Anne ve babadan kazık yemek

Satmasına razı değil ne diyebilirsin? Tapu bende söz hakkınız yok desin ozaman? Saçmalıksınız ya :)
Ev konu sahibinin, karşı tarafın rızasının olmaması en fazla ailesi olduğu için duygusal olarak onu bağlar hukuken ne bağı olabilir razı olup olmamalarının? Saçmalık olduğum konu nedir kendi fikrimi söylemiyorum olanı söylüyorum, evi bağışlamak zorunda değiller demişsiniz ev zaten bağışlanmış

Kaldı ki bana burda çalıştığın sürece oturman için alıyoruz evi gibi bir şey de demediler,ben zaten kirada oturmak istiyordum daha iyi bir yerde kendileri alıp verdiler yani ne mal istedim ne tapu.şimdi sahiplerince birden zoruma gitti

Ya işte ne kadar bilinçli duyarlı farkindalik sahibi bir ebeveyn olursan ol, konu evlat olunca bu tür hatalar yapabilir insanlar. "Biricik kızımız, akıllı, mantıklı evladımız, elbette değer bilecektir, kendini koruyacaktır" diye düşünüp büyük bir hata yapmışlar. Öyle olmadığını anlayinca da eldeki tek alternatif plana yonelmisler haklı olarak.

Hukuktan bahseden kim kız yarın gidip kafasına göre satar zaten? Bağışlamamışlar demekki karıştıklarına göre? Tapu benim desin karışamazsınız desin bakalım :)

Canim bence hiçbir anne baba çocuklarına verdikleri evi evlenirken satsın damatla ortak ev alsın istemez yani. Nişanlıniz dünyanın en iyi insanı olabilir ama kimse karşısındakine bu kadar güvenmez. Kaldı ki ikinizin aynı anda evi satıp kredi çekmesi vs cok zor. Onlar da bu plana guvenmemis. Sonuçta ortada yılların emeği var. Siz bir kiraya çıkın gercekten ilerde babanızın dediği gibi bir fırsat çıkar karşınıza belki. Şimdiden ev almayı düşünmeyin bence. Kira için ise iki maaş olacaksınız bu yüzden artık size destek olmak istememiş gerek gormemis olabilirler. Zorda kalsaniz yine olurlar. Tapuyu çocuğun üzerine yapmak bizim toplumumuzda çoğu zaman bağışlamak anlamına gelmiyor. Hukuken gelebilir ama yani hayatta öyle olmuyor bence. Değersiz hissetmeniz yersiz. Ne hali varsa görsün evlenince dememişler ki. Evi kiracı mahveder diye düşünen bir sürü insan var. O da normal. 2 devlet memuru karı kocaya Türkiyede çok az anne baba destek olur. Ha evet ekonomi belli. Ama anne babalarımız da etkileniyor bu ekonomiden.

Kendisinin de başka şehirdeki evini satılacak.üstüne kredi çekeceğiz.şuanda oturduğum evde 2 milyon anca ediyor zaten.ikimizin de öyle aman aman bir nakit yatırımı yok ayrıca
Önce aynı çatının altına girin adamı gerçek manada tanıyın eğer aynı evde yaşamayı deneyimlemediyseniz. Ev kaçmıyor düzeninizi ilişkinizi oturttuktan sonra gerekirse yine yatırımlarınızı ortaya koyar evi alırsınız.
Düğünden gelen takılar olucak zaten evlendikten sonra ortak hesaptan para biriktirin kredi çekin ileride evinizi alın derim. Yerinizde olsam nikah öncesi yaptığım hiçbir yatırımı yada nakit paramı katmam.

Hukuktan bahseden kim kız yarın gidip kafasına göre satar zaten? Bağışlamamışlar demekki karıştıklarına göre? Tapu benim desin karışamazsınız desin bakalım :)
Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz ya satmak isterse satar yahu, siz onu anlamak istemiyorsunuz sanırım. Diyorum ya en fazla duygusal olarak acabaaı olur. Gemileri yaktım ben bu evi satacağım dese napacaklar eve mi zincirleyecekler kendilerini

Benim evi kiraya verip kira gelirini de almamı istemiyorlar ama
Beni yanlış anlama nişanlını da seni de tanımam. Herkesin yaşadığı bambaşka hikayeler var. Çok mutlu süren de çok hayal kırıklığı dolu olan da... Ailenin ben damada güvenmemesine hak veriyorum açıkçası.. Sen bir hayat kurmak için gerekli ödünü vermek istiyorsun çok doğal.. karşı taraf da eş değer de senin gibi bir ödün verecek mi? Bu mülk evlenmeden edinilmiş parası ödenmiş bir ev. Eşin olduğunda boşanma olsa dahi onu bağlamaz.. ama gel gör ki bir boşanma aldatma şiddet vs oldu ayrılık kararı alındı. O ev satılıp parası da yeni eve karıştı.. öküz ölünce ortaklık biter Romeo gider canavar gelir maalesef. O zaman evin parasında arıza çıkarabilir... Ben de dişimden tırnağımdan arttırdığım kızıma verdiğim evin elin oğluna gitmesini istemem. O senin teminatın aslında... kira meselesine gelince sanıyorum ki senin maaş ev veya evinin kira gelirine mi tav oluyor , bunlar gitse de yine sana sahip çıkar mı anlamak istiypr olabilirler. Zarf atıyorlardır damada tepkileri ne olacak. Anne baban çalışan memur ise bir dünya farklı memleketten adam görmüş tecrübelidir.. Sen iyi niyetli hayat kalitemizi yukarı çekelim diye bu seçenekleri sunmuş olabilirsin...
Benim şahsi kanaatim acele etme sen ve ailene yaklaşımını gözlemle... ailene de kızma sana güvenmeseler hesap kitap yapsalar tapuyu sana vermezlerdi. Bence damat veya ailesi onlar için çok iyi bir profil çizmemiş yahut hala güvenmiyorlar ki bence haklılar biricik kızları evleniyor... Sen de evladın olsa aynısını yaparsın karşı tarafa güvenemezsin hemen
Sinirlenme.. Sen de kendi açından haklısın onlar da haklı

Aynen Piraye hanım nişanlım benimle evim için evleniyordur muhakkak hemen artık evim yok diyeyim o da bıraksın beni
Denemeni tavsiye ederim ama adam senden daha zeki bence, bugün değilse bile yarın sana kalacakları tek tek biliyordur muhtemelen, evleri satalım teklifini şimdiden çekinmeden yapabildiyse hepsi hesaba katılmıştır sen merak etme

Valla haklısın yasal olarak bişey yapamazlar ama konudaki anne ben olsaydım çok üzülürdüm.

Hukuki olarak bılmıyorum ama genelde vay basımıza bu geldı benım malım kardesime kaldı
Cunku ben annemın babamın ustune almıstım Bla Bla bıseyler okuyordum dnek geliyordum.
Oyle de sanıyordum tabi
Aynen o şekilde oluyor. Aynı durumu kayınvalidemler yaşamış. Eskiden baba dururken çocuğun üzerine mal yapması ayıpmış! Öyle düşündükleri için dedenin üzerine yapılmış ve yapan evlat erken vefat edince tüm kardeşler hakkımız diye ortak olmuşlar.

Nişanlım da evini satacak iki evi toplam peşinat yapabilirsek anca o şekilde bulunduğumuz şehirden ev alıyoruz.ikimizin de geliri iyi memuruz ama 7-8 milyon gibi fiyatlardan bahsediyoruz burada.
Nİşanlınız da satmasın evini. Ortak hayatınızda, sıfırdan bir düzen kurun.

Tapunun çocuğun üzerine nasıl yapıldığına bağlı olarak aile tapu iptal davası açılabilir. Sonuçta para çıkışı aileden, bunlar takip edilebiliyor vs...

Aileniz evi size verirken çok büyük bir hata yapmış. Hakkınız olmayan evi iade etmek istemezseniz; aileniz size sebepsiz zenginleşme davası açıp, şahitlerle ispat yoluna gider artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…