• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametsiz adamları baba yapmayın

Sadece bunlar da degil.
Aşırı yalancı ve manipülator.
Daha anlatamadıgım bir ton şey var.
Bizim için utanç kaynagı işte.
Çocuklumuzun katili.
Travmalarımın mimarı.
Onu hiç affetmeyecegim.
Bizimki de aynı sadece şiddet yok öyle söyleyeyim, usta bir manipülatördür. Her zaman haklı ve inanılmaz kindar biri. Kin derken de baya 5 yaşında çocuğa falan kin tutar unutmaz, 10 yaşında çocuğa kızdığında bile dilinin kemiği yok. Empati yoksunu ve duygusuz. Merhamet zaten sıfır.
Siz ne güzel en azından affetmiyorsunuz ben kendimi salak gibi hissediyorum

Bizimki de aynı sadece şiddet yok öyle söyleyeyim, usta bir manipülatördür. Her zaman haklı ve inanılmaz kindar biri. Kin derken de baya 5 yaşında çocuğa falan kin tutar unutmaz, 10 yaşında çocuğa kızdığında bile dilinin kemiği yok. Empati yoksunu ve duygusuz. Merhamet zaten sıfır.
Siz ne güzel en azından affetmiyorsunuz ben kendimi salak gibi hissediyorum
Yoo ben 2 senedir affedemiyorum
Ama şöyle ki aglayıp benden para istediginde veriyorum
Hala baba deyip elini öpüyorum ama affetmediğimi o bilmiyor kendim biliyorum sadece :)

Ya ben birkaç kere yüzleşti ergenlikte falan 😂 ama gamsız yani, ve asla hatalarını kabul etmiyor, kabul ettiği tek şey boşanmış aile çocuğu olduğum için böyleymiş hani boşanmasa mükemmel baba olacaktı 😂
Yüzleşirsem yine ben sinir harbi geçiririm gibi geliyor
Vay hain... Demek kabul etmiyor 😡
Öbür tarafta tüm yaptıklarını ultra HD olarak kendisine izlettikleri zaman görürüm ben onu😌
Bir de bunların hayatı film şeridi gibi gözlerinin önünden geçerken ne hissedecekler acaba ya resmen prno film...

Yaşlandıkça daha beter oldu
Düzelmek şöyle dursun üstüne ekledi.
Ama şu var ki artık onu takan yok.
Küfür ettiginde bagırıyorum ben de.
Suratına kapatıyorum teli.
Hani insan yaşlandıkça sakinleşir, aklı yerine oturur bir geçmişi düşünür falan ne bileyim geçmişin muhasebesini falan yapar.
Bizimkinde küfür bağırma falan yok ama amiyane tabirle yılan gibi sokar

Hani insan yaşlandıkça sakinleşir, aklı yerine oturur bir geçmişi düşünür falan ne bileyim geçmişin muhasebesini falan yapar.
Bizimkinde küfür bağırma falan yok ama amiyane tabirle yılan gibi sokar
Annemin üzerine hala yürür :)

Vay hain... Demek kabul etmiyor 😡
Öbür tarafta tüm yaptıklarını ultra HD olarak kendisine izlettikleri zaman görürüm ben onu😌
Bir de bunların hayatı film şeridi gibi gözlerinin önünden geçerken ne hissedecekler acaba ya resmen prno film...
Assssla kabul etmez, hayatta boşanmakta var ne yapalım böyle oldu falan diye saçmalar kapatır. Sanki konu boşanma 😂
Bir şey diyeyim mi dün şu ultra hd meselesini düşünüyordum 😂

Annemin üzerine hala yürür :)
Arkadaş nedir bu kadınların çektiği ya, yaşlanıyorsun yine huzur yok. İşte kızlar gelip okusun buraları, insan neyse odur düzelmez. 20 yaşında neyse 70 yaşında da aynı.
Benim de birilerine sarılasım var demek ki, keşke bir sarılsam size

Sizi üzmek değil niyetim asla ama bitmiyor. Muhakkak iz kalıyor, bir de bunun boşanmadan aynı evde yaşatmaya devam eden ebeveyn modeli var o çok daha kötü, en azından siz boşanmışsınız
Evet Allah'a şükür daha kötü olabilirdi ama bazı insalara nasıl ic gudusel olarak bile anne baba olmak yükelnmiyor anlamiyorum

Evet Allah'a şükür daha kötü olabilirdi ama bazı insalara nasıl ic gudusel olarak bile anne baba olmak yükelnmiyor anlamiyorum
Çünkü anne babalık öyle insana bir anda inen bir şey değil. Anne olmak farklı annelik içgüdü daha bebek karnımıza düştüğü an anne oluyoruz biz, ha yok mu korkunç anneler onlardan da var ama baba olmak tamamen güdü, içgüdü değil. Baba çocukla vakit geçirdikçe, ihtiyaçlarını karşıladıkça, bakım verdikçe bağ kuruyor. Bunu yapmayan adamlar da işte anca böyle iskele babası oluyor.
Sabah işe gidip akşam dönüp çocuğun başını bir kez okşamayla baba olunmuyor

Çünkü anne babalık öyle insana bir anda inen bir şey değil. Anne olmak farklı annelik içgüdü daha bebek karnımıza düştüğü an anne oluyoruz biz, ha yok mu korkunç anneler onlardan da var ama baba olmak tamamen güdü, içgüdü değil. Baba çocukla vakit geçirdikçe, ihtiyaçlarını karşıladıkça, bakım verdikçe bağ kuruyor. Bunu yapmayan adamlar da işte anca böyle iskele babası oluyor.
Sabah işe gidip akşam dönüp çocuğun başını bir kez okşamayla baba olunmuyor
Cok acayip gercekten.Bana 4 yıl sonra gelip yanlıs yaptim demisti.Yaşlaninca da oğluma gelir muhtemelen ama ne fayda

Ben de ne yazık ki bu aptal annelerdenim.Her sey çocuğun dogmasiyla başladı ama adam resmen hayatım gençliğim gidiyor yaşayamıyorum diye panik yaptı .Karı kız ortamları gezmeler salak salak yatırım atakları, içme sıcma dövme, küpe ergenliğine geri döndü. Bosanalı uzun zaman oldu ama hâlâ çocuğunu zorla alır.Alır almaz darlamya baslar gel al artık ben getireyim isim var hadi hadi.Isim dediği de bok bok insanlarla oturup icmek.Bosandiktan sonra gecenin 3'ünde aramistim cocuk hasta diye ne yapayım ne bu saatte arıyorsun demisti asla unutmam.Herhangi bir yabancıyı arasaydım kosar gelirdi.Bana bu kadar koyan seyler ogluma nasıl koyuyor icinde nasıl bir yara acıyor kim bilir?Ona karsı o kadar siddetli bir vicdan azabi duyuyorum ki bunları yazarken bile gözlerim doldu.Hicbir yerine sığdiramadı hayatinda çocuğumu...Hep kendi sevgilileri, işi, arkadaşları, gezmesi, tozmasi, psikolojisi, parası...
Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama gelecekten bildiriyorum, çocuğunuz da bunu fark edecek ve kendini geri çekecek. Ergenlik zamanlarında saçma sapan hareketler yapıp çocuğu kendisinden koparacak, ancak büyüdüğü zaman babanın aklı başına gelecek, bu sefer de "gelmiyorsun gitmiyorsun aramıyorsun sormuyorsun" sitemleri edecek, çocuğunuzu soğuk ve yabani olmakla, ondan kopuk olmakla suçlayacak... Allah Allah, neden acaba ya, çok garip yahu :KK53:
(öyle gerçek bir hikâyeden alıntıdır ki)

Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama gelecekten bildiriyorum, çocuğunuz da bunu fark edecek ve kendini geri çekecek. Ergenlik zamanlarında saçma sapan hareketler yapıp çocuğu kendisinden koparacak, ancak büyüdüğü zaman babanın aklı başına gelecek, bu sefer de "gelmiyorsun gitmiyorsun aramıyorsun sormuyorsun" sitemleri edecek, çocuğunuzu soğuk ve yabani olmakla, ondan kopuk olmakla suçlayacak... Allah Allah, neden acaba ya, çok garip yahu :KK53:
(öyle gerçek bir hikâyeden alıntıdır ki)
Oyle olacak muhtemelen. Simdi genc sadece kendine dönük ve tek derdi insanların onun begenmesi gelecekle ilgili tek bir planı yok

Ben şimdi niye bunu ya da bunları anlatıyorum yemin ederim bilmiyorum eşek kadar kadın oldum çoluğum çocuğum var ama geçmiyor demek ki bazı şeyler.

Geçmiyor maalesef geçmeyecekde.

Af etmek diyorlar ama af edebilmek için ne gerekir , nasıl yapılır ?

Ben bulamadım bilen varsa yazsın ki beynimizdeki bu kirli anılar kalksın.

Kalan da , gidende huzurlu olsun.

Geçmiyor maalesef geçmeyecekde.

Af etmek diyorlar ama af edebilmek için ne gerekir , nasıl yapılır ?

Ben bulamadım bilen varsa yazsın ki beynimizdeki bu kirli anılar kalksın.

Kalan da , gidende huzurlu olsun.
Maalesef geçmiyor, yani geçemiyor anlamıyorum bende.
Ben aslında cidden affettim ya da affettiğimi sanıyorum bilmiyorum ama bunun için de kendime kızgınım.

Maalesef geçmiyor, yani geçemiyor anlamıyorum bende.
Ben aslında cidden affettim ya da affettiğimi sanıyorum bilmiyorum ama bunun için de kendime kızgınım.

yok ben sizi çok iyi anlıyorum.

Aslında belki bir destekle hal olunabilecek bir şey ama bende bu yükle yaşayanlardanım.

O geçmiş geçmiyor bende de

Tam bitti dediğim anda en ufak bir şey bir koku, bir tat (o kadar basit şeyler yani) beni o yaşadığım günlere götürebiliyor.

Kızmalar , eziklemeler , değersizlikler ...

El olsa belki bu kadar koymaz ama en yakının olunca ...

yok ben sizi çok iyi anlıyorum.

Aslında belki bir destekle hal olunabilecek bir şey ama bende bu yükle yaşayanlardanım.

O geçmiş geçmiyor bende de

Tam bitti dediğim anda en ufak bir şey bir koku, bir tat (o kadar basit şeyler yani) beni o yaşadığım günlere götürebiliyor.

Kızmalar , eziklemeler , değersizlikler ...

El olsa belki bu kadar koymaz ama en yakının olunca ...
Aslında belki de gerçekten destekle çözülebilir ama bir yandan da diyorum ki nasıl bir destek insanın çocukken yaşadıklarını silebilir ki?
Bende de sizin yaşadıklarınızın aynısı oluyor, çok neşeli bir anımda öyle durup dururken aklıma geliyor, mesela dün hiçbir şey olmadı öyle uyumaya çalışıyordum kendimi burada konu açarken buldum.
Belki de kız çocuğu olduğumuz için babayla ilgili travmalar bize bu kadar koyuyor. Hep özenmişimdir o meşhur baba kız ilişkilerine, şimdi benim de bir kızım var eşimde o özendiğim babayı izlemekten çok keyif alıyorum..

Oyle olacak muhtemelen. Simdi genc sadece kendine dönük ve tek derdi insanların onun begenmesi gelecekle ilgili tek bir planı yok
Aynı benim babam ya sabır diliyorum, hiç unutmam üyesi olduğu bir derneğin toplantısına gittiğimde vedalaşırken sarılmak istemiştim izin vermemişti "benim burada bir karizmam var" diye. Sonra baklava niye aramıyor, sormuyor, tripli, soğuk. Allah Allaaaahhh...

Aslında belki de gerçekten destekle çözülebilir ama bir yandan da diyorum ki nasıl bir destek insanın çocukken yaşadıklarını silebilir ki?
Bende de sizin yaşadıklarınızın aynısı oluyor, çok neşeli bir anımda öyle durup dururken aklıma geliyor, mesela dün hiçbir şey olmadı öyle uyumaya çalışıyordum kendimi burada konu açarken buldum.
Belki de kız çocuğu olduğumuz için babayla ilgili travmalar bize bu kadar koyuyor. Hep özenmişimdir o meşhur baba kız ilişkilerine, şimdi benim de bir kızım var eşimde o özendiğim babayı izlemekten çok keyif alıyorum..
Evet anne koymuyor o kadar ama baba maalesef

O yaşımda o çocuk aklımla hep Allah'a bir gün çocuğum olursa kız olmasın erkek olsun diye çok dua ettiğimi hatırlarım.

Sağlıkla kalın

Evet anne koymuyor o kadar ama baba maalesef

O yaşımda o çocuk aklımla hep Allah'a bir gün çocuğum olursa kız olmasın erkek olsun diye çok dua ettiğimi hatırlarım.

Sağlıkla kalın
Her ikimize ve bizim gibi çocukluk yaşamış bütün kadınlara evlatlarına harika baba olabilecek bir eş, sevgi dolu ilişkiler ve iç huzur diliyorum ❤️

Şimdi ben gecenin bu saatinde niye geldim konu açıyorum hiç bilmiyorum, konu açma gibi bir adetim de yok zaten anca kızımla ilgili beceremediğim bir şey olursa falan işte.
Başlıkta böyle emir verir gibi oldu farkındayım ne bileyim aklıma ilk geleni yazdım gitti. İçimi dökesim var uyuyamıyorum resmen.
Hani burada insanlara neden böyle bir adamdan hamile kaldın, bu adamı baba mı yaptın falan diyoruz ya konu sahipleri kızıyor. Kızmasınlar.
Forumu genç kızlar, bekar kadınlar, evlenmek üzere olanlar, anne olmaya karar verenler de okuyor, dilerim ki bu açtığım saçma iç dökme konusu birilerine de ışık olur.
Benim babam öyle alkolü, kumarı olan bir adam değildi sigara bile içmez ama kadın düşkünü ve her zaman doyumsuz, acımasız biri oldu.
Döver söver miydi? Asla. Bir kez sesini yükseltti mi? Hiç duymadım. Bazen dedim ki keşke bağırıp çağırsaydı da azıcık empatisi, merhameti, duygusu olan bir insan olsaydı.
Annem babamın ilk eşi ve toplamda 1 yıl evli kalmışlar ben bu yüzden hiç babalı evde büyümedim. Zaten babamda annemden sonra 2 kez daha evlendi ve yine toplamda 4 çocuğu oldu. Hiçbiriyle de ilgilenmedi, arada bir naber diye aramayı babalık sanıyor.
Hiçbir evliliğinde eşlerine sadık kalmadı, ikincisi hariç ikincisi doğrudan onu aldattı.
Her zaman ama her zaman bir sevgilisi vardı ve utanmadan çocuklarıyla tanıştırırdı. Üzerimizdeki yükü düşünebiliyor musunuz? Üçüncü ve en son eşi babamın hayatında biri var mı emin olabilmek için biz çocukları kullanırdı, kızın geldi söyledi, oğlun anlattı vs. En çokta beni kullanırdı en büyük olan benim diye sanırım ve babam hiç demezdi ki bunlar benim evlatlarım, çocukları karıştırma diye.
Aksine hiç unutmam bir bayram günü babaannemin evindeyken karısıyla gelmişti hoşgeldin baba diyerek sarılmak istediğimde onca akrabanın misafirin içinde bana sen yılansın, karımla aramı bozmaya çalışıyorsun ama bak başaramadın diyerek hüngür hüngür ağlatmıştı daha 13 yaşında falandım.
Ben şimdi niye bunu ya da bunları anlatıyorum yemin ederim bilmiyorum eşek kadar kadın oldum çoluğum çocuğum var ama geçmiyor demek ki bazı şeyler.
İnsan evladına kin tutar mı? Bizimki tutar. Sebep olmasına gerek bile yok, biri bir şey söyler ya da kendi kafasında bir karara varır sonra al başına belayı, sanki karşısında kanlısı var o derece.
Bende salağım, hep bir şekilde manipüle edildim çocukken, şimdi kazık kadar oldum durup dururken gelmişim buraya konu açıyorum. Sadece bir olay anlattım ama belki 100 tane vardır.
Demem o ki, genç kızlar, bekarlar, anne olmak isteyenler baba yapacağınız adamı çok iyi analiz edin öyle bir heves hamile kalmayın. Komşular çocuğu olmuyor der, kocam eve bağlanır gibi nedenlerle bir evladın saçının telini hak etmeyecek adamları babalık mertebesine koymayın. Sonra kazık kadar kadın olup gelip buralara konu açar o çocuklar.
Okuyan olursa şimdiden teşekkür ederim, biraz uzun tuttum
Sizin adınıza üzüldüm zor zamanlar geçirmişsiniz, travmalar yaşamışsınz. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuğunuz kaç yaşında? Eşinizle mutlu değil misiniz?

Back
X