- 7 Kasım 2023
- 1.724
- 2.907
- 40
- Konu Sahibi mmayamayaa
Sizin hatanız suçunuz yok ki… daha çocukmuşsunuz. Olduğu gibi anlatın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ruh sağlığı alanında ki profesyonel kişiler anlatılanlarla kişinin hakkında bir şey düşünmez, yargılamaz, ayıplamaz, acımaz. Bunun üzerine eğitim almışlardır. Buraya yazdığınız şekilde anlatın, devamı gelecektir güven sağladıkça. Ertelemeyin lütfen.Selam hanımlar. Benim bir sorunum var. Yani bir az özel olacak ama lütfen yanlış anlamayın kimseye anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim. Belki bir akıl, bir tavsiye verirsiniz, şöyle yap dersiniz. 7 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annem babamı aldatmıştı. Babam annemi dövdü ve biz o gece dayımlarda kaldık. Babam bizi terk etti ve ne aradı, ne sordu bir daha. Sonradan öğrendim ki, benim annem ben küçüklüğümden beri hayat kadınıymış. Adamla buluşmalara giderken beni de götürüyordu. (bırakacak yeri yoktu, evde de tek başına bırakmıyordu) Bazen yalnız olurlardı, bazen başka kadınlar, erkeklerde olurdu. Bazen de bizim eve gelirlerdi. Affedersiniz ev kerhane gibiydi. Özür dilerim. Ve erkekler beni taciz ederlerdi, yani beni ellerlerdi, bakmak isterlerdi bir yerlerime vs. Kendimi koruyabildim şükür ama psikolojim bozuldu. Bir keresinde annem arkadaşına büyüyünce benim gibi olacak demişti duymuştum. Arkadaşı da öyle deme bilemezsin demişti. Bu yaşa geldim hala unutamadım. Psikolojim çok bozuldu. Psikoloğa gitmek ve bunları anlatmak istiyorum ama anlatmaya utanıyorum. Anlatamazsan yanlış teşhis koyar ve yanlış tedavi görürüm. Nasıl anlatsam? Anlatılır mı ki böyle bir şey? Yardımcı olabilir misiniz? Şöyle konuş? şöyle anlat? diye. Psikolog kadın. Acaba hakkımda ne düşünür? Cesaret edemiyorum. Daha başka şeylerde var ama yazıp uzatmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz? Ne yapayım? Kendim halletmeye çalıştım ama olmadı.
Karşınızdaki psikologu herhangi bir arkadas vs gibi görmemeye çalısın. Burada nasıl ki açık açık yazmışsınız profesyonel olmayan bizlere. Psikologa da bize anlatır gibi anlatmalısınız. Belki ilk seansta değil ikinci seansta da olabilir. Kendinizi ne zaman rahat ve hazır hissederseniz o zaman anlatın. Karsınızdakinin standart bir vatandaş değil bir uzman olduğunu hatırlatın kendinizeSelam hanımlar. Benim bir sorunum var. Yani bir az özel olacak ama lütfen yanlış anlamayın kimseye anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim. Belki bir akıl, bir tavsiye verirsiniz, şöyle yap dersiniz. 7 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annem babamı aldatmıştı. Babam annemi dövdü ve biz o gece dayımlarda kaldık. Babam bizi terk etti ve ne aradı, ne sordu bir daha. Sonradan öğrendim ki, benim annem ben küçüklüğümden beri hayat kadınıymış. Adamla buluşmalara giderken beni de götürüyordu. (bırakacak yeri yoktu, evde de tek başına bırakmıyordu) Bazen yalnız olurlardı, bazen başka kadınlar, erkeklerde olurdu. Bazen de bizim eve gelirlerdi. Affedersiniz ev kerhane gibiydi. Özür dilerim. Ve erkekler beni taciz ederlerdi, yani beni ellerlerdi, bakmak isterlerdi bir yerlerime vs. Kendimi koruyabildim şükür ama psikolojim bozuldu. Bir keresinde annem arkadaşına büyüyünce benim gibi olacak demişti duymuştum. Arkadaşı da öyle deme bilemezsin demişti. Bu yaşa geldim hala unutamadım. Psikolojim çok bozuldu. Psikoloğa gitmek ve bunları anlatmak istiyorum ama anlatmaya utanıyorum. Anlatamazsan yanlış teşhis koyar ve yanlış tedavi görürüm. Nasıl anlatsam? Anlatılır mı ki böyle bir şey? Yardımcı olabilir misiniz? Şöyle konuş? şöyle anlat? diye. Psikolog kadın. Acaba hakkımda ne düşünür? Cesaret edemiyorum. Daha başka şeylerde var ama yazıp uzatmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz? Ne yapayım? Kendim halletmeye çalıştım ama olmadı.
Psıkolog yanlıs anlamaz git anlat. Annemle görüşü okusun? Meslegın varmıSelam hanımlar. Benim bir sorunum var. Yani bir az özel olacak ama lütfen yanlış anlamayın kimseye anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim. Belki bir akıl, bir tavsiye verirsiniz, şöyle yap dersiniz. 7 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annem babamı aldatmıştı. Babam annemi dövdü ve biz o gece dayımlarda kaldık. Babam bizi terk etti ve ne aradı, ne sordu bir daha. Sonradan öğrendim ki, benim annem ben küçüklüğümden beri hayat kadınıymış. Adamla buluşmalara giderken beni de götürüyordu. (bırakacak yeri yoktu, evde de tek başına bırakmıyordu) Bazen yalnız olurlardı, bazen başka kadınlar, erkeklerde olurdu. Bazen de bizim eve gelirlerdi. Affedersiniz ev kerhane gibiydi. Özür dilerim. Ve erkekler beni taciz ederlerdi, yani beni ellerlerdi, bakmak isterlerdi bir yerlerime vs. Kendimi koruyabildim şükür ama psikolojim bozuldu. Bir keresinde annem arkadaşına büyüyünce benim gibi olacak demişti duymuştum. Arkadaşı da öyle deme bilemezsin demişti. Bu yaşa geldim hala unutamadım. Psikolojim çok bozuldu. Psikoloğa gitmek ve bunları anlatmak istiyorum ama anlatmaya utanıyorum. Anlatamazsan yanlış teşhis koyar ve yanlış tedavi görürüm. Nasıl anlatsam? Anlatılır mı ki böyle bir şey? Yardımcı olabilir misiniz? Şöyle konuş? şöyle anlat? diye. Psikolog kadın. Acaba hakkımda ne düşünür? Cesaret edemiyorum. Daha başka şeylerde var ama yazıp uzatmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz? Ne yapayım? Kendim halletmeye çalıştım ama olmadı.
Tabiki gidip destek alin. Utanması gereken siz değilsiniz anneniz. Siz küçücük kız çocuğusunuz hâlâ herşeyi açık yüreklilikle anlatın ve rahatlayın. Size ferahlık diliyorumSelam hanımlar. Benim bir sorunum var. Yani bir az özel olacak ama lütfen yanlış anlamayın kimseye anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim. Belki bir akıl, bir tavsiye verirsiniz, şöyle yap dersiniz. 7 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annem babamı aldatmıştı. Babam annemi dövdü ve biz o gece dayımlarda kaldık. Babam bizi terk etti ve ne aradı, ne sordu bir daha. Sonradan öğrendim ki, benim annem ben küçüklüğümden beri hayat kadınıymış. Adamla buluşmalara giderken beni de götürüyordu. (bırakacak yeri yoktu, evde de tek başına bırakmıyordu) Bazen yalnız olurlardı, bazen başka kadınlar, erkeklerde olurdu. Bazen de bizim eve gelirlerdi. Affedersiniz ev kerhane gibiydi. Özür dilerim. Ve erkekler beni taciz ederlerdi, yani beni ellerlerdi, bakmak isterlerdi bir yerlerime vs. Kendimi koruyabildim şükür ama psikolojim bozuldu. Bir keresinde annem arkadaşına büyüyünce benim gibi olacak demişti duymuştum. Arkadaşı da öyle deme bilemezsin demişti. Bu yaşa geldim hala unutamadım. Psikolojim çok bozuldu. Psikoloğa gitmek ve bunları anlatmak istiyorum ama anlatmaya utanıyorum. Anlatamazsan yanlış teşhis koyar ve yanlış tedavi görürüm. Nasıl anlatsam? Anlatılır mı ki böyle bir şey? Yardımcı olabilir misiniz? Şöyle konuş? şöyle anlat? diye. Psikolog kadın. Acaba hakkımda ne düşünür? Cesaret edemiyorum. Daha başka şeylerde var ama yazıp uzatmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz? Ne yapayım? Kendim halletmeye çalıştım ama olmadı.
Psikolog böyle durumlar için vardır. Kimseye anlatamadığın sırlarını paylaşman için. Maalesef böyle şeyler yaşanıyor, üzüldüm senin için ama sen hiç bir durumu kendi üstüne alınma. Hayatında güzel bir yol çiz. İnşallah musmutlu olursunSelam hanımlar. Benim bir sorunum var. Yani bir az özel olacak ama lütfen yanlış anlamayın kimseye anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim. Belki bir akıl, bir tavsiye verirsiniz, şöyle yap dersiniz. 7 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annem babamı aldatmıştı. Babam annemi dövdü ve biz o gece dayımlarda kaldık. Babam bizi terk etti ve ne aradı, ne sordu bir daha. Sonradan öğrendim ki, benim annem ben küçüklüğümden beri hayat kadınıymış. Adamla buluşmalara giderken beni de götürüyordu. (bırakacak yeri yoktu, evde de tek başına bırakmıyordu) Bazen yalnız olurlardı, bazen başka kadınlar, erkeklerde olurdu. Bazen de bizim eve gelirlerdi. Affedersiniz ev kerhane gibiydi. Özür dilerim. Ve erkekler beni taciz ederlerdi, yani beni ellerlerdi, bakmak isterlerdi bir yerlerime vs. Kendimi koruyabildim şükür ama psikolojim bozuldu. Bir keresinde annem arkadaşına büyüyünce benim gibi olacak demişti duymuştum. Arkadaşı da öyle deme bilemezsin demişti. Bu yaşa geldim hala unutamadım. Psikolojim çok bozuldu. Psikoloğa gitmek ve bunları anlatmak istiyorum ama anlatmaya utanıyorum. Anlatamazsan yanlış teşhis koyar ve yanlış tedavi görürüm. Nasıl anlatsam? Anlatılır mı ki böyle bir şey? Yardımcı olabilir misiniz? Şöyle konuş? şöyle anlat? diye. Psikolog kadın. Acaba hakkımda ne düşünür? Cesaret edemiyorum. Daha başka şeylerde var ama yazıp uzatmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz? Ne yapayım? Kendim halletmeye çalıştım ama olmadı.