-
- Konu Sahibi dangerousangel
Benim de kızım var olaya sizinkinden biraz daha farklı bakıyorum . Bugün nişanlınız ile iyisiniz güzelsiniz evleneceksiniz vs ama ilerde Allah korusun hoş olmayan şeyler de olabilir herkesin başına da gelebilir . Bu durumda buraya ben evlenince evimi satıp eşimle ortak ev almıştım şimdi süreç nasıl ilerler diye sorular yazmayın diye anne babanızın aldığı bir önlem diye düşününKızlar merhaba annemle babam 50 li yaşlarda hala çalışan insanlar.maddi durumumuz vav olmasa da hep iyiydi bulunduğumuz şehirde iki evimiz var herkesin de kendi arabası var,ama normal maaşla çalışan insanlar yani öyle pasif gelir veya miras gibi bir durum yok emek zengini gibi düşünün.ben 3 sene önce o şehirden başka bir şehire geldim işim sebebiyle onlar da bana ev aldı 2+1 burada ve tapuyu benim üzerime yaptılar,ben kira vermeden oturayım diye.Şimdi ben 3 ay sonra evleniyorum.nişanlımla bir süre kirada oturup sonra ev almayı düşünüyorduk.ben bu evi satacaktım o da memleketteki evini satıp üzerine bir miktar daha para koyunca iyi bir ev alırız diye düşündük.dün annemle babamla konuşurken bana kirada oturmayın çekin kredinizi ev alın dedi babam.nişanlımda bende iyi kazanıyoruz ama bulunduğumuz şehirde iyi bir ev 7-8 milyon hangi banka bu kadar kredi verecek pat diye? Baba peşinatsız zor olur dedim dur bakalım belki bir fırsat çıkar önünüze dedi.Sonra ben bu evi kiraya verir kirasıyla en azından oturacağımız evin kirasını bir miktar karşılarız belki dedim onlar da kiracının evi mahvefeveğimi kendileri geldikçe belki burada oturacaklarını söylediler.bende öyle olmaz ev boş mu duracak belki satarım burayı peşinat yaparız dedim,öyle diyince annem burayı satıp kendilerini oturdukları şehirden ev almak istediklerini söyledi,bende ee o zaman tapuyu neden benim üstüme yaptınız dedim oturdun işte 3 senedir rahatça dediler şok oldum,birden gözlerim doldu kalktım tuvalete gittim,çok kalbim kırıldı gerçekten. Üvey evlat mıyım ben üstüne üstlük tek çocuğum ekonomi ortada.onlar bana bu evi aldıklarında ekonomi böyle değildi bir sürü enflasyon yedi.hiç tahmin etmiyorlar mı sıfırdan bir şey yapmanın ne kadar zor olduğunu.tabiki bana bir şey yapmak zorunda değiller okuttular ettiler ama bir iyilik yapıp tapusunu verip sonradan biz burayı satıp kendimize ev almak istiyoruz nedir ya,kira vermeden oturdun işte üç sene ne demek bu söylenecek laf mı? Şimdi bende misafirler ister istemez surat yapıyorum kırılıyorlar onun da farkındayım ama bende kendi çok değersiz hissettim elimde değil.siz olsanız ne yaparsınız
Yorumumu anlamamakta ısrarcı olan sensin. Elbette satar. Nerede hukuki açıdan satamazsın diyorum? En fazla duygusal dediğin kızlarının geleceğini düşünen anne babanın kalbini kırmak. Sen bunda sorun görmüyor olabilirsin ama konu sahibi de kırmak istemediği için içini dökme gereği duymuş:)Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz ya satmak isterse satar yahu, siz onu anlamak istemiyorsunuz sanırım. Diyorum ya en fazla duygusal olarak acabaaı olur. Gemileri yaktım ben bu evi satacağım dese napacaklar eve mi zincirleyecekler kendilerini
Size bağışlamak zorunda değiller diyen sizsiniz ilk yorumunuzda. Zorunda değillermiş, bağışlamak istemişler bağışlamışlar.Yorumumu anlamamakta ısrarcı olan sensin. Elbette satar. Nerede hukuki açıdan satamazsın diyorum? En fazla duygusal dediğin kızlarının geleceğini düşünen anne babanın kalbini kırmak. Sen bunda sorun görmüyor olabilirsin ama konu sahibi de kırmak istemediği için içini dökme gereği duymuş:)
Ama ben yorumumda sadece bağışlamak zorunda değiller demedim:) Sana vermiş olmaları dilediğin gibi satabileceğin anlamına gelmiyor dedim tekrar ediyim hukuki açıdan değil :d Hani paragraf vardır onun anlamı, çıkarımı vardır. Uzatma bence daha fazla.Size bağışlamak zorunda değiller diyen sizsiniz ilk yorumunuzda. Zorunda değillermiş, bağışlamak istemişler bağışlamışlar.
Her neyse zaten satmaktan vazgeçmiş konu sahibi.
Herkese açık forumda neye yorum yapıp yapamayacağımızı siz mi belirliyorsunuz, ağa sandınız kendinizi galiba :)) Dilediği gibi satabilir çünkü kendi evi. Paragrafınızın anlamı anlamsızmış o yüzden.Ama ben yorumumda sadece bağışlamak zorunda değiller demedim:) Sana vermiş olmaları dilediğin gibi satabileceğin anlamına gelmiyor dedim tekrar ediyim hukuki açıdan değil :d Hani paragraf vardır onun anlamı, çıkarımı vardır. Uzatma bence daha fazla.
Yahu kim dedi satamaz kim? Ailesi almış ve satmasını istemiyor. Kız zaten dava açıyım mı dememiş aileme kırgınım demiş haksız mıyım demiş ben de haksızsın kafana göre satamazsın dedim konu sahibi kendisi anlatıyor hani fikir almak için. A diyoruz H anlıyorsun helal. Nereye istersen yorum yap yorumların beni hiç ilgilendirmiyor. Şahane fikir sunayım sana sen edebilirsin göz ardı. Ya ayrıca anlamsız falan değil cidden anlamak istemiyorsun neyse güzel kardeşim olsun anlama:)))Herkese açık forumda neye yorum yapıp yapamayacağımızı siz mi belirliyorsunuz, ağa sandınız kendinizi galiba :)) Dilediği gibi satabilir çünkü kendi evi. Paragrafınızın anlamı anlamsızmış o yüzden.
Göz ardı edebilirsiniz
ama alınmış evi satmak sıfırdan para koymaktran farklı. ev yatırım. durduğu yerde değeri artiyor. anlık paranın değeri durduğu yerde düşüyor. cok farklı iki durum. bir de ev evdir yahu. en en kötü başını sokcak ev. adamın satma demesi lazım aslında. onun evi de satılmasın sizinki de. aile mirasları onlar. ev alamazsan otur kirada. yarın ayrılsanız ne olacak?Ailem neden damada mal yedirmiş olsun? Peşinat eşit koyacagız.ilerde boşanırsak da ikiye bölünecek mal zaten.Gelen bazı yorumlara anlam veremiyorum.bu evi satıp kendimize ev alacağız dedi annem bana.Satma dursun burası senin adına falan derlerdi beni güvence altına almak isteseler.
Yahu ev vermisler tapu vermisler okutmuslar egitmisler. Egitimin iyi isin iyi gelirin iyi evin var. Hala diyosun uc senedir sormadilar. Allah evladinfa hayirlisini versin vallahi o ev elden gidecek sayende. Yanarim ona yanarimBenim rahat etmemi n
evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya
Bu konuda bile haklılar çünkü Kiracı eve nasıl bakacak bilemezsiniz. Benim evim kiradaydı ve çıkarana kadar ne çektim. Çıktılar ve bir sürü tadilat masrafı ödedim. O para kira getirisinden yüksek çıktı.Benim evi kiraya verip kira gelirini de almamı istemiyorlar ama
Nişanlım da evini satacak iki evi toplam peşinat yapabilirsek anca o şekilde bulunduğumuz şehirden ev alıyoruz.ikimizin de geliri iyi memuruz ama 7-8 milyon gibi fiyatlardan bahsediyoruz burada.