-
- Konu Sahibi zumruduanka_90
Merhaba kızlar, benim konum oğlumla yaşadığımız problemler.
Bu sene 1.sinifa giden bı oğlum var. hem benimle hem babasıyla çatışma halinde maalesef. Ve bu çatışma 2haftadir artık içinden çıkamadığımız duruma dönüştü. 2hafta içinde yaşadıklarımızi anlatayım size ben nerde yanlış yapıyorum söyleyin.
Oğlum dönemin başından bu yana akıllı saat istiyor. Bizde her defasında akıllı saat almayacağımizi istiyorsa normal bı saat alabilecegimizi söylüyoruz oda inatla akıllı saat demeye devam ediyor ki hiç bı şekilde bu tutumuzdan vazgeçmedik. Geçen hafta okuldan çıktık yine aynı konu açıldı. Evimiz ile okul arası yakın olduğu için yürüyerek dönüyorduk yol boyunca bağıra çağıra ağladı resmen herkes dönüp bize baktı. Zorla eve girdik gittim güzelce anlattım şu an akıllı saat kullanmanı doğru bulmuyorum ilerleyen zamanlarda biraz daha büyüdüğun zaman alabiliriz diye anladı hatasını diye düşündük özür diledi parka indiler babası ve kardeşleriyle orda yine bu seferde bir oyuncak için ağlamış hatta kardeşine vurmuş. Yine bı sinirle eve geldiler biz sert bı şekilde tepkimizi koyduk yanlışini anlattık Bı kaç gün normale döndü.
Bu hafta Pazartesi bu sefer ödev yaparken sıkıntı çıkarmaya başladı. Beraber ödev yapıyoruz sürekli mız mız ağlıyor. Dedim oğlum yorgunsan sabah yapalım hayır şimdi yapacam diyor ama sadece yapmak için yapıyor yanlışıni söyleyince silince bağırıp çağırıyor yine kardeşine vuruyor falan. Babasına da aynı tepkiler. En son ben kızdım git yat yapma diye. Odevi yapmadan asla gitmez ama ödevi de sadece yapmak için yapıyor. Ben arkama dönünce benim saçımı cekeye başladı bırak dedim bırakmadı bende elini sıktım ki bıraksın diye ben sıkınca
Okulda arkadaşlarıyla falan çözemediği Bi sorun olabilir. Biraz sorular sorun okulla arkadaşlarıyla öğretmeniyle ikardeşleriyle ilgili altındaki sebebi bulmaya çalışın.
tebrik ederim kolay gelsin sizeSize göre doğru olan bana göre yanlıştır ben artısını ve eksisini değerlendirdim. Bana göre almamak daha doğru geldi. Çünkü gerekli her durumda öğretmenine ulaşabiliyorum ya da öğretmeni bize ulaşabiliyor. Onun dışında her an benim yanimda zaten.
Surekli her konuda kurallı olan bı anne değilim zaten. Ama bi kere hayır dediğim biseye onun tavırlarına göre degistiremem. Cogu konu da onlarinda fikrini alırız ne istediğini sorarız zaten
pardon yanlış olmuşBen ne alaka
Serviste unutulan bir dolu çocuk oldu,hemde iyi isim yapmış okullarda bile oldu ki oradaki cocukta akıllı saatinden ailesini arayıp kurtarıldı. Başka bir çocuk serviste unutulup vefat etti seneler önce havasızlıktan. Kolunda saati olsaydı aramayı bilmese bile s,o.s tuşuna basardi,ailesi bir şekilde ulaşırdı.İşte artık insanlar çocuğumun başına birşey mi gelir korkusuyla mecbur kalıyor önlem almaya. Şu an oğlum ilk okulda , ben götürüp getiriyorum okula , ileri de orta okula geçince ben de gerek duyabilirim duruma göre malesef
Görüşünüze saygı duyuyorum,dediğim gibi tercih meselesi.Ben zaten en başından beri akıllı saat için erken olduğunu biraz daha büyüdüğunde yine isterse alabileceğimizi ama şimdi isterse normal bı saat alabiliriz diye söylüyorum oyuncakta aynı durumda sizin yaptığınız gibi evet oyuncak alacağız ama şu zaman diye önüne zaman koyuyoruz. Aslında koruyuculuk sadece kardeşine zarar verdiginde onları koruyorum. Mesela 2,5 yaşındaki kızım da abisine vurmaya başladı bu olaydan sonra ona da kimseye vurulmaz diye anlatıyorum abinin canı yandi hadi git öp diyorum o gidip öpüyor canım abim diyor. Ama bunu oğlumla öncesinde de çok konuştuk 23 aydır ama maalesef bu 2haftadir daha da arttı. Yani o kardeşine vurunca ben kardeşini alıp kucağıma çekip ona kızmıyorum
Bende yanında el işi falan yapıyorum anlamdigi yerde soruyor anlatıyorum. Ama kontrol ederken bu hatalı olmus gel birlikte bakalım dediğim an sinirleniyor. Bunu öğretmene de sorduğumda yanlışini düzeltin beraber dedi hatta oğlumla da konuşmus bunu. Eğer annen nalatsin istemiyorsan getir ben kontrol edeyim ödevinj falan demiş. Ama yine onu da yapmadi.
Ben izlediğim bı kaç videoda işletim sistemleri zayıf oldugunu çok çabuk hacklenebilecegini duydum o yüzden de almak istemedim
Yukarıda anlattım kızim okul tuvaletinde kilitli kalınca ben saat sayesinde hızlica ćıkardım onu oradan. Kolunda saati olmasa bağırarak birilerinin onu bulmasını bekleyecekti.bu yaştaki çocuklar sizin mantığınızla hareket edemezler,isterseniz sabaha kadar konuşun,kızın farketmez sizi sizin istediğiniz şekilde anlamaları imkansız,biz istiyoruzki küçücük çocuklar biz ne söylersek hemen bir mantığa oturtsun,olgun olsun fln ama imkansız bu,onların dünyası ile bizim dünyamız aşılmaz bir uçurum,onlara ulaşmamızın tek yolu onların dilinden konuşmak,o arkadaşlarına özenip saat istemiş ve arkadaşlarının ailesi alıyorsa demekki bunda yanlış birşey yok sadece kendi ailesi almıyorsa demekki yanlış benim ailemde diye düşünür,ayrıca ben kreşe giderken aldım oğluma saatini ama oynasın yada şımarsın diye değil,nasıl bir dünyada yaşadığımızı fark etmemiz gerekiyor,heran ulaşıp güvenliğinden emin olmam gerekiyor,telefondan sürekli kontrol edip güvenli alanda olduğunu görmem gerekiyor,insanlar zararlı birşeyi çocuğuna alırmı allah aşkına bizim görmediğimiz sizin gördüğünüz nasıl bir zararı var bu saatin bu kadar kesin tavırlısınız anlayamadım,sadece çocukları değil normal bir insanıda çıldırtır sürekli kurallar kesin bir dil sürekli otur konuşalım tavırlı bir anne yorar insanı,bence bu konuda biraz kendinizi ölçün tartın derim
Kıskançlik konusuna şaşırmadim zira hep kardeşine zarar vererek dikkat cekmiş cocugunuz.Çıktım pedegogtan, görüştüm durumu anlattım. Sali günü de oğlumla görüşecek. Kıskançlık olabilir dedi sizin kardeşine farkında olmadan biraz daha yumuşak ses tonu ile konuşmaniz bile yeterli bu kıskançlık için dedi.
Okulda arkadaşlarının farketmedigi sınıfta olması şart değil okul bahçesinde bile birilerine böyle vurarak kırarak birisi diğerlerine üstünlük sağlayan birini görüp onu örnek alıyor olabilir dedi.
Sinir krizi anında bırakın ağlasın sınırını bosaltsin siz sadece yanında bekleyin kendine ya da size zarar vermesini engelleyin sakinlesmeye başladığı anda da ona sarılıp iyice sakinlesmesini bekleyin dedi. Sonra konuşun dedi. Bu yaş gruplarında bu şekilde öfke sinir patlamalari olabilir dedi.
Tam olarak sebeplerini artık sali gününden sonra göreceğizKıskançlik konusuna şaşırmadim zira hep kardeşine zarar vererek dikkat cekmiş cocugunuz.
Vurmak,kirmak artık baya normal, illaki görmüştür çevresinden.
Bizim de zaten okulda hiç bı şekilde kullanımına izin vermiyor öğretmenimiz. Onun dışında da her yerde bizimle zaten. Ama biraz daha büyür parka falan gidip gelmesi gerekir ya da servisle gidip gelmesi gerekir o zaman tabi ki artilari benim açımdan olan eksileri geçer bende düşünürüm. Konu saatte değildi aslında sadece o o an saat diye ağladı. Sakinlesince sordum dedim saatle gelen arkadaşın mi varServiste unutulan bir dolu çocuk oldu,hemde iyi isim yapmış okullarda bile oldu ki oradaki cocukta akıllı saatinden ailesini arayıp kurtarıldı. Başka bir çocuk serviste unutulup vefat etti seneler önce havasızlıktan. Kolunda saati olsaydı aramayı bilmese bile s,o.s tuşuna basardi,ailesi bir şekilde ulaşırdı.
Ortam çok güvenli olsa kimse ekstra güvenlik önlemi almaya niyetlenmez ki. Her ay fatura ödüyorum ona ben,saate de zamaninda iyi bir meblag ödedim,çocuğuma zarar vermek değildi niyetim. 2.sınıfta bir kez dersten izin alip tuvalete gidip,tuvalette kilitli kaldığında (kapının kolu çıkmıs elinde kalmış)korkarak birileri onu kurtarsın diye beklemek yerine beni aradı okuldan,bende öğretmenini arayıp kizımı oradan çıkarttırdım. Kimse duyarmıydı bilemem yada ne kadar sonra farkedilirdi yokluğu onu da bilemiyorum ama kolaylikla çözdük biz o zaman.
Şu an okulda ders saatlerinde kutuda duruyor ama siteye çıktığında benim kafam rahat,en ufak birşeyde arayabiliyor,ben aradığımda ulaşıyorum,konumunu görebiliyorum. Fuara gittiler en son okul gezisi takip edebildim konumunu,güvenle gönderdim.
11 yaşında arkadaslari telefon kullanıyor zaten artık ama ben bir sure daha akıllı saatle devam edeceğim zira telefonun kontrolü cok daha zor.
Görüşünüze saygı duyuyorum,dediğim gibi tercih meselesi.
Yukarıda anlattım kızim okul tuvaletinde kilitli kalınca ben saat sayesinde hızlica ćıkardım onu oradan. Kolunda saati olmasa bağırarak birilerinin onu bulmasını bekleyecekti.
Bu basit bir örnek,serviste unutulup ölen çocuğu unutamıyorum mesela ben. Öyle cok üzülmüştüm ki hala izledigim haber mıh gibi aklımda.
Ortam cok güvenli olsa kimse almaz zaten.