- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi mihribanbalik
yok canım babam akdenizli annem karadenizli. ama istanbula okumaya ve çalışmaya gelip tanışıp evlenmişler. aile bağlarını çok önemser ikisi de. ailelerinde toparlayıcı konumdadır. tartışma ve kavgaları birleştirirler. resmen 50 kişilik koca bir aileyiz aslında. bundan şikayetçi değilim ama biraz hayata atılayım diyorum. acıysa acı napim, çok bunaldım.
bak bende anneme otobüsle 45 dk uzaklıktayım..
taksi 30 lira fln tutuyo..
oğlum 5 aylık hergün götürüp getirmem mümkün değil...
mecbur haftaiçi gidip orada kalıyorum..
sabahın köründe çocuğu götüremem..
annemde gelse benim işe yetişmem için sabah 5 te kalkması lazım zulüm olur yani...
çocuğunu bakıcıya bırakacaksan yada annen bakmayacaksa ona lafım yok tabi...
bide eşinizle olan problerle tekrarlanırsa fln ailen yakın olsun...
varsın karışsınlar he der geçersin..
canım 4 yıllık evlıyım kv mın ust katına gelın gıttım 1 sene dayandım sonrasında sırf oradan kacabılmek ıcın ev ararken esımın''benımkılere yakın ıstemıyosun senınkılerede olmayalım''dedıgı ıcın gıttım herkese uzak bı ev tuttum.sonra nemı oldu
1-hamılelıgım boyunca annemde kalmam gerektı kendı evıme gıdıp gelmem zordu sorunlu bı hamılelık gecırdm duzenımız altüst oldu aıle hayatımız kalmadı
2-çocuk oldu annem kardesuımı bırakıp gelemedı ben tek basıma kafayı yedım gun oldu saat 4 olmuş ben hala kahvaltı edememıstım
3-ıse başladım bısure yıne annemde kaldık ve en sonnnn annemın dıbıne evı taşıdık
demem okı annenden uzaklaşma
bende aileme çok yakın oturuyorum. ailem senin ailen kadar sık boğaz yapmıyorlar... babamda merak eder. ama aramaz. ben ararım biz dışardayız derim konu kapanır. eğer beni de sıksalardı bende rahatsız olurdum.
bebek gelince ailene ihtiyacın artabilir. aslında ailenle konuşsan da bu kadar sıkmasa... çok abartmışlar...
O zaman sana sunu soyleyeyim kesinlikle tasın ama annenlerden biraz uzaga okadar. Cok fazla degil. Dogum zamani esimden 3 kez ust uste istesem. Ücuncude surat etti ama annem canim gece gunduz destek oldu. Bebek dogdugunda hersey farkli oluyor uykuya sana yemek yapan birine ve ozellikle bebeginin utusunu yapacak birisine. Bebegin gazli olursa 3 ay yandin zaten. Ben yemek bile yiyemiyordum bazen ve o surecte cok duzgun beslenmemiz gerekiyor. Sakin a sakin karsiya falan tasinma cok pisman olursun. En iyi gorumce annenden iyi olabilirmi sence. Bi isin cıksa isini gucunu bırakıp her turlu destegi veren anne oluyor.
tatlım güzel izah etmişsin ama şuanki evimde küçük. çocuğun karyolasıdır beşiğidir koyacak yerim de yok. misafir bile zor ağırlanıyor.
bi de böyle bir zorluğum var. bunu nasıl aşıcam?
cok tatlisiniz ya birde kart cizmissiniz :) ben aileni de cok tatli buldum cok ilgililer. benim ablamda bize yakin oturur camdan bakinca görünecek kadar yakin degil ama yürünecek bir mesafe. suan annemler Türkiyeye gezmeye gittiler ablam 6 hafta icin bile cok üzüldü. ya kvsine gider ya bize gelir. sizin simdi cocugunuz da olucak esiniz iste bütün gün evde olucaksiniz. anneniz babanizla gecirirsiniz o zamanlari evde yalniz oturacaginiza. daha güzel olmaz mi. ailenle anlasirsin onlarda esin geldikten sonra aramasinlar o saate kadar görüsün sadece. ben tasinmayin diyorum. hem esiniz güven veren biri degil.
yine etrafınızdan daha büyük bi ev bulsan...
uzaklaşma şekerim inan bana zor...
şimdi hamilesin daha herşey kolay görünüyo..
inan çocuk doğunca herşey değişiyo...
oğlum doğdu annem akşam kendi evine giderken o çıkınca ben ağlamaya başlıyodum resmen...
doğum sonrası depresyonum biraz ağır oldu..
inan kolay değil tek başına..
yakın olursan hiç değilse annen baban akşam gider evlerine..
taşındığın zaman haydiiii anneydi,kayınvalideydi yatılı yatılı misafirler..
ne gerek var uğraşmaya..
buarada çalışıyomusun...
tatlım eşim artık kafasında sırf karşısı var ben tamam dediğimden. burdan da ev baktık eski ve küçük yine. burda oturulabilecek en iyi evde oturuyoruz nerdeyse.
evet hiç doğum yapmadım zorluğunu bilmiyorum. ama psikolojim kötü olursa zaten eşimle aile terapistine gidiyoruz. belki doğum sonrası depresyonuma da yine iyi gelir.
ama dediğinde doğru yatılı misafir olacak bu türlü de.
gerçi eşim ben anneni alır getirir götürürüm diyor, ne kadar yapar ondan da emin değilim.
tatlım ailen sana düşkünlüğü nasıl? ben bir evin bir kızıyım. hep el bebek gül bebek büyütüldüm. hala aman sıkıntı çekmiyim diye çırpınıyorlar. iyi niyetten ama bu bana biraz zarar veriyor.
canım benim o senin tatlılığın. dediğin doğru. yakın olsam gündüz annemlerle beraber olurum. zaten annemin en büyük isteği bu. ama evim dar kuzum. bebek doğunca beşik yatak odasında hayatta sığmaz. bi ufak giyinme odam var. dolapları atmam gerekiyor. dolabı atsam eşimle ben aynı dolaba sığamayız. of cidden zor. aynı semtten ev baksak o da yok. evler eski ve küçük. inan burası böyle düzenli güzel bir semt olsa ben de gitmekten yana olmıycam.
şimdi en azından uzakta olunca annem gelir bende kalır isterse bir süre diye düşünüyorum.
evet eşim aileme yakın olmamızdan rahatsız. aynı semtte başka bir yere taşınmayı da düşündük. ama burdaki evler çok kötü bakımsız. eşimin işi gereği çevresi önemli. şuanki evimde inan Allah muhafaza erken doğum yapsam çocuk için beşik karyola koyacak yer yok.yatağımda yatırmam lazım.
evimiz güzel olsun istiyoruz. yeni olsun mesela. geniş olsun. ama bu oturduğumuz yerde hiç yok nerdeyse.
ama tabi bunun yanında çocuğun rahatı konforu önemli. 2 yaşından sonra ben işe başlarsam ne olacak? eşim boş ver çalışma diyor. ama devlette kadrolu mimarm ve bir kadın için bulunmaz bir nimet. sabah 8 akşam 4.30da çıkıyorum. çocuğumu süreklii her günbirine emanet etmem. çünkü bu karakterini etkileyecek. edeceksem de bu annem olur. ama taşınmam da gerekiyor. belki memuriyetten istifa ederim. zaten istediğimizde dönme gibi bir şansımız var. bilemiyorum. aklım iyice karıştı.
ben yardım istemesem de o koşarak gelir. biliyorum. ama kv gibi de olmaz. kv görümcem ne zaman başı sıkışsa hemen gidiyor. annemi bu kadar koşturamam.
ay arkadasim okurken daral geldi surekki kontrol altinda.ozeliniz yok.gizli sakliniz yok vs.cocuk olunca da anneye ihtiyacin olur .bence avr yakasinda anneye orta derecede uzak bir mesafede ev bulun.hani daha genis bir ev hem de ailenize uzak biraz.sorunlariniz olmus okumadim ama belki kendi kendinize kalsaniz sorunlar daha cabuk halledilir.hem bu baski esinizlede aranizda probleme yol acmiyor mu.esinizin ailesi boyle davransa?cunku anadolu yakasina gitsenz bu kez cocuk icin gelecek ihtiyacm olacak diosunuz.en mantikli onlardan biraz uzak genis ev bulmak benceKizlar konumu canlandirayim.
Annemlerdeyim simdi.
Ona hic kiyamiyorum.
Burda oturmaya devam ederseniz ben rahat rahat bakarim. Bi yere gitseniz bana birakirsiniz. Hem bana hem size kolaylik olur diyo.
Ama obur yandan evim kucuk. Misafir agirlsyamiyorum.
Mobilyalarimi tasinirsak degistiricm. Daha 2 yillik mobilyamiz ama esimin maddi durumu ben evlebirken cok iyi olmadigindan hep ucuzunu sectim ve suan hic gozume guzel gozukmuyor.
Gecengun esimin mudurluk yaptigi yerde elemanlarindan birinin evine gittik. Bizimkinden luks.
Ya evet biliyorum. Resmen kompleks yaptim ama evlenirken icime hic icime sinmemisti.
Simdi cocuk olunca gelen giden olacak.
Evimin guzel olmasini istiyorum.
Ama bi yandan da aileme yakin olmak istiyorum. Nolur akil verin bana.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.