Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Asla inanmıyorum psikolog olduğuna
Umarım değildir. Düşünsenize psikoloğa gidip derdine derman arıyorsun ama bir sürü azarlanıyorsun. Okulda sadece ezberle, sınavı geç mi yapılıyor? Apartmandaki kahve komşusu gibi cık cık yapıp eleştiriyor habire. Psikolog dediğin zayıf tarafını yakalayıp oradan saldırmaz, orayı güçlendirir tamir eder. Kadına doğurmuş, anne olmuş kaç kişi yazdı ama sabit bir şekilde yok öyle olmaz böyle olur diye diretiyor. 1 dakikalığına meme ucu yarası ağrısı çekse görecek neyin ne olduğunu. Ben elimi ya da bir eşyayı sıkardım kızımı emzirmeye başlarken. Silikon uç sadece parçalanmayı önlüyor ağrı sızı tam gaz.

Konu sahibi zaten uzman yardımı alıyorum ama baş edemiyorum diyor, ısrarla ama ben kötü bir şey demedim uzmana git dedim yazıyor. Belki de kendi gibi bir psikoloğa düşmüştür konu sahibi.

Musibet denmesine asssla izin vermezmiş. Düşünsenize psikologa gidiyorsunuz böyle en kotu en karanlık duygularınızı anlatıyorsunuz o da size .... demene asla izin veremem diyor . Yani eğitim kalitesinin düştüğünü biliyorum ama asla bu kadar olduğuna inanmıyorum.

Gerçekten bende çok çektim meme ucu yarasından . İlk iki gün tutamadı ve kanayacak kadar yarıldı ömür boyu böyle bir ağrı görmedim

Tüp bebekler tedavisi yazılarını okuyun aylarca yıllarca çocuk hasreti çeken insanlarla konuşun hep böyle devam etmeyeceğini bebeğinizin büyüyeceğini düşünün iyimser olun gerçekten çocuk sahibi olamayan insanlar sizin yerinizde olmayı çok isteyen insanlar

Ya bu bayan bebegı omayan biriyle neden konussun lohusalık çok farklı olay ikisi birbirini ne derece anlar onlarda bak benim olmuyor sen dua et senınkı olmus dese ne degıscek belkıde iyi bir anne degıl mıyım vs vs dahada köreltecek durumu gercekten vicdanen dahada kötü olacak belki lohusalık ve tü bebek tedavi için bebegı olmaynların durumu ayrı şeyler nasıl bir tutuyorsunuz

O sizin görüşünüz bu benim görüşüm yargılamak size düşmez

Sadece eşin için çocuk sahibi olman baştan saçmalık oraya değinmek dahi istemiyoum.O çocuğun sadece bir babaya değil anneye de ihtiyacı var.O yüzden kendine gelip ben bir anneyim bu çocuk bana muhtaç demen lazım.Sen kendin diyosun bu çocuğun bana ihtiyacı var diye o çocuk için yapabiliceğin en önemli şey anne olmak.Ama sen intiharı aklına getirriyosun güçsüz bir anne olmak kolayına geliyo intihar edeyim bitsin gitsin öyle anne olunmuyo.Eğer çocuğun çok umrundaysa git psikolojik destek al çünkü bu halinle bırak anne olmayı insan kategorisine bile girmiyosun.

6 aylık kızım var. İlk 3 ay zor evet annem 2 hafta kalıp evine gitti tek kaldım. Eşim de çok geç geliyordu eve. Tuvalete gidemedim duş alamadım yemek yiyemedim. İlk aylarda 2. Ayda da eşime söylenirdim. Uyumuyor yemek yiyemedim çok yorgunum gibi. Depresyondasınız. Kimse kimseden daha iyi bir anne olamaz annelik eleştirilemez ama evladınızdan musibet gibi bahsetmeye devam ederseniz ömrünüz boyunca eziyet çekiceksiniz. Bakış açınızı değiştirmelisiniz.
Ne yapmak istiyorsunuz ? Ben mesela kendim dışarı çıkmayı çok severim kızımla ramazandan sonra çıkacağım inşallah. Kahve severim kahvemi yapıp içebilirim. Zamanınız var bebeğiniz küçük. Anne anneeğ diye ağlıyor şimdiden içim eriyor. İçime sokamıyorum sarılıyorum sımsıkıı doyamıyorum. Uyurken özlüyorum. Musibet değil o benim evladım sizin evladınız. Canınız kanınız. Çok bunaldım bende ara ara ağlıyorum ama geçicek. Bakış açım musibet değilde anne oldum ben sorumluluk yüklendi ve ben bu bebeği büyütmek zorundayım diye bakıyorum. Doğurdum çünkü. Çatlaklarım var çirkinleştim kilo aldım ama emziriyorum vericem kilomu inanıyorum. Çocuğunla bağ kurmaya çalışmalısınız tek kalmaya alışmalısınız. Yoksa çok zor üzgünüm. Tüm anneleri öpüyorum burdan.

Bende uzun süre insanların neden cocuk yaptıgını sorguladım. Bir daha asla yapamam dedim. Büyüdükçe cogu konuda rahatladım. Şuan onu öpmeden koklamadan bir an geçirmek istemiyorum. Düşündüğüm zaman çevresel şartlar, annenin sabırsız ve takıntılı kişiliğe sahip olması, eşin yeterince yanında olmaması en büyük etkenler aslında. Bebeğin bir suçu yok. Suçlu olan kontrol edemediğimiz duygularımız. Umarım siz erkenden bunu atlatırsınız

Bende kızımı kucağıma aldığımda hemen herkesin dediği duygu seli annelik hissini algılayamadım
Zaten ilk aylar her zaman çok zor olur bebek bakmayı bilmiyorsunuz onu içinizde dahi büyütmüş olsanızda
Bir şeye sıfırdan başlıyorsunuz
Bu sizin çocuğunuz
Elbette bu hisler lohusalıktan sonrada normal
Sonra sonra alışacaksınız
Çocuğunuzun ne istediğini anlayacaksınız
Ağlamaları durulacak

Büyümeye başlayacak, size arkadaş olacak
Gerçekten bu yepyeni bir dil, yepyeni bir dünya
Bu dünyaya alışana kadar sizde onunla beraber biraz zorlanacaksınız
Fakat hepsi geçici

:)
Sonra dönüp arkaya bakınca nasılda büyüdü, nasıl geçti zaman diye iç çekersiniz
Birde bu hisler artık çok rahatsız edici hal alırsa uzman desteğine başvurun muhakkak
Lohusa depresyonunu uzun süre geçirenlerde var
Kolayı var, terapiye gidebilirsiniz annenize emanet edip çocuğunuzu
Güle güle büyütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…