Annem bana çok kızdı , haklı mı ?

eşi iyi biriyse anlayışla karşılar ama bu çok nadir.
benim eşim annemin bu durumundan rahatsız olmuştu koynumda bile annenlesin diyordu annemle tartışıp bir dur dediğimde anneme deli demişti.
el işte ne olursa olsun
eşine yansıtmadan azalt durumları

İyi biri olmakla ilgili değil bence bu.
Buna tahammül göstermemesi o adamı kötü bir insan yapmaz.
Siz kayınvalidenizin böyle her şeye müdahil olmasını ister misiniz?

oluyor ama çaktırmadan mesela eşim işteyken habire arıyor müdahil oluyor ben eşimin yanındaysam fısıltıyla hallediyor.
benim annem saf çaktırarak gözüne sokarak yaptı.o yüzden bu eşimin kötü yönüdür
affettim mi hayır ama bir insanı en güzel asillik sükut ve iyilikle ezersin bunu anladım

Kolay değil aslında haklı olabilirsin.
Benim gerçi kayınvalidem ile ilişkim de benzer gidiyor şu anda.
Yani annemi aradığım gibi günde bin defa aramam ama en az 3 defa ararım,"ne yedin,dinlen,yat sen,ne izliyorsun" diye.
O yüzden bana pek müdahale eden olmuyor şu an çok şükür.

Açıkçası ben bu konuda eşi ezmeyi gerektirecek bir durum göremedim.
Annelerin çocuklarının yaşamlarına saygı duyması, sınırları bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Siz bunu kötülük olarak görüyorsunuz, tamam o halde.

Demek istediğim 3 defa aramayan kıza/geline kötü diyemeyiz.
Yani herkesin buna fırsatı, isteği, tahammülü olmayabilir.
Saygı göstermek ve beklenti içinde olmamak gerekir.

Demek istediğim 3 defa aramayan kıza/geline kötü diyemeyiz.
Yani herkesin buna fırsatı, isteği, tahammülü olmayabilir.
Saygı göstermek ve beklenti içinde olmamak gerekir.
Kesinlikle haklısın.
Mesela benim çok kötü bir huyum vardır,"aaa araman gerek. Sen evlatsın/gelinsin/kardeşsin/ablasın deseler,sırf inadımdan aramam,arasam da ters ters konuşurum inadıma.
En güzeli herkes kendi içinden geldiği gibi saygı çerçevesinde yaşamalı.

annen de kendimi gördüm cute.kızım yok ama olsaydı günde on kez falan arardım.oğlumu 4-5 kez arıyorum.bu bile az geliyor,allahtan yüz bulamıyorum da fazla arayamıyorum.

resmen, evlatlarına bağımlı yaşayan aileleriz.kendime kızıyorum ama düzeltemiyorum da.
konunun acı tarafına gelirsek,sana bir şey söyleyeyim mi,sen de ege büyüyünce böyle olacaksın.benim annem babamda böyleydi çünkü.gerçi bizim zamanımızda telefon yoktu ama,göz önünden ayırmazlardı.evlendim aynı mahallede ev tuttular.
taşınırken,ağlaya ağlaya bir hal oldular.masada ki yerimi ,bir kaç sene hiç bozmamışlar.çatalımı,tabağımı,kimseye kullandırtmamışlar,kardeşim anlatıyor.

şimdi babam 87 yaşında,annem 75.bu bayram, tatile gidelim dedik diye bana küstüler ki,eşimin işinden dolayı,10-15 yıldır tatile çıkamadık.adamın hakkı diye düşünmüyorlar,biz ne yapacağız yalnız diyorlar.(kardeşim gider hersene takmaz onları)
ben cuma akşamı hediyemi,tatlımı alıp gitmeyi düşünüyorum.aynen senin gibi,küs gidememe,gitsem de vicdanım bana huzur vermez.
en iyisi sen dediğin gibi bir çiçek yada sevdiği birşeyi yaptır,sürpriz yap,gönlünü al.aksi takdirde tatilin zehir olur.

benimde annem bu şekil. telefonu açmasam kurumu arıyor. hatta bir kere uyudum ev sahibimi aramış
ben bekarım hadi beni merak ettiğinden.
iş yerinde ciddi anlamda heran telefonla konuşmak sorun oluyor.
yinede gönlünü al cut

aaa vallahi bunu da yaptım.oğlum telefonunu açmayınca,işyerini aradım.patronu çıktı.şuan toplantıdayız teyze,daha sonra sizi arasın dedi.çok utandım.

ne günde 3 defa kv bin defa anne mi arıyorsun !!!!!!!!

kendine nasıl zaman kalıyor

ve cidden ne konuşuyorsunuz

ömrümde toplam 3 defa kv aramadım 10 yıllık evliyim

galiba hiç aramadım hatta annemi de 10-15 günde ya da ne zaman denk gelirse öyle ararım

telde bu kadar ne konuşulur kii

Haklısınız annenize kızmakta. Kimi anne kızının evlendiğini, sorumluluk sahibi olduğunu göremiyor. Siz de biliyorsunuz ki anneniz iyi niyetli. Ama işte birazcık daha duracağı yeri bilmeli. Eşiniz de bir noktadan sonra rahatsız olmaya başlayabilir.

Ay gerçekten bana da okurken fenalık geldi. Annen de olsa bence hayatına bu kadar mudahale ettirme sonucunda daha büyük kavgalar yaşarsınız. Aranıza biraz mesafe koyun derim. Hani evli olmasan annenin evinde yaşıyor olsan bi nebze anlarımda affedin ama bu kadarı aşırı bence

annen sonuçta yapacak bir şey yok..haksızda olsa sen adım at öp sarıl gönlünü al...

aaa vallahi bunu da yaptım.oğlum telefonunu açmayınca,işyerini aradım.patronu çıktı.şuan toplantıdayız teyze,daha sonra sizi arasın dedi.çok utandım.

yapma abla yaaa

sen bana hep aklı başında bir kadın gelmişsindir

bırak çocuğu yani adamı daha doğrusu, yani şahsen kesseler beni artık iş saatinde onu arayamam

galiba uzun sürede beni rezil ettin diye seninle görüşmezdim

tek idi galiba karıştırmadı isem ama kendine başka meşgale bul

ben de tek çocuğum ne annem beni ne ben annemi böyle çılgınca aramadık

en son geçen sene ramazan bayramında gittim

hatta kaldıkları şehre iş için gittim de evlerine gitmeden geri geldim

bu kadar çocuk odaklı olmamak lazım onlar çocuk değil artık zira ne cute ne senin oğlun korunup kollanmaya muhtaç değil ki

Ne olacak ki?
Sigara içmeye indiğimde,asansör beklerken,merdiven çıkarken,su almaya giderken,evrak sırasını düzenlerken konuşmak 1 dakikamı anca alıyor.
-Anneciğim napıyorsun?
-İyiyim kızım sen napıyorsun?
-İyiyim çalışıyoruz anne. Neler yapıyorsunuz,babam nasıl?
-Baban işe gitti,ben televizyon izliyorum.
-Heh izle izle kalkıp iş yapıp yorma kendini,babama da selam söyle.
-Sen de yorma kızım kendini,Allaha emanet ol öptüm.
-Ben de öptüm hadi byeeeee

Başka bir konuşmada babayı değil,televizyonda ne var derim,yemek yiyorsa ne yiyorsun derim,biri varsa kim var,selam söyle derim.
Konuşma içeriğini değiştirerek döner dolaşır ararım.
Ama telefonu kapatırken hep ekranda farkederim 57 saniye,59 saniye sürer.
Hele ki kayınpederim hızlı hızlı konuşur 13 saniye ahahahahahahahaha!!!!!!

Canım ama şöyle düşün.Kadın çocuğa baktığı için bir yere gidemiyor.Konuşacak kimse yok sıkılıyor demek ki sürekli seni arıyor.Ben üzüldüm biraz annene.Sonuçta sen işe gidiyosun o bile değişiklik ama belli bir yaştan sonra kafa da kaldırmıyor çocuk bakmaya.Benim annemde çok arar mesala beni çok uzun konuşur hergün ama kırmamak lazım ya.Ne bileyim ben öyle düşünüyorum.

halledilemeyecek sonurlar değil ki.
çok fazla arıyormuş anneniz .
haklısın ama bunu onu kırmadan halledebilirdin.
arar arar her aradığında açmazsın.
sürekli arar arar . açmazsın.
3 dakikada 6 kez arar açmazsın.
sonra dönersin annecim kusura bakma çok mesguldum. patronum yanımdaydı. amirim başımdaydı anne. kusura bakma nolur vs ile onun aramalarını azaltsan daha iyi olur sanırım

evet tek çocuk.haklısın aslında bu kadar bağımlılığın yanlış olduğunun farkındayım.hattta bunun için terapi almıştım zamanında.şimdi eskiye göre çok daha iyiyim.sabahları o arıyor.gün içinde birkaç kez görüşüyoruz,sudan sebeplerden ama,akşam 8 den sonra aramıyorum artık,evlendi,gelin yanlış anlar diye.

benim ki bir rahatsızlık,kaybetme korkusu.uzun süre terapi aldım bunun için.ilk çocuğum.sonrakiler maalesef yaşamadığı için,oluşmuş bu korku.sonra depreme avcılarda yakalandığımız için(avcılarda oturuyorduk)katlanarak arttı rahatsızlığım.
şimdi çok daha iyiyim ama bazen atak dönemlerim oluyor,işte o zaman fena.

ooooooo.
maşallah .
ben aramam hiç.
cep telefonlarını sağlıklı bulmuyorum. mümkün olduğunca az konuşurum.
evde bakıcım var onu huzursuz etmemek için gün içinde hiç aramam. hiç.
çok önemli bi şey varsa unutmuşsam söylemeyi öyle.
beni de öyle zırt pırt kimse aramasın . istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…