anne baba ile kendi eviniz arasındaki mesafe: çok büyük problem mi?

bu durumda taşınmalı mıyım?

• evet her iki aileye de uzak olmalısınız

OY: 10 52,6%
  • hayır bebek olacak çalışıyorsun zaten, sonra zorluk çekersiniz

OY: 9 47,4%

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .
canm bence tut evini git annen baban çok fazla üzerine geliyo benim kocam olsa çoktan gitmişti benm bildiğim inan annesine sık gidince kayınvalide rahatsız olur ama sizinki tam tersi annen baban onlara gidince rahatsız oluyo git zaman la alışırsın çalışoyosun çocuk 5 6 aylık oluncaya kadar evdesin o zamana kadar araştırır iyi bi bakıcı tutarsın biraz eşini evini bilmiş olursun eşinle daha mutlu huzurlu olursun kayınvalidene yakın olsaydın belki bunları demezdim kal çocuğa bakar falan derdim ama anneye komşuolunca kocayla kötü oluyoruz

Evet o konuda şanslıyım annem babam rahatsız edecekler diye telefon bile etmezler ben yakınım ama uzakta olsakta bir farkı olmazdı, ailem o alanı fazlasıyla veriyor ben sizi haklı buldum açıkçası yani sürekli özel alan ihlali olsa bende sıkılır ve kaçma yolları arardım sadece çocuk konusu biraz sıkıntılı olabilir şahsen çocuğum olmamış olsaydı farklı bir yerde otururdum ama anne konforundan vazgeçemedim:)

Bu kadar yakın oturup, sürekli kontrol edilmek çok rahatsız edici olmalı. Bende yıllardır annemlerle aynı mahallede oturuyorum. Aynı sitede oturmak için defalarca fırsat geçti elimize. Ben kabul etmedim. Zira sürekli kontrol edilmek boğar beni. Bunu yapan annem babam bile olsa...

Bu arada her anne bebeğine bakabilecek donanıma sahip oluyor endişe etmeyin :) büyük aksilikler olmazsa (ki inşallah olmaz) altından kalkamayacağınız bir durum yok. Kızım doğduğunda ailemden 700 km uzaktaydım. Annem doğum için geldi. 20 gün kalıp gitti. 21. Gün bebeğimi tek başıma yıkadım. Anne olunca nerden geldiğini anlamadığını bir özgüven ve bilgelik gelip oturuyor içinize

tatlım annem babam kv kp ile aram iyi olsun hep gidip geleyim mutlu olurlar. akrabalarım kıskanıyor iyi olmamızı. çok enteresan evet. bi de kv kıskanıyor işte hem akrabalar hem annemle babamla sık görüşüyoruz diye.
kaç parçaya ayrılacağımı şaşırdım resmen.

Bişeyi merak ettim, doğulu bir aile misiniz? Tavırlar aynı çünkü ve bunları genelde bizim gibi doğulu ailelerde görüyorum. Misafir gelse hemen aranırım gel ayıp olur. Eşim bişey demez ama ben sıkılıyorum. Büyük ablam geldi başka bir şehirden 3 hafta kaldı, her akşam gece yarılarına kadar onlarla oturmamı istiyorlar. E evde bi adam var ama. Anlatamıyorum. Yavaş yavaş tepkimi koyuyorum, daha az gidiyorum, daha az arıyorum falan. Onlara kalsa sabah kahvaltıya gidip akşam dönecem evime. Biraz mesafeyi açabilirsem kalırım burda, yok olmazsa kiraya çıkmayı göze alıp gitmeyi düşünüyorum.

bende aileme çok yakın oturuyorum. ailem senin ailen kadar sık boğaz yapmıyorlar... babamda merak eder. ama aramaz. ben ararım biz dışardayız derim konu kapanır. eğer beni de sıksalardı bende rahatsız olurdum.

bebek gelince ailene ihtiyacın artabilir. aslında ailenle konuşsan da bu kadar sıkmasa... çok abartmışlar...

Ayni ben gibisinde bukadar yaziyi okudikca okudum canim bende yeni evlendim babamin evleri var ve biz nerseyse sulalece orada yasyoruz halamlar amcamlar babamlar abimler herkesin kendi evleri var yanyana ayni sitelerde.bizde evlendik esimle o evlerden birinde oturduk kalabalik bir aileyiz esim inannilmaz sever ailemi ama halamlar her gelene cikar bazen yorarlar beni.ama biz abimler annemler cok mutluyuz istedgmzde birlkde istedgmzde ayriyiz herksn kendi hayati var ama esimle bir yere gidelim saat gec olsn babam arar needsniz isigignz yansin uyyucam.ama tabi yan yana olmak bi yandan süper calisyorum geliyorum yorgunum annem arar yemege gelin abim arar abim yemege gelin birlikde hep bi aktivite.neyse velhasili 1ay kadar once taglisiz bir olay yasadik annemide ordan alip esim annem ve ben ordan biraz uzaga tasindik gecici bir sureligine.annem olmasaydi suan dusunemiyorum abimler yanliz kaldi abimlerin 2aylik bebbegi var yengem zorluk cekiyor eskiden bir zile basardi simdi arabayla gelmk zornda biz her an bebegi ozluyoruz.bak mesafe yakin annemde bizim yanmzda ama ben 1aydir kotyum yani aileyle yasayip ayrilmak cok kötü kanadin kolun kiriliyor.biz mecburyetten tasindik iyi dusun hele bebek olacaksa annene okadar cok ihtuacn varki annesne yakin otrmayanlar anlamaz ama anne baba en buyuk destek her acidan arasinlar bosver suan biz babamla kotuyuz oyle ozluyorumki disardayken arayip kizim nerdsn sende alayim eve gidyorum demsne sakin yanlarindan ayrilma

Alakasız olacak ama ben birseye takıldım. Daha onceki konunu sonuna kadar okumustum ve burada yazdiklarinda hep celiskiler var. Ailenin bu kadar mudahaleci olmasi sorunlardan sonrami oldu yoksa sonradanmi cunku hep bu mudaheleler varmis gibi yazmissin. Aileni ayda bir goruyordun neredeyse ve izinsiz gidemiyordun falan kocan kotuydu ailen bas taciydi sorunlu gunlerinde. Simdi kocayla barisinca ailenin her hareketi sani rahatsiz eder olmus. Evet haklisin surekli kontrol ediliyorsaniz berbat birsey ama bu uzaklik cok fazla. Cocuk olunca cok ihtiyacin oluyor annene

peki canım çocuk olunca anneme çok ihtiyaç duyar mıyım? en çok bundan korkuyorum. annemin gidip gelme yol sorunu olabilir çünkü.

Anneniz gelince kalır sizde. Hem ayrıca bizim ailelerimiz istanbulda değil. Benim görüşüm aileye yakın(yürüme mesafesinde ya da arabayla on dakika gibi)oturmak ama bazen evlilikte huzur, işe yakınlık maddiyat sebebiyle uzak olunuyor. Uzak da olsanız aynı ildesiniz. Doğum zamanı anneniz uzun kalır sonrasında da geldiğinde kalır madem..

canım 4 yıllık evlıyım kv mın ust katına gelın gıttım 1 sene dayandım sonrasında sırf oradan kacabılmek ıcın ev ararken esımın''benımkılere yakın ıstemıyosun senınkılerede olmayalım''dedıgı ıcın gıttım herkese uzak bı ev tuttum.sonra nemı oldu
1-hamılelıgım boyunca annemde kalmam gerektı kendı evıme gıdıp gelmem zordu sorunlu bı hamılelık gecırdm duzenımız altüst oldu aıle hayatımız kalmadı
2-çocuk oldu annem kardesuımı bırakıp gelemedı ben tek basıma kafayı yedım gun oldu saat 4 olmuş ben hala kahvaltı edememıstım
3-ıse başladım bısure yıne annemde kaldık ve en sonnnn annemın dıbıne evı taşıdık
demem okı annenden uzaklaşma

haa buarada çocuk olunca anane bakıcaksa şayet ben gbı zaten başka alternatıfın yok
ozamana kadar ohooooo deme zaman dedıgın su gbı akıp gdıo

canım benim orda yazdıklarımın da burda yazdıklarımın da hepsi doğru. şuan bu eşimle barıştıktan sonra farkettiğim bir durum. eşim ailem hakkında ağzını açamıyor. ama ben aradaki farkı yavaş yavaş anlıyorum.
annemlere gitmem onların bana gelmesi sorundu. şuan kesinlikle değil. gerçi annem babam bana hala gelmiyor. ben gidiyorum daha çok. eskiden beri olan ve benim farketmediğim şeyler varmış.
-misal babamın çok kontrolcü olduğu. bu eşimle o büyük kavgamızdan sonra daha da arttı.
-onların beni hep yanlarında istemesi. bu hep varmış. annem biraz daha sabırlı ama babam sabırsz.
-benim kesinlikle onlardan uzak bir yere taşınmamı istememeleri. ayağımın üzerine basamama korkuları. çünkü hep onlar destek oldular. hiç kendim yürümedimki bi yolda.

ama sanırım kafamda bi şeyler şekillendi. ben anne olucam. henüz kadın bile olmadan. bu da annemle babamın benim üzerimde fazla fedakar olmaları. belki normali budur bilemiyorum. ama bana hiç fırsat verilmiyor canım tek başıma aile düzenimi oluşturmama. offf valla iki çark arasında sıkışmış gibi hissdiyorum bazen.

iki tarafada uzak olacaksın ben onu bilir onu söylerim ve ailen biraz bencil davranıyor eşin kızmakta haklı bence

bence istifa da bir çözüm değil.dönmek istediğinde ise her isteyeni geri almıyorlar.
büyük sorun bence.

Bir evlilikte evli çiftler için neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendileri bilirler.Çocuğuna kim bakacak bilmiyorum ama,işe yakınlık yol durumunu,rahat edip etmeyeceğini,neyi isteyip istemeyeceğini sen bilirsin eşin bilir.Hısım akraba konu komşu anan babaya bu kadar söz hakkı düşüyorsa eğer,konularını bilmiyorum ama sorunlarının kaynağı bu olabilir.Mavi ile yazdığın şeyler bile çok garip.Ailenin üzerinizde aşırı etkisi var.Eşinle aran kötü olsa,ailen koşup gelse ne olacak.Kocanı her seferinde onlar mı düzeltecek.kARARINIZ KENDİNİZ VERİN EŞİNLE.kİMSEYE DE ÇOK SORMA BENCE.

sağol canım benim. resmen %50 taşının %50 taşınmayın. :/

bak bende anneme otobüsle 45 dk uzaklıktayım..
taksi 30 lira fln tutuyo..
oğlum 5 aylık hergün götürüp getirmem mümkün değil...
mecbur haftaiçi gidip orada kalıyorum..
sabahın köründe çocuğu götüremem..
annemde gelse benim işe yetişmem için sabah 5 te kalkması lazım zulüm olur yani...
çocuğunu bakıcıya bırakacaksan yada annen bakmayacaksa ona lafım yok tabi...
bide eşinizle olan problerle tekrarlanırsa fln ailen yakın olsun...
varsın karışsınlar he der geçersin..

yok canım babam akdenizli annem karadenizli. ama istanbula okumaya ve çalışmaya gelip tanışıp evlenmişler. aile bağlarını çok önemser ikisi de. ailelerinde toparlayıcı konumdadır. tartışma ve kavgaları birleştirirler. resmen 50 kişilik koca bir aileyiz aslında. bundan şikayetçi değilim ama biraz hayata atılayım diyorum. acıysa acı napim, çok bunaldım.

talım ailemle konuşmayı deniyorum ama kırılıyorlar üzülüyorlar. biz ne yaptık ki. hep sizin iyiliğinizi istiyoruz diye. ben de onları üzmek istemiyorum. yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. ama hep yanlış anlaşılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…