-
- Konu Sahibi mihribanbalik
birazcık uzun yazdım ama konu açtıktan sonra bir sürü soru geliyor. o sorular gelmeden hemen cevaplamak istedim.
yardımsever akıllı ve iyi niyetli insanlara ihtiyacım var. lütfen bir fikir verin.
kızlar eski konumu bilenler bilir.
eşimle ciddi problemlerimiz vardı.
çok şükür atlattık.
hala kalbim kırık olduğu için ( ve bazen de o günleri hatırlayınca sırf canını acıtmak için) sürekli sustuğum küstüğüm halde eşim sabır ve gayret gösteriyor. hamdolsun. ama affetmiş değilim.
ve en sonunda da ailemden uzak bir yere taşınmaya karar vermiştim. (konumu okuyanlar bilir)
sorun şu ki bu taşınma olayını duyan her yakınım sanki uçaktan paraşütsüz atlayacakmışım gibi davranıyorlar. kimse desteklemiyor. üstelik dünyanın bir ucuna taşınmıyorum. avrupa yakasındaydım anadolu yakasına geçicem.
kayınvalidemin evi uzakta, annemle ben komşuyuz, eşimin işi karşıda, görümcem de eşimin iş yerine yakın.
mesafelerin doğru olduğu ama oturduğumuz yerlerin temsili gösteren bir harita çizdim paintte. şaka gibi :) kusura bakmayın. umarım anlaşılırım.
Eki Görüntüle 1189325
benim iş yerimde şuan oturudğumuz semtte. ama çocuk olunca en az 2 sene ara vermeyi düşünüyorum. işe dönerken de taşındığımız ilçedeki kamu kurumlarına geçiş için başvuruda bulunmayı düşünüyorum.
annem ve babam ayrıca tüm akrabalarım bizim bulunduğumuz semt ve komşu semtlerde. ve hepsi gitmeme karşı.
sorun olacak konular şunlarmış:
- çocuğum olunca anneme çok ihtiyaç duyacakmışım. (ben anneanne ve babaannesiz büyüdüm diyorum. akrabalar sen annen kadar güçlü olamazsın diyorlar)
-eşimle yine tartışır kavga edersek yalnız kalırmışım. (annemle babamın endişesi)
-annem nasıl gidip gelecek her zaman? (çünkü babam arabasını sattı, ve araba yeniden alacak ama cidden çok kötü araba kullanıyor. annem babamın sürdüğü arabaya binmez.)
-annemler ve benim bulunduğumuz semtten ev baktığımız yer arasında taksiye bindim. 60 tl tuttu. (annemlerin ve benim durumum çok şükür fena değil ama bunun dönüşü ve çocuk olunca haftada bir kaç kez gidip gelişini hesaplarsak ciddi bir bütçe)
-ailemden uzaklaşıp görümceme yakın olucam. (eşimin kendi isteği. ama avucunu yalayacağını söyledim. canım isterse gidip gelicem. bu da ileri de sorun olabilir)
biliyorum ailesinde binlerce km ötede oturanlar var. benim annem ve babam da öyle ailelerinden uzaktalar. ama onlara yakın olmama alıştılar. evimin ışığı yanıyor mu yanmıyor mu? arabamız kapıda mı? bi yere mi gittik? evde mutfakta mıyız salonda mı? hepsini biliyorlar. mesela eşimle uyuya kaldık, eşimin yine bağırsak problemi tekrarladı, ya da benim ayağıma kramp girdi ve öğleden önce işe gidemedik. hemen ararlar. misal dün akşam yemeği dışarda yiycez. iftar saati eşim geldi. babam arıyor ne yiyceksiniz ne yapacaksınız? şimdi dışarı çıkıcaz desem. "bu saatte dışarı mı çıkacaksınız? nerde yemek yiyeceksiniz ne yiyeceksiniz? eşin niye geç kaldı?" bin tane soru. evde yiyoruz dedim. "tamam" dedi. sonra kapıda arabayı görememiş. yine beni arıyor. "arabayı göremedim nerdeydiniz" diye. "dışarıya hava almaya çıktık" dedim.
babam her şeyden haberdar olmak istiyor. belki eşimle sorunlar yaşadığımız için yine sorun var mı diye kontrol ediyor bilmiyorum. (gerçi eşimle aramda sorun olmadığı zamanlarda da kontrol altındayız) bu kadar müdehale etmesi normal mi? annem babamı frenlemek istiyor ama o da çoğu zaman aynı şeyi yapıyor.
mesela geçen gün kardeşlerle dışarda iftar yapıcaz. iftara 1 saat var beni arıyor. sinirli. dışarıya "teraviye mi gideceksiniz? çok az zaman kaldı. yine yetişemiyceksiniz." bi sürü şeyler söyledi. sinirimden ağlıycaktım. neyse iftar yapacağımız yere vardık. ezanı bekliyoruz. yine arıyor. vardınız mı diye.
eşim elbetteki bu kontrol etmelerden rahatsız. ama malum aramızı düzeltmeye çalıştığı için hiç bişeyden şikayet edemiyor.
akrabalarımız deseniz, birbirimize çok bağlıyız. sürekli görüşüyoruz. sürekli dediğim bazen haftada bir bazen 15 günde bir bazen de ayda bir. zaman zaman gitmiyorum, ya üşeniyrum ya işim oluyor. bu sefer "sen bizi unuttun" lafları. görümceme kv'ye yemeğe gitsek. hemen "ooo onlarla iyi ol, bizi boş ver" lafları.
inanın şu dengeyi sağlayacağımı bilmiyorum kv'ye görümceme oturmaya gideceğimi çekiniyorum.
neyse annemle babam şu gitme meselesi açıldığında "inşallah gitmezsiniz" diyorlar. "zaten gidemezsiniz, eşin kararsız, çocuk 10 yaşına gelir siz taşınana kadar" diyorlar. bazen de "ya biz camdan bakardık ışıkları yandı mı? uyudular mı? mutfaktalar mı? diye şimdi napıcaz.? çok da alıştık." diyorlar.
offfffff
valla bıktım. hamileliğimden midir nedir? bazen aşırı bunalıyorum bunları duyunca. annem babam canım kanım. çok fedakarlar cefakarlar. benim üzülmemi istemiyorlar ama beni de serbest bırakmıyorlar. herkes gözümü korkutuyor. kimse taşınmamı desteklemiyor. bense çocuğumla ve eşimle biraz özel hesapsız zaman geçirmek istiyorum. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. siz ne dersiniz?
Kv yapsaydı aynı şeyleri kocana dünyayı dar eder bütün gün dırdır ederdin
Özel hayat istiyorum diosun ama neden annenin dibinde oturuyorsunuz eşinin îşi ümraniyedeymiş sen kendin seçmişsin bu hayatı
Mecidiyeköy'e taşının hem eşin rahat geçer karşıya hem ailen. Gelmek istediğinde rahat gelir