Annelerden yardım istiyorum

Ben akran zorbalığı yaşadığını düşündüm
Oyun terapisi dilini cozermi, iyi gelirmi denemeye değer mi
Tecrübesi olan arkadaşlar yazsa

Yukardaki durumu kastettim

Ben burda zaten olanı biteni anlatıyorum çözüm arıyorum kendimi aklama gibi bı durumum yok ben ev ortamımizi da anlatıyorum ki daha net görülsün olay diye. Rehber öğretmene ben gittim önce durumu anlattım rehber öğretmenimiz benim isteğim üzerine konuştu oğlumla.
Evet kızıyorum ama defalarca konuştuğum konuda hala aynı davranışı sergiliyorsa ve bunun sonunda kardeşi zarar görüyorsa bırakayım kardeşini hırpalayip sinirini ondan mı çıkarsın.
Ben bu seneye kadar hep onun anlayacağı dilden konuştum hep konuşarak anlattım ve kardeşine şiddet gösterene kadar ona hiç bı konuda kızmadım sesimi yükseltmedim. Evet başka bı sıkıntısı var belli ki bende onun arayisindayim zaten buraya yazmadan önce de pedagog araştırmaya başladım belki de yaşlarının gereği yaptığı bı davranış
Üstelik öğretmenim ve bilinçli olduğumu düşünüyorum bu konularda da sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Aynı konuyu yaşadım benim kızım 2.sinifa gidiyor. Siniftakiler bu yıl bı akıllı saat modasidir tutturmuş herkesin kolunda var. Ama ben bunu bilmiyorum tabi. Bı gün kızım okuldan geldi. Anne ben akıllı saat istiyorum diye. Bende sizin gibi başta yok olmaz kızım senin ihtiyacın yok dedim ama başka normal saat alırız beğenirsin dedim konu kapandı sandım. Bı kaç gün sonra tekrar geldi anne ben normal saat değil akıllı saat istiyorum sınıfta herkeste var birbirlerine gösteriyorlar dersleri kötü olan kıza bile almışlar bana senin yok diyip güldüler kızdım bende dedim falan dedi. Eşimde tamam kızım ben bir arastirayim annenle konusalim hallederiz dedi. Snra eşimle konuştuk almaya karar verdik. Başta saati bı alalım hat hemen almayız dedik. Saati aldık hattı almadık. Cocugumunda gönlü oldu. Siz hiç çocukken birinde bişey görüp imrenmedinizmi devir eskisi gibi değil önceden koca sınıfta herşeyi olan çocuk sayısı 5 parmağı geçmezdi ama şimdi olmayanın sayısı 5 parmak kadar bile değil. Akıllı saat 300tlyede var 3000tlyede yani maksat gönül yapmak. Çocuğun davranışları saat yüzünden bence sizde bundan sebep olduğunu düşünüyorsunuz. Evet çocuk dediğinin de her dediğini yapılmaz ama böyle şeyler içinde çocuğu kırmayı doğru bulmuyorum.

Gerekirse çocuk psikiyatrisi üzerine eğitim alıp, uzmanlık yapmış olun. Bir şey değiştirmiyor. Çocukla sizin aranızda anne çocuk iletişimi var. Öğretmen öğrenci ilişkisi değil.

Çocuğun tavrının yanlışlığında, sizin davranışlarının yanlışlığı yatıyor. Yani kendinizi,tavırlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Yukarıda yazıldı, çocukla kardeşi aynı ortamdayken dikkat edeceksiniz. Hiçkimse size tepki göstermeyin demiyor ama tepkileriniz yanlış.

Evet yasak öğretmenimiz kesinlikle müsade etmiyor. Rehber ogretmenden ziyade daha uzman bı yardim almayı düşünüyorum.
İnanın zamanımızin cogunu onlarla geçiyoruz. Öğretmenim ben de ders saatimiz aynı anda başlıyor aynı anda evde oluyoruz. Tüm islerimi falan onlar uyuduktan sonra yapıyorum.

Akılli saatte işletim sistemi telefonlar kadar güvenilir değilmis. Çok kolay bı şekilde hacklenip çocuklara iletişim kurulabiliyormus.
Ben zaten onları koruyorum sürekli gözetimim altındalar ama bı anlık bişe mesela oyun oynuyorlar o arada istediği bişey olmadığında direk kardesine vuruyor. Anında müdahale ediyorum tabi ki ama bı evin içinde ne kadar ayrı tutabiliriz kardeşinden
O kadar rahatlattı ki tek olmadığımı bilmek.
Peki sizin bu konuda tutumunuz nasıl oldu
Yok hic bı şekilde ifade etmiyor. Kardeş kıskançlığı olabilir diye düşünuyorum ama bugün niye ortaya cikti.hatta kızlarin odası yoktu daha onlara oda yaptim ondan olabilir mi diye düşündüm ona çalışma masası falan aldım daha önce yoktu diye perdesini falan gittik beraber aldık. Dönemsel biseydir belki ama uzman yardımı alacağım

Benim oğlum da 6 yaşında benzer tepkileri var,oyun terapistine başladık..bizim seans 500..psikolog..bin lira çokmuş hakketen

Oglumu cocuk psikologa götürdüm. Onlar bir iki seans oglumla konusup onu sıkan ve bize anlatmadigi konular var mi diye bakacaklar. Okula basladiktan sonra baska ortamlara da giriyorlar ve yeni durumlarla karsilasiyorlar haliyle. Pedagog ile görüsün muhakkak.bizde ne olur ne olmaz gözümüzden birsey kacmasin diye gidiyoruz.

Ah canim benim ya :) Benim yavrumun da var akilli saati. Imkanim varsa direkt alırım, dusunmem bile. Niye çocuğumun boynu bukuk kalsin, 1 saat icin 2letmem bile, bizim icin basit ama cocuklar icin cok onemli bu durumlar

Kurallarımız olabilir ama bu kurallar yanlışsa,çok katiysa ,çocuğu evde gereksiz mutsuz yapıyorsa çok yanlış.Çocugunuz şiddeti sizden öğrenir.7yas çocuğu kardeşine şiddet uyguliyorsa anne babadan öğrenir.Bu psikolojik şiddet de olabilir.
Akıllı saat o yaş grubunda cok kullanılıyor,ozenmistir,uygulamadan kontrol sağlıyorsunuz,normal saatle eşdeğer fiyatlilar da var,Kısıtlı numaraları arayabilir,yani sakıncalı değil alabilirsiniz.
Ödev yaparken mizildamasi,istememesi çok normal.Benim oğlumda öyleydi gazlaya gazlaya ,dil döke döke yaptiriyorduk,çok normal.
Zamanımızın çocukları bizim gibi değil,çok uyaran var,çocuklar bir çok şeye sahip,önce döneme inip ona göre kural belirleyin ama esnekte olabilir,kanun mu sonuçta.Bazen yarım saat değil, bı saat izleyin.Ornegin ödevini yapalım sonra yarım saat daha hak kazani aksın deyin vb.Ama en önce çocuk için değil kendiniz için bir destek alın.Cocuk davranışlari ebeyn tutumundan kaynaklanir

Okulda arkadaşlarıyla falan çözemediği Bi sorun olabilir. Biraz sorular sorun okulla arkadaşlarıyla öğretmeniyle ikardeşleriyle ilgili altındaki sebebi bulmaya çalışın.

Ben akran zorbalığı yaşadığını düşündüm
Oyun terapisi dilini cozermi, iyi gelirmi denemeye değer mi
Tecrübesi olan arkadaşlar yazsa
Oyun terapistini de araştırayım.
Bizim sınıfta kullanan yok şu an özellikle sordum öğretmene yanında kullanan arkadaşı var mı diye. Çevresinde kullanan da yok. Ben zaten olabilecek makul şeyleri alıyorum ama akilli saatleri güvenilir de bulmuyorum. O yüzden almak istemedim. Bı pedegog ya da oyun terapisi araştıracağım

Bizim evimizde şiddet hiç bı zaman olmadi bu döneme kadar sesimizi de yükseltmedik ki bizden öğrensin. Önce kardeşini hirpalayarak başladı zaten bu olay onun bı çok kere devam etmesi üzerine bizim kizmalarimiz başladı. Artık içinden çıkılmaz bi durum haline geldi. Bugun eve gelmeden amcasinda kardeşine vurmaya başladı eve geldik devam etti.ben eve geldiğimizde ona telefon verseydim bı dahakine yine bunu kullanacakti. O yüzden kurallarımi esnetmek istemiyorum ben bugün ödev yaptığın için sana 1saat telefon desem mesela yarında aynısını bekliyecek. Onun yerine hadi bu hafta ödevlerimizi güzel yapalım çok güzel bı animasyon film gelmiş onu izleyelim. Ya da işte kardeşlerini uyutup film gecesi yapalim falan diyorum.
Uzman ile zaten görüşüp destek alacağım

Bı iki tane isim aldım yarın birebir görüşüp hemen götüreceğim

Çocuk şiddeti illa anne babadan öğrenmiyor. Oğlumun sınıfında bir çocuk var, oyun oynuyoruz ayağına sürekli oğluma ve diğer çocuklara şiddet uyguluyor. O da benzerini bize yapmaya başladı. Öğretmeni bu konuda çok yetersiz dünyadan haberi yok. Zaten seneye özel bir okula yazdırdık. İnşallah benzer şeylerle karşılaşmayız.
Sizin çocuğunuzda da değişim bir anda başlamış ve evdeki bir durumdan kaynaklı değilse okulda bazı sıkıntılar yaşıyor olabilir. Gözlemleyin ve konuşun. Davranışı devam ettiriyorsa uzman desteği alın. Çünkü belli ki siz önüne geçemiyorsunuz. Davranış kökleşmeden düzeltmekte fayda var.

Ama özellikle akıllı saatten bahsetmişsiniz yani ozaman genelde böylemi istediği birşey alınmadığında bu tepkileri veriyormu. Çocuklar genelde baskı altindaysa istedikleri olmadıysa falan şiddete başvuruyorlar. Yani kendi huzursuz ise etrafinida öyle yapıp sinirlendirmeye çalışıyorlar. Herangi bir derdi varsa öğrenmeye çalışın. Sizin doğru olarak gördüğünüz tepkiler çocuğa değişik sertte geliyor olabilir. Evde çocuklar arasında eşitsizlikte biri diğerine vurması için bı sebep. Herşey olabilir yani umarım cozersizin kısa zamamda

Telefon tablet bilgisayarla arası nasıl? Sanal oyunlar çocuklari çok agresif yapiyor çünkü

Normal diyen üyeleri garipsedim açıkçası.
Çocuk duygularını şiddete başvurarak gösteriyor. Bunu hem kardeşine hem anneye karşı sergiliyor. Sinir krizi geçiriyor. Bu normal filan değil.
En kısa zamanda bir uzmana danışmak lazım.

Evet normal değil. Birinci sınıf çocugu için normal değil iki yaş için normal bu davranışlar. Büyük ihtimalle telefona tablete çok fazla maruz kaliyor

Her olayda sinirini genelde kardeşinden çıkarıyor muhtemelen onu kıskanıyor olabilir. Siz cidden eşit davranıyor olabilirsiniz ama kim bilir neyden ne anlam çıkarıyor kendi içinde ne dusunuyor.
Anladığım kadarıyla çok net birisiniz o da bu durumu kuralcı olarak görüp sanki siz ona kızıyor yasaklıyor ya da ceza veriliyormus gibi algılıyor olabilir öğretmene o yüzden böyle yansıtmış olabilir.
Bazı çocuklar takdir edilerek onemsenmek ister bazıları sivrilmis hareketler yaparak kendini ön plana çıkarmak ister sizin ki ikinci seçeneği kullanıyor gibi geldi bana. Çünkü o yükseldikçe ilgi ister istemez ona kayiyor çünkü onu düzeltmeye calisiyorsunuz evde odak noktası o olmuş oluyor. Bı uzmandan falan destek almayı deneseniz çocuğunda gelişimine zarar verilmeden nasıl bı yol izleyeceginizle ilgili daha doğru yönlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…