Anlaşmalı boşanma evlenemezsin maddesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
başta bunu asla kabul etmeyeceginizi ifade etseydiniz belki o da şansı olmadığını farkedip bunun için diretmezdi ama şimdi açık vermişsiniz. 11 yıl çok uzun, yaşınız da hala genç. bence gidip kendisiyle olmayacağı hususunda görüşün, gerekirse de cekismeliye gidin

Ama kabusa ceviricek biliyorum.Elinden gelen pisliği yapar malesef ve çok yipranirim

Sen biri ile tanişincada kabusa çevirecek. Dik dur karşisinda. Senin hayatina müdahale edemez! Hakim onaylarsa ne yapacaksin?

Sakin kabul etme! "Benim çocuğumun üzerine böyle pis oyunlar oynama" de. Çekişmeliden korktuğunu bildiği için böyle yapiyor. Onunda hayrina değil, işin çekişmeliye gitmesi.

konuya hızlıca bir baktım. internette benzer bir olay örneği var. protokole böyle bir madde eklenmiş, fakat kadın sonra başka birisiyle evlenmek istiyor.

"Protokole yazdınız maddenin hukuki geçerliliği yoktur. Eşinizin velayete ilişkin dava açması şarttır. Eşiniz velayetin kendisine verilmesine ilişkin bir dava açar kazanırsa ve bu velayet değişikliği kararı kesinleşirse, çocukların kendisine teslimini sağlayabilir."

Boyle bisey olabilir mi gercekten yazilabilirmi cok sacma
Pisman olursunuz bence kac cocugunuz var bilmiyorum ama ya 1 tane daha isterseniz ne olacak

Saçmalık. Alsın o zaman çocuğu kendisi uygulasın bu şartı. Böyle bir maddeye hakim de tepki gösterir. Ne münasebet.

Ama kabusa ceviricek biliyorum.Elinden gelen pisliği yapar malesef ve çok yipranirim

benim annem babam da boşandı ve annem özgürlüğünü kazanabilmek için o zamanki emekli ikramiyesinin tamamını babama vermişti. yıllarca çalışıp hak ettiği parayı özgürlüğünü satın almada kullandı..
ben sizi anlıyorum. darda olan insan kurtulmak ve özgürlüğüne kavuşmak için yeri gelir her şeye he der.
evet kimse kimsenin üzerinde böyle hak iddia etmemeli zaten bu insan haklarına aykırı ama kurtulmak için bazen bazı şartlar gayet çekici olabiliyor bence kimse yaşamadan burda ahkam kesmesin.
ayrıca sevdiğiniz biriyle de ille evleneceksiniz diye bir kaide yok. birlikte yaşarsınız mesela. o zaman eski herif gerizekalılığına yanar..
zaten sizi ileride sevip hayatında görmek isteyen adam 10 sene de bekler 20 de..
bence önce kurtulun gerisini sonra düşünürsünüz.. yoksa çekişmelide size huzurlu uyku kalmayacakmış gibi görünüyor..

Maddeyi tartışıyoruz da öncelikle bu madde uygulanabilir mi onu bir avukata danışsanız?

Bu tip çılgın talepler hukuksal olarak geçersiz diye biliyorum. Yani nasıl birine “ben köle olmayı kabul ediyorum” diye imza attrdınız diye o kişiyi köleniz ilan edemezsiniz. Yapılan anlaşmalar hukuk temelinde uygulanabilir olmalıdır. Olmazsa ilgili madde geçersiz sayılır.

Bu konuda bilgi alın, öğrenin ve ona göre hareket edin.

Arkadaşlar herkes konu sahibi imza atarsa evlenemeyecek diye varsayıyor da bu doğru olmayabilir.

Ama işte iş uzar ben inatlaşma ya gitsin istemiyorum bir an önce pislesmeden bitsin istiyorum
Bence çocuğu falan da almaz , alıp ne yapacak nasıl bakacak !
Alışır şimdi çocuksuz bekar hayata
Madem uzamasın istiyorsun kabuk et ve boşan, kurtul ,
alacağını hiçççç sanmam
“Aaa cidden mi ben de seninle yaşayamadığım güzellikleri yeni eşimle yeni hayatımda Yaşar günümü gün ederim çocuk sende kalır bana daha iyi olur “ de

Aynen.

Bir konu yanlış anlaşılmasın. Konu sahibi evlendi diye eşi velayeti değiştirme davası açabilir mi? Evet. Alır mı? Tek başına yetmez, çocuğa ilgi gösterilmemesi vs lazım.

Bunun protokol maddeleriyle ilgisi yok. Protokolde bu madde hiç geçmese bile genel olarak her zaman velayeti değiştirme davası açma hakkı vardır zaten.

Ancak evlenmesini engellemek denince işler değişiyor, hukukçu hanımlar konuya desteğe gelin.

Şuan aktif değil ama eski bir üyenin boşanma davasında eşi de aynı maddeyi şart koşmuştu ve o eş avukattı. Bir dayanağı olmasa böyle bir talepte bulunmazdı diye düşünüyorum. Ama hukukçular daha iyi bilir tabi.

Her koşulda kabul edilmemesi gereken bir madde bence. Acele karar vermeyin.

Doğru bravo . Aslında konu sahibinin korkmasına gerek yok. Kanunlar tek taraflı değil herkese mahkeme yolu açık. Adam sağlam manipülatörmüş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…