• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak

A.Ö. son görüştüklerinde oğlunun “Ne olur beni geri götürme” diye ağladığını, kızının ise olanları anlatmak istediğini ama korktuğunu belirterek şöyle devam etti:
“Kızım, ‘Anlatacağım da babama söyleme ne olur. Babam ‘Anneniz sıkıştırırsa söylemeyin’ diye tembihledi. Sen davacı olursan biziayırırmışsın, kardeşimle beni ayırma’ dedi. Şimdi bana ‘İlgisiz anne’ diyorlar. Olanlardan hiç haberim yoktu.”

Şu paragrafa bak yaa,çocuk bizi gönderme diyo,kızının da korktuğunu biliyorsun nasıl gönderirsin,nasıl haberim yoktu dersin

Baba da işin içinde o zaman o neden ceza almadı

Bu ortaya çıkanı Kimbilir aynı sorunu yaşayan kaç minik beden var. Duygusal olarak sevgiye muhtaçkenüstüne birde dayak yiyen,yediği ekmeği bile çok görülen ,soğuk sularla yıkanan Yazarken bile tüylerim ürperiyor.İnşallah bu haber anne babalara örnek olurda ,üvey anne baba hakkında daha temkinli olurlar

Düşüncelerimi yazmışsınız teşekkür ederim. Benimde bi tane kızım var. Bir buçuk yaşında çoğu insan bitane daha olsun beraber büyütürsün deyince çok sinirleniyorum. Amaç sadece büyüsün yaş alsın onun maneviyatını pek düşünen yok malesef ki.

Dante ,çok güzel şeylere değinmişsiniz teşekkürler.

Ben hala çok izlemek istemesemde face 'de kendiliğinden yürütülen videolar var ona şahit oldum ve maalesef yarısına kadar baktım ağladım ,durdum nutkum tutuldu biran nefes alamadım
Çok acı hala içim yanıyor benim kalbim çıkacak gibi. yazdığınız açıklamaları okurken sanki konuşan kendi kızım korkan benim kızım veya oğlum yavrummm gibi düşündüm gene ağladım,
O yavrucaklar günahı ne !! insafsız kadın ne istedin onlardan .Neyin yangını bu !!
Çok beddua ettim onun yüzünden ağzımdan çıkmayacak belkide değmez bir kadın için küfür ettim.
Peki birşeyi değiştirdimi yok, tek dileğim aynı işkenceği görmesi cehennemdede odun olması.

Rabbimden şuanda görünmeyen birçok olay varsa o melekleri koruması
Şuanda da şu görünen olayda şu yavrucakların bu şiddeti hatırlamayıp güzel günler görmesi (canlarım benim :( )

Rabbim anneliği ve babalığı sen hakeden insanlara nasip et ,çocuk doğurmak ile anne olunmaz ,eve bir dilim ekmek getirmekle de baba olunmaz!!!O çocukların bir gülüşüne dünyalar serilecek iken şeytan ruhluların arasında kalmaları ne acı.
Boşanmış olsan da o çocuklar verilmez ,anne olan canı gönülden yavrum diyen bir anne yapmaz bunu asla .
oFF daha çok şey geçiyor içimden ama bunu anlatmaya sayfalar yetmez .

Rabbim tüm yavrularımızı korusun inşallah amin.

Bu ortaya çıkanı Kimbilir aynı sorunu yaşayan kaç minik beden var. Duygusal olarak sevgiye muhtaçkenüstüne birde dayak yiyen,yediği ekmeği bile çok görülen ,soğuk sularla yıkanan Yazarken bile tüylerim ürperiyor.İnşallah bu haber anne babalara örnek olurda ,üvey anne baba hakkında daha temkinli olurlar

Bu Allah korkusu aslında, öz anneden iyi bakan üvey anneler de var

ben dün bu haberi gördüğümde annelerinin öldüğünü düşünmüştüm ((keşke ölmüş olsaydı)) çünkü nasıl bir anne evladını bile bile ele teslim eder..şurda kaç insan evlat diye yanıp tutuşuyo rabbim herşeyi bilir ama keşke böyle anneliğin a sına bile layık olamayanlara nasip etmese böyle bi duyguyu...çocuklarının söylemesine rağmen hiç birşey yapmama...dün gördüğümden beri aklımdalar gece uyumadan kendi yavrularıma baktım içim sızladı o küçücük çocuk nasıl dayandı o acıya nasıl katlandı...yandı içim pislikte cayır cayır yansın inşallah

Gözlemlediğim ne kadar güzel bakıyor,üvey annesi değil sanki denilip,içine girince o kadar sorunlu aile tanıyorum ki.Bir söz var ya;Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.

Ben yakınen tanıdığım biri olduğu için yazdım onu,burda da var mesela bir arkadaşımız oğlu babasını hiç bilmiyo, 2.eş babalık yapıyo

Bence çözüm yolu olarak devlet,nasıl ki yaşlı insana bakım için bakana aylık maaş veriyorsa,boşanan anneye de nafakadan hariç maaş bağlamalı.Nasıl bakarım kaygısı taşımamalı.Şu an eşiyle sorunlar yaşayıp ,çocuğu için katlanan o kadar çok kadınlar var ki.Öyle olursa eşi de bırakır gider diye eşine de daha iyi davranabilir.

Benım annem maddı durumu yetersiz oldugundan ilk evliliğinden iki cocugunu babalarına vermek zorunda kalmıs velayetı..Cocuklarının selahıyetı ıcın.. Evlenmıs babamla ama bı kere bıle cocuklarını arkada bırakmadı.Ben dogdum elbet ama benım sacımı oksarken bıle dıger cocuklarının ısmını de sayıklardı onlara haksızlık olmasın dıye.. Dısınden tırnagından arttırdı.. Her fırsatta aradı sordu pesınde kostu.. Cocuklarla gorusmesıne engel olan babaya ragmen parklar baglar bahceler cocuklarını gozetledı.. Var gucuyle emeklı olmaya calıstı, dişinden tırnagından arttırdı cocuklarına gelecek olsun dıye bankaya bırıkım yaptı..Bizi de görüştürdü karsılastırdı.. Her fırsatı degerlendırdı.. En sonunda evlat hasretının yukledıgı bedenı bı cok hastalıgı kaldıramadı, felc gecırdı.. Annem elinde morluk gorseyı bırakın gozunde mahzun bı ıfade gorse dunyayı yakardı.. Benım uvey abımde vardı ki.. Oyle baktıkı ona ..Yok boyle bı dunya.. Öz anne kendını savunmasın hıc..

Üvey anneye diyecek söz yok.. Ama madem kamerayı koydun da nıye bakmadın be adam!! Bi kere cocuklarına sormadın mı ? Hastanelık olana dek aklın neredeydı? Kafamda binlerce deli sorular?!?!?

Bence çözüm yolu olarak devlet,nasıl ki yaşlı insana bakım için bakana aylık maaş veriyorsa,boşanan anneye de nafakadan hariç maaş bağlamalı.Nasıl bakarım kaygısı taşımamalı.Şu an eşiyle sorunlar yaşayıp ,çocuğu için katlanan o kadar çok kadınlar var ki.Öyle olursa eşi de bırakır gider diye eşine de daha iyi davranabilir.

Ama 30 yaşında bir kadının boşanıp ömrü Bilka yalnız yaşaması da beklenemez heralde, hayat sadece yeme içme geçim derdi değil ki, insan sevilmek de ister, 2.3.evlilikler elbet olabilir ama çocukları atarakya da yük görerek değil

Bu konudaki öz anne çocuklarının beyanlarını ellerindeki morlukları hiç sallamamış ki

Ama 30 yaşında bir kadının boşanıp ömrü Bilka yalnız yaşaması da beklenemez heralde, hayat sadece yeme içme geçim derdi değil ki, insan sevilmek de ister, 2.3.evlilikler elbet olabilir ama çocukları atarakya da yük görerek değil

Bu konudaki öz anne çocuklarının beyanlarını ellerindeki morlukları hiç sallamamış ki
Tabii ki sevilmek her kadının hakkı.Ama öyle bir aylığı olsa,kimseye minneti olmasa ,başkasıyla evlense dahi aylığı kesilmese ,çocuklar hep annede kalsa daha iyi olmaz mı?

çok büyük bir sosyal eksiklik
bir çok adam zaten bunu kullanıyor
bir çok kadın da bu yüzden harekete geçemiyor
belki adamlar da bi kendine gelir düşünür bana mecbur değil diye
ama artık devir değişti kızlar da biraz gözünü açacak

tabi ki insan yalnız kalmak zorunda değil
ama işte önce arkadakileri de düşüneceksin
Elbette o olmalı,her şeye kaynak bulunuyor ona da bulunsun
çok şey yazarım da neyse:KK53:
anladın sen onu :KK66:

Kadın maddi açıdan zayıf ve çaresiz de olabilir. Parasızlıktan çocuklarını bırakmak zorunda kalan kadınlar da var. Kendin gel ama çocuğunu getirenezsin diyen çok aile var,boşanan ve gidecek yeri olmayan kızlarına.

Bizim bir tanıdığa yapılmış babası tarafından. İki oğlu küçükken 'bırak gel çocukları o zaman' demiş. O da bırakmamış. Tabi devamı şiddetli geçimsizlik kavga gürültü.
Büyüyüp en küçüğü 25 yaşına gelince boşanmış.

Tabi olayda ki kadın sorumsuzluk abidesi. Hadi geniş geniş yaşarken hiç aklına gelmedi. O çocuklar ağlarken ellerinde ki morlukları görünce nasıl hiç bir şey yapılamaz benim mantığım almıyor? Yeğenlerimi, komşumun çocuğunu bile sakınırım ben.

Bizim bir tanıdığa yapılmış babası tarafından. İki oğlu küçükken 'bırak gel çocukları o zaman' demiş. O da bırakmamış. Tabi devamı şiddetli geçimsizlik kavga gürültü.
Büyüyüp en küçüğü 25 yaşına gelince boşanmış.

Tabi olayda ki kadın sorumsuzluk abidesi. Hadi geniş geniş yaşarken hiç aklına gelmedi. O çocuklar ağlarken ellerinde ki morlukları görünce nasıl hiç bir şey yapılamaz benim mantığım almıyor? Yeğenlerimi, komşumun çocuğunu bile sakınırım ben.
bana da yaptılar
çocuğunu bırak gel demediler ama nasıl evlendiysen öyle otur dediler
ama ben onları karşıma aldım
benim çocuğumun yuvası olmazsa kimsenin olamaz yakarım bu evi dedim
şimdi babam benden önce kızımı arıyor,benden çok onu düşünüyor,canını veriyor onun için
şimdi bir sülale bir çocuğa bakıyoruz
dünden razı olursan bırakmaya bırak diyen çok olur

ben maaşla vs olacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
insanlar çocuk sahibi olmak konusunda eğitilmedikçe, insanlar vicdanlarının sesini kıstıkça başka surette de bu olaylar olmaya devam edecektir.
burada üvey anneyi konuşmayacağım, buna kalbim dayanmaz.
e baba, anne, çevreki konu komşu, akrabalar,
yapmayın ya, bu zamana kadar kimse mi fark edememiş, kimse mi dur diyememiş,
herkes suçlu, herkes vicdanen kendini yargılasın.

açılan bu konuda çok güzel, bizler de kendimizi yargılayalım, çocuk sahibi olurken olumlu yönleri kadar olumsuz ihtimalleri de planlayalım. sadece kendi çocuğumuz için değil, toplum için de etken kadınlar olalım, kulağımızı gözümüzü dört açalım.

İyi insan kötü insan meselesi yaa özünde,ben çocuklu biriyle evlilik yapmaya cekinirim mesela,hakkıyla bakabilir miyim of demeden büyütebilir miyim kendi çocuğum ile bir tutabilir miyim hak gecirmeden meydana çıkarabilir miyim...hele anneleri vefat etmişse falan insanlık hali canım sıkılıp bir surat assam vicdan yaparım sonra

belki eskiden geçerliydi bu sebepler
ama artık kadınlar için yeterli olmasa da bir çok imkan seçenek var
hayat şartları da görüşler de biraz da olsa değişti
çok bahane gelmiyor artık maddiyat falan

evladından nasıl ayrı kalabiliyor bu kadınlar anlamıyorum anne demeye dilim varmıyor. hadi mecburen bıraktın diyelim, en azından velayet annede bile olsa üvey annenin yaptığını yapacak olan haftasonu da yapar. o üvey anneyi yaşatmam ben olsam yerin dibinde olsa bulup aynısını ona yapardım

Back