Annem bana çok kızdı , haklı mı ?

zaten cok bundan korkuyorum bılıyormusun
Yarın obur gun bısey olursa anneme kendımı hıc affetmıcem dıyorum

Doğru bir mantık değil ama bu
Vicdan azabı çekeriz diye kendi sınırlarımıza müdahale edilmesini kabul etmemeliyiz.
Sonuçta biz de bireyiz.
Hata yapma hakkı olan bireyleriz.

Annen haksız ama haksız olduğu halde ona bir şey olursa sana vicdan azabı çektirecek kadar da müdahaleci. Farkında mısın? Vicdan azabı çekmen bile annenin müdahalesi neticesi.

inan tamamını okuyamadım gitmeden önce annenin gönlünü al ama güzelce konuş yani gün içerisinde gereksiz şeyler için bir insan bu kadar aranmaz anlayışlı olsun herşeyede karışılmaz iyi eşin bişey demiyo bari evli koca kadınsın evde bişey yapıcaksa kafasına göre yapsın yani bura niye böle bunu niye böle yaptın şunu şöle mi yapıyım demesi ayyy fena oldum en ufak ayrıntı için araması çok saçma ben olsam sinirlenirdim ofistede göze batıyor böyle şeyler dikkat et ailem ararsa mesela ben müsait değilim derim ben arayana kadr aramazlar

Eşimde diyorki kumam arıyor , ama telefonu uzatırsam kızıyor yeter artık kapat sunu dıye
1 haftadır aksamları telefon nerede bılmıyoruz arayan olmadıgından

annen haksız bu net

ama bunun sorumlusu biraz da sensin

sert olacak belki yorumum ama annenlerle hala fazla bağımlı yaşıyorsun o da sana karışma hakkını görüyor

yani evde fasülye yap dedikten sonra şunu katayım mı diye aramaması lazım

bir kere aradı onun cevabını öğrendi bu sefer başka bir şey için tekrar gerek yok

nasıl biliyorsan öyle yap diyebilmeli ve konuyu kapatabilmelisiniz ama bunu yıllar önce yapmalı idin

açıkçası günde annesi ile bir kaç kez konuşan ofis arkadaşlarıma dahi sinir olurdum

benim kendi işim var annemler şehir dışında yine de gündüz iş saatinde aramazlar ne gereği var acil bir şey yoksa işte insan aranmaz

"ege yemek yemedi"

bu haber değil ki zaten çoğu çocuk çoğu zaman yemiyor ya da biz onların yediği ile tatmin olamıyoruz

bırak aramasın sormasın biraz durulsun onun da hayatı aramadan da yaşandığını görsün zira o da seni memnun etmek için çok aradığı kanaatinde olabilir

bir de annelere göre her yıl bikini vs gereksiz olabilir ama handikap şu ki her an iç içesiniz her şeyini görüyor biraz da bundan karışmayı hak görüyor

buradan çocuğunuza anneniz de kayınvalideniz de bakmasın dememin sebebi bu

bağımsız hayat sahibi olmak önemli işte

oğluma pazartesi dikiş atıldı karşı blokta görümcem var gelince bile aramak aklıma gelmedi

hastaneye giderken bizi neden çağırmadınız dediler ne gerek var ki

çocuk bizim bir de kalabalık lüzumsuz bence ama çoğunluk aman tüm sülaleyi çağıralım moduna giriyor
sonra da bağımsız hayatlar olmayınca müdahale yoruyor

çok takma ama madem yüz yüze iyisiniz sadece aramıyor aramasın

Akşamları yemeklerı buzdolabına koy dıyen bırı olmadıgı ıcın dun aksam yemegımızı dısarda unuttuk bırde
Nasıl alıstıysak mudaheleye

yukarıdaki yorumu sadece konuya yazmıştım

bunu görünce silkin de kendine gel diyorum

sen kocaman, ne badireler atlatmış kadınsın

annen artık hayatına bu kadar dahil olmamalı

genç kızlar evleriniz annelerinizden de kv lerinizden de uzak olsun

çocuğa bakar, yemek takviye eder diye yakına yerleşince 30 yaşına gelseniz de evin küçük çocuğu muamelesi devam ediyor ve buna alışıp o doğrultuda yaşıyoruz

bence annenizin gönlünü alın ama sınırları da iyi çizin.
müdürden uyarı aldım deyin.
yani tamam vicdan diyorsunuz, oğluma bakıyor diyorsunuz ama ben gelemem şahsen bu kadar hayatıma müdahil olunmasına.
aileler çocukların da ayrı bir birey olduğunu ne yazık ki unutuyorlar. hep onlara bağımlı yaşamamızı istiyorlar. annem 50 yaşında hala anneannem şunu şöyle yap bunu böyle yap diye yönlendirir. annem de biz çocuklarına aynı şekilde müdahale etmeyi seviyor. çünkü doğrusu o sanıyor, öyle görmüş. tabi biz hayatımız hakkında her şeye karışmasına izin vermiyoruz.

Anne yahu bu bnm annemde arar beni ama ben rahatsizlik duymam asla annemden gunde 50 defa arasin ha is yerindeysen telefon yasaksa eger birak bi yere telefonu sonra gittiginde annene anlatirsin yasak diye anlamiyor diyorsan anne seninle konusmak istemedigimden degil deyip sakince anlat git öp ellerinden annenin ne kdr kırılsan kizsanda o senin annen anlattiklarindan ben evladina cok duskun ne yapsamda evladimi memnun etsem diyebilen dusunceli bi anne anladim ben ha is yerinde arar olabilir onu aliskanlik yapmistir ama ne olursa olsun annene kizma derim ben unutma arkadasim ana gibi yar olmaz kendi evlatlarimizi goz onunde bulundurarak atalim her adimimizi anneye bagirmak kizmakta ne demek bn bunu desteklemem sen haklisin ama bunu konusularak duzene girecegine inaniyorum ben

Öncelikle annenin bayagı bayagı düşüncesiz bir kadın.

Hani senin rahatsızlıgında ve dr. kontrolünden sonra bile neyin oldugunu sormaması cok vahim geldi bana.

Kinci, kendini düşünen biri, sana yeteri kadar değer vermiyor.

Kendi işim olmasına rağmen, annem rahatsızlık vericem diye 'SABAH 1, AKŞAM 1' defa arar. İlk sorusu da 'müsait misin kızımdır?'

Ama işte anne, ne olursa olsun annen. Özür dileyeceksin. İş ortamında sürekli telefonda konustugum için uyarı aldım, diyeceksin. Sinilerim bozuldu diyeceksin, illaki anlar.

Sikilmakta haklisiniz, anneniz arama olayini abartmis ama keske sana ne falan diye bu kadar cikismasaydiniz. Anne nihayetinde, siz de annesiniz anlarsiniz. Belli ki cani sikiliyor ve size de duskun bir anne. Kiymetini bilin bence burda ne konular okuyoruz.
Gonlunu alsaniz daha iyi olur, onun kalbini kirmayacak baska cozumler bulabilirsiniz bence. Isyerindecartik kapali olacak telefonun ya da sessizde, ararsan acamam ama musait olunca donerim gibi... Kolay gelsin:)

Anneniz haksız ama siz de herkes bir olmuş kadının üstüne gitmiş gibi olmussunuz, ayıp etmişsiniz.
İş yerinde telefonda konuşma olayina sanki sizin elinizde değilmiş gibi sınır getirmeliydiniz. Bu konuda uyarı aldım vs diyebilirsiniz. Sadece öğle araları konuşun mesela...
Anneniz neyi nasıl harcayacaginiza karışacak kadar evinizin içinde. Bakıcı ya da kreş çözümlerini düşünmeye başlayın bence. Tabiki en güzel ananne bakar ama o da yaşından dolayi sabri azalmış ve çocukla oyun oynayamayacak olabilir. Zaten ikisi de birbirinden şikayetçi :)
Bayramda kırgın gitmemeye çalışın. Gerekirse açık açık konuşun. O gün çok zor durumda kaldım bu telefon mevzusu sana yansıtmamaya çalıştım ama ciddi problem oluyor falan deyin. Başka türlü ğer adım atmaz bence. Ki haklida. Kadını uyarma zamanlamaniz ve üslubunuz yanlis olmuş.

Oğlum 6 yasında , okula gıdıyor sabah 10 da gıdıyor suanda o glen 1 de gelıyor , 3'te tekrar spor a gıdıyor 6 da gelıyor o zamanda ben evde oluyorum. sabahları onu hazırlamaya kahvaltı ettırılmeye ıhtıyacımız var annem baska bırıne ızın vermıyor guvenmıyor yanı oglumu cok sevdıklerıne suphem yok ama tahammullerıde kalmamıs artık emınım bundan .
Bu aksam konusmayı dusunuyorum ınsallah tartısmadan hallederız cunku annem cok ınatcı bırı

bence üzülmeyin
böyle gerekiyor arada
şimdi sadece gerektiğinde arıyorsa problem yok
kaşınmayın bence
iş zamanı sürekli arayana sinir olurum

Annenin sana bu kadar müdahale etme sebebi cocugun bakip, yemek yapmasi. Annenin yasi kac bilmiyorum ama torunlarina bakan buyuklerin enerjileri cocuklara yetmiyor maalesef. Hele yemek yemiyor, laf soz dinlemiyorsa buyukanneler gercekten cigrindan cikiyor.

Bunun ornegini kendi ailemde de gordum. En sonunda karsimda psikolojisi bozulmus bir anneanne vardi

Benim ki de öyle cidden illa yanında olayım,arayayım mesaj atayım hala eve varınca mesaj at diyor
Bazen Bende bunalıp kızıyorum baskı altında hissedince, ondada hep o haklı çıkar zaten n.
Valla ben kendi anneme çare bulamadım nasıl öneri veririm bilmiyorum.
Sinirlerim boşaldı ağladım Bende dün akşam baya ama henüz adım atmadım bende

Aman aramasın daha iyi sizinde istediğiniz bu değilmiydi.Kafanız rahat eder.Ne o öyle sabahtan akşama rapor verir gibi mıç mıç herşeyin fazlası zarar

Çok dürüst olmayacak ama bence topu is yerinize atın. O hafta uyarı aldığınızı çok gergin olduğunuzu soyleyin, is yerinden söylenin biraz, inanırsa inadi kırılır.
Konuşmalar azaldikca karismalar da azalır. Bu kadar evin içinde olması zaten yanlış.
Es açısından da sıkıntılı. Kv niz ile günde 20 kere konuşan eşiniz olsa, akşamları vs arada çok rahatsız edici olurdu..
İnşallah gonlunuzdeki gibi olur, rast gider..

Siz durumu bir noktaya kadar kabul edebilirsiniz ama eşiniz bu kadar müdahil bir kayınvalideden hoşlanmayabilir.
Anneniz bunca fedakarlığına karşılık hayatınıza karışma hakkını görüyor kendinde.
Daha vahimi siz sınırlarınızı açıkça ve net biçimde çizemiyorsunuz.
Bence geç olmadan yapın bunu.
Çünkü bu annenizin eşiniz ve ileride torununun gözündeki imajı için de önemli.
Böyle idare edilen bir insan olmak gerçekten çok kötü bir durum.

aynı benm annem aynısı fotokopi gibi...
aynılarını yaşadım ki ben henüz yeni evliyim.profil fotomu değiştirirdim neden değiştirdin diye bile arardı hatta mesajlarıda var hiç durmazdı.
bizde tartıştık konuşmadık epey bir kaç hafta akrabalarım anneme tepki gösterdi iyice yalnışlaştı kıyamadım aradım gönlünü aldım çünkü bende boşlukta hissediyordum annem öyleyken aramazdı sormazdı kendimi kimsesiz hissetmiştim.
yapacak işleri yok o yüzden sanırım ama al gönlünü
annem keşke görse bunları onu dünyalar kadar çok seviyorum
günde 3 kez konuşmasam rahat etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…