Öncelikle anne değilim fakat birkaç şey söylemek istedim belki yardımı dokunur.
Hayatınızdaki bir dönüm noktası bu, anne olmuşsunuz, sorumluluğunuz altında bir insan var. Zorlanmanız normal, öfkenizi de içsel hesaplaşmanıza yani bebeğinize karşı hissettiğiniz duygulara ve buna karşılık kendinize kızmanıza bağlıyorum. Değişiklikler her zaman korkutur, özellikle böyle bir değişiklik yıpratabilir bile ancak bunu kabullenmek ve yaşam stilinizi ona göre değiştirmek en iyisi olacaktır kanımca. Psikolojik destek almaya bu düşünceleriniz değişene kadar devam etmelisiniz, 'bir faydası olmadı' diyerek kısa sürede sonuç alamayınca bırakmamanız lazım çünkü psikolojik desteklerde temelden sorun çözülmeye çalışılır ve bu zaman alabilir.
Kendinize her daim bunun geçici ve normal bir süreç olduğunu, zamanla geçeceğini hatırlatmaya çalışın elinizden geldiğince. Bu durumunuzu sakin bir şekilde bu süreçte size destek olabilecek, süreci daha kolay atlatmanıza yardım edecek ve sizi anlayan birileriyle paylaşmanız da iyi gelebilir. Yaşadıklarınız normal, hayatınız değişti, siz değiştiniz ve eski yaşam stiliniz olmayacak. Bunlar kötü şeyler değil, hayatta her daim değişiyoruz. Bu değişimler evlat sahibi olmak gibi köklü ve büyük de oluyor, küçük de oluyor ama hiç kimse değişim yaşamadan hayatını sürdürmüyor. Değişim hayatın bir parçası ve hayatta olduğumuzun bir kanıtı. Tek yapmanız gereken değişimi iyi ve kötü yanlarıyla kabul etmek. Bu sürecin geçici olduğunu ve özellikle yalnız olmadığınızı bilmeniz çok önemli.
Zaman buldukça kendinize zaman ayırın, bir bölüm dizi izlemek olur, kahvenizi alıp kitap okumak olur artık hangisi size iyi geliyorsa. Kafanızı bu düşüncelerle doldurdukça öfkeniz ve bıkkınlığınız çoğalabilir. Psikolojik destek almaya devam edin, kendinizi dinleyin, analiz edin. Bebeğinize bakmak yorucu, bıktırıcı olsa da kendinizi daha olumlu yanlardan bakmaya zorlayın ama negatif duygularınızı da hapsetmeyin tamamen, ileride daha kötü patlamaması için.
Unutmayın ki her şey gibi bu da geçici. Bu dönüm noktaları, değişimler korkutur, insanız sonuçta ama yaşadığınız deneyim yani annelik olumsuz yanları da olmakla beraber güzel bir duygu. Eminim değişime alıştığınızda ve kabullendiğinizde siz de daha berrak bir bakış açısıyla bakıp hem olumlu hem olumsuz yanları kabul ederek anneliğin tadını çıkarmaya başlayacaksınız.
En kısa sürede daha iyi hissetmenizi umuyorum, bebeğinize ve size güzel, sağlıklı bir ömür diliyorum.