anne baba ile kendi eviniz arasındaki mesafe: çok büyük problem mi?

bu durumda taşınmalı mıyım?

• evet her iki aileye de uzak olmalısınız

OY: 10 52,6%
  • hayır bebek olacak çalışıyorsun zaten, sonra zorluk çekersiniz

OY: 9 47,4%

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .

ya işte ben de annen gibi pişman olmak istemiyorum.
ama kime sorsam gitme diyor çok işine yarar. bi yere gitsen çocuğuna bakar. bunalsan yine bakar. ilk çocuk zorlanırsın diyorlar.
aklım çok karıştı.:26:

işte insanın gözü korkuyor uzak bir yere gitmeye. gerçi yine aynı şehirde olucaz ama farklı yakalarda.
senin ailen de benimkiler gibi aslında iyi niyetliler. benimkiler yok niye gelmedin niye bizi götürmedin yapmıyorlar. ama işte bazen bizi anlayamıyorlar. babam çok kontrol ediyor.
ben çocuktan sonra bir mühlet çalışmıycam. ama sonra illaki işe dönücem. yabancı birine nasıl güvenirim diyorum. en azından annem olsa başka biri baksa başında durur.
of valla çok zor karar vermek ya.

ben de aslında yine bu yakada ev bakalım diye düşündüm. ama eşimin işi yazdığım gibi ümraniyede. zaten şuan 30km gidip geliyor. ona da yazık diyorum.
ama bi yandan da uzağa taşınırsam hem annemden hem de rahatlığımdan mahrum kalıcam

önemli olan eşinizin iş yerine yakın olması bence

canım benim evim de küçük ve mobilyalarımı da eğer taşınırsak değiştirmek istiyorum. bu faktörde var.

Benim ailem almnyadalar ben istanbula gelin geldim kv.deyle ayni binada oturuyoruz ve 6aylik kizim var. 1cisi ilk 1-2ay illaki annen ya gelicek yada sizde kalicak. Sonrasinda cocugun huyuna suyuna bagli. Bnmki mesela hic uyumuyo gece gündüz 2dk kistiriyo yetiyo ona annem olsaydi keske diyorum bazen oyle taxiye atlayinca gelecek mesafedede degil. Bi yandan kv yakinda olmasi iyi bi yandan sürekli cocugu gormek istiyo yani kisacasi gönlünden nasil geçiyorsa ailene kvdene bebegine ve esine bagli zorlanip zorlanmicagin :) allah yardimcin olsun fazla kafana takip dert etme hamişsin nede olsa

bence doğru olan bu eşinizin iş yerinin yakın olması,ben olsam böyle isterdim. en azından bi durum olduğunda hemen gelebilir ayrıca yollarda vakit kaybetmek yerine evinde olur daha iyi

kızlar terazinin bir kefesinde.

geniş bir ev, yeni mobilyalar, rahat rahat misafir ağırlayabileceğim, eşimle ve çocuğumla başbaşa bir ortam: ama bunun yanında anne babayla aynı şehirde olmama rağmen uzakta oturmam. onların kolay gidip gelememesi. aklının bende kalması. (eşimle aramızda yaşadığımız eski problemler yüzünden). çocuğumu bir yere giderken bırakabileceğim, ya da canım sıkıldığında nefes almak için emanet edeceğim birini bulamamak. ha diyince annemlere gelememek. akrabalarımdan da uzakta oturmak.

diğer kefesinde.

diğer kefesinde annem babamın psikolojik desteği, çocuğumu rahatlıkla onlara emanet etmem, çocukla zorlanmam: evimde misafir ağırlayamamam (evim küçük, mobilyalarım kötü), annemle babamın zaman zaman müdehaleci ve iğneleceyici laflarına katlanmam, geldin gelmedin sorunu. ve dahası çocuğumla bu rahatlığa daha çok bağlanmam ve kopamamam.

annem de taksiyle gelebilir ama en az 60 tl tutacak. bunun dönüşü de olacak. gerçi eşim lafı geldiğinde ben alırım annenleri, ben bırakırım diyor ama inanamıyorum ona.
en azından kv varmış yanında. yardım ediyordur ama gerçi onların da gelme gitme dengesinde hep gönlünü yapmak zor oluyordur.
inan aklım çok karışık.
sanırım taşınıcam.

Taninacaksan aklini daha fazla karistirma bence olumlu yonlerini dusunmeye calis.annenler şimdi boyleyken cocuk dogunca dusunemiyorum. Kendi cocugunu kendi kurallarinla buyutmek istiyo insan. Yeni evinde esine ve cocuguna bol bol vakit ayirabilirsin ins:) hakkinda hayirlisi cnm.

aynen ben de kendi kurallarıma göre büyüteyim diyorum ama annemlere de kıyamıyorum. çok duygusalım galiba :)

Kesinlikle iki tarafa da uzak olmak en iyisi.. ben hep dışardaydim bazen memlekete gittiğimde bile sıkılıyorum uzakta sadece esin sen ve çocukların oluyor asıl o zaman aile oldugunuzu hissediyorsun.. bebek doğunca ne olacak demişsin bençe 20 gün bile yetiyor daha sonrasında hep annem olsun dediğinde çocuğunu bile tam anlamıyla benimseyemiyorsun istediğin eğitimi veremiyorsun... Bence taşın ve eşin ve doğacak bebeğinle başbaşa kal..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence insanin kendi annesigile yakin olmasi iyidir..tabii kayinvalideyle aran cok iyiyyse o da olabilir…tabiiki kotu yanlarida olur…ama 5 gun calisan biri olarak sunlari soyleyebilirimki…isin ciksa cocugunu birakabiliyorsun…haftasonu bile olsa annem arayip kizim kuru fasulye yaptim..yanina bi pilav yap aksam yemegini yeyin demesi bile paha bicilmez…heleki caninin istedigi zaman aileni gorebilmekte cok guzel…

Annesinden dert yananlari anlamiyorum..gerci anne var anne var..ama onlar hayattayken kiymetlerini bilmek gerek…birseyin degerini genelde kaybedince anlar ya insanoglu..onlardan olmayalim insaAllah.

Diğer konunda ailenin size çok karıştığını biraz nefes almanız gerektiğini maalesef defalarca yazdım ve arkadaşlar yok efendim ailesiyle demi görüşmesin yok efendim koca normal değiş vs....

Velhasıl siz kendi elinizle yazmışsınız babam bunaltıyor diye çocuk olunca kendinizi kurtaramazsınız torunu seveceğim diye çıkmayacaklar üzgünüm sizin kendi aileniz ama kayınvalidelerimiz böyle yapınca neler yazıyoruz neler..

İnan bana bakabilirsin ben sezeryan ile doğum yaptım hastane haricinde evde yatmadım ki oğlum kolikli bebekti annem yanımda kaldı 10 gün kadar ama hiç bişi yapmadı desem yeri daha doğrusu oğlumun ağlamaları yüzünden bir şey yapamadık :)

Sonra 3,5 ayına kadar tek başıma kendim baktım kah sinir krizleri geçirdim, kah güldüm, kah ağladım.

Taşın diyorum kısaca

bence de ümraniyeye taşının sürekli göz hapsinde bir evlilik yürümez
biz evlenince fatihten beylikdüzüne taşındık burda hiç kimsemiz yoktu
kayınvalidem ve annemler fatihte oturuyorlar baştan cok uzak deyip vazgeçirmeye çalışsalar da şimdi herkes alıştı
bizde memnunuz hayatımızdan çok şükür
ilk önce kendi yuvanı düşünmelisin madem bebek olunca da 2 sene evde duracaksın
en doğrusu taşınmak hakkınızda en hayırlısı olsun

Ayni durum bende de mevcut. Bizim de evimiz eşimin ailesiyle ayni yerde. Balkondan bakinca görme takintisii, nereye gittin, nerden geldin , ne yedin ne içtin offf ayni şeyler. Bir yerde sıkıyor. Uzak olup tatli olmak en iysi bence. Bebek olunca yardima ihtiyacin olabilir ama bebeğim de yok bilemiyorum. Çok yakin olmak iyi değil diye düşünüyorum.

-aileniz çok abartmış, çok rahatsız edici bir durum. ben olsam ben de sinir olurdum hele eşinizin yerine koyun kendinizi öf içim sıkıldı düşününce. bu arada biz kayınvalidemlerle altlı üstlüyüz hiç böyle şeyleri yok şükür düşündüm de yapsalar ne sinir olurdum. ümraniye nasıl bir ilçe bilmiyorum ama fatih'te oturuyorum ben de çok kalabalık, çok çeşit insan var, evler eski ve çok pahalı okullar kötü vs vs ama çok merkezi her yer elinin altında bunları da düşünün taşınırken.

yine de ben olsam giderdim herhalde ama orda da görümceye bilmem neye bulaşmazdım çekirdek ailemle yaşamanın tadını çıkarırdım. bebeği de düşünmeyin iki yıl evdeymişiniz sonra da verirsiniz güzel bi anaokula ya da bi bakıcı ayarlarsınız. ben öyle yapıcam çocuğum olursa kayınvalidem burda olmasına rağmen baktırmayı düşünmüyorum pek

Bu biraz sana, duruma, koşullara ve sahip olduğun aile veya ailelere göre değişir
Ben kendi adıma önce biraz uzakta ev tutmuştum
2 yıl sonra taşındım, çocuk düşündüğümden anneme yakın bi yere geldim ama dipdibe değiliz
Kayınvalidem de yakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…