- 8 Şubat 2024
- 4.875
- 7.102
- 78
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
Eee onu kendisi de söylemiş zaten eski rahat hayatımı çok özlüyorum, yasını tutuyorum sanki diye.tespit falan yapmış olmuyorsunuz yaniPostunda hemen gelebilecek olumsuz elestirilere karsi gardini almayi bilen biri depresyon sebepli musibet rahatima duskunum tarzi ifsdeler kullaniyor degisik. Samimiyetsiz rahata alismis birinin serzenisleri bunlar. Insallah bebegin kaderi bahti guzel olur da senden etkilenmeden hayirli bir sekilde buyur
Ya ben büyük konuşacak bişey yazmadım siz beni deli ettiniz ya nasıl insanlarsanız klavye başında ilk yorumum tedavi ol şu ben bi psikoloji okuyan birisiyim tedavi ol derken psikoloji anlamında dedim ben neler gördüm biliyormusunuz siz yazmayım dedim ama ne anneler gördüm nusibet yazınca sinirlendim salada danışlarımın bu cümleyi kurmasını istemem evet belki annelik zor benimde ablam çok sitem ediyordu bidaha tövbe diyor ağlıyordu ama asla nusibet vs demedi dedirtmem ben bu yüzden ona tedavi ol dedim ve çok meunum şimdi mesleğimden vurucaksınız yazık olmasaydın vs diye ben menümün gelenler memnun böyle ilerleyip çocuğunu yuvaya vereneleri gördüm canına kıyanları gördüm ailesini yuvası bozulanları gördüm bu göz neleri gördü bi bilseniz vereceğiniz tavsiye geçer demek değil tedavi olması o geçmeyecek sizler gibi değil sizler ablam gibi zorlandınız ilk zamanlar anlaşamadınız geçti geçiyor ama kadın nusibet demiş belamı o çocuk sevgisiz büyürse ne olacak ya bana gelen anneler var çocuklarını sevmiyor ya görüyorum lütfen artık beni yargılamayın yorumlarda .İnşallah bebeğinize kavuşursunuz ama burdaki durumun farklı olduğunu neden anlamıyorsunuz?
O hormonlar, uykusuzluk, hiç durmayan ağlama, yanında olmayan eş neler yapar adama bilmiyorsunuz. Neden bilmediğiniz bir durum hakkında büyük büyük konuşuyorsunuz? Aşkla geldi bana. Gördüm ama gelmeyeni. Okuyun, izleyin, öğrenin ya. Kadın ne kadar zor durumda kimbilir ki burda yazıyor bunları. Siz de neyle sınanacağınızı bilmiyorsunuz henüz.
Burda bir konu vardı, tüp bebekle uzun süre uğraşıp çok isteyerek bebek sahibi olan birinin. Yorumunu hatırlıyorum gerekirse rahmimi aldırırım, bir daha asla demişti. Kimdi hatırlamıyorum ama bundan iyi örnek yok bence size. Bilemezsiniz ne olacağını. Büyük büyük konuşmayın.
Asla inanmıyorum psikolog olduğunaEn önemlisi bir tane danışan şunu demişti çocuğumdan nefret ediyorum çok çirkin bu nedir hadi yorumlayın tedavi olması şart nasıl bi tedavi ruh akıl sağlığı hastanesi değil uzman birinden yardım almalı evladıyla iç içe olmalı onunla temas kurmalı yanında biri şart gece ağladığında annesi değil bebeğin annesi bakmalı babası bir olmalı erkekler bu konuda niyetini deripp oturmamalı eşi zor dönemde ise kocası daha çok ilgilenmeli atlatlamlılar bu süreci kadın yalnız kalmış ve lousa olarak psikolojisi bozuk bu ennbaştan belli mesleğime saygı duyup mesleğimden vurmayın hanımlar tedavi olması şart sizler gibi değil inanın nusibet kelimesi özellikle kınanmamak için buraya en hafifini yazdı emin olun
Yazdığınız her şey o kadar boş ve klişe ki.En önemlisi bir tane danışan şunu demişti çocuğumdan nefret ediyorum çok çirkin bu nedir hadi yorumlayın tedavi olması şart nasıl bi tedavi ruh akıl sağlığı hastanesi değil uzman birinden yardım almalı evladıyla iç içe olmalı onunla temas kurmalı yanında biri şart gece ağladığında annesi değil bebeğin annesi bakmalı babası bir olmalı erkekler bu konuda niyetini deripp oturmamalı eşi zor dönemde ise kocası daha çok ilgilenmeli atlatlamlılar bu süreci kadın yalnız kalmış ve lousa olarak psikolojisi bozuk bu ennbaştan belli mesleğime saygı duyup mesleğimden vurmayın hanımlar tedavi olması şart sizler gibi değil inanın nusibet kelimesi özellikle kınanmamak için buraya en hafifini yazdı emin olun
Mesela hamileyken kayınvalidem emzirirken şöyle güzel böyle harika, kucağına alınca gerçek aşkı tadacaksın dedi.En önemlisi bir tane danışan şunu demişti çocuğumdan nefret ediyorum çok çirkin bu nedir hadi yorumlayın tedavi olması şart nasıl bi tedavi ruh akıl sağlığı hastanesi değil uzman birinden yardım almalı evladıyla iç içe olmalı onunla temas kurmalı yanında biri şart gece ağladığında annesi değil bebeğin annesi bakmalı babası bir olmalı erkekler bu konuda niyetini deripp oturmamalı eşi zor dönemde ise kocası daha çok ilgilenmeli atlatlamlılar bu süreci kadın yalnız kalmış ve lousa olarak psikolojisi bozuk bu ennbaştan belli mesleğime saygı duyup mesleğimden vurmayın hanımlar tedavi olması şart sizler gibi değil inanın nusibet kelimesi özellikle kınanmamak için buraya en hafifini yazdı emin olun
Tamam hanfendi size göre öyle gelsin yorum yapıp durmayın ayrıca. Ben konu sahibine yorum yaptım rahatsız ediyorsunuzYazdığınız her şey o kadar boş ve klişe ki.
Lohusalık böyle bir şey zaten. Bu kadının hissettikleri de normal. Ben de belamı buldum derdim bazen. Evet diyordum ama geçti. Lu an oğlumu çok seviyorum ve iyi ki doğurdum diyorum ama o dönem böyle hissedeceğimi hayal bile edemezdim
Ben de ilk aylarda bebeğimi seviyor muyum emin değildim. Nede yaptım, asla hayatım güzel olmayacak diye ağlıyordum. Sonra benden anne olmaz diye bir de ona ağlıyordum. Şimdi geçti gitti.
Sizin gibi süreci bilmeyen yada kolay geçiren daha anaç kadınlar yüzünden aksine daha kötü geçiyor o süreç.
Bana o dönem sen anormalsin diyeceklerine çok normal ama bu hisler geçecek böyle düşünenler de var diyenler olsaydı her şey daha kolay olurdu belki de.
Asla inanmıyorum psikolog olduğuna
teşekkürlerAsla inanmıyorum psikolog olduğuna
Dikiş yaralarının sizisini hatırlamam o emzirirken olan yaranın sizini hala dün gibi hatırlıyorum. Hamile hanimlarr lansiloh almadan emzirmeyinMesela hamileyken kayınvalidem emzirirken şöyle güzel böyle harika, kucağına alınca gerçek aşkı tadacaksın dedi.
Ben bakıyordum ama bebeğim bana yabancı gibi geliyordu. Emzirmek dünyanın en kötü hisseydi çünkü çok acıyordu. Acısı geçince de emzirmeyi sevemedim mesela. Söyleyince kayınvalidem benim de acırdı dedi. Madem öyle romantize edeceğine gerçeği söyleseydin demiştim. Herkese öfkeliydim çünkü
Tek meme ucu da değil ki memeler taş gibi oluyor, sağsan artıyor daha da çok mastit oluyor. Duşa girer ağlaya ağlaya biraz sıkar rahatlatırdım ki acısı geçsin.Dikiş yaralarının sizisini hatırlamam o emzirirken olan yaranın sizini hala dün gibi hatırlıyorum. Hamile hanimlarr lansiloh almadan emzirmeyin
Konuya durup durup yazan sizsiniz. Başka yazanlara atılan beğenmediklerine bile yorum yazıyorsunuz .Tamam hanfendi size göre öyle gelsin yorum yapıp durmayın ayrıca. Ben konu sahibine yorum yaptım rahatsız ediyorsunuz
Kesinlikle ya birden alacaksın ve hemen kutsal anne olacaksın hikayesi yalanTek meme ucu da değil ki memeler taş gibi oluyor, sağsan artıyor daha da çok mastit oluyor. Duşa girer ağlaya ağlaya biraz sıkar rahatlatırdım ki acısı geçsin.
O acıyı bilenler neden insanı kandırırlar bilmem.
Kucağına alınca bir his olacak, ulvi bir şeyler hissedeceğim sandım ben.Bir de sahiplenme konusunda bir gerçek var kızım bir aylik falan olması lazım deprem oldu ve ben kalkıp noluyor dedim eşimle birbirimize baktık birşey yok uyu falan dedi uyuduk . Sabah oldu kendimi o kadar kötü hissettim ki çocuğumu kucağıma almak o anda aklıma gelmedi .
Hani derler ya annelik refleksi bence o da zamanla olan birşey şimdi her an aklımda kızım. Bir ses duyunca hemen yanına giderim ekürim ve ben yapişigiz ama 27 yıl yanlız yaşayıp birden komple sana bağımlı bir canlıya sahip olunca hayatın yüzde yüz degismiyor
Benim de kız kardeşim iki hafta kalmıştı ilaç gibi gelmişti bana hala dediğin gibi ona minnetrarim . Bilinçaltimiza öyle bir kodlanmış ki çocuk doğacak ve sen ona aşık olacaksın diye. Ben de doğumdan bir gün sonra üç gün uykusuzum toplamda bir an titreme geldi bildiğin kriz gibi geçirdim hemşire geldi baktı falan . Sinirlerim boşaldı çünkü sürekli uyanıyorum ve çocuğum var aşırı ağrım var sütüm yetmiiyor diye geriliyorum Allah'ım hep böyle mi olacak ben nasıl annemgil gidince yetisecegim büyütebilecek miyim diye öyle korkmuştum ki . Ya zarar verirsem ya acıkır şekeri düşer bayilirsa bende uyur zannedersem . Ya ölürse benim yüzümden gibi oysa bir bakıyorsun tek elinle bez degistirirken tek elinle bilmem ne yapacak seviyeye geliyor insan zamanla . Sevgi de emekle büyüdükçe büyüyor hayatta vazgeçmeyeceğin tek şey çocuğun oluyorKucağına alınca bir his olacak, ulvi bir şeyler hissedeceğim sandım ben.
Kucağıma alınca aşık olmayı bekledim.
Halbuki o an neden saçı öyle kapkara bizde siyah saç yok ki diye garipsedim. İlk emzirmede bakıyordum yabancı bir bebek gibiydi. Benim bebeğim gibi gelememişti mesela.
Ben zamanla yavaş yavaş sevmeye başladım.
İlk 20 gün ne video ne fotoğraf çekmişim ben. Düşün yolda kedi çiçek çeken insan bebeğimi çekmemişim.
O kadar bağ kurmamışım aslında şimdi fark ediyorum.
Ağlayınca neden ağlıyor diye ağlardım. Gece olunca uyutamacapım diye daha da çok ağlardım. Camdan dışarı izlerdim kucağımda oğlum. Herkes gülüyor hayat devam ediyor da benim için durmuş gibi gelirdi.
Ablama sürekli “ne zaman büyüt? Büyür dimi hep böyle kalacak gibi geliyor sanki sonsuza kadar ağlayacak” derdim. “Ne zaman eski hayatıma geri dönerim ne zaman döndün sen” derdim. Ablam da eski hayatına dönmeyeceksin ama yeni ve çok seveceğin bir hayatın olacak. 3 yaşına gelince de yeni hayatını daha çok seversin bence demişti. 3 yıl mı o zamana ben ölürüm diye ağlamıştım.
Ne kadar mutsuz ve derbeder duruyorsam ablam iş çıkışı her gün gelirdi yorgun argın yanıma sen otur derdi.
Annem mesela buradaki o yargılayıcı tipler gibi gelir herkes doğurdu çocuk uyuyunca iş yap evi topla derdi. Annem gelsin istemezdim ondan. Ablamı isterdim sadece tek anlayan yargılamayan oydu. Kucağımdan alırdı ki biraz bebeksiz oturayım o bile yük gelirdi bana.
Hala bak ama ablama minnetim geçmedi, şu an bile hatırlayınca gözlerim doluyor. O cehennem hissimi anlayan tek destekçimmiş aslında
Şöyle azıcık yorumlarını kurcalayınca zaten belli oluyor psikoloji falan okumadığı. Yaşamadığı konuda bu kadar ısrarı da çok tuhaf gerçekten.Asla inanmıyorum psikolog olduğuna
Mesela hamileyken kayınvalidem emzirirken şöyle güzel böyle harika, kucağına alınca gerçek aşkı tadacaksın dedi.
Ben bakıyordum ama bebeğim bana yabancı gibi geliyordu. Emzirmek dünyanın en kötü hisseydi çünkü çok acıyordu. Acısı geçince de emzirmeyi sevemedim mesela. Söyleyince kayınvalidem benim de acırdı dedi. Madem öyle romantize edeceğine gerçeği söyleseydin demiştim. Herkese öfkeliydim çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?