Anne ve babadan kazık yemek

Ankara’da yaşıyoruz. Benim evim küçük ve -1. Kat. 2 milyon zor eder nişanlımın evi doğuda bir şehirde o da anca 2-3 milyon ediyor.
İnsan şunu yazarken bir çekinir yahu. Anne babanızın emeği, alın teriymiş o ev. Kaç kuruşunuz geçti de sizin eviniz oldu ?

Ya işte ne kadar bilinçli duyarlı farkindalik sahibi bir ebeveyn olursan ol, konu evlat olunca bu tür hatalar yapabilir insanlar. "Biricik kızımız, akıllı, mantıklı evladımız, elbette değer bilecektir, kendini koruyacaktır" diye düşünüp büyük bir hata yapmışlar. Öyle olmadığını anlayinca da eldeki tek alternatif plana yonelmisler haklı olarak.

Cocuk sahibi olur muyum bilmem ama baktim cocugum böyle seyler yapiyor kendi yasliligimi göz önünde bulundurarak geri geri kalan ne varsa satar savardim. O zaman gorur kazik nasil atilir. 😄

Ailem neden damada mal yedirmiş olsun? Peşinat eşit koyacagız.ilerde boşanırsak da ikiye bölünecek mal zaten.Gelen bazı yorumlara anlam veremiyorum.bu evi satıp kendimize ev alacağız dedi annem bana.Satma dursun burası senin adına falan derlerdi beni güvence altına almak isteseler.
Belki de sende o evi satacak ışığı görmüşlerdir de ondan elden çıkarmak istiyolardır. Ben o ışığı gördüm şahsen.

İnsan şunu yazarken bir çekinir yahu. Anne babanızın emeği, alın teriymiş o ev. Kaç kuruşunuz geçti de sizin eviniz oldu ?
Hayatı boyunca ne kira ödemiş ne sıkıntı çekmiş, bilmiyor ki gözü kapalı hibe edecek kadar kucumsedigi o ev ne kadar zor alınıyor, aslında nasıl bir nimet

Hayatı boyunca ne kira ödemiş ne sıkıntı çekmiş, bilmiyor ki gözü kapalı hibe edecek kadar kucumsedigi o ev ne kadar zor alınıyor, aslında nasıl bir nimet
Hatanın büyüğü annesiyle babasında. Konu sahibi 28 yaşında. Okulu bitmiş, işe başlamış; ailesi üzerine ev vermiş. Günümüzdeki ailelerin en büyük hatası da bu. Kendi çalışmayan, geçinmek için çabalamayan, hazırdan tapu alan insanın hayata bakışı da bu olur işte.

En başta üzerine almaması gereken bir tapuyu da güle oynaya alır ve satma planları yapar; aileye de geçmiş olsun. Okuyanlar ders alsın.

Hatanın büyüğü annesiyle babasında. Konu sahibi 27-28 yaşında. Okulu bitmiş, işe başlamış; ailesi üzerine ev vermiş. Günümüzdeki ailelerin en büyük hatası da bu. Kendi çalışmayan, geçinmek için çabalamayan, hazırdan tapu alan insanın hayata bakışı da bu olur işte.

En başta üzerine almaması gereken bir tapuyu da güle oynaya alır ve satma planları yapar; aileye de geçmiş olsun. Okuyanlar ders alsın.
Benim de başka bir sebepten 18 ine girince evlerden birini kızın üzerine yapma planım vardı, valla ne yalan söyleyeyim şunu okuduktan sonra asla yapmam. Gerçi benim kız aklı başında görünüyor şimdilik ama belli olmuyor işte😅Baska bı yol bulmak şart oldu🥴

Konu sahibi biraz kafam karıştı, gerçekten size yüklenmek amacıyla veya artniyetle sormuyorum, çünkü olay örgüsünü anlayamadım ben.

Eski konularınızda bir evlisiniz, bir sevgiliniz var. Birinde 4 aydır beraberiz demişsiniz diğerinde 2.5 yıldır. 2020 yılında eşim var diye konu açmışsınız mesela.

Bir konunuzda evlenmeden gebe kaldım anne olmak istemiyorum demişsiniz, diğerinde çocuk sahibi olmayı çok istiyorum demişsiniz.

Anne babanızın boşandığından bahsedip bu konuda ise sanki evliler gibi anlatmışsınız ( yani ben öyle anladım)

Dediğim gibi biraz kafam karıştı, siz daha önce bir evlilik yaşadınız mı, yoksa bu ilk evliliğiniz mi olacak? Bu konuda bahsettiğiniz nişanlınız birlikte tatile gittiğiniz kişi mi?

Bunları neden soruyorum, ailenizin verdiği tepkinin bir sebebi olabilir mi , geçmişte yaşanılanlar nedeniyle endişeliler ve ihtiyatlı mı davranmaya çalışıyorlar vb , anlamaya çalışıyorum.

Rica etsem olay örgüsünü kısaca anlatmanız mümkün mü?

Umarım beni dövmezsiniz , vallahi kötü niyetim yok , kafam çok karıştı sadece :cry: :KK64:

Konu sahibi biraz kafam karıştı, gerçekten size yüklenmek amacıyla veya artniyetle sormuyorum, çünkü olay örgüsünü anlayamadım ben.

Eski konularınızda bir evlisiniz, bir sevgiliniz var. Birinde 4 aydır beraberiz demişsiniz diğerinde 2.5 yıldır. 2020 yılında eşim var diye konu açmışsınız mesela.

Bir konunuzda evlenmeden gebe kaldım anne olmak istemiyorum demişsiniz, diğerinde çocuk sahibi olmayı çok istiyorum demişsiniz.

Anne babanızın boşandığından bahsedip bu konuda ise sanki evliler gibi anlatmışsınız ( yani ben öyle anladım)

Dediğim gibi biraz kafam karıştı, siz daha önce bir evlilik yaşadınız mı, yoksa bu ilk evliliğiniz mi olacak? Bu konuda bahsettiğiniz nişanlınız birlikte tatile gittiğiniz kişi mi?

Bunları neden soruyorum, ailenizin verdiği tepkinin bir sebebi olabilir mi , geçmişte yaşanılanlar nedeniyle endişeliler ve ihtiyatlı mı davranmaya çalışıyorlar vb , anlamaya çalışıyorum.

Rica etsem olay örgüsünü kısaca anlatmanız mümkün mü?

Umarım beni dövmezsiniz , vallahi kötü niyetim yok , kafam çok karıştı sadece :cry: :KK64:
Bunlara nereden baktınız acaba? Sayfası gizli de

Eklentiler

• 1000090533.jpg
    1000090533.jpg
    65,3 KB · Görüntüleme: 58
  • 1000090534.jpg
    1000090534.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 56
  • 1000090535.jpg
    1000090535.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 56
  • 1000090536.jpg
    1000090536.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 60
Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya
Yuh artık iyi bir maaşın var kıra derdın yok
Uc sene boyunca bir kere paraya ıhtıyacın varmı demedıler😅

Tek cocuksun yanı bıraz daha aileni sevmeni ,cıkar gözetmeden anlamanı beklerdım

Bırde bu 3 senede sen onlara ne yaptın
Okadar emekle aldılar dıyorsun sende bı emek ver bakalım
Nıye ınsanlar için kazık yedım dıyorsun
Bende gercekten anne baban dolandırdı sandım

Bir ev almak o kadar zor ki . Neden damat hak sahibi olsun ki . Kiz ailelerimden bazıları istemez , damat tarafı yapsın isterler . Enflasyon ailenize var . Evi sizin üzerinize yapmışlar , satmayın evi . Aileniz haklı mallar kolay yapilmiyor. Gözlerimiz dolu dolu tuvalete gitmeniz gerek yok

X