Anne ve babadan kazık yemek

Yahu elin oğlunun yemesi ne demek? Kendisi de peşinat koyacak eşit miktarda,hatta daha fazla.üstüne beraber kredi çekeceğiz.
Ev alinirken elin oglunun katkisi var mi? Yok.
Sizin paranizla mi alindi? Hayir.

Tamam diyelim ki siz haklisiniz, ailenizin attigi kazık nerede?

Ben daha ana olamamışım çünkü yorumlar garibime gitti yapmışlar Allah razı olsun, sizi idare etmiş bi süre ev ama ailemiz bize ev aldı diye nereye nasıl harcayacağımıza kadar ömürlük plan mı çıkarmaları gerekiyor ki, ben o kısmı anlamadım. Oldu da aranız bozuldu fani dünya, altınızdan evi mi alacaklardı aman satmayın aman başkasına gitmesin diye. Hani hiç yapmasalardı o zaman diyesim geldi ama 60 yorumdan tek benimki böyle olunca hata bende herhalde

Kendisinin de başka şehirdeki evini satılacak.üstüne kredi çekeceğiz.şuanda oturduğum evde 2 milyon anca ediyor zaten.ikimizin de öyle aman aman bir nakit yatırımı yok ayrıca

Yahu elin oğlunun yemesi ne demek? Kendisi de peşinat koyacak eşit miktarda,hatta daha fazla.üstüne beraber kredi çekeceğiz.
Emin ol o işler evlilik sürecinde ve boşanmada asla öyle net olmuyor tatlim. 20 yıllık evlilikten ve 45 yaş tecrübesinden bildiriyorum (karı koca 2 maaş , toplamda 15 yillik kredisi bitmiş 2 ev, tek çocuk)

Çocuğunun çabalamasına izin vermemek de kötü bir şey demek ki. Ne kira vermişsiniz ne bir şey, maaşıma göre harcamam var; ailem paran var mı diye sormadı diyorsunuz ama botoxunuzdan yurt dışı tatillerinizden geri kalmıyorsunuz. Hem ev versinler hem para mı versinler siz yiyip içip gezin diye? Çok tuhaf geldi bana bu kadar prenses tavırlar.

Kusura bakmayin ama anne babaniz hakli gibi
Siz ev alinirken para harcamamissiniz
Dedikleri gibi 3 sene boyunca oturup kira vermemissiniz.
Simdi sizin evi satmasalar bile bir kira getirileri olur.
Tamamen evden olup damada birakmak istemiyorlar dediğim gibi bence haklilar

Allah gecinden versin ama anne babanıza bişi olsa o evler gene sizin. Şu an için vermek istemiyor olabilirler, bişi diyemezsiniz. 7-8 milyonluk ev yerine siz de daha bütçenize uygun ev alırsınız. Ya da kirada oturursunuz. Milyonlarca insan böyle yapıyor. Hatta tek maaşla bunu yapan da var. Üzgünüm ama biraz piremses sendromuna yakalanmışsınız. (Ben de tek çocuğum, ben de kiradayım, annemlerin de 4 evi var)

Ailesi ev almış ancak ömürlük bir plan çıkarttıkları yer neresi? Bu ev üzerine plan kurmayın demeleri mi size böyle hissettirdi?

Bu evin üzerine olması anne/babadan minik bir jest aslında. Hiç sorulmadan planların kurulup birde 1 tl ödenmemiş evi sarma planı yapmaları anne babayı rahatsız etmişte olabilir.

Ya zaten beni üzen şey evin elimden gitmesi falan değil , böyle düşünmeleri kira vermeden oturdun işte denmesi 7 kat el değilim ki ben,kira mı alacaklardı ne yani.ben bana ev alın falan demedim kendileri aldılar iyi ki de aldılar şimdi değeri çok arttı.satıp kendimize ev alacağız demeleri,aldıkları o evi de kiraya verecekler zaten.Hayatımı zora sokacak ama neyse maaşlarımız çok iyi çok şükür hallederiz heralde bir şekilde.ankara çok pahalı bir şehir haline geldi malesef.

Evet o bana öyle hissettirdi. O zaman evin tapusu kendilerinde kalabilir kızlarından yine kira almayabilirlerdi, evlenince de evi ister satar ister başkasına kiraya verirlerdi. Birine harçlık verip sonra onunla ne aldığının peşine düşülmesi gibi hissettim, veriyorsan vermişsindir ister pirzola alır ister 100 paket makarna alır arkasına düşmesi garip geldi bana.

Bu arada bilmediğimden soruyorum hukuken ev zaten konu sahibinin değil mi şu an

Bir bildikleri vardır, yoksa da saygı duymanız lazım ekstra üzerinde durup üzülmeyin. Benim annem babam da memur emeklisi hiçbir destek olmadan 4 evi aldılar. Ben şimdi eşimle çalışsam alamam, şartlar çok değişti. Maaşlarınız iyiyse biraz birikim yapıp, 1+1 kirada falan idare edip sonrasında ev alırsınız. Direk ev almak zorunda da değilsiniz. Türkiye'nin her yerinde evler pahalı malesef.

Haklısınız o konuda,asla fırsat vermem.

Benim evi kiraya verip kira gelirini de almamı istemiyorlar ama
Senin "bunu satıp eşle ortak ev almak" dusunceni öğrendikleri anda o tapunun er ya da geç hiç olacağını anladiklarindan , tapu devriyle uğraşmak yerine bu evi peşinat yapip kredi ve kira geliriyle yeni bir ev almaktan başka çareleri kalmamış ki... Zaten hala çalışıyormuş insanlar, seni ve şimdiye kadar döktükleri emeklerini korumak için yeni bir borcun altına girmeyi mecburen göze almışlar bu yaşta, ay çok kötü oldum ben ya

Ailenin kazığı değil de evladın ana babaya kazığı olabilir bu konu
Kesinlikle canim, bizden kalacak mallar hakkinda kizlarim boyle bir planlar kursa ben de birebir aynı tepkiyi veririm.

Ozetle benim malimdan, ailemin emeginden eşime ne? Evlenmeden onceki mallarimdan esime ne? Onlar benim ve cocuklarimindir, keza esimin mallari da esimin ve cocuklarimindir.

Enerjileri ve sağlıkları yerinde olduğu için çalışıyorlar ihtiyacımız olduğu için değil, ayrıca 55 yaşındaki bir insanın çalışmasının nesine kötü oldunuz ikisi de gayet dinamik dimdik nazar değmesin

Dedim zaten. Bu arada sizin öneriniz nedir? Nasıl alınır maaşla ev? Hayır varsa bir finans öneriniz dinlemek isterim çok bilgili gibi görünüyorsunuz bu konularda :)
Emlak ihtisasim yok ama 22 yıllık maaşlı bir çalisan olarak ben şöyle yaptım; önce birkaç yil kirada oturarak birikim yaptım , sonra kredi çekerek küçük bir ev aldım , onun borcunu 10 yıl ödedim, sonra yeni bir kredi çekip oturacagim ikinci bir ev aldım. Onun da pesinatini ve kredisini it gibi çalisarak , ilk evin kira gelirini ekleyerek ve tabii ki pek çok konfordan tasarruf ederek 7 yılda odedim. Ev almak hiçbir dönemde kolay olmadı tatlım. ama şak diye 8-10 milyonluk ev almayi kendine hak görüyorsan, önce o kucumsedigin 2+1 ev gibisini kendin almayı deneyeceksin en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…