anne olmak

Bütüncül ele alınması gereken bir konu,resmin tamamına bakmak lazım, benim üst komşuyu gördün geçen, kızını okuldan almış geliyolar,kadın bir arkadaşıyla önden gidiyor çocuk arkada,takıldı düştü,kadın gitti okkalı bir tokat attı yaa zaten düştü ne vuruyorsun

ya çocuk sahibi olmazdan evvel açıkçası ceza ile eğitime nötr bakan biriydim, bazı koşullarda olabilir derdim.

ama çocuk sahibi olunca, biliyorsun ki o çocuk sevgiyle büyüyor gerçekten, yani bu konuda bir çok pedagojik araştırma var, özellikle sevgisiz büyümüş çocuklar üzerinde yapılanlar, onları okuduğumdan beri zaten içimde bir yumru, bakın fiziksel şiddet bile demiyorum, sadece yüzüne tebessüm edilmeyerek şiddete maruz bırakılan çocuklar.

oğlum bazen şımarır, ben yorgun olurum, babası yorgun olur, bana bakın bana bakın diye bağırmaya başlar, sonra kendime gelirim, kendini sevdirmek için binbir hareket...

çocuk büyütmek hiç kolay değil ama çocuk olmak da hiç kolay değil, belki kendi çocukluğumuzu hatırlarsak ve hatırlatırsak insanlara kendi çocukluklarını, güzel olur her şey, umarım

Rahatı bozulmuş olmalı.Çocuğun elbisesini değiştirip,makinaya atmak ,ütülemek.Tembel kadın için büyük mesele

4 çocuğu var bir de,yapma madem o kadar

ya dün de 28 mi 30 mu öyle çocuklu bir çiftin haberi vardı, insan hayret ediyor.

4 çocuk 5 çocuk elbette yapılır, yapan da yapsın da, bir kendi koşullarına bak değil mi.

bir de eskiden hadi doğum kontrol yöntemleri bilinmiyor ama günümüzde sağlık ocakları bedava dağıtıyor hap veya iğne.
nasip kısmet demiyorlar mı deliriyorum.

hiç konuşmasaymıs bence
çırpındıkça batıyor
baba ve anne en az o üvey yaratık kadar suçlu ...
cocuklarbıze emanettır göze alamıyorsan yapmayacaksın bir de degil3 tane ...yapmışlar anne daha 3 cocugu ne yer içer ne yapar umursamadan gidıp evlenip bir daha yapmış
bir de diyor ki tokat ataydı ,soguk suyla yıkıyormuş kızım soyledi ,vucudunda morlar gördüm daha ne görmen gerekiyordu cocuklarına sahıp cıkman ıcın .
anne yeniden evlenip cocugunu da dogurmus rahatım bozulmasın diye kafayı kuma gömmüs resmen

Çocuğun anneye ihtiyacını konuştuk ama anne her yaşta aranıyor.36 yaşındayım hala anneme ihtiyaç duyarım.Moralim bozuksa mesela arar sesini duyar motive olurum.Acil işim çıksa Ona bırakırım acaba kaygısı taşımam.Derdimi söylerim.başkasına söyler mi kaygısı taşımam.Doğum yaparsın,hasta olursun bebek gibi anneni ararsın.Kısaca anne en iyi arkadaştır,en iyi sırdaş,en iyi psikologtur.anne candır.

adam_olacak_kız bu konuyu kendim çok düşünmüşümdür kendim için, eğer ki aşk evliliği yapmasaydım, kesinlikle çocuğu olan biri ile evlenirdim dedim kendime cevap olarak. elbette vurguladığın duygular oluşabilecektir ancak bir kadın olarak annesiz bir çocuğa iyi geleceğimi düşünürüm hep, annesizlik çok zor ya.

bunca olaydan sonra bile yine almamış
ki mahkeme verirdi zaten bu olaydan sonra
istemediyse demek

İnsan olmak o kadar zor ki, hele bu zamanlarda insan bulmak daha zor.

İzleyemedim o videoyu başına açtım ve kapadım ağlayarak, merhamet yoksunu, doğmaması gereken bir kadın..

Ben kendimden utandım aman oğlum bugün fazla yemedi aman okulda üşüdü mü?
DÜNYA ÇOK ADALETSİZ HEMDE ÇOK BU YÜZDEN YAŞASIN CEHENNEM

Analık paraya, pula, eğitime falan bakmıyor, bu insanın içinde olan bir duygu
Annem orta okul mezunu, mesleği olmayan biriydi
Babamdan ayrıldığında 35 yaşında, 4 kız annesi bir kadındı, üstelik çocuklarından birisi ağır astım hastasıydı ve sigortası bile yoktu. Dedemler boşandığı için yüzüne bile bakmadılar annemin
Önceleri fason dikiş dikerek, sonra da kendi mütevazi atölyesini kurarak 4 kızını meslek sahibi edene kadar çalıştı, geceleri uyumamak için makinasının üzerine küçük bir yastık koyarak, oturduğu yerde dinlenirdi, yatağa gidersem çok uyurum derdi...
Babamdan tek kuruş sokmadı evine, nafaka vs.. hiç bir talebi olmadı
59 yaşında öldü ve öldüğü güne dek canından bile öncelikliydik biz, üçüncü ameliyaıtndan çıkışta daha narkozdan ayılmamışken dua ediyordu, Yarabbi en küçüğüm üniversiteyi bitirene kadar müsade et bana diye (son sınıftaydı kardeşim),onu ablalarına bile emanet etmeye el vermedi yüreği, analık öyle teorik bir şey değil, bu konuda asli hatalı çocukların öz anneleridir nokta.

işte o öz anneler çok iyi düşünsün
bakacağı seveceği kadar çocuk yapsın
param yoktu işim yoktu gidecek yerim yoktu diye çocukları başından atmasın
atacak olan da çocuk yapmasın

Bal gibide duyarsız anne bu.
O çocukların morluklarını görünce neden sormamış hesabını,o yavrular bizi soğuk suyla yıkıyor dediğinde ne yapmış?
Agladıklarında,gitmek istemediklerinde hiç mi konuşturup bunca zaman öğrenmemiş olanı biteni?
Burada babada en az anne kadar suçlu,nasıl görmedi? Nasıl anlamadı? O yavrular nasıl korkuyordu kimbilir o cani kadından?
Offf offf ne denir bilemiyorum ki,anne var baba var ama bu çocuklar kimbilir ne kadar zamandır bu işkenceye maruz kalıyorlardi,kimbilir ne yaralar açıldı minicik kalplerinde.
Biz burada çocuk yapma deriz eşi sorunlu olana. Bunaldım diyene ikinciyi yapma deriz ama hep kötü oluruz. İste bu yüzden diyoruz,olan çocuklara oluyor,anne baba hayatına devam ediyor.

Bir annenin çocuğunun ruhundaki ve bedenindeki şiddet izlerini dayak yediğini anlamaması imkansızdır.
Fark etmiş ancak umrunda olmamıştır. Eşini sevmeyen kadın bazen çocuklarını da sevmeyebiliyor.
Çocuklarını da bilerek isteyerek bıraktığını düşünüyorum sorumluluktan kaçmak için.
Yoksa 5 ve 7 yaşlarında iki küçük çocuk. Anlamaması imkansız.
Yeğenim okuldan geldiğinde elinde yüzünde ufak çizik görsek hemen soruyoruz ne olduğunu nasıl olduğunu...
Boşanma halinde iki tarafa da bir şey olmuyor hayatlarına devam ediyor evleniyorlar vs.
Olan çocuklara oluyor ömür boyu...

Ya dandik bir araba kullanmak için bile ehliyet isteniyor ki çocuk. Bence hamile kalan her kadını sağlık ocakları nasıl fiziki takip yapıyorsa psikolojik takip de yapmalı. Böyle anne babaların da çoğalmaması için tüplerini sonsuza kadar bağlamalı.

Kızım doğdu doğalı Allahtan duam o büyüyüp kendini anlatana kadar hayatta kalıyım.

evladı için beklenir yalnız yaşanabilir..illa bir kocaya gerek yok

ayneeen benim de
tek duam ayakları üstünde durmadan rabbim canımı almasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…