- 22 Temmuz 2022
- 61
- 89
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hepsini kullanmis biri olarak hepsini hakkini vererek kullandik ana kucagi ilk. 3 ay cok kullanisli gunduz uykularinda bebegimi hep onda uyuttum ve her yere tasidim 40 cikana kadar geceleride yanimda onunla uyuttum puset hastaneden cikista ve sonrasinda bebegin kilosuna gore oto koltugu olarak kullanilabiliyor 9 kilodan sonra zaten oturmali oto koltuguna gecis yapiliyor yani bence uc urunde gayet kullanisli ozellikle puset ve oto koltugu cok rahat ve kullanisliGereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Ahşap beşik? Bilmem ben oark yatak kullanmıştım kızımda 2,5/3 yaşına kadar da yattı. Şimdi ev değişti oda değişti park yatak sığmıyor. Ahşap sepet kullanmıştım yenş doğan için o da herhalde 2/3 ay kullanmışımdır tam hatırlamıyorum maalesef. 2,5/3 yaşına kadar kullanabileceğim beşik lazım bana küçük geniş olmaması lazım fazlaAhşap beşik? Kac gün yatti bebeğiniz? Ahşap beşik olmasaydı
Hepsi çok ayrı kullanım alanı olan şeyler. Anakucağı (otomatik olanlar) ilk 3-4 ay evde kullanılıyor bebeği sakinleştirir uykuya dalmasını kolaylaştırır ya da gün içinde oyalanmasını sağlar ( biz bu amaç için kullandık çok da memnun kaldık) 4.aydan sonra hareketlenmeye başladıkları için durmuyor genelde bebekler anakucağında. Puset dediğimiz şey, bebek arabasına da takılıyor , otokoltuğu olarak da kullanılıyor . Her markanın puseti farklı büyüklükte , kimisi ilk 3-4 ay kullanılıp küçülüyor kimisi (mesela bizimkisi) çok daha uzun süre kullanılıyor . Benim kızım 7 buçuk aylık , henüz birkaç gün önce isofixli bir oto koltuğu satın aldık. Puseti 1-2 ay daha bile kullanabilirdim ama indirim varken oto koltuğunu almak istedim. Puset miadını tamamlayınca arabanız varsa oto koltuğu almak zorundasınız zaten kurallar gereği ve güvenlik açısından olması gerekiyor . 360 derece dönen bir koltuk seçtik indirip bindirmesi mama yedirmesi kolay oluyor . Ev tipi ana kucağı daha isteğe bağlı bir şey ama puset ve oto koltuğu gerekli bence . Bir de dipnot düşeyim benim bebeğim kolikti anakucağımız olmasa asla uyumayacağı günler/ geceler geçirdik, o yüzden hiç pişman olmadım anakucağı aldığımaGereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Hazırları da kullanışlı. Bir sıkıntı çekmedim ben. Marangozla uğraşmaya değer bir durum göremedim.Hazırları olmaz mı kullanışlı değil mi hiç? Birsürü anne yanı beşikler var o kadar da güzel duruyor. 2 yaşına kadar kullanılıyormuş galiba çoğu. Hiç kullanmadım o yüzden 2 yaşına kadar kullanılıyorsa benim için muhteşem olur.
Anne kucağı pusetlerden korunaklı mı oluyor? Siz hiç trafik kazası yaşadınız mı?Burda da herkes alıyor pusetini, oto koltuğunu arabasını vs artık ama hastane öyle bir şart koymuyor yani hastaneler koymuyor. Buradaki en büyük ve en lüks hastanelerde dahil böyle kuralları yok. Keşke olsa bizde isteriz. Ama bazen de annenin kendi kucağı pusetlerden daha da korunaklı oluyor. Yıllarca bebekler böyle taburcu olmuş. O yüzden kimse için zorunlu olmuyor burada.
Evet bende o yüzden söyledim gerçekten marangozla uğraşmak istemiyorum. Etrafımda marangozda yok aramaya da üşeniyorum açıkçası.Hazırları da kullanışlı. Bir sıkıntı çekmedim ben. Marangozla uğraşmaya değer bir durum göremedim.
Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Çok şükür ciddi bir trafik kazası yaşamadım ana kız kardeşimin yaşadığına şahit oldum. Böyle hesap sorar gibi sorgulamayla yaklaşılmaz kimseye. Herkes yaşadıklarını biliyor görüyor. Ama şöyle söyliyim 3 sene önce tatile giderken çocuğunu emzirmek için oto koltuğundan kucağına alıyor o esnada eniştem kaza yapıyor ve tamamen karşıdan gelen araç %90 hatalı çıkıyor. Arabaları kaza yaptığında kardeşim çocuğun üzerine kapanlanıyor. Hepsi eniştem ve kardeşim ağır yaralanıyor ama yeğenimde bir çizik dahi olmuyor ve gelen sağlık ekipleri kucağınızda olması büyük şans diyor çünkü çocuğun oto koltuğuna resmen can kırıkları saplanmış.Anne kucağı pusetlerden korunaklı mı oluyor? Siz hiç trafik kazası yaşadınız mı?
katılıyorum size. bana da öyle demişlerdi ben bebeğim kucağımda boşa aldıgımız pusette elimizde çıktık kimse de durun bebeği ona koymadan çıkamazsınız demedi :)direk oto koltuğu derim .... ana kucağı, puset tamamen para tuzağı. Hepsi bir arada olan oto koltukları var bir seferde aradan çıkartın.
neymiş ana kucağı olmazsa hastaneden çıkışa izin verilmiyormuş hadi oradan ....
Ben yargısız infaz yapmıyorum ama siz sağlık çalışanı olarak yanlış yönlendirme yaptığınız için soru sordum sadece. Sizin anlattığınız bir örnek tabi.. anne kucağında olduğu için kazada ölen çocukların oranı çok daha fazla.Sonuçta puset arabaya bağlı bir mekanizma. En azından ufak çarpmalarda dışarı fırlama riski kucaktakine göre oldukça az.Çok şükür ciddi bir trafik kazası yaşamadım ana kız kardeşimin yaşadığına şahit oldum. Böyle hesap sorar gibi sorgulamayla yaklaşılmaz kimseye. Herkes yaşadıklarını biliyor görüyor. Ama şöyle söyliyim 3 sene önce tatile giderken çocuğunu emzirmek için oto koltuğundan kucağına alıyor o esnada eniştem kaza yapıyor ve tamamen karşıdan gelen araç %90 hatalı çıkıyor. Arabaları kaza yaptığında kardeşim çocuğun üzerine kapanlanıyor. Hepsi eniştem ve kardeşim ağır yaralanıyor ama yeğenimde bir çizik dahi olmuyor ve gelen sağlık ekipleri kucağınızda olması büyük şans diyor çünkü çocuğun oto koltuğuna resmen can kırıkları saplanmış.
Bazı şeyler mucizedir. Her kazada çocuk camdan fırlayacak değil tabiki de. Diyorum ya yaşamayan bilemez o yüzden yargısız infaz etmeye alışkın bir toplum haline gelmişiz bu mesajdan da bu anlaşılıyor ne yazık ki. Rabbim kimseye de yaşayarak göstermesin inşallah iyi günler
Odanızda yer yoksa bilemem tabi..Evet bende o yüzden söyledim gerçekten marangozla uğraşmak istemiyorum. Etrafımda marangozda yok aramaya da üşeniyorum açıkçası.
Söylediğiniz çok mantıklı gibi gözükse de ilk aylarda arabadan inip gezeceksek bebek ile beraber, uyuyan bebeği oto koltuğundan alıp bebek arabasına yerleştireceğimize puseti alıp bebek arabasına direk geçirerek hem biz rahat ediyoruz hem de bebek uykusundan uyanmamış oluyor. 8/9 ay da kısa bir süre değil bebeğin en önemli bakım isteyen devresi. Bir anne olarak fikrimi belirtmek istedimdirek oto koltuğu derim .... ana kucağı, puset tamamen para tuzağı. Hepsi bir arada olan oto koltukları var bir seferde aradan çıkartın.
neymiş ana kucağı olmazsa hastaneden çıkışa izin verilmiyormuş hadi oradan ....
Ben yönlendirme yapmıyorum tabiki de oto koltuğu puset alınması gerektiğininin altını çiziyorum. Konu zaten bu değildi. Oto koltuğu ya da puset olmadan doktorların taburcu etmemesiydi. Burada da yıllarca insanlar kucaklarında götürüyorlar çocuklarını bez bir çantanın içinde ya da battaniyeye sarılı şekilde, illaki kötü bişey olacak değil. Sonuçta kazada örnek illaki kaza olacak diye bişi yok. Ben de örnek verdim bazen anne kucağı daha koruyucu olabiliyor keza oldu da, yaşadığımız durumdan dolayı bu örneği verdim.. kimseye de oto koltuğu puset almayın demedim. Deseydim eğer sizin açınızdan yanlış yönlendirme yapmış olurdum…. Allah kimseye kaza bela vermesin tabiki de. Olasılıklarla konuşuyoruz hep….Ben yargısız infaz yapmıyorum ama siz sağlık çalışanı olarak yanlış yönlendirme yaptığınız için soru sordum sadece. Sizin anlattığınız bir örnek tabi.. anne kucağında olduğu için kazada ölen çocukların oranı çok daha fazla.Sonuçta puset arabaya bağlı bir mekanizma. En azından ufak çarpmalarda dışarı fırlama riski kucaktakine göre oldukça az.