Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Hatta oglum 2 aylikken bodruma tatile gittim kocaeliden. Oto koltugu olmasaydi napardim hic bilmiyorum. Hem bebegin rahat etsin,hem sen rahat et.

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Hepsini kullanmis biri olarak hepsini hakkini vererek kullandik ana kucagi ilk. 3 ay cok kullanisli gunduz uykularinda bebegimi hep onda uyuttum ve her yere tasidim 40 cikana kadar geceleride yanimda onunla uyuttum puset hastaneden cikista ve sonrasinda bebegin kilosuna gore oto koltugu olarak kullanilabiliyor 9 kilodan sonra zaten oturmali oto koltuguna gecis yapiliyor yani bence uc urunde gayet kullanisli ozellikle puset ve oto koltugu cok rahat ve kullanisli

Ahşap beşik? Kac gün yatti bebeğiniz? Ahşap beşik olmasaydı
Ahşap beşik? Bilmem ben oark yatak kullanmıştım kızımda 2,5/3 yaşına kadar da yattı. Şimdi ev değişti oda değişti park yatak sığmıyor. Ahşap sepet kullanmıştım yenş doğan için o da herhalde 2/3 ay kullanmışımdır tam hatırlamıyorum maalesef. 2,5/3 yaşına kadar kullanabileceğim beşik lazım bana küçük geniş olmaması lazım fazla 🙄

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Hepsi çok ayrı kullanım alanı olan şeyler. Anakucağı (otomatik olanlar) ilk 3-4 ay evde kullanılıyor bebeği sakinleştirir uykuya dalmasını kolaylaştırır ya da gün içinde oyalanmasını sağlar ( biz bu amaç için kullandık çok da memnun kaldık) 4.aydan sonra hareketlenmeye başladıkları için durmuyor genelde bebekler anakucağında. Puset dediğimiz şey, bebek arabasına da takılıyor , otokoltuğu olarak da kullanılıyor . Her markanın puseti farklı büyüklükte , kimisi ilk 3-4 ay kullanılıp küçülüyor kimisi (mesela bizimkisi) çok daha uzun süre kullanılıyor . Benim kızım 7 buçuk aylık , henüz birkaç gün önce isofixli bir oto koltuğu satın aldık. Puseti 1-2 ay daha bile kullanabilirdim ama indirim varken oto koltuğunu almak istedim. Puset miadını tamamlayınca arabanız varsa oto koltuğu almak zorundasınız zaten kurallar gereği ve güvenlik açısından olması gerekiyor . 360 derece dönen bir koltuk seçtik indirip bindirmesi mama yedirmesi kolay oluyor . Ev tipi ana kucağı daha isteğe bağlı bir şey ama puset ve oto koltuğu gerekli bence . Bir de dipnot düşeyim benim bebeğim kolikti anakucağımız olmasa asla uyumayacağı günler/ geceler geçirdik, o yüzden hiç pişman olmadım anakucağı aldığıma 🙃

İyi de bunların hepsinin yeri ayrı hepsi de lazım. Ana kucağı dışarıda taşınanlardan mı düşündünüz anlayamadım. Yoksa ev tipi minik beşik gibi bebeği evde uyutmaya ve gezdirmeye yarayan tipleri de var. Bebek doğduğu gibi oto koltuğuna oturamaz. Poşet illa gerekir. Ben Kraft ın pusetli bebek arabasını almıştım. Puseti tekerlerden çıkarıp arabaya koyduğunda bebek koltuğu olur. Başka marka da önermem öyle. Ayrıca chichonun koltuğunu almıştık biraz büyüdüğünde. O da küçüldü şimdi besafe 36 kg a kadar olan oto koltuğu kullanıyoruz.
Şöyle yapılabilir doğumdan itibaren kullanılan oto koltukları var ama onu arabadan çıkartamazsınız. O zaman da bebeği oradan alıp bebek arabasına alırsınız meşakkatli iş.

Hazırları olmaz mı kullanışlı değil mi hiç? Birsürü anne yanı beşikler var o kadar da güzel duruyor. 2 yaşına kadar kullanılıyormuş galiba çoğu. Hiç kullanmadım o yüzden 2 yaşına kadar kullanılıyorsa benim için muhteşem olur.
Hazırları da kullanışlı. Bir sıkıntı çekmedim ben. Marangozla uğraşmaya değer bir durum göremedim.

Burda da herkes alıyor pusetini, oto koltuğunu arabasını vs artık ama hastane öyle bir şart koymuyor yani hastaneler koymuyor. Buradaki en büyük ve en lüks hastanelerde dahil böyle kuralları yok. Keşke olsa bizde isteriz. Ama bazen de annenin kendi kucağı pusetlerden daha da korunaklı oluyor. Yıllarca bebekler böyle taburcu olmuş. O yüzden kimse için zorunlu olmuyor burada.
Anne kucağı pusetlerden korunaklı mı oluyor? Siz hiç trafik kazası yaşadınız mı?

Oto koltugu olabilen bebek arabasina entegre pusetler...
Su an 9 aylik, 8 kusur kg hala devam ediyoruz. Yakinda 9-36 oto koltugu ile bebek arabasinin bir buyuk boyuna gececegiz.
Hic bir seye entegre olmayan ana kucagi ana dizi vb ekipmanlar cop mahiyetinde...

Hazırları da kullanışlı. Bir sıkıntı çekmedim ben. Marangozla uğraşmaya değer bir durum göremedim.
Evet bende o yüzden söyledim gerçekten marangozla uğraşmak istemiyorum. Etrafımda marangozda yok aramaya da üşeniyorum açıkçası.

Oto koltuğu ilk aylarda kullanılıyor mu bilmiyorum ama puset 6 8 aya kadar çok işimizi gördü bizim arabada olsun dışarıya çıktığımızda olsun en azından içinde uyuyabiliyo bebek arabasına da takılabiliyosa tamamdır ben eşim yokken böyle işimi çok gördü diyebilirim dışarı çıkarken filan direk pusete koyup öyle çıkıyoduk arabayla gidecek olsakta bu şekilde kullandık

Anne kucağı pusetlerden korunaklı mı oluyor? Siz hiç trafik kazası yaşadınız mı?
Çok şükür ciddi bir trafik kazası yaşamadım ana kız kardeşimin yaşadığına şahit oldum. Böyle hesap sorar gibi sorgulamayla yaklaşılmaz kimseye. Herkes yaşadıklarını biliyor görüyor. Ama şöyle söyliyim 3 sene önce tatile giderken çocuğunu emzirmek için oto koltuğundan kucağına alıyor o esnada eniştem kaza yapıyor ve tamamen karşıdan gelen araç %90 hatalı çıkıyor. Arabaları kaza yaptığında kardeşim çocuğun üzerine kapanlanıyor. Hepsi eniştem ve kardeşim ağır yaralanıyor ama yeğenimde bir çizik dahi olmuyor ve gelen sağlık ekipleri kucağınızda olması büyük şans diyor çünkü çocuğun oto koltuğuna resmen can kırıkları saplanmış.
Bazı şeyler mucizedir. Her kazada çocuk camdan fırlayacak değil tabiki de. Diyorum ya yaşamayan bilemez o yüzden yargısız infaz etmeye alışkın bir toplum haline gelmişiz bu mesajdan da bu anlaşılıyor ne yazık ki. Rabbim kimseye de yaşayarak göstermesin inşallah 🙏 iyi günler

direk oto koltuğu derim .... ana kucağı, puset tamamen para tuzağı. Hepsi bir arada olan oto koltukları var bir seferde aradan çıkartın.

neymiş ana kucağı olmazsa hastaneden çıkışa izin verilmiyormuş hadi oradan ....
katılıyorum size. bana da öyle demişlerdi ben bebeğim kucağımda boşa aldıgımız pusette elimizde çıktık kimse de durun bebeği ona koymadan çıkamazsınız demedi :)
eğer bebek arabası kullanılıyorsa aktif olarak kullanışlı ama arabayı daha çok kullanıyorsa puset asla kullanılmıyor ve pusetlerinin çoğunun yanında yazar araba koltugu yerine kullanılmaz diye korunaklı değil çünkü.
ama araba koltuğu ihtiyaç diğerleri gereksiz benim fikrim

Çok şükür ciddi bir trafik kazası yaşamadım ana kız kardeşimin yaşadığına şahit oldum. Böyle hesap sorar gibi sorgulamayla yaklaşılmaz kimseye. Herkes yaşadıklarını biliyor görüyor. Ama şöyle söyliyim 3 sene önce tatile giderken çocuğunu emzirmek için oto koltuğundan kucağına alıyor o esnada eniştem kaza yapıyor ve tamamen karşıdan gelen araç %90 hatalı çıkıyor. Arabaları kaza yaptığında kardeşim çocuğun üzerine kapanlanıyor. Hepsi eniştem ve kardeşim ağır yaralanıyor ama yeğenimde bir çizik dahi olmuyor ve gelen sağlık ekipleri kucağınızda olması büyük şans diyor çünkü çocuğun oto koltuğuna resmen can kırıkları saplanmış.
Bazı şeyler mucizedir. Her kazada çocuk camdan fırlayacak değil tabiki de. Diyorum ya yaşamayan bilemez o yüzden yargısız infaz etmeye alışkın bir toplum haline gelmişiz bu mesajdan da bu anlaşılıyor ne yazık ki. Rabbim kimseye de yaşayarak göstermesin inşallah 🙏 iyi günler
Ben yargısız infaz yapmıyorum ama siz sağlık çalışanı olarak yanlış yönlendirme yaptığınız için soru sordum sadece. Sizin anlattığınız bir örnek tabi.. anne kucağında olduğu için kazada ölen çocukların oranı çok daha fazla.Sonuçta puset arabaya bağlı bir mekanizma. En azından ufak çarpmalarda dışarı fırlama riski kucaktakine göre oldukça az.

direk oto koltuğu derim .... ana kucağı, puset tamamen para tuzağı. Hepsi bir arada olan oto koltukları var bir seferde aradan çıkartın.

neymiş ana kucağı olmazsa hastaneden çıkışa izin verilmiyormuş hadi oradan ....
Söylediğiniz çok mantıklı gibi gözükse de ilk aylarda arabadan inip gezeceksek bebek ile beraber, uyuyan bebeği oto koltuğundan alıp bebek arabasına yerleştireceğimize puseti alıp bebek arabasına direk geçirerek hem biz rahat ediyoruz hem de bebek uykusundan uyanmamış oluyor. 8/9 ay da kısa bir süre değil bebeğin en önemli bakım isteyen devresi. Bir anne olarak fikrimi belirtmek istedim ☺️

Leyla4747 Leyla4747 bence travel tipi bebek arabalarından alın, puset yaklaşık 8 ,9 aya kadar oto koltuğu olarak kullabılabiliyor zaten. Tabi bebeğin boyıtlarına da bağlı olabiliyor. Sonra bir oto koltuğu alırsınız,bebek arabasını da normal kullanırsınız. Tabi travel bebrk arabası alırken gerçekten hafif olmasına dikkat edin. Mesela bizim chicco lite way di,puset çıkınca baston bebek arabasına benziyor küçük ve hafif. 4 yaşta hala kullanıyorız. Evde kullanılan ana kucağına sonra duruma göre bakabilirsiniz ben çok a z kullandım mesela,o yüzden ihtiyaç olursa ev tipi ana kucapını ikinci el alabilirsiniz mesela

Ben yargısız infaz yapmıyorum ama siz sağlık çalışanı olarak yanlış yönlendirme yaptığınız için soru sordum sadece. Sizin anlattığınız bir örnek tabi.. anne kucağında olduğu için kazada ölen çocukların oranı çok daha fazla.Sonuçta puset arabaya bağlı bir mekanizma. En azından ufak çarpmalarda dışarı fırlama riski kucaktakine göre oldukça az.
Ben yönlendirme yapmıyorum tabiki de oto koltuğu puset alınması gerektiğininin altını çiziyorum. Konu zaten bu değildi. Oto koltuğu ya da puset olmadan doktorların taburcu etmemesiydi. Burada da yıllarca insanlar kucaklarında götürüyorlar çocuklarını bez bir çantanın içinde ya da battaniyeye sarılı şekilde, illaki kötü bişey olacak değil. Sonuçta kazada örnek illaki kaza olacak diye bişi yok. Ben de örnek verdim bazen anne kucağı daha koruyucu olabiliyor keza oldu da, yaşadığımız durumdan dolayı bu örneği verdim.. kimseye de oto koltuğu puset almayın demedim. Deseydim eğer sizin açınızdan yanlış yönlendirme yapmış olurdum…. Allah kimseye kaza bela vermesin tabiki de. Olasılıklarla konuşuyoruz hep….

yurtdisinda yasayan birisi olarak cevapliyorum, ona gore degerlendirin lutfen. burada oto koltuk olmadan hastaneden cikamazsiniz. arabaya binen cocuk koltuksuz binemez, yakalanirsaniz ceza yersiniz. ben bebek arabasini ve koltugu travel sistem denilenden aldim. araba koltugunun uzerinde sabitlenen bir parca oluyor, koltugu onun ustune takip cikartiyorsunuz. 2 yasina kadar cocugun yuzu koltuga bakmali, yola degil. travel sistemdeki koltuk bebek arabasina da takilip cikartiliyor. yeni dogan doneminden 2 yasina kadar bu koltugu kullanabilirsiniz. koltugun ustunde boy ve kilosu yazar, boyu ya da kilosu verilen rakamlardan birisini gecerse artik kullanilamaz demektir.

sonra araba koltugunu degistirmeniz gerekir, daha buyuk cocuklar icin olanindan almalisiniz.

ben ev icin bir urun almamistim, koltugum cok yumusak ve genisti ustune koyuyordum, birde surekli emme ve bez degistirme dongusunde oldugunuz icin cocuk surekli kucakta oluyor. isterseniz ana kucagi alabilirsiniz. yenisini almayin, 2. ellere bakin, bazi cocuklar boyle seyleri hic sevmiyor bazilari seviyor. belki sizinkisi de sevmeyecek, sling yada kanguru alacaksiniz.

ben sicak soguk, yagmur kar dinlemeden hergun disari cikartiyordum cocugumu, bebek arabasini cok kullandim, ikinci ele verilmeyecek kadar eskidi. siz cikacak yerim yok deyip travel sistem olmayan bir oto koltugu alabilirsiniz. turkiye’de yasasam secimim oto koltugundan olurdu. bence once guvenlik.

X