep benim müsaitlik durumuma göre hareket etti açtığım Zamanlarda uzun uzun konuşurduk derdimi anlatırdım.hiç sitem etmedi bir kelime bile söylemedi dönüşlerimde.merak ettim iyi misin dışında.
Anneniz hayatının merkezine sizi koymuş sizin çocuğunuz yemeğiniz eviniz vs o yüzden bu kadar arıyor bence. Bence elinizden geldiğince alttan alın kıyamam ya. Ama günde 20 kere daral gelirdi sanırım. O yüzden iş yerinde sorun çıkıyor vs şeklinde bahane bulmanız bana da mantıklı geldi.
Edit: kendi annemden gereksiz derecede çok bahsetmişim özlemdendir mazur görün.

Son düzenleme:
Cutemom annenle aranı düzelt tabi ama neden aramadın diye sorma ve üzülme.Bu şekilde aramalar normale döner.

Biraz relax calısma ortamımız yonetımdeyım ben , kımsenın kımseyı elestırecegı pozısyonum yok buarada ama evet odaklanamıyorum tamam tam hazırım sımdı calısmaya dedıgım an bır bakıyorum annem arıyor acsam bı turlu acmasam bı turlu dıyorum.
Mesela bı yere gıtsek bırıne sabah hemen sorar ne yedınız ne vardı, tarıf alsaydın guzelmıydı fılan . Çok ıyı bır kadın annem, cokta ıyı bır anne evlerımız mecburen yakın kırada degılız cıkalım gıdelım ayrıca esım sık sık sehır dısına veya yurt dısına gıdıyor bıze goz kulak oluyorlar korkuyorum ara ara sabah akarsı bıle arayıp gelın dedıgım oluyor. Buarada bende kayınvalıdemın benı sık sık aramamasından sıkayetcıyım artık kendımı annemden sonra ne sanıyorsam herkes benı aramalı
Ayrıca para harcamıs olmamıza cok kızıyor , bunu esımın yanındada soyluyor bende neden soyluyorsun adaın yanında yahu soylıceksen bana soyle sonucta esım bana cephe alabılır bak bak annesı bıle kızıyor demek kı cok harcıyor dıyebılır. Kıyafet konusunda sıkıntım var daha dogrusu duskunum nerde moda bısı cıktıysa kendıme ve ogluma mutlaka alırım. gecenlerde yıne boyle soylerken oglum 6 yasında yazmıstım ananesıne sanane ya sanane bızım paramız harcıcaz ıste sen karısamazsın dıye cıkıstı , annemde bozuldu tabı

Buarada babamıda cok arıyor hatta ben bazen olduda annemı arayacak olsam ınanın telefonu dakıkalarca mesgul
o sıradaa teyzemlerı elden gecırıyor
babam annem ıcın telefon hastası dıyor arkadaslarıda var
butun gun evde degıl oglum ıcın gunde sabahtan 2 saat oglende 2 saat bakıyor onun dısında serbest

O zaman babanızın tespiti doğru

Siz yapmayın bari hunter7 .
4-5 kez arayıp ne konuşuyor olabilirsiniz?
Bir de patronunu aramak nedir olabilir mi böyşe bir şey?
İş hayatınız yok belki ama lütfen kendinize başka uğraşlar bulun.
Ben de bütün aile büyüklerimi sayarım, ararım, sorarım.
Ama beni bu şekilde daraltırlarsa yapmak istemem ki.
Rahmetli babaannem böyleydi benim.
Hiç içimden gelerek gitmezdim ona, daraltırdı çünkü.
Sadece size değil çocuklarına bu şekilde davranam tüm aileler için söylüyorum.
Bıktırmayın çocuğunuzu, gelininizi/damadınızı ve hatta torununuzu.

Bazen benim annemde böle ne yapsa haklısın diyip geçiyorum senin annen haksız ama 3 günlük dünya dünde acı bi şekilde gördük örneğini gönlünü al istediği kadar arasın :)

Bence annen çok tatlı, küsmüş bide ya yerim

Ya da ben annemi çok özlediğim için bana öyle geliyor 15 saat uzağımda meleğim.

Kv de böyledir. O telefon hiç susmaz, hiç düşmez elinden. Herşeyi sen sormadan en ufak ayrıntısına kadar anlatır. Gün aşırı aramazsan 'canım aramadın?' diye sorar. Yani demem o ki bu gerçekten bağımlılık gibi bişey. Aramadan duramıyorlar. Size de hakverdim ama biraz fevri bi çıkış olmuş. Gidin alın gönlünü, gerekçenizi anlatın. İşler çok yoğun çok bunaldım diye o taraflara pas atın. Allah başımızdan eksik etmesin. İki gün küs dursam annemle böğrümde öküzle yaşıyomuş gibi hissederim. Canım annem

Belki bana kızacaksınız ama ben annenize üzüldüm...
Migreni hastasıymış bu olmasa bile artık yaşlanmış belkide ruhen ve bedenen küçük bir çocuğun tüm gün bakımını üstlenecek tahammülü olmadığı halde hala kendini zorluyor...
Günde 20 kere aranmak elbette sizi zor durumda bırakıyordur ama belliki anneniz hayli bunalmış...
Bence oğlunuzun bakımı için farklı alternatifler düşünün...

Baya uzun bir konu olmuş meğersem
ben hepsini de okudum.
kesinlikle siz haklisiniz . sakin duygusal davranmayin kendinizi annenize karsi ihanet etmis gibi de hissetmeyin . annenizin.davranisi yanlis eger siz gider ozur vs dilerseniz yanlis hareketini gormeyecek . dik durup annenizi sevmeye devam ediyorsunuz zaten sorun yok yani .

uzulmeyin , siz tatilinize gidin giderken de hic bir sey olmamis gibi hosacakalin diyin orda da arada sirada arayin ama bu konuyu acmayin. siz ozur vs dilemeyin sakın.

canim insanlar kendilerini degerli hissettiren insanlarla bagimlilik iliskisi kurar . annen sana bagimli sanirim bence annene farkli ugraslar bulmalisiniz . yalniz kalinca sizi ariyor belli ki . ama siz de insansiniz sizin de ayri bir hayatiniz var ayri bir bireysiniz sonucta.Allah iyilik versin .

bu konuyu takipteyim. Buna benzer bi konu açmak üzereydim hatta aynısı sadece benim bebişim daha karnımda.. Annem sürekli arar. Aldığıma ettiğime karışır. İkide bi küser. Ama çok da yardımcı olur bana. Her tartışmadan sonra özür dilerim barışırız ertesi gün tekrar takışırız. Yüzüm asık olsun hemen eşime laf atar kesin o canını sıkmıştr nerden buldun onu seni kimler isterdi sen beklemedin.... Asla değişmez ve sekmez. Daha binlerce sorun böyle.

burda cok yazdim ama . bence dogan cuceloglu icimizdeki çocuk ya da yetiskin cocuklar kitabini okumalisiniz . yoksa hayatniz ayni sekilde devam eder bir kisir döngü seklinde .

Konuyu okumaya başlayınca kendimi buldum sanki farklı olan, annem-babam çocuğu sabah alıp kendi evinde bakıyor. Çocuğun kendi düzeni açısından kendi evinde bakılması belki daha uygun ama bende her iki taraf mağdur olmaması adına anneannesinin evinde ona ortam sağlıyorum oyuncak yatak vs. Belki sizde kendi evinize bu kadar karıştırmasanız anneniz bu kadar müdahil olmaz. Buna rağmen biz annemle 1 veya en fazla 2 kez konuşuruz. Sizinki anormal olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…