Anne ve babadan kazık yemek

Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya

Canım ailelerimizin durumu hemen hemen aynı. Benim de oturduğum ev aileme ait. Ben de ciddi bir ilişki içindeyim. Ama ailem evlenince o evi satmami vs asla istemez. Çok zor durumda olsam belki biraz destek çıkarlar. Erkek arkadaşım da evlenince veya beraber yaşayınca o evde oturmak istemez ben de istemem. Bu devirde ev almak zor mecbur kirada oturacağız, aileler de gencler calissinlar kendileri kazansinlar diye bakiyor. Sadece senin ailen böyle değil. Evi senin yaşlılığın vs için bir güvence olarak almışlar. Şimdiden tasarruf etmeni istemiyorlar.

Yaşarken çocuklara mal mülk vermek işte böyle nankörlükle sonuçlanıyor. Ölene kadar her şeyi kendi üstüme yaparım, öldükten sonra kim naparsa yapsın. Bi de adamların görevi saymışsınız yaptıkları iyiliği, kazık yedim falan yazmalar. Çok ayıp.

Enerjileri ve sağlıkları yerinde olduğu için çalışıyorlar ihtiyacımız olduğu için değil, ayrıca 55 yaşındaki bir insanın çalışmasının nesine kötü oldunuz ikisi de gayet dinamik dimdik nazar değmesin
Arkadasim bu insanlar en az 30 yıldır çalisiyorlar, kim bilir ne sikintilara katlanıp, nelerden tasarruf edip hem senin geleceğin hem yasliliklarinda sana yük olmadan yasayabilmek için yatırım yapmışlar, bu arada seni yetistirmisler. İsteseler bugün emekli olup o evlerin hepsini satıp gezerek afiyetle yerler, daha kaç yıl sağlıkla yaşayacaklar saniyorsun? Ama bunun yerine aklievvel kızlarının geleceğini korumak için yeni bir borc altına girip en az 5-6 yıl daha , yine SANA kalacak bir mülk için, hiç ihtiyaçları olmamasina rağmen kendi ayaklarını bagliyorlar, anlamıyor musun sen?

Bir kere anlattığınız şey hiç olacak şey değil:
İki evi satacaksınız. İkisi de hemen satılacak. Hemen o parayla gidip ev alıp kredi çekip ev alacaksınız. O işler öyle olmuyor. Kredi çıkmıyor çoğu zaman. Hadi çıktı diyelim evi satıp hemen almak da zor.
Aileden tanıdığım biri bir kaç ay önce araba satıp ev alacaktı. Hiç planladığı gitmedi süreç. Alamadı araba ziyan oldu.
Sizin iki ayrı evi peş peşe satabilmeniz zaten baştan hayalperestlik

başlık okununca anne babanın sizi dolandirdigini vs düşündüm. aileniz 3 yıl boyunca cebinizden kuruş çıkmadan konaklamanizi sağlamış. evlilik üzerine evin satılıp eşinizle ortak bir mal almanızı ve bunun evlilik sonlandırma durumunda ortadan ikiye bölünmesini istememiş olabilir. bence 3 yıl boyunca parasız oturmuş olmanız bile guzel. ben olsam ne yapardım? tek evladım sizseniz(ki öyleymiş) erkek tarafı da ev satıp verecekmiş madem satılsın ev alınsın ortak tapu olsun derdim. benim ailem olsa ne yapardı? 3 yıl oturmam için ev bile almazlardi. kiraya çıkar mecburen de oderdim. yani aslında 3 yıl için teşekkür etmeniz bile gerekebilir.

Bir kere anlattığınız şey hiç olacak şey değil:
İki evi satacaksınız. İkisi de hemen satılacak. Hemen o parayla gidip ev alıp kredi çekip ev alacaksınız. O işler öyle olmuyor. Kredi çıkmıyor çoğu zaman. Hadi çıktı diyelim evi satıp hemen almak da zor.
Aileden tanıdığım biri bir kaç ay önce araba satıp ev alacaktı. Hiç planladığı gitmedi süreç. Alamadı araba ziyan oldu.
Sizin iki ayrı evi peş peşe satabilmeniz zaten baştan hayalperestlik
Bence bu damat kızın evi satildiktan sonra "benimki satılmıyor aşkım, senin evin parasına arabayı yükseltelim, tatile gidelim" diyecek çunku kızımız ya aşırı saf ya da damadın o ev icin kendisiyle evlendiginin farkında. Yoksa bugün bu ülke şartlarinda aklı basinda hangi kadın, bu anne babaya gonul koyar ki?

Evi kendin almadın. Ailen haklı. Acayip şımarıkça bir tavırdasın. Evi sana hayattayken bağışlamak zorunda değiller. Üzgünüm ama evi kendin almadın kafana göre hareket edemezsin ne demek kocamla ev alacağız satacağım? Kendin diyorsun emek zengini diye? Sanki onlarca ev var. Ailen haklı. Sen kocana güveneceksin tabi ama onlar damadına güvenmek zorunda değiller. Biraz düşün konuş.

Bence bu damat kızın evi satildiktan sonra "benimki satılmıyor aşkım, senin evin parasına arabayı yükseltelim, tatile gidelim" diyecek çunku kızımız ya aşırı saf ya da damadın o ev icin kendisiyle evlendiginin farkında. Yoksa bugün bu ülke şartlarinda aklı basinda hangi kadın, bu anne babaya gonul koyar ki?
Aynen Piraye hanım nişanlım benimle evim için evleniyordur muhakkak hemen artık evim yok diyeyim o da bıraksın beni

Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya

O kadar hayırsız ve nankör olmayı nasıl başardınız?

Kızlar merhaba annemle babam 50 li yaşlarda hala çalışan insanlar.maddi durumumuz vav olmasa da hep iyiydi bulunduğumuz şehirde iki evimiz var herkesin de kendi arabası var,ama normal maaşla çalışan insanlar yani öyle pasif gelir veya miras gibi bir durum yok emek zengini gibi düşünün.ben 3 sene önce o şehirden başka bir şehire geldim işim sebebiyle onlar da bana ev aldı 2+1 burada ve tapuyu benim üzerime yaptılar,ben kira vermeden oturayım diye.Şimdi ben 3 ay sonra evleniyorum.nişanlımla bir süre kirada oturup sonra ev almayı düşünüyorduk.ben bu evi satacaktım o da memleketteki evini satıp üzerine bir miktar daha para koyunca iyi bir ev alırız diye düşündük.dün annemle babamla konuşurken bana kirada oturmayın çekin kredinizi ev alın dedi babam.nişanlımda bende iyi kazanıyoruz ama bulunduğumuz şehirde iyi bir ev 7-8 milyon hangi banka bu kadar kredi verecek pat diye? Baba peşinatsız zor olur dedim dur bakalım belki bir fırsat çıkar önünüze dedi.Sonra ben bu evi kiraya verir kirasıyla en azından oturacağımız evin kirasını bir miktar karşılarız belki dedim onlar da kiracının evi mahvefeveğimi kendileri geldikçe belki burada oturacaklarını söylediler.bende öyle olmaz ev boş mu duracak belki satarım burayı peşinat yaparız dedim,öyle diyince annem burayı satıp kendilerini oturdukları şehirden ev almak istediklerini söyledi,bende ee o zaman tapuyu neden benim üstüme yaptınız dedim oturdun işte 3 senedir rahatça dediler şok oldum,birden gözlerim doldu kalktım tuvalete gittim,çok kalbim kırıldı gerçekten. Üvey evlat mıyım ben üstüne üstlük tek çocuğum ekonomi ortada.onlar bana bu evi aldıklarında ekonomi böyle değildi bir sürü enflasyon yedi.hiç tahmin etmiyorlar mı sıfırdan bir şey yapmanın ne kadar zor olduğunu.tabiki bana bir şey yapmak zorunda değiller okuttular ettiler ama bir iyilik yapıp tapusunu verip sonradan biz burayı satıp kendimize ev almak istiyoruz nedir ya,kira vermeden oturdun işte üç sene ne demek bu söylenecek laf mı? Şimdi bende misafirler ister istemez surat yapıyorum kırılıyorlar onun da farkındayım ama bende kendi çok değersiz hissettim elimde değil.siz olsanız ne yaparsınız
Canım evi kesinlikle sattırma onların malı senin malındır senden esirgemiyorlar.. ama kimse de damadına ev almak zorunda değil kendi evini satsın öyle alın ol istiyorsa sen o evi elleme sakın pişman olursun

Ailem neden damada mal yedirmiş olsun? Peşinat eşit koyacagız.ilerde boşanırsak da ikiye bölünecek mal zaten.Gelen bazı yorumlara anlam veremiyorum.bu evi satıp kendimize ev alacağız dedi annem bana.Satma dursun burası senin adına falan derlerdi beni güvence altına almak isteseler.

Sizi tanımışlar. Ondan satıp kendi üstlerine almışlar. Evladım bu akılda olsaydı bende hemen geri alırdım.

Adamlar size ev vermiş. Hala 3 yıl içinde bana ihtiyacın var mı diye sormadılar diyorsunuz. Bu nankörlüktür. Pes yani.

X