How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Anlaşmalı boşanma evlenemezsin maddesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama işte iş uzar ben inatlaşma ya gitsin istemiyorum bir an önce pislesmeden bitsin istiyorum
Bu pisleşmemiş hali mi? Allah sabır versin o zaman. Hakimi bilmem de Ben olsam kabul etmem. Zaten adamdan kurtulmak için boşanıyorsunuz büyük ihtimal hala hayatınıza kota koymaya çalışıyor. Gelecek 8 senenizi etkiliyor

ya bir de aslında şöyle bir durum var
sanırım 12 yaşından sonra zaten çocuk kimde kalacağını kendi belirleyebiliyor.
uzmanlar çocuğa soruyorlar kimde kalmak istiyorsun diye ve çocuğun isteği bağlayıcı oluyor zaten.

Sende 1 sene sonra birini seversen telli duvaklı düğün yapar imam nikahı süre bitince resmi nikah kıyarsın en kötü :) kurtul bir an önce bencede yalnız sende nafakanı arttır bu şarta binayen :) her sene nafaka üfe tüfeye göre arttırmayı unutma maddeye bunu mutlaka ekle

Anlaşmalı Boşanmada Velayet Evlilik Şartına Bağlanabilir Mi?

Bu soru çok fazla sorulmaktadır. Çocuğun velayet hakkını ancak başkasıyla evlenmemesi halinde olması ve protokol maddesinde de ayrıca belirtilmesi gerektiği düzenlenmektedir. Kişilerin boşanma sonrasında başka birisiyle hayat kurma hakkı ve özgürlüğü bulunmaktadır. Bu nedenle velayet hakkının ancak bu şarta bağlanması, kişinin özgürlüğünü sınırlayacaktır. Böyle bir şarta bağlanamaz, bağlanılması halinde hakim tarafından madde reddedilecektir.

Merhaba eşimle anlasmali olarak boşanmaya karar verdik velayet nafaka ev esyalari borçlar mallar konusunda anlaştık herşeyi hallettik derken son bir şartım var dedi.
Eğer çocuğumuz 18 yaşına gelene kadar evlenirsen velayet bana gecicek bu maddeyi ekletmezsek anlaşmali boşanmam dedi.
İlk etapta sacmalama hakim kabul etmez desem de diretti.Uzasin istemiyorum cekismeliye dönsün istemiyorum.
Cuma günü avukatla randevum var ancak ozmna kadar bu konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa beni aydınlatabilir mi?
Ben kabul ettim aslında hemen bitsin diye ama hakim kabul etmezse ve iş uzarsa diye korkuyorum.
Evlenmek temel haklardandır ve kişi sözleşme ile temel haklarından vazgeçemez. Geçersiz hüküm. Hakim kabul etmez evet. Sadece o hükmü geçersiz de kılabilir ama bu hüküm olmazsa anlaşma olmaz diyorsa eşiniz davanız çekişmeliye döner.

Merhaba eşimle anlasmali olarak boşanmaya karar verdik velayet nafaka ev esyalari borçlar mallar konusunda anlaştık herşeyi hallettik derken son bir şartım var dedi.
Eğer çocuğumuz 18 yaşına gelene kadar evlenirsen velayet bana gecicek bu maddeyi ekletmezsek anlaşmali boşanmam dedi.
İlk etapta sacmalama hakim kabul etmez desem de diretti.Uzasin istemiyorum cekismeliye dönsün istemiyorum.
Cuma günü avukatla randevum var ancak ozmna kadar bu konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa beni aydınlatabilir mi?
Ben kabul ettim aslında hemen bitsin diye ama hakim kabul etmezse ve iş uzarsa diye korkuyorum.
Yanlış anlamayın ama çok saçma boşanmanın amacı zaten bağımsız olmanız bu adamdan kurtulmak e bu adamdan kurtulamayıp hala onun şartıyla yaşama devam edecekseniz niye boşanıyorsunuz bırakın dönsün çekişmeliye uğraşsın dursun

Çocuğunu göremez diye bir madde eklenemez.Ne olursa olsun her anne ve babanın çocuğunu görmeye hakkı var
Hakkı yok demedim ben. O zaman o evlenemez şartı koyduysa o da koysun dedim çünkü adam bunu kabul etmez. Zaten babadan önce çocukların hakkı bu. Sanki biz salakmisiz gibi Boşuna duyar kasmissiniz.

Ay ne alaka yaa ne duyarı şaşırdın mı sen 🤣🤣 hukukçuyum açıklama yapıyorum şaka gibi😂😂
Tamam da bende biliyorum zaten babadan önce çocukların hakkı babayı görmek. Adam bildiğin kadın yeni hayata başlamasın diye şart koymuş, sende öyle blöf yap dedim.

Anlaşmalı Boşanmada Velayet Evlilik Şartına Bağlanabilir Mi?

Bu soru çok fazla sorulmaktadır. Çocuğun velayet hakkını ancak başkasıyla evlenmemesi halinde olması ve protokol maddesinde de ayrıca belirtilmesi gerektiği düzenlenmektedir. Kişilerin boşanma sonrasında başka birisiyle hayat kurma hakkı ve özgürlüğü bulunmaktadır. Bu nedenle velayet hakkının ancak bu şarta bağlanması, kişinin özgürlüğünü sınırlayacaktır. Böyle bir şarta bağlanamaz, bağlanılması halinde hakim tarafından madde reddedilecektir.
Çok teşekürler 😃 çok sevindim

Maddeyi tartışıyoruz da öncelikle bu madde uygulanabilir mi onu bir avukata danışsanız?

Bu tip çılgın talepler hukuksal olarak geçersiz diye biliyorum. Yani nasıl birine “ben köle olmayı kabul ediyorum” diye imza attrdınız diye o kişiyi köleniz ilan edemezsiniz. Yapılan anlaşmalar hukuk temelinde uygulanabilir olmalıdır. Olmazsa ilgili madde geçersiz sayılır.

Bu konuda bilgi alın, öğrenin ve ona göre hareket edin.
Cuma gune avukatla görüşmem o zamana kadar aklımdaki soru bir nebze cevaplanebilir mi diye sormuştum.Ben de böyle olacağını düşünüyordum zaten de işte.Tesekkurler🙂

konuya hızlıca bir baktım. internette benzer bir olay örneği var. protokole böyle bir madde eklenmiş, fakat kadın sonra başka birisiyle evlenmek istiyor.

"Protokole yazdınız maddenin hukuki geçerliliği yoktur. Eşinizin velayete ilişkin dava açması şarttır. Eşiniz velayetin kendisine verilmesine ilişkin bir dava açar kazanırsa ve bu velayet değişikliği kararı kesinleşirse, çocukların kendisine teslimini sağlayabilir."
Cok teşekkür ederim

benim annem babam da boşandı ve annem özgürlüğünü kazanabilmek için o zamanki emekli ikramiyesinin tamamını babama vermişti. yıllarca çalışıp hak ettiği parayı özgürlüğünü satın almada kullandı..
ben sizi anlıyorum. darda olan insan kurtulmak ve özgürlüğüne kavuşmak için yeri gelir her şeye he der.
evet kimse kimsenin üzerinde böyle hak iddia etmemeli zaten bu insan haklarına aykırı ama kurtulmak için bazen bazı şartlar gayet çekici olabiliyor bence kimse yaşamadan burda ahkam kesmesin.
ayrıca sevdiğiniz biriyle de ille evleneceksiniz diye bir kaide yok. birlikte yaşarsınız mesela. o zaman eski herif gerizekalılığına yanar..
zaten sizi ileride sevip hayatında görmek isteyen adam 10 sene de bekler 20 de..
bence önce kurtulun gerisini sonra düşünürsünüz.. yoksa çekişmelide size huzurlu uyku kalmayacakmış gibi görünüyor..
Zaten madde evlenemez ve biriyle birlikte yaşayamaz şeklinde olacakmış😃

Arkadaşlar herkes konu sahibi imza atarsa evlenemeyecek diye varsayıyor da bu doğru olmayabilir. 😅
Evet ben de bunu öğrenmeye çalışıyorum ben kabul etsem de hakim saçmalamayın demeli bence inşallah yani ama zaten avukatım neyse doğrusu onu yapar diye dusunuyorum

O protokolü imzalamayın ama maddeyi yazdırın.
Psikolojik baskı uyguluyor,mobing uyguluyor diye delil olarak gösterin.
Hakim tek celsede bosar zaten.
Ne münasebet istersem 3 kez evlenir 5 çocuk yaparım.
Kendisi evlenecek zevki sefa sürecek sen niye evlenmiyorsun.
Belki 3-5 sene sonra aşık olacaksın,çocuk yapmak isteyeceksin.
Hadi evlenmedin ama nikahsız birkikte oldun buda sorun olacak.
Kendinize buna yapmasına izin vermeyin.

Aynı şekilde oda evlenemez şartını ekletseydiniz sizde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back