Anne ve babadan kazık yemek

Benim de kızım var olaya sizinkinden biraz daha farklı bakıyorum . Bugün nişanlınız ile iyisiniz güzelsiniz evleneceksiniz vs ama ilerde Allah korusun hoş olmayan şeyler de olabilir herkesin başına da gelebilir . Bu durumda buraya ben evlenince evimi satıp eşimle ortak ev almıştım şimdi süreç nasıl ilerler diye sorular yazmayın diye anne babanızın aldığı bir önlem diye düşünün

Yorumumu anlamamakta ısrarcı olan sensin. Elbette satar. Nerede hukuki açıdan satamazsın diyorum? En fazla duygusal dediğin kızlarının geleceğini düşünen anne babanın kalbini kırmak. Sen bunda sorun görmüyor olabilirsin ama konu sahibi de kırmak istemediği için içini dökme gereği duymuş:)

Size bağışlamak zorunda değiller diyen sizsiniz ilk yorumunuzda. Zorunda değillermiş, bağışlamak istemişler bağışlamışlar.

Her neyse zaten satmaktan vazgeçmiş konu sahibi.

Size bağışlamak zorunda değiller diyen sizsiniz ilk yorumunuzda. Zorunda değillermiş, bağışlamak istemişler bağışlamışlar.

Her neyse zaten satmaktan vazgeçmiş konu sahibi.
Ama ben yorumumda sadece bağışlamak zorunda değiller demedim:) Sana vermiş olmaları dilediğin gibi satabileceğin anlamına gelmiyor dedim tekrar ediyim hukuki açıdan değil :d Hani paragraf vardır onun anlamı, çıkarımı vardır. Uzatma bence daha fazla.

Herkese açık forumda neye yorum yapıp yapamayacağımızı siz mi belirliyorsunuz, ağa sandınız kendinizi galiba :)) Dilediği gibi satabilir çünkü kendi evi. Paragrafınızın anlamı anlamsızmış o yüzden.

Göz ardı edebilirsiniz

Yahu kim dedi satamaz kim? Ailesi almış ve satmasını istemiyor. Kız zaten dava açıyım mı dememiş aileme kırgınım demiş haksız mıyım demiş ben de haksızsın kafana göre satamazsın dedim konu sahibi kendisi anlatıyor hani fikir almak için. A diyoruz H anlıyorsun helal. Nereye istersen yorum yap yorumların beni hiç ilgilendirmiyor. Şahane fikir sunayım sana sen edebilirsin göz ardı. Ya ayrıca anlamsız falan değil cidden anlamak istemiyorsun neyse güzel kardeşim olsun anlama:)))

Karışmayayım dedim ama madem konu devam ediyor yazayım. O evi satmayın, tapuyu size vermeleri size güvendiklerini gösteriyor. Ben bana bu kadar güvenen anne babama bunu yapmazdım. Kızımızın başını sokacağı bir yer olsun, kimsenin eline bakmasın demişler. Nişanlınız belki çok düzgün onurlu biridir ama belki de evlendikten sonra değişir. Burada en çok açılan konulardan biridir erkeğin evlendikten sonra değişmesi aileci olması. Ben mesela kendime yediremem evleneceğim kişinin ailesinden kalan - kalacak malı konuşmayı. Nişanlınız bu ev sanki hiç yokmuş gibi plan yapsın, o zaman belli olur iyiliği kişiliği.

Satarsanız da ailenizin yerinde olsam diğer evleri vs bağışlardım. Ya da gezer tozar kendim yerdim size bırakmazdım.

annemin babamın evini asla eşimle ev alamak için satmazdım. çok şükür bizim de durumumuz iyi, oturduğumuz şehir ve iki büyük şehirde dairesi var annemlerin. hep der. 2 kardeşiz. bizden sonra satmayın sakın bunları çok zorda kalmadıkça diye. babama da dedemden kalmış kimse satmamış, hatta evlerin birinin arsası da dedemin babasından. oyle gidiyor nesillerdir. biz de öyle düşünüyoruz. allahım korusun hastalık vs. hariç satmayız hele ki eşle ev almak için. boşanma olur orası size yuva olur, zor günde satar kullanırsınız. iyi kazanıyoruz demişsiniz. herkes gibi oturun kirada. babanızın aldığı ev size kötü gün desteği olarak her zaman kalsın.

ama alınmış evi satmak sıfırdan para koymaktran farklı. ev yatırım. durduğu yerde değeri artiyor. anlık paranın değeri durduğu yerde düşüyor. cok farklı iki durum. bir de ev evdir yahu. en en kötü başını sokcak ev. adamın satma demesi lazım aslında. onun evi de satılmasın sizinki de. aile mirasları onlar. ev alamazsan otur kirada. yarın ayrılsanız ne olacak?

Yahu ev vermisler tapu vermisler okutmuslar egitmisler. Egitimin iyi isin iyi gelirin iyi evin var. Hala diyosun uc senedir sormadilar. Allah evladinfa hayirlisini versin vallahi o ev elden gidecek sayende. Yanarim ona yanarim

Benim evi kiraya verip kira gelirini de almamı istemiyorlar ama
Bu konuda bile haklılar çünkü Kiracı eve nasıl bakacak bilemezsiniz. Benim evim kiradaydı ve çıkarana kadar ne çektim. Çıktılar ve bir sürü tadilat masrafı ödedim. O para kira getirisinden yüksek çıktı.

Evin bulunduğu yerde oturmadığım için bu defa 7 ceddine kadar araştırıp (daha önceki ev sahibine bile sordum) bir memura verdik. Gelen kira ise, bir önceki kiracının tadilat borcuna gidiyor. 1 seneyi aşkın kirayı gelir olarak değil, borç ödeyerek geçireceğim.

Nişanlım da evini satacak iki evi toplam peşinat yapabilirsek anca o şekilde bulunduğumuz şehirden ev alıyoruz.ikimizin de geliri iyi memuruz ama 7-8 milyon gibi fiyatlardan bahsediyoruz burada.

Dünyanın binbir türlü hali var. ama siz de acele etmeyin evinizi elden çıkarmak için. Bir evlenin, ölçün, tartın iyice tanıyın birbirinizi. Burada neler okuyoruz.

Ne var bunda ağlayacak sızlayacak? Başlığa bak bir de anneden babadan kazık yemiş . Kusura bakma ama çok şımarıksın. Senin sahip olduklarının yarısına sahip olamayan çok insan var . 3 yıl boyunca kira ödemeden oturmuşsun . Kira parasını yatırım olarak kullanıp peşinat yapsaydın o zaman .
Ayrıca sen o evi satıp eşinle ev alırsan. Evlilikte alınan bütün mallar ortak olduğu için yarısı da eşinin olacak . Onlar buna razı olmadıkları için öyle demişlerdir .

Demek ki ne yaparsan yap evlada yaranılmıyor. Şu devirde çocuklarına ev almışlar kirada sürünmesin diye, sen de daha ne yaşayacağını bilmeden çat diye satıp kocaya heba etmek derdindesin. Ya anlaşamazsan? Dursun evin kenarda aklını mı yitirdin? Nişanlısın şu an koca delisi olman normal ama ailen ileri görüşlü neyse ki. Sadece tapuyu senin üstüne yapmakta hata etmişler, nankörlük edeceğini bilemediler demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…